|

Bună. Cum as putea ajuta o persoana sa scape de dependenta de alcool? Sunt mai multi factori care mă fac să cred acest lucru precum băutul excesiv in fiecare zi, in anumite dați nu se mai poate controla și bea pahar după pahar fara vreo limită. Cum as putea ajuta o astfel de persoană, se poate face ceva fără ajutorul unui specialist?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Extrem de multă răbdare și mai ales tact (pedagogie pură). Beția se dobândește nu se moștenește și orice învăț are și dezvăț. Trebuie să te comporți ca și cu un copil de max trei ani. Să-l aprobi, să-l încurajezi și în momentele de luciditate să faci tot posibilul să-i asiguri o activitate pe care el o îndrăgește necondiționat: sport, pescuit, șofat, grădinărit etc. Dacă una dintre activitățile lui preferate și după care tânjește îi dă chiar și un sâmbure de satisfacție, iar tu amplifici situația prin a-l lăuda (fără excepție) rezultatele vor apărea. Niciodată bețivul nu trebuie criticat, abuzat, abandonat. 99% din factorul de reușită îl reprezintă persoana de lângă el, ambientul, conjunctura. De aceea, ca orice alt viciu, se tratează greu. Baftă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

În spatele comportamentului este o problemă, dacă ajungi la ea, atunci s-ar putea să reușești ceva.
Adicția instalată nu se rezolvă cu sfaturi și consiliere de către prieteni, lupți cu forțe care te depășesc, nu ai șanse. Alcoolicii Anonimi, schimbarea totală a mediului social dacă e posibilă, sau decăderea totală urmată de o trezire. Îți înțeleg durerea dar și dacă moare, doar de dragul tău, nu se va lăsa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar un psihiatru îl poate ajuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca poti, totul tine de vointa si daca respectivul nu vrea sa renunte la viciu nu o va face de dragul nimanui din pacate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu sau fara specialist, daca el nu vrea, nu se poate lasa de bautura. Ce crezi ca face un specialist? Il tine inchis undeva, departe de bautura.
Pentru ca el sa vrea sa se lase de bautura trebuie sa gaseasca o ocupatie deosebit de placuta pentru el, de care sa nu se poata apropia atunci cand bea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ceva naturist: tinctura de pedicuta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,important e sa afli ce anume o face pe persoana data sa consume alcool.Majoritatea oamenilor o fac deoarece acesta le aduce o stare de liniste, de usurare in care uita de toate problemele si nu mai simt de loc stresul.Astfel acesti oameni aleg sa se detaseze si sa se abata de la problemele lor, pierzand pentru o perioada de timp contactul cu lumea reala.Totodata alcoolul creeaza si o dependenta la nivel fizic. Daca persoana data nu isi doreste sa se lase de baut, nu cred ca ai cum sa o ajuti pentru ca conteaza mult si vointa acesteia.Un specialist psiholog sau psihoterapeut de asemenea ar putea sa o ajute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca poti, ii tai accesul la alcool. Blochezi orice cai de a face rost. Dar cea mai buna metoda este terapia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta mi-a adus aminte de o poveste in legatura cu un om care avea diabet si nu dorea sa se schimbe, el a mers la medic in cele din urma si a inceput sa ii zica posibile riscuri:
Domnule puteti orbi.
k
Puteti dezvolta probleme cu auzul...
k
Este posibil sa trebuiasca sa va amputam picioarele.
k
Puteti avea probleme cu rinichii, inima, Alzheimer.
k
DOMNULE PUTETI RAMANE IMPOTENT!
ăăă Cum scap de el?

Morala povesti este ca daca ai un motiv destul de bun poti schimba pe oricine. happy Si da este adevarata povestea.

Schimbarea este posibila dar cu ajutorul unui specialist este garantata(daca stie ce face).Si in plus chiar daca ar avea un motiv destul de bun, trebuie sa stii/stie cum sa isi intrerupa tiparul si sa conditioneze altul nou.Pentru ca alcoolul ii indeplineste anumite nevoi ale personalitati si nu poate sa il lase fara sa se apuce de altceva(de exemplu uni oameni se lasa de fumat dar se apuca de mancat excesiv,ceea ce este distructiv, alti se lasa de alcool si se apuca de sport s-a.m.d). Poate exista o schimbare pozitiva(sport, o pasiune, citit) sau una distructiva(mancat excesiv, fumat, alte droguri etc)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează