| Astasia810 a întrebat:

Bună, părinți mei sunt divorțați iar eu am rămas cu tatăl meu și cu fratele meu, cu mama nu am niciun fel de raport, de când ea a plecat toate responsabilitățile au rămas pe mine, am lăsat școală, m-am apucat de fumat, eu sunt cea care se ocupa de casa, tata nu îmi înțelege durerea, mi-a spus ca atâta timp cât trăiesc în casa lui nu am voie sa am niciun contact cu ea. Specific am doar 16 ani.

Problema este ca m-am saturat ca primul meu gând dimineață e 'ce le fac de mâncare azi?'
Când ei vin de la munca nu aud altceva decât 'nu ai făcut bine aia, adu-mi aia, fa aia, dormi toată ziua' de dar niciodată nu aud măcar un ești bine, nu am curajul sa ii spun lucruri astea, fratele meu de dimineață pana seara ma jignește, iar el nu zice nimic, de când vine de la munca sta pe telefon și atât, m-am saturat de tot, consider ca nu am vârstă pentru lucrurile astea, nu vreau sa îmi pierd ani ăștia, nu sunt sluga lor, am lăsat școală pentru ca ii era frica ca îmi fac gagiu și nu stiu eu ce se întâmplă după, nu ii interesează ce simt eu nu îmi permite sa am un raport ca intre tata și fica cu el, ajutați-mă va rog,

Răspuns Câştigător
| HazelEyes77 a răspuns:

E inacceptabila situatia prin care treci draga mea. Nici nu mi imaginez cat de greu trebuie sa ti fie sa suporti atatea la doar 16 ani din partea unui tata intolerant si cam ingust in gandire si a unui frate care ii tine isonul. E inuman din partea lui sa te forteze sa renunti la scoala si sa pierzi anii frumosi ai adolescentei inchisa in casa cu nasul printre oale si cratiti. Nu poate sa lase toata responsabilitatea si grijile casnice pe umerii tai. El a uitat parca ca esti inca un copil si nu femeie matura trecuta prin greutati si capabila sa tina o casa. Si mai rau e ca nu te lasa sa ai nici un contact cu mama ta. E absurd sa i interzici unui copil sa nu se apropie de cea care i-a dat viata. Nu stiu care o fi raportul in care te afli cu mama ta dar ar trebui cu orice pret s o cauti si sa i ceri ajutorul. Nu cred ca ar ramane impasibila la suferinta prin care treci. Daca nu e posibil cere ajutor la vreo ruda mai apropiata ca la prieteni ma gandesc ca nu ai cum de vreme ce nu te lasa in preajma nimanui. O sa clachezi la un moment dat si ar fi pacat sa ti distrugi cei mai frumosi ani continuand sa duci o astfel de existenta.

5 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

De ce ati ranmas la tata! mama a plecat v-a parasit? Si-a pierdut drepturite parentare?

| Astasia810 explică (pentru Fatamuntilor):

Exact

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Astasia810):

Din pacate daca mama ta te-a parasit sau a li s-a ridiat drepturile parentale nu prea ai ce face
Odata ce ai devenit majora nici tatal tau nici nu mai esti obigata sa stai cu el. Daca nu ai rude la care sa te poti muta... gasirea unui loc de munca e mai dificil!

| leapșa a răspuns:

Ia legatura cu mama ta si poate te muti la ea.
Insa trebuie sa continui scoala!

| Surtulecs a răspuns:

Buna! Pai si normal ca toate au cazut pe tine dupa plecarea mamei. Nu toti barbatii sunt capabili sa se descurce singuri prin treburile casei sau sa isi pregateasca hainele si mancarea. Tu ramanand singurul sprijin feminin, normal ca profita. In urma neintelegerii lor (cine stie de ce fel) nu te lasa sa tii legatura cu mama deoarece apare acea invidie intre ei. Acea invidie constand prin faptul ca e probabil sa tii legatura mai mult cu unul decat cu celalalt si sa se autosesizeze unul dintre parinti si sa inceapa ciuda.
Parerea mea este ca ar trebui sa iti revi, sa te aduni si sa i chemi la o conversatie intr-un spirit pozitiv si demna de niste oameni maturi pentru a le explica nemultumirile si dorintele pe care le ai. Daca nu poti rezolva prin asta, contacteaza niste rude de incredere care crezi ca te va ajuta in aceasta problema si sa te scoata din ea.

Sper ca te-am ajutat!