|

Astăzi m-am întâlnit cu un prieten cu care, pana în urma cu 2 ani, am fost ca frații. El este țigan, dar nu orice fel de țigan care să umble murdar sau să îți fure din buzunar. L-am acceptat ca prieten văzând cât de curat umblă îmbrăcat, apoi caracterul și în multe privințe nu am văzut în români de ai mei atâta corectitudine cât am văzut în acest țigan. Familia avea afacere la piață unde mai vindeau lucruri ( haine și încălțăminte). Când i-am împrumutat bani a fost cinstit cu mine, mi i-a dat înapoi. Mergeam des în oraș și făceam cinste împreună, nu a fost prietenie pe interes. Ne înțelegeam bine. Apoi au început certurile, neînțelegerile și într-o zi amicul meu să îmi dea de înțeles că are și înclinații homosexuale. Oarecum aceasta a fost partea care a cam fost piedică între relația de prietenie dintre mine și el. Eu nu acceptam să am în preajmă un prieten "gay" și mai ales că începuse să îmi facă și propuneri sau "invitații". Într-o zi am încercat să discut cu el despre acest subiect, să zic că nu este ok ce gândește el. Atunci discuția a generalizat și a fost ultima dată când am purtat o discuție cu el. Am rupt orice fel de legătură cu el, nu l-am mai căutat în schimb el da. El a continuat să mă caute, a continuat să mă sune, a continuat să îmi scrie mesaje pe Facebook de pe N conturi. Însă eu îl rugam frumos să mă lase în pace. Apoi mi-am schimbat și numărul de telefon și nu a mai avut pe ce suna. Și nici pe Facebook nu m-a mai cautat.Era deja trecut un an de când nu am mai vorbit și parcă ii simteam lipsa și chiar pe nimeni nu am mai cunoscut care să fie ca el. Adică să fim pe aceeasi lungime de undă. În ciuda faptului că era deja trecut 1 an de când nu am mai vorbit, însă eu încă țineam la el. Poate sunt și eu gay? straight face Însă aveam curiozitatea aia să văd ce face. Doar atât. Apoi încă 1 an am continuat să îl caut, am continuat să îl caut pe Facebook încercând să iau legătura cu el. Numărul lui de telefon nu mai era disponibil, contul de Facebook nu mai exista. Probabil avea alt cont, însă nu aveam de unde să știu care este pentru că el niciodată nu și-a folosit numele real pe Facebook.Timp de 1 an l-am căutat continuu. Nu știu, parcă am avut și am un sentiment de vinovăție pentru că în ciuda înclinațiilor sale, dar eu l-am dat deoparte. La început nu am vrut să accept asta, însă am început să trag concluzii că nu e ok să dai deoparte un om care nu e ca și tine și am constatat că am făcut o mare greșeală. O greșeală pe care și astăzi o regret și mi-aș dori să o repar.

Astăzi Dumnezeu mi l-a scos din nou în cale. Ne-am întâlnit pe stradă întâmplător și tot el a fost cel care s-a băgat în seama cu mine și a fost tot la fel de civilizat ca înainte. Eu nici că l-aș fi recunoscut, s-a schimbat mult... Nici când m-am întâlnit cu fratele meu de sânge nu m-am bucurat atât de mult cum a fost revederea cu acest băiețaș. Și interesant că acele câteva minute de discuție despre "ce a mai făcut fiecare în acești 2 ani" au fost tot înainte. Adică tot acea stare de voie bună și așa vorbeam parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.Și mâine aș ști unde să-l găsesc pentru că acum mi-a spus. Mi-a arătat că încă ar vrea sa fim "prieteni". Sau, ma rog... Cine știe ce și-o imagina el. Însă eu totusi mă simt prost pentru că în urmă cu doi ani l-am dat deoparte datorită înclinațiilor lui ( dacă or fi adevărate). Și totuși eu consider că a fost o glumă din partea lui când a zis ca" e gay " și eu prea repede am dat cu piciorul unei prietenii care poate nu merita soarta aceasta. Chiar aș vrea să îmi repar greșelile, însă nici nu știu de unde să încep mai întâi.Și nu pot spune că am avut prea mulți prieteni. Am avut doar câțiva prieteni ( prieteni buni), pot pune pe degetele de la o mână câți prieteni am avut eu. Însă dintre toți el a fost cel mai corect cu mine, cu el m-am înțeles cel mai bine și nici până în ziua de azi nu am găsit pe cineva care să fie ca el.Mă simt prost, sincer. As vrea să repar totul. Dar o vagă impresie că eu cam visez caii lui smiley. Niciodată nu va mai fi ca înainte. Era și un citat "să nu rupi niciodată o relație de prietenie pentru că nodul rămâne". Asa o fi? straight face

