| analia_6778 a întrebat:

Buna am 16 si parintii mei sunt divortati eu am fost incredintata tatalui, si am inteles ca la 16 ani pot sa am duc la mama fara a se redeschide alt proces, mama este in strainatate si ar vrea sa ma ia de la tata (si eu vreau), in vara asta nu stie exact daca poate veni in tara si vrea sa ma ia matusa mea sa aiba grija de mine ceva timp pana cand vine ea. Se poate?

6 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Se poate acest lucru, daca mama ta deschide o actiune in judecata in care solicita acest lucru.

| Anca a răspuns:

Stai ca nu inteleg un lucru...
Ai fost incredintata tatalui fara a ti se cere opinia?

De la varsta de 10 ani un copil are drept la replica intr-un proces de divort.
Teoretic de la 10 ani, judecatorul te intreaba cu cine vrei sa ramai, dupa care se stabilesc conditiile optime pentru tine si te incredinteaza in functie de posibilitatile parintilor, preferinta ta si dorinta parintilor.


Tot nu inteleg de ce ai fost incredintata tatalui ...cand in mod normal un copil se incredinteaza de regula mamei. Doar daca e ceva legat de mama ta ...Cine te-a crescut pana acum?¿

| SufletDeCopil a răspuns:

Daca matusa ta vrea sa te iawinking Ia ea pana se intoarce mama ta iar tatal tau nu are nici o problema cu astawinking este ok.

| analia_6778 explică:

Mama nu a putut sa ma ia la ea pentru ca statea cu chirie intr-un apartament si lucra fara carte de munca iar tribunalul a spus ca nu are cum sa am ingrijeasca

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu vad de ce nu s-ar putea. Dar ai grija ca sint unele interese acolo.Pe de o parte mami plateste o anumita suma si nu cumva sa fie motiv pentru a nu mai plati pentru ca, daca tribunalul a luat asemenea decizie inseamna ca moralitatea mamei este indoielnica.Ai grija domnisoara la conflictele de interese si fa deosebirea intre cine tine la tine cu adevarat si cine nu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De ce ai fost incredintata tatalui? fiindca mama ta te iubeste direct mare si educata? dar cand te-a sau v-a parasit unde a fost? si acum tu ai nevoie de libertatea si de banii ei? dar cand aveai nevoie de mama? unde era? ai grija cum judeci fiindca se va intoarce impotriva ta daca faci o greseala.