| Alice0999999 a întrebat:

Buna, am 17 ani si vreau sa ies cu prietenii Mai mult, dar a mei nu ma prea lasa, vreau sa merg intr-un weekend cu prietenii si ei nu vor nicicum sa ma lase, le am spus ca vreau sa plec oricum si mi-au zis ca vor chema politia, intrebarea mea e: daca eu plec de acasa si ei stiu unde ma aflu si cu cine pot suna la politie sa ma dea disparuta sau? Mentionez ca Tata vrea sa minta sa zica politiei ca el nu stie unde sunt cand el stie de fapt unde ma aflu, poate fi tras la raspundere pentru Asta sau nu?!

6 răspunsuri:
| Eireann a răspuns:

Nu trebuie sa te dea disparuta, pot sa spuna ca ai fugit de acasa si fiind minora au dreptul sa solicite politie sa te aduca acasa. Asta o sa ii faca probleme si persoanei in casa careia te gaseste.
Avand in vedere ca se ajunge la amenintari cu politia eu cred ca discutiile nu se poarta pe un ton calm si civilizat. Parintii fie si-au pierdut increderea in tine, fie nu pot sa admita ca ai crescut. Negociaza, fii dipsusa la un compromis - atitudinea asta de "eu imi iau traita si ma duc" nu face decat sa le confirme ca esti iresponsabila, imatura si impulsiva. Intreaba ei cum si cat sunt dispusi sa te lase. Nu o sa iti convina dar daca respecti apoi poti incearca sa obtii mai mult, fara tipete si cearta. Stiu cum te simti, la 16-17 ani mergeam cu prietenii la munte cu cortul de vineri dupa masa pana duminca seara.

| ONUR1997 a răspuns:

Ascultați părinți le pasă de tine cu Adevărată nu-ți vor răul nu pleca fără săi anunți vei da de probleme reale atunci nu vor sti unde ești ești unde te afli Spune-le unde mergi unde te afli

Da pot suna la poliție sate de dispărută

| Apokales a răspuns (pentru ONUR1997):

Prostii! Este la varsta la care vrea sa fie independenta. Nu stiu daca este legal sau nu, dar daca va ramane sub restrictiile lor, atunci nu va fi capabila sa faca ceva pe viitor. Va ramane legata de ei plina de anxietate. Trebuie sa-si castige libertatea expunandu-se riscurilor.

| ONUR1997 a răspuns (pentru Apokales):

Prostii!

Are doar 17 ani vrea sa plece fără să-și Anunțe parinti e la vârsta care poate face greșeli și o va costa are doar 17 este copii doar un copil vorbește prostii!
Dacă se legea un Animal de ia? Nimeni nu știe unde a fugit unde a plecat dacă da de probleme reale? Cine o ajuta? Cine știe unde este? Ce se întâmpla cu ia? Vrea sa plece un wekeend întreg fără sa știe parinti ei nu este normla așa ceva eu nu accept așa ceva în veci

Dacă ar fi fost fata mea sufletul meu inima mea viața mea
Trebuie sa știu cu cine pleca
Trebuie sa știu unde pleca
Trebuie sa știu dacă are bani de buzunar separați in caz de vreo problema
Trebuie sama asigur ca este in siguranța nu pleca singura in veci
Trebuie sa știu unde se cazează
Trebuie săi cunosc prieteni sa știu cine sunt ei și parinti lor
Este un wekeend întreg pe care trebuie sa știu totul dacă este im siguranța și are toate condițiile pentru orice problema

| Apokales a răspuns (pentru ONUR1997):

Dar intr-un final ai lasa-o sa plece sau nu? Vrei un copil expus riscurilor ce tinde catre succes sau un ratat in siguranta?

| ONUR1997 a răspuns (pentru Apokales):

Da bine înțeles ca o las sa plece vin cu ia