| Buican_Narcisa_2000 a întrebat:

Bună! Bunica mea e rusoaica și as vrea sa știu cam cât la 100% sunt si eu rusoaica. Daca Bunica e căsătorită cu un roman asta înseamnă că mama e 50% rusoaica, iar dacă mama s-a căsătorit tot cu un roman înseamnă ca eu sunt 25% rusoaica?
Sper ca s-a înțeles la ce ma refer laughing

12 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Da, poti fii doar 25% sau mult mai putin, depinzand si de bunicii din partea tatalui de ce origine au fost.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu s-a înțeles. Porți și genele bunicii tale, dar ele nu sunt rusești.

| relian a răspuns:

Da ceva de genul asta.Cand se concepe, intelegi tu, jumate vine de la mama juma de la tata.Asta se intampla atat teoretic cat si practic laughing nu cum spunea cineva aici ca doara teoretic.
Doara teoretic adica? Pai daca fiecare participa cu material si apare un organism nou pai ce ala e teoretic? Tu esti reala,esti facuta cu jumate de material de la tata si jumate de la mama.

Cred ca cel care a spus asta se referea de fapt la altceva si anume cu cine poti semana.
Tu material ai de la ambii parinti,dar felul cum arati,cum te porti etc, astea depind de care din material este mai dominant, ai putea sa semeni mai la toate cu mama, sau doara cu tata, ori cu bunicii, etc.

| Zuzu1991 a răspuns:

Noi am inteles ce intrebi tu, insa genetica nu functioneaza asa, hai sa iti dau un exemplu clar:
TOATE nasterile dintr-un parinte de culoare neagra rezulta intr-un copil cel putin ciocolatiu si cu ochi maro, foarte rar negrii, oricat de alb ar fi celalalt parinte si ar avea ochi de orice alta culoare, se considera ca gena negrilor e cea mai puternica din toate rasele
DAR
exista exceptii, oricat de putine ar fi, exista, am citit un articol in state o femeie neagra care plimba in parc un copil alb cu ochi albastrii, iar trecatorii sunau la politie, pentru ca, credeau ca, copilul a fost rapit, si nici politistii nu au crezut-o ca e copilul ei, asa ca au verificat de cateva ori, inclusiv test ADN, repetat, si s-a dovedit negru pe alb ca e mama copilului

in plus, nu stiu de ce iti faci tu griji cat de rusoaica esti, in afara de faptul ca majoritatea rusilor sunt lenesi, si sunt mai lasa-ma sa te las decat romanii, ca rasa, nu prea vad nimic rau la ei

| relian a răspuns (pentru Zuzu1991):

Hei ia-o mai usor, nu incurca avioanele cu submarinele ok? laughing Genetic o conceptie are 2 parti,asta ca idee,pe viitor sa stii si tu,o parte de la mama,ailanta de la tata,genetic vorbind.
Ce spui tu ca ies copii negri,doar noi vrea sa iasa portocalii laughing iese negru pentru ca tacsu e negru,si ies asa pentru ca probabil culoarea aia e dominanta,dar asta nu inseamna nimic,ba iti arata mura in gura ca culoarea aia provine de la tacsu,deci nu incurca materialu conceptie cu care parte domina, acolo in produsul rezultat sunt de fapt juma de la masa juma de la tacsu ok?
Asa functioneaza genetica laughing iar sa iti dau un exemplu, amesteci apa cu ulei intr-o sticla, mereu vei avea ls suprafata ulei, asta arata ce, ca acolo ai numa ulei? In acea sticla ai 2 chestii o parte ulei, alta apa, genetica laughing

| Zuzu1991 a răspuns (pentru relian):

Ok... insa ultimul meu paragraf e cel mai important
de ce o doare asa de tare cat de rusoaica e? tongue

| relian a răspuns (pentru Zuzu1991):

Na zis ca o doare, dar mai stii laughing bagate

| Zuzu1991 a răspuns (pentru relian):

Wait for meeeeeeeee laughing

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Teoretic da, practic nu.
Genetica nu functioneaza chiar asa si dupa cum stii ADN-ul este unic si fiecare individ si familie, mostenesc in mod diferit genele.
Mai multe studii au aratat ca mostenirea genetica pe care o avem, provine in proportie mai mare de la bunici, decat in mod direct de la parinti.De asemenea, intre bunicii paterni si bunicii materni, cei cu o influenta genetica mai mare par a fi bunicii materni, la care se adauga faptul ca se mostenesc mai multe gene de la bunica decat de la bunic.
Desigur ca asta se intampla in majoritatea cazurilor, dar nu este obligatoriu sa se intample in toate la fel.
Doar o analiza a ADN-ului poate determina cu exactitate mostenirea ta genetica si proportiile.
In plus, cu siguranta nu e vorba numai de rus si de roman.Cu siguranta exista mici procente din codul ADN care indica alte regiuni, alte etnii sau rase, acestea fiind determinate de stramosii tai.
Numai bine!

| Vântulalb a răspuns:

Statistic, da.
Genetic, nu. Genetic poti fi si 80% rusoaica sau... deloc.

| relian a răspuns (pentru Vântulalb):

laughing Deci deloc, adica romanii care au participat ar putea sa fie pe linga, interesant, te pricepi la gentica, rupi norii laughing deci maicasa sau chiar ea au fost facuti cu vecinu laughing

| leolord669 a răspuns:

N-ai ce face?