|

Ati mai putea continua o relatie de prietenie cu amicul vostru cel mai bun care v-a marturisit sentimentele, adica nu cu scopul de a vrea sa fiti impreuna, dar ati observat voi de exemplu, iar el sa va zica ca nu a vrut sa va spuna pentru ca ii era frica ca o sa piarda prietenia. Ati mai putea continua prietenia si sa fie la fel ca inainte? El evident oferindu-va libertatea de care aveti nevoie, fara sa faca faze de gelozie sau asa mai departe. Ati mai putea fi la fel? Sa va vedeti la fel de des ca inate si asa mai departe?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Mi s-a întâmplat de câteva ori, am continuat să fim prieteni. Unul a decis să rupem legătura pentru câteva luni, dar acum și-a revenit și vorbim din nou, nu s-a schimbat nimic între noi.

| a răspuns:

Nu a-și putea intra într-o relație de prietenie deoarece dacă cumva ne am despărțit. O sa se strice și "prietenia"
Ar fi un disconfort.

Sunt cazuri în care din prieteni ajung iubiti și rămân împreună, bla bla bla. Dar mai bine NU

| a răspuns:

Lucrurile nu vor mai decurge normal. Dacă vor decurge normal, e o anormalitate colosală.

Ca să înțelegi ce vreau să zic, imaginează-te in postura prietenului tău. Odată ce prinzi sentimente față de cineva, nu le poți suprima, decât în momentul în care îți pierzi tot interesul pentru persoana respectivă. Și ca să-i moară interesul, mai pe românește, ar trebui să vadă că nu veți putea fi niciodată mai mult de prieteni. Iar odată ce-i zici chestia asta, crede-mă, o să-i piară tot cheful. Dar menționez... probabil îl consideri bun amic... dar oare de ce a fost așa de bun cu tine în ultimul timp și gata să-și arate sentimentele față de tine?winking

Înseamnă ca mai mult decât sigur, ca te plăcea și înainte de a fi "buni amici".

| explică (pentru theacaciastrain):

Nu e vorba de mine aici. Pai fata respectiva din spusele ei, ea i-a spus ca nu si-ar putea asuna o relatie cu el. A zis ca nu are motiv sa nu mai vorbeasca cu el, ca nu o deranjeaza ca simte ceva pentru ea, a zis ca ii ofera libertate si ca are nevoie de el in viata ei ca se simte bine cu el, ca mereu s-a, simtit, ca poate vorbi orice cu el etc.

| a răspuns:

Salut,raspunsul meu este da, as mai putea continua o astfel de prietenie.Trebuei sa intelegi ca exista si iubire prieteneasca care nu e intotdeauna aceeasi ca dragostea.Cand te apropii foarte mult de cineva, prietenia devine mult mai stransa si mai sincera.Sentimentele lui de dragoste posibil sa fie mult mai puternice de cat iubirea ta prieteneasca, iar el a hotarat sa-ti marturiseasca ca simte ceva mai mult pentru tine pentru a se putea simti mai bine sufleteste.Trebuie sa admiri faptul ca a avut curajul sa iti spuna un asemenea adevar sufletesc si nu l-a ascuns de tine.Atata timp cat sentimentele lui nu iti afecteaza viata, e evident ca puteti fi incontinuare prieteni. Faptul ca iti acorda libertate iti poate dovedi ca este un prieten adevarat la care nu trebuie sa renunti doar din aceasta cauza.Tot ce e posibil ca aceasta dragoste cu timpul sa dispara si sa simta pentru tine ce simti si tu pentru el acum.