| iulia0514 a întrebat:

Bună dragilor!
Întrebarea mea este următoarea!
Voi cum gestionați micile neînțelegeri care apar în cuplu?
Eu personal cunosc 2 cupluri care nu-și mai vorbesc 2/3 luni după fiecare ceartă! Aștept cu nerăbdare răspunsurile voastre!

Răspuns Câştigător
| SuperFata a răspuns:

Când orgoliu e mai mare decât iubirea, nimic nu funcționează. Acolo e un orgoliu incredibil și fiecare așteaptă sa lase celalalt de la el și uite ca se ajunge sa nu - și vorbească luni în șir.
Asta dăunează relației pentru ca fiecare are în tot timpul asta nevoie de atenție, iubire, etc.
Dacă nu mai găsește asta în partener, în timpul asta de ' pauza verbala ' unul sau chiar ambii dintre parteneri, ar putea sa își îndrepte atenția către altcineva și uite asa se trezesc ca se instala din prostia lor.
...
Cincluzie; lăsați orgoliul și vorbiți, vorbiți orice, nu contează...despre vreme, despre ce ceata e afara, va trimiteți mesaje când unul e plecat și ceri sa cumpere o pâine, o tâmpenie, orice.
Ideea este sa nu lăsăm tăcerea asta pentru ca distruge relația și uneori este iremediabil.
Dacă exista iubire, e păcat.

| cristi202 a răspuns (pentru SuperFata):

Foarte adevărat!

| iulia0514 explică (pentru SuperFata):

Foarte adevărat, și eu sunt de părere că comunicarea e cheia!

81 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cred că certurile se rezolva mult timp înainte de a începe. Cînd te hotărăști să îți respecți și să îți iubești partenerul. Cînd ai asta in minte, știi bine că certurile trebuie sa aiba o limita, că mai presus de orice trebuie sa fie ea/el, și că restul, acele lucruri pentru care te certi sunt lucruri mai puțin importante, chiar daca par foarte importante. Doar nu vei distruge relația pentru ceva care îi este inferior! Daca ai perspectiva asta, atunci cînd apar discuții, te limitezi la acele discuții și atît. Nu apar acele chestii urite care duc la afectarea relației. Din nefericire, am asistat și la așa ceva. Ea, destul de slăbută intelectual, el ceva mai bine la acest capitol. Ea greșea, pentru că nu gindea cum trebuia lucrurile, aparea discutia, la care eram și eu de fata, și el îmi zicea mie: "Na zi tu că nu îi proasta!" sad. Sa îți desconsideri într-un asemenea hal partenerul, încît să îl faci prost în fața altcuiva, eu cred că indica probleme serioase în acel cuplu. Probleme ce țin nu de incapacitatea ei intelectuala cît de lipsa lui de respect. La urma urmei, el și-a ales-o, daca îl deranja acest aspect, nu trebuia să o aleaga. Mi-am ales soția pentru că din start i-am datorat un respect profund. Așa cum este ea, cu calități și defecte. A făcut și ea prostii, am făcut și eu, dar niciodată nu ne-am făcut prosti Doar in gluma, dar nu la ceartă. Acolo avem grija cum ne cintarim cuvintele, avem grija sa nu ne ia gura pe dinainte. Pentru că gura poate strica mult, și chiar daca mai apoi iti pare rău și îți ceri iertare, pot rămîne urme.
Deci întotdeauna cînd m-am certat cu soția doar am discutat încercind sa găsim soluții. Daca nu am reușit să găsim, am lăsat-o pe alta data. Daca nu ai ajuns la un consens, nu înseamnă că e sfirsitul lumii, se mai poate discuta, mai pot apărea idei noi între timp, se mai pot schimba lucrurile, și atunci o noua discutie poate clarifica mult mai bine lucrurile. Dar, daca tu te crezi macho man, și o consideri pe ea inferioara, sau daca vrei sa te răzbuni pentru că ți-a greșit cu ceva, sau alte chestii urite de genul asta, atunci ce se spune, forta argumentelor cedează în fața motivatiilor pentru care are loc cearta. Și atunci chiar nu mai contează discuția, cît raportarea unuia la celălalt, care se dovedește a fi cel puțin de o parte greșită.
Cînd totul decurge normal, și sunt doar diferente de opinii, te certi, și cearta se stinge de la sine, și mai apoi mergi ca mai înainte. Cît de reală e treaba asta? Am experimentat o data asta, cînd, la nici 10 minute după o ceartă, am intrat cu soția în "zona intima". In perioada de început, am realizat ce se întâmpla, și m-am oprit pe moment, și i-am zis: "Tu realizezi ce facem acum?" Ea: "Pai ce facem? Facem ceva cît se poate de normal". "Da, dar gindeste-te la ce făceai acum 10 minute!" A realizat și ea, și am zimbit amindoi. Deci cearta nu ne-a afectat cu nimic, relația a mers înainte.
Înainte de căsătorie nu credeam nicidecum că poți face dragoste după cearta. Mă gindeam că ești suparat, cel puțin pe moment, și că nu ai cum sa ai chef de sex imediat după aia. Dar uite că nu e așa, nici măcar nu te superi cînd te certi, și de aceea uite că se poate. Iar dacă chiar te superi, îți trece repede. happy