7 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Să știi că nu e ok ceea ce ai făcut, nu poți să îndepărtezi o persoană doar că are o altă orientare sexuală. Gândește-te, ai zis că ai un frate de sânge, dacă era el în locul prietenului tău? Ce făceai?
Din ceea ce ai spus tu, reiese faptul că tu ți-ai alungat prietenul de parcă ar avea ciumă bubonică.
Să știi că el fiind țigan e dicriminat, și fiind gay e și mai rău, deja se numește dublă discriminare.
Ziceai că ți-a fost dor de el, te gândeai că ești gay, eu una nu prea cred că ești, e normal să îți fie dor de o persoană dargă, să îi simți lipsa, e normal să iubești un băiat dacă e prietenul tău cel mai bun. Asta nu te face gay.
Alt lucru, nu înțeleg de ce a trebuit să zici că este țigan, adică ai zis că e respectuos și cinstit. Vorbești de parcă din toți țiganii care există, sunt doar 3 care sunt ok și unul din ei e prietenul tău. Să știi că nu toți sunt răi, unii sunt în general răi dar nu cu toate personele.
Legat de "propuneri" și "invitații", te-ai gândit că poate prietenul tău descoperind că e gay, era confuz? Fiind o persoană apropiată lui, și ținând la tine, poate era confuz cu legătură la sentimentele lui față de tine, poate confunda sentimente de prietenie cu cele de iubire.
Poate chiar nu era gay și era confuz în legătură cu orientarea lui sexuală. Ceea ce e un lucru normal. Dacă îți păsa de el și de prietenia voastră trebuia să îl întrebi dacă e sigur de chestia asta, ce simte, cum se simte, și alte lucruri.
Puteai chiar să cauți informații pe net despre asta.
Iar în legătură cu expresia aia, eu consider că prietenia se aseamănă cu o sfoară, depinde de fiecare prietenie cât de groasă și de rezistentă este sfoara aia.
Dacă la un moment dat se rupe de tot, da, poți să o legi la loc, dar sfoara va fi mai scurtă iar nodul va rămâne tot acolo.
Așa că îți recomand să faci ceea ce simți, dacă simți să refaci prietenia...2007 - 2255 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai o imaginație foarte bogata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omule,nu esti gay! Gay e o persoană de sex masculin atrasă sexual de alta persoana de sex masculin care FACE sex cu bărbați.
Dacă nu faci sex si nici el nu face cu bărbați,asta nu inseamna ca sunteti gay. Între voi e un atașament. Se numeste prietenie,simpatie. Nu iubire sau atracție sexuala! Nu pleca cu gândul până acolo!
O relație de prietenie adevarata,daca se bazează pe un trecut frumos, nu se rupe asa usor, chiar dacă a trecut timpul. Nu poti uita cat de bine te înțelegi cu cineva fiindca asta înseamnă un prieten. Sa te regasesti in el uneori.
Faptul că îți pare bine ca v ati revăzut si iti pare si rau arata clar ca tu prețuiești o prietenie iar distanța dintre voi arata ca tu doar atat voiai de la el. Probabil că nici el nu si dorea ceva sexual. Chiar si asa, indiferent de viata sexuala a cuiva, nu are rost sa ne îndepărtăm de oameni. Chiar de sunt atrași de noi. Nu e cazul sa i privim ca pe o amenințare. Nu te forțează nimeni sa faci nimic până la urma. Esti ceea ce vrei sa fi si ai ce relație permiți cu un om.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand ai un prieten foarte bun cu care te intelegi perfect.....Si ii dai cu piciorul..Nu va mai fi ca inainte si vei regreta toata viata...
Asa eram eu cu o fata.....de cand am blocat-o peste tot si am dat-o la oparte nu imi mai pot face prieteni la fel de buni...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce m-am simtit si eu in postarea ta! Si eu am rupt o relatie de prietenie acum 5 ani si mereu ma gandesc la acea persoana. Nu am mai auzit nimic de acel om de atunci, parca e si mort pentru mine. Si asta e frustrant. Mi-a povestit despre planurile lui de viitor, il vedeam cum se dezvolta zi de zi luna de luna si apoi stop. Ma-ntreb daca acum a devenit ce si-a propus...


Legat de partea cu gayii, eu ca fata am o teorie destul de bizara fata de restul celor existente si usor comica. Unii barbati sunt atat de buni (la caracter), altii atat de frumosi, destepti, carismatici incat iti vine natural sa te atasezi de ei, indiferent ca esti fata sau baiat. Calitatile acelea intrec orice gena eronata si anomalie ale omului, incat il fac sa se ataseze inevitabil de o persoana cu astfel de calitati.

Dupa cate ai descris in intrebare (si din cate scrii pe TPU), oarecum te-ai descris aici si pe tine printre randuri. Ai un caracter integru si un suflet bun.
E foarte usor ca o persoana care sesizeaza acele calitati in tine sa vrea sa se apropie mai mult de tine. Asta ar fi o idee.

Alta idee ar fi aia banala in care pur si simplu a fost gay si s-a comportat ca atare.

Dar pacat, caci tu ai vazut acolo la mijloc o prietenie fructoasa formata din 2 oameni integri cu idei comune. Sper ca si el a vazut la fel... Pacat sa se destrame o asa prietenie.

Eu zic ca e combinatie dintre cele 2. A si vazut acea calitate in tine care l-a atras (pe care ai vazut-o si tu la el), dar si acea apreciere (respect) a lui fata de tine e un pic mai sporita de posibilitatea ca el sa fie gay. Deci a putut fi un cocktail de feelings acolo in sufletului fata de tine. Si apreciere (respect) si atasament. Iar acum ca a trecut timpul, i-a mai trecut din inflacareala, dar i-a ramas aprecierea, deschiderea, respectul fata de tine. Ca in cazul unui prieten bun, de altfel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Povestea asta imi pare demna de un roman, si e scrisa ca un roman
scuze de raspuns, nu m-am putut abtine sa nu fac observatia asta, pentru ca imi pare ca ai talent la scris

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îmi pare foarte bine ca ai meditat in legătura cu situația asta și ca ai ajuns la concluzia ca într-un fel sau altul ai greșit.
Eu te sfătuiesc sa va întâlniți la cinste ca pe vremurile trecute și sa vorbiți deschis despre situație. Tu sa ii zici ce ai pe suflet și el la fel.
Mult noroc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează