| Ionut933636 a întrebat:

Buna seara! Am si eu o nedumerire! Sunt cu prietena mea de 6 ani, ne-am despărțit acum 1 luna, ne-am împăcat înapoi si toate merg bune încet cu încet, înainte ea nu vorbea cu nici un băiat, chiar deloc, nu are prieteni etc (doar prietena prietenului meu cel mai bun, ele se înțeleg foarte bine si lucrează ambele in același loc) problema e ca de vreo 2 săptămâni se ascundea puțin când primea un mesaj pe Facebook etc. si am discutat cu ea despre asta ca ma deranjează. Stiu ca am luat-o de la 0 cu relația si ea mi-a explicat ca vorbește cu team leaderul ei si ca nu e ceva de ce sa îmi fac griji ca daca avea ceva de făcut făcea când eram despartiti si ca este conștientă ca daca se culca cu el va afla toată compania (țin sa precizez ca ea nu iese in oraș singura sau sa întârzie de la munca sau altele) merită sa îmi fac griji? Pana si prietena prietenului meu mi-a zis ca știe cu cine vorbește si sa nu îmi fac griji ca si ea vorbește cu acel băiat

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Păi în ce sens se ascunde de tine? ce face? laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O să îți tot faci griji până vei învăța că iubita nu este un obiect proprietate personală.

| anonimg a răspuns:

Gelozia oamenilor este una distructivă.
O relație trebuie să se bazeze pe încredere. Adică încredere 100%, nu 99, 9%. Dacă fata nu-ți oferă încredere 100%, atunci nu trebuie să mai fi cu ea. Asta înseamnă că și tu ai partea ta de vină. Trebuie să te întrebi care este vina ta, și de ce un om nu-ți mai oferă toată încrederea sa. Asta pentru că i-ai rănit demnitatea în timpul ceartei. Orice om trebuie să știe că întotdeauna o ceartă face ca încrederea în relație să scadă. Împăcarea este ca un nod care se poate desface oricând, deoarece nodul nu reprezintă rezistență, nu mai reprezintă încredere, ci el devine slăbiciunea relației.

Pe de altă parte, niciun om nu este stăpânul altui om. Fiecare om trebuie să se bucure de liberul arbitru chiar și dacă este căsătorit. Celălalt poate să sufere, dar în niciun caz nu se poate face stăpân peste partener. Nimeni nu are voie să certe pe altul. Putem să ne despărțim -chiar dacă ne doare- de partenerul care nu ne oferă încredere; dar nu avem voie să ne certăm cu el. Pentru că certa este distructivă. Un om gelos este ca un om care rănește fără să țină cont de nimic. El distruge demnitatea partenerului.