| iulia0514 explică (pentru cristi202):

Tocmai mai cucerit de tot ai tot respectul meu și ma poți considera prietena ta ca nu mai scapi de minelaughing sincer te admir și pe soția ta chiar dacă nu am avut onoarea de a discuta cu ea! Am pățit-o și noi ca la câteva minute după ceartă ne-am trezit fără haine pe noiwinking și după sincer am ras amândoi cu pofta ca eu sincera sa fiu nu credeam ca e posibil asa ceva!

| cristi202 a răspuns (pentru iulia0514):

Tu ești de curand pe aici, dar sunt unii care au observat respectul meu pentru soția mea din ce spuneam despre ea, cînd o aduceam pe ea sau relația noastră ca exemplu pentru anumite situații. Eu nu am realizat asta, dar au fost persoane care mi-au spus că le place cum vorbesc despre soția mea, și atunci am băgat de seamă. Dar eu cred că nu e nimic deosebit asta, e ceva normal cînd iubești, înseamna că îți apreciezi partenerul, și îți place să vadă și alții cum este el.

laughing Deci nu suntem un caz singular, se întâmplă și la alții sa treacă instant de la amarui la dulce... Cred că e ceva normal cînd totul e ok in relație. Oricum, nu poți crede pana nu experimentezi. happy

Pai te consider prietena mea, de aceea ți-am și cerut aici prietenia.
Mulțumesc pentru admirație. Dar poate nu e cazul. Ar trebui sa mă vezi și cînd greșesc sau fac prostii...
Te asigur că și tu ai respectul și admirația mea, mă bucur mult de ce faci aici și de ce am aflat despre tine pana acum.

| iulia0514 explică (pentru cristi202):

Cu toți facem greșeli nu putem fi perfecți și tocmai asta e frumos la oamenii ca nu suntem perfecți! Mulțumesc pentru cuvintele frumoase si eu ma bucur ca te-am cunoscut pe tine si pe ceilalți oameni minunați pe care i-am cunoscut de cand fac parte din aceasta comunitate, eu doar încerc să-mi exprim părerea și uneori sunt înțeleasă greșit pentru că de multe ori trebuie sa faci oamenii să-și dea seama de anumite lucruri și atunci va trebui să le prezinți și partea urâtă a situației pentru ai trezi la realitate și asa uni se mai supără pe mine dar asta e!

| darrio2007 a răspuns:

Este problema lor. Daca postezi aici doar din experienta proprie, iti pot da un raspuns.

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Nu ma interesează ce părere aveți despre acele cupluri eu vreau să știu cum dumneavoastră ca om gestionați micile neînțelegeri pentru ca eu și alții utilizatorii sa putem învața de la cineva cu mai multă experiență! Deci chiar va rog să-mi dați un răspuns la întrebarea mea dacă doriți desigur nu e obligatoriu!

