|

Bună comunitate, am și eu strict o întrebare și nu vreau să mi se răspundă cu "mai bine ar fi sa stai acasa, ei stiu mai bine ce fac" și etc. Menționez din nou ca aș vrea să plec de acasă. Am 17 ani și 2 luni imediat, vreau să plec deoarece stau cu bunicii și ei nu mă înțeleg chiar deloc, nu vreau să dau mai multe explicații pentru motivele pentru care vreau să mă duc, unul și cel mai strict ar fi ca sunt abuzată fizic(lovită), înjurată și că amândoi beau. Eu am unde sa ma duc, am prieten care are 21 de ani și m-ar putea primi la el, avem tot ce ne trebuie. Vreau doar să știu strict, din câte am înțeles pot să mă duc la poliție și sa declar pe propria răspundere ca am plecat eu de acasă? Este adevărat? Dacă da, va rog frumos aș vrea să mă anunțați cât de repede, e foarte important pentru mine. Și va rog fără răspunsuri de alea, ca și cum am menționat mai sus, va rog din suflet, ajutați-mă, vreau să știu cum să procedez. Menționez ca mama e tutorele meu legal, care e plecată in străinătate și ea e de acord cu prietenul meu, îl cunoaște, dar nu cred ca e de acord sa ma mut de acum la el, dar vreau sa stiu o procedura legală, va rog din inima. Mi-aș face un viitor mult mai bun.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Declaratia ta la 17 ani nu valoreaza nimic.

| a răspuns:

Daca bunicii tai anunta politia ca ai disparut de acasa, iar politia te gaseste, te aduce cu forta acasa. Iar daca tutorele tau legal nu este prezent acasa, te pot lua in custodie Statul si tien la o Casa de Copii (Orfelinat), pana la majorat sau pana ce tutorele legal revine in tara si este capabil sa aiba grija ta.
Viitorul mai bun nu este la sexuiala cu barbatii, decat daca nu vrei sa faci o profesie din asta.
Viitorul "mai bun" ar fi sa stai acasa si sa pui mana serios pe carte, fiindca urmeaza curand sustinerea BAC-ului, care iti va permite sa iti faci o cariera/profesi.

| a răspuns:

E nasoală situația în care te afli si cred ca ar trebui să mai astepti un pic macar pana mai trece nebunia asta cu virusul. Poate e greu pentru tine dar sincer nu cred ca e indicat sa pui politia pe drumuri după tine acum cand au lucuri mai importante de făcut.
Vorbeste cu mama ta si spune-i tot ce se intampla si cerei sa te lase din cand in cand pe la el ca după daca va înțelegeți sa rămâneți de tot impreuna.

| a răspuns:

Ai grija sa nu dai din lac in put! Stiu multe cazuri care au plecat de acasa din aceleasi motive ca si tine, sa locuiasca cu prietenul si sa gaseasca conditii mult mai proaste (erau batute, jignite chiar de cel care spuneau ca le iubeste).
Eu zic sa ai rabdare inca 10 luni sau pana termini liceul, sa vorbesti cu mama ta sa ii spui ce se intampla, sa ii avertizezi pe bunici ca daca mai dau o data in tine te duci si ii denunti la politie (si chiar poti face asta pe baza de violenta domestica).

| a răspuns:

Nu este nicio smecherie sa va mutati impreuna pe vremurile astea.Sau daca o faci sa ai grija sa fii la zi cu anticonceptionalele.

| a răspuns:

Mai bine mai stai pana termini scoala, chiar daca e foarte greu. Nu e indicat a iti incepi de acum viața sexuală. Plus ca tu esti minoră, el major, poate avea probleme cu legea. Si sincer, fără suparare, cred ca el vrea doar sa profite de tine. Daca chiar te iubește ar trebui sa vina cu soluții, sa vorbească cu părinții tăi, cu bunicii tai.