| Raul_Ionut_1997 a întrebat:

Bună seara am problemă și nu știu ce să fac va rog să mă ajutați cu un sfat. Sunt major am 20 de ani de religie ortodoxă și vorbesc cu o fată de 16 anii care este de religie baptista, iar tatăl ei este pastor. La inceput vorbeam cu ea in secret pentru că părinți ei nu îi dau voie să fie cu mine împreună nu sunt de acord cu mine. După ce au aflat că ea vorbește cu mine Nu au mai lăsat-o sa fie cu mine i-au interzis i-au luat și telefonul dar dupa două zile am suna-to sa vorbesc cu ea și suntem din nou împreună chiar daca vorbim pe ascuns dai ei spun că nu sunt de nasul ei si ca nu sunt pentru ea. Dar ea ma iubește pe mine așa cum și eu o iubesc pe ea sunt dispus să fac orice ar spune pa părinți ei pentru a accepta ca eu sa fiu cu ea împreună ba chiar aș trece la religia ei care este baptista.nu mai știm ce sa facem ea îmi spune că ar fi bine sa plece de acasă de bună cu mine undeva unde nu știe nimeni de noi. Dacă ea pleaca de acasa singura cu mine fara ca eu sa o fii forțat sau obligat ce se poate întâmpla cu mine adică pot ajunge la pușcărie chiar dacă ea alege singura sa fuga cu mine de acasă

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu faci puscarie doar o amenintare la politie si scapi, mai sant 2 ani de chin atunci poti sa o vezi personal

| cuvant a răspuns:

Nu te baga sa fugi cu ea deoarece tu esti major si ea este minora. S-ar putea sa fie mult mai complicat decat sa continuati sub forma aceasta decat sa dai explicatii la autoritati.
Nu iti spun sa treci la baptisti deoarece nu religia face pe om, ci ce dorinte ai tu.
Poti merge de cateva ori la biserica acolo si sa vorbesti cu ea. De obicei bisericile baptiseste au intalniri de tineret si sunt sigur ca si ea merge. Du-te si te vede cu ea, nu ar fi corect ca pastor sa te opreasca sa mergi la aceste grupuri sau pe ea sa participe.
Eu sunt adeptul la a merge sa te cunoasca, sa va vada ca va intalniti si sa se obisnuiasca cu voi doi.
Daca vrei putem vorbi mai multe in privat.

| Raul_Ionut_1997 explică (pentru cuvant):

Ok înțeleg ce spuneți dat ea ma iubește pe mine așa cum și eu o iubesc pe ea atât eu cât si ea ne dorim un viitor împreună ne gândim la ceva serios și vorbim pe ascuns fără ca părinți ei sa știe dacă doriți să vorbim în privat aștept mesaj in privat pe Facebook

| mihai69 a răspuns:

Până nu devine și ea majoră, nu ai cum s-o iei la tine (decât prin căsătorie, care e clar că nu se poate face fără acordul părinților ei).
Iar dacă tu îți schimbi religia, riști să devii și mai dobitoc decât sunt părinții ei.
Mai rabdă doi ani!

| Intum a răspuns:

Problema dearie, nu e diferența de vârsta, ci faptul că ai iei sunt fanatici. Sfatul meu? Uită de ea, nu vrei să te bagi în câh.

| Nilsson a răspuns:

Ea este încă prea mică la 16 ani pentru o relație serioasă și de durată.
Iar dacă vrei sa treci la i anumită religie trebuie să o faci din convingere, nu din interes.

| DarthNiger a răspuns:

E minora, daca ar fugi de acasa cu siguranta parintii ei o sa isi dea seama ca esti implicat si daca si autoritatile se implica in asta atunci ai cam incurcat-o, eu zic sa stai potol fiindca poti intra la parnaie de tanar, mai asteapta si tu 2 ani sa devina majora si aia e, dupa aceea aveti destul timp sa va ganditi ce o sa faceti pe viitor.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine din pacate diferenta aceasta de varsta dintre voi ar fi o problema.Ea este inca minora, inca nu are o personalitate bine dezvoltata si inca depinde de parintii ei, tu deja esti un om matur si independent.Pe langa diferena de varsta intre voi mai e si diferenta de credinta, iar faptul ca parintii ei sunt impotriva relatiei voastre e si evident.Nu trebuie sa treci la o alta religie doar de dragul unei fete.Credinta este o valoare personala foarte importanta la care nu trebuie sa renunti in nici un caz de dragul cuiva, ci numai din propria dorinta si initiativa.In cazul in care relatia voastra se va termina, s-ar putea sa regreti ca ai luat aceasta decizie la emotii.Nu lua decizii pentru care s-ar putea sa regreti mai apoi.Ea e prea mica pentru relatii serioase, iar sa fugi cu ea undeva e riscant pentru ca o pui si pe ea in pericol, dar si pe tine, mai ales ca parintii ei o sa o pedepseasca foarte aspru daca va fug ide acasa si situatia doar se va agrava.Tot ce poti face e sa astepti pana va indeplini ea varsta de 18 ani, si atunci parintii ei nu o vor mai putea opri atata de usor sa fie impreuna cu tine. Poti de asemenea vorbi cu parintii ei.Ei nu au incredere in tine, de aceea si nu va lasa sa fiti impreuna, nu te considera un om potrivit.Iti recomand sa nu ai prea multe asteptari de la ea, fii mereu gata de orice, chiar si defaptul ca relatia data se poate termina oricand, pentru ca asa e viata, dura uneori si crunta.