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Ok. Cand iubesti persoana de langa, tine, sotia, in cazul meu, ne mai spunem doua -trei vorbe mai cu năduf, intrăm in pauza de comunicare intre noi, o ora doua, apoi ii fur un sarut, daca nu o face ea intre timp, imi cer iertare pentru ce am spus, ea la fel, si gata.
Cel mai important este sa iti impui sa uiti cearta si cuvintele grele spuse anterior. Ma refer la anumite contraziceri datorate rutinei, care intervine inevitabil intr-o relatie, dupa un anumit timp.

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Cât de frumos pur și simplu minunat! Mulțumesc pentru răspuns! Cred că cu toți avem ceva de învățat din răspunsul dumneavoastră!

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Este exact realitatea.

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Noi nu așteptăm 1 ora 2 discutăm atunci pe moment fiecare își expune argumentele și ajungem la un cosens ne dăm câte un pupic și am rezolvat problema mai e și când ne certam din lucruri mărunte cum ar fi ca nu a pus hainele pe culori în mașina de spălatlaughing și el neaga și atunci îi spun sa meargă sa și bată coasahappy

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Amuzantă asta cu coasa.

| Pths89 a răspuns (pentru iulia0514):

Te rog să-i recomanzi partenerului acele șervețele anti transfer pentru rufe? astfel nu va mai certați pentru cel puțin un motiv?

| iulia0514 explică (pentru Pths89):

Oricum le folosesc pentru ca sunt bune pentru păstrarea culori hainelor, dar îmi place sa spăl hainele pe culori și le aleg pentru ca unele haine au nevoie de alt program de spălare!

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Da i-am cumpăra chiar și o coasăhappy

| Pths89 a răspuns (pentru iulia0514):

Hehe, voi va iubiți grav dar așa mai cu ciocniri, precum plăcile tectonice.winking

| iulia0514 explică (pentru Pths89):

Ne iubim da mai avem și noi divergențele noastre după 14 ani de căsătorie eu zic că e normalhee hee

| Pths89 a răspuns (pentru iulia0514):

La mulți ani?

| iulia0514 explică (pentru Pths89):

Mulțumesc!

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Si noi tot la 14 ani de casatorie. Dar ambii dupa alte casnicii de 12 ani fiecare. Avem aceeasi varsta.

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Felicitări și la mulți ani! Noi suntem la prima căsătorie amândoi el e mai mare ca mine dar important este ca ne înțelegem!

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Felicitari si multi ani impreuna si vouă!

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Mulțumimhappy

| Frank51 a răspuns:

Momentan n-am relație, însă când am avut, conflictele le rezolvam cu calm, discutând. Trebuie sa fie măcar unul mai calm care poate să aplaneze conflictul, dacă ambii sunt mai pragmatici este foarte dificil. Cel mai bine este să lași timpul să vindece, fie că este doar o simplă ceartă, sau un conflict major. Dacă nu se poate rezolva pe moment, plecați amândoi în treaba fiecăruia, și luați-vă cât timp aveți nevoie ca să va calmați. Apoi când totul este mai liniștit, se poate reîncerca discuția.

Cei care nu pot trece peste "mici certuri" și nu-și vorbesc luni întregi sunt 2 persoane pragmatice care nu pot accepta argumente indiferent de veridicitatea lor, este de dorit unul dintre parteneri să fie mai calm și mai open-minded.

| iulia0514 explică (pentru Frank51):

Sunt de acord cu tine! Gândești logichappy

| Dismally a răspuns:

In general incerc sa evit situatiile de genul acesta, dar cand se intampla astep sa ne calmam, pe urma vorbim despre ce m-a suparat sau a suparat-o pe ea cu calm si mergem mai departe. In nici un caz nu as putea sa stau 2 luni fara sa mai vorbesc, adica nu intr-un cuplu, e absurd. Tu cum procedezi? happy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Noi discutăm atunci pe moment și încercăm sa rezolvam problema din fașă pentru ca dacă o lăsăm tot crește și crește până face Bum! Știam eu ca asa gândești happy oricum pari un om calculat și desigur ști ca ceea mai buna soluție e comunicarea!

