| AnaMar10 a întrebat:

Buna! Mereu când mor persoane apropiate de mine ma sperii foarte rau si nu mai dorm nopțile iar umbrelor le dau culoare si începe în mintea mea "o distracție" si un amestec de frica si tot felul. Ce pot face? Urasc sa nu pot dormi noaptea. Iar când iau melatonina nu prea-si face efectul.

7 răspunsuri:
| kaTTsu a răspuns:

Buna, trec prin asta de cateva luni de zile, am tot avut cateva relatii ce m-au lasat pe butuci d.p.d.v emotional.

Ideea este ca stiu perfect prin ce treci si singurele momente de liniste mi le gasesc vorbind cu prietenii, jucandu-ma sau alergand.

Calvarul incepe in fiecare noapte cand ma simt urmarit, simt prezente in camera mea, am ganduri ciudate, ma apuca un fel de depresie si-mi fac fel si fel de scenarii. Ma linistesc de fiecare data cand ma tine cineva de vorba sau am o alta ocupatie si asta-ti recomand cu drag.

Cauta sa vorbesti cu prieteni, sa-ti iei mintea de acolo, sa urmaresti un serial bun si sa te pierzi in cu totul si cu totul alte activitati, la un moment dat vei reintra in ciclul normal.

Mult succes!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Gimnastică și mișcare în fiecare moment liber.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Trebuie sa te gandesti ca... totul este natural, nu ai de ce sa te temi. Lucrurile mor peste tot, fie ca este vorba de persoane sau de altceva. Ce poti sa faci este sa treci peste aceste momente, sa iti impui asta si sa iti spui ca totul este bine.

| StrongHeart a răspuns:

Am fost mult timp insomniac, am avut cosmaruri, vise lucide, halucinatii foarte nasoale.Am trecut efectiv prin iad.
Am scapat de toate nenorocirile din viata mea numai prin rugaciune, singur in intimitatea mea ma rog mereu, asta e singura solutie pe care am gasit-o si nu mai am frica de moarte ca inainte sau de demoni sau de alte nebunii.Pentru ca atunci cand faci bine, se intoarce, cand faci un pas catre Dumnezeu, El face 10 catre tine.
Stii,chestia e ca ne gandim la moarte numai in momentele neplacute ale vietii,cand moare cineva drag de exemplu,dar adevarul e ca trebuie sa fim pregatiti in orice moment de asta,nu trebuie sa ne sperie,daca noi facem ce trebuie in viata asta,dupa ce murim ajungem intr-un loc foarte frumos si chiar ne intalnim cu cei dragi care au plecat dintre noi.
Moarte trebuie sa o asteptam fara frica,pentru ca Hristos ne-a promis viata vesnica celor ce il acceptam in inima noastra.
Rugaciunea ciclica e cea mai buna pentru ca este scurta si nu iti fuge mintea la alte chestii,spui in gand "Doamne IIsuse Hristoase,fiul Lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa"O repeti in continuu,asta este rugaciunea mintii, se poate face chiar in timp ce ai alte activitati.
Pe mine m-a ajutat enorm, pentru ca atunci cand esti singur cu gandurile tale ai nevoie de un ajutor divin si el vine intotdeauna, trebuie doar sa ceri.
Deci nu trebuie sa devii o persoana ultra religioasa, eu ma duc foarte rar la biserica, dar fara rugaciune nu stiu ce m-as face.Ai nevoie de asta pentru ca e adevarul. Iisus Hristos a biruit moartea atunci cand a inviat dupa ce l-au rastignit, Dar omul se teme pentru ca asa e firea lui, dar nu ai de ce, daca ai sufletul curat o sa fie bine si dupa moarte.

| Zuzu1991 a răspuns:

Melatonina e in general pentru oameni calmi, sau mai ales, care se culca in afara orelor optime (22-00 seara)
daca esti stresat nu te ajuta

| Anonimboy17year a răspuns:

Incearca sa.ti introduci in subconstient ca nu exista nimic in noapte, ca toate sunt niste prostii, incearca sa intelegi ca suntem oameni, alcatuiti din trup si suflet, poate acel om te.a iubit la un moment dat chiar, dar acum e rece intins pe o masa, asa vei fi si tu, si eu, si proștii care vor comenta la raspunsul meu, si toata lumea. Te.am pupat (din umbrahee hee

| NakedWarrior a răspuns:

Daca este grav, poti merge la o sedinta cu un psihiatru, iti da pentru 3-4 zile niste somnifere si calmante ca sa te linistesti si sa vezi ca nu e nimic grav, de asemenea poti vorbi cu el despre temerile tale si poate veti gasi o solutie impreuna(eu asa am procedat cand am trecut prin ceva asemanator).