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

E foarte bine ca discutati. Da, sunt, cred ca de la sah mi se trage big grin

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Ohoo eu credeam ca de la atâtea cărți cititewinking glumeschappy

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

La cate carti horror am citit pana acum n-as zice ca e de la ele big grin

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Important este ca ai cititwinking
Eu tot la IT am stagnat am citi doua prima parte nu am avut încă timp sa citesc și partea a 2 a

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

O citesti tu cand poti happy Am terminat si eu Sub Dom, sa vad ce mai incep de acum.

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Problema e ca sunt curioasa ce se întâmplă odată ce ajung înapoi acasă! Să-mi spui ce mai citești îmi plac cărțile recomandate de tinehappy

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

E posibil sa ma apuc de Cujo, o sa vad ce chef am happy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Of să-mi spui cum a fost ca o am și eu dar în engleză happy

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

Iti spun, o asteptam si eu in romana de vreo 10 ani, bine ca au scos-o cei de la Nemira happy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Eu o am de mult doar ca nu știu de ce am tot evitat sa o citesc poate pentru a e în engleza și ce ii drept e oarecum mai ușor sa o citesc în română!

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

N-am incercat pana acum nimic in limba engleza, nu stiu daca m-as descurca cu toate expresiile, jocurile de cuvinte si restul happy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

E puțin mai complicat ca trebuie sa stai sa analizezi mai mult textul față de atunci când citești în romana!

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

La unele carti cred ca e mai complicat, vazusem pe nu stiu ce site ca oamenii spuneau despre "Stapanul Inelelor" cum ca ar fi o carte greoaie. Nu stiam despre ce vorbesc, mie nu mi s-a parut deloc asa, pe urma am realizat ca ei vorbesc despre versiunea originala in limba engleza, iar acolo da, e posibil, o fi folosit multe arhaisme, cine stie. Asa vazusem texte in romana veche de n-am inteles nimic din ele, imi trebuie dictionar big grin

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Eu am citit mai multe cărți în engleză dar de multe ori trebuia sa citesc de doua ori același text sa fiu sigura ca am înțeles binelaughing cât despre româna veche e alta poveste eu chiar și acum când aud câte un cuvânt drept să-ți spun mai caut pe googlelaughing de exemplu tu ști ce înseamnă "moșâni"? Eu nu am știut

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

N-am idee big grin Avem si multe regionalisme pe care dracu le mai intelege acum laughing

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Moșâni înseamnă chibriturilaughing la fel cum nas suflete înseamnă batistălaughing astea nu prea le găsești pe googlehappy

| Dismally a răspuns (pentru iulia0514):

Da, nici prin cap nu-mi trecea de chibrituri laughing

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Nici mi-elaughing

| Emma30555 a răspuns:

Supărarea pe certuri mărunte nu trebuie sa dureze mai mult de o ora. Astia care stau supărati cate 2, 3 luni nu sunt întregi la cap.

| iulia0514 explică (pentru Emma30555):

Sunt de aceeași părerehappy

| Yuoia a răspuns:

Ala se numeste cuplu?
Si de la o mica neintelegere nu taci 3 luni.

| iulia0514 explică (pentru Yuoia):

Mai sunt și din ăștiahappy

| cristi202 a răspuns (pentru Yuoia):

Buna întrebare!
Or fi un cuplu... decuplat. happy

| Bubico2022 a răspuns:

Ea se imbraca intr-un costum de latex, il leaga si apoi pune biciul pe elhee hee
si s-a rezolvatwinking

| iulia0514 explică (pentru Bubico2022):

Deci asa procedați voi?winking

| Bubico2022 a răspuns (pentru iulia0514):

Aham
sa imi spui cum a mers asta cu prietenul tau big grin

| iulia0514 explică (pentru Bubico2022):

Pai a mers bine acum 14 ani când am încercat-o prima oarălaughing

| Bubico2022 a răspuns (pentru iulia0514):

Bravo

| cristi202 a răspuns (pentru Bubico2022):

Și el, ce face pe urma cu latexul de pe ea? happy
Întrebarea e retorica, nu trebuie neapărat să răspunzi! laughing

| Bubico2022 a răspuns (pentru cristi202):

Nu stiu, dar in ziua de azi, "sex-ul cu nabadai" implica latexhee hee

| helpforyou a răspuns:

Certurile pot fi peste zi dar nu trebuie sa ne culcam suparati. Deci incerc sa respect regula aceasta.

| iulia0514 explică (pentru helpforyou):

Perfect de acord!

| helpforyou a răspuns (pentru iulia0514):

Altfel iesim din logica pentru care am intrat in acea relatie.

| iulia0514 explică (pentru helpforyou):

Corect!

| CleanHeart a răspuns:

Comunic și îmi dau toată silința să ne rezolvam problemele dar daca văd că nu merge comunicarea și n.am cu cine aleg despărțirea că nu suport sa o lălăiesc chit că singuratatea e foarte dureroasa și grea dar totuși e mai buna in unele cazuri, astea cu pauzele deja mă depășesc pe mine, nu cred in pauza.

| iulia0514 explică (pentru CleanHeart):

Cred ca nimeni nu crede în pauze happy doar ca uni se mint pe ei însușihappy

| Trixt3r a răspuns:

Simplu. Nu fac cuplu, ma cert doar cu mine însumi.

| iulia0514 explică (pentru Trixt3r):

E simplu asa dar după o vreme ai vrea să ai cu cine te contrazice măcar un pichappy

| Trixt3r a răspuns (pentru iulia0514):

Eu când vreau sa ma contrazic sun la RDS/RCS, pentru ca dpar nu plătesc abonament degeaba.

P.S : Glumeam, am lăsat și un răspuns mai serios.

| iulia0514 explică (pentru Trixt3r):

Sau intri pe TPU laughing

| darrio2007 a răspuns (pentru iulia0514):

Si primesti niste sfaturi pe aici de chiar ca iti vine sa bati coasa.

| iulia0514 explică (pentru darrio2007):

Sa ști ca ai dreptate uneori îți vine să o iei la sănătoasahappy

| cristi202 a răspuns (pentru Trixt3r):

Mai bine "vai de mine!" decat "vai de noi!"? happy

| Trixt3r a răspuns:

La modul cel mai serios - Comunicarea este cea mai importanta in orice relatie, daca comunicati zilnic cel mai probabil nu se strang destule argumente pe care sa le folositi in certuri si neintelegeri.

Cu cat se strang mai multe, cu atat ai mai multe motive sa explodezi si sa-ti insulti partenerul, daca comunicati suficient zilnic, nu cred ca se poate ajunge acolo.

Conteaza si modul in care va criticati, de multe ori o critica venita sub forma de gluma sau forma unui mic pamflet, urmata de putina joaca sau cativa "pupici" poate avea un efect de zeci de ori mai pozitiv decat daca aduci o acuza sau o insulta in mod direct.

Comunicarea este cheia in orice relatie.

| iulia0514 explică (pentru Trixt3r):

Sunt de aceeași părere cu tine!

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Micile neînțelegeri de fapt sunt niște marii nervi care trebuiesc descărcați. Eu ii descarc verbal, la fel și nevastă-mea.
Ne spunem. Ne certăm. Ne liniștim și ne iubim mai departe

| iulia0514 explică (pentru DeMicUnC?l?tor):

Frumos spus bravo! Deci încă odată ceea mai buna soluție e comunicarea!

| cristi202 a răspuns (pentru DeMicUnC?l?tor):

" Ne spunem. Ne certăm. Ne liniștim și ne iubim mai departe"
Scurt și cuprinzător. Și frumos spus.

| CassieII a răspuns:

Comunicarea este cheia. Voi dacă nu comunicați și stați așa 2-3 luni atunci sunt doua motive:

1. Ori nu exista acea iubire mare între voi.
2. Ori suferiți in tăcere pentru ca sunteți orgolioși.

Dacă unul din voi este orgolios, măcar unul "sa îngroape securea războiului."

| iulia0514 explică (pentru CassieII):

La aceeași concluzie am ajuns cu toți dacă citești comentariile ai să-ți dai seamahappy

| CassieII a răspuns (pentru iulia0514):

Eu nu ma uit la ce scriu alții, îmi spun doar opinia.

| iulia0514 explică (pentru CassieII):

Perfect de acord dar uneori mai trebuie să ne uităm și la ce scriu alții ca poate avem ceva de învățathappy

| kn1 a răspuns:

Timpul ti le va spune pe toate