În cazul de față, ea nu poate să-ți ofere toată încrederea, pentru că tu nu-i oferi toată încrederea ta. Soluția este să stați de vorbă deschis și să căutați să identificați și să rezolvați problema, dar pe un ton izvorât din dragoste și nu din gelozie.
Fata trebuie să conștientizeze că orice lucru care îl ascunde de tine te face să suferi; dar în același timp trebuie să fi și tu conștient că și ea are nevoie de intimitățile ei. Tu nu trebuie să invadezi spațiul ei intim, și să nu-i afectezi demnitatea.
Tu poți să-i spui în cuvintele tale: "Nu știu care este natura mesajelor pe care le primești pe Facebook, și nu vreau să le cunosc, chiar dacă sunt curios. Vreau doar să știu că acestea nu afectează relația noastră. Și dacă ai nevoie de ajutor, știi că sunt dispus oricând să te ajut." Spui aceste cuvinte fără să ceri un răspuns imediat. Îi lași timp multe zile; poate că aceste mesaje distrug relația, și de aceea trebuie să îi lași timp să rezolve această problemă de una singură.
Dacă tu nu-i devii și nu depui toate eforturile să-i fi cel mai bun prieten, ea va căuta această prietenie în altă parte. Când un om nu are încredere în tine, vina este de fapt la tine, chiar dacă tu nu conștientizezi acest lucru. Câștigă-i inima, și va fi cu totul a ta. Pentru acest lucru este nevoie de timp, dar și de recunoașterea faptului că nu suntem perfecți. Dar cel mai mult este nevoie de dragoste necondiționată -chiar dacă celălalt nu ne iubește cum vrem noi, noi nu trebuie să-l iubim mai puțin.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Sincera sa fiu si mie mi s-ar parea suspect sa se fereasca daca vorbeste doar cu cineva de la munca.
Plus ca ea iti da niste scuze destul de relative: ca ar fi putut sa faca ceva cu ala cat nu ati fost impreuna.Pai si cum esti tu atat de sigur ca nu a facut si asta nu este o continuitate a ceea ce au facut ei?
Ea era singura in acel moment, deci putea sa faca ce vrea, dar daca s-a impacat cu tine, ar trebui sa nu mai continue daca a fost ceva intre ei.
Lucreaza in acelasi loc, deci nici nu are nevoie sa intarzie sau sa se vada cu el dupa.Crede-ma ca am vazut atat de multe lucruri incat acum cred ca orice este posibil.
Exista sansa sa fie ceva intre ei? Si da su nu.Eu ti-am explicat doar cum as vedea eu lucrurile dar este posibil sa nu fie nimic putred la mijloc la fel de bine cum ar putea sa fie.
Daca nu are nimic de ascuns, ii poti spune ca poate sa vorbeasca de fata cu tine si sa nu se mai ascunda cand ii scrie mesaje.Si ai grija pentru ca femeile se acopera intre ele la fel cum fac si barbatii...
In alta ordine de idei daca relatia nu a mers din prima, ce va face sa credeti ca va merge a doua oara? Nu vreau sa par piaza rea dar stii vorba aia cu ciorba reincalzita...
In concluzie sunt sanse 50-50 sa ai dreptate in ceea ce priveste suspiciunile tale sau nu.Cel mai bine ar fi sa ii ceri intr-un mod politicos sa te uiti si tu.Ii poti spune ca daca tot ati luat-o de la zero vrei sa elimini orice v-ar putea cauza certuri si probleme pe viitor.Ii oferi si tu telefonul tau sa se uite la ce doreste si o intrebi daca ar fi de acord sa faca si ea acelasi lucru.Eu asa as proceda.De fapt, eu si sotul meu avem acces unul la telefonul (si la orice alt dispozitiv) celuilalt oricand.
Oamenii care invoca intimitatea de obicei au ceva de ascuns.Desigur ca inca voi nu sunteti casatoriti, dar o casatorie sau o relatie serioasa nu prea sunt compatibile cu intimitatea personala.
Numai bine!

| NarcisIfrim a răspuns:

Nu lasa veninul asta sa iti intre in cap. Daca incepi incet incet cu gelozia, greu o sa termini cu chestia asta.Vei termina relatia cu ea, pentru ca tu vei deveni super gelos.Trateaza totul cu indiferenta, incepe sa te comporti frumos cu ea, sa ii faci mici atentii, sa o ajuti in ce are nevoie.Pentru ca trebuie sa fii imbecil sa crezi ca o fata ii va place de tine toata viata, ii vor mai place si de altii, dar ii trece repede, pentru ca asa e natura omului.Nu pune paie pe foc, si ocupa-ti mintea.

daca vrei sa discutam da-mi mesaj pe narcisdanielifrim323@gmail.com
sau Instagram _narcis___

| AlaSwek a răspuns:

Salutare Andrei.
Am citit toata povestea, și parerea mea este ca tu esti un pic gelos pe ea, spun asta ca tu iti cauti motive să crezi că ea te înșeală cu alta persoană. Sunt sigur, ca nu totu e alb, negru, sunt sanse sa te înșele, sau nu. Dar mi se pare cam ciudat, faptul că ascunde ceva de tine. Mă gândesc, că fetele nu vor să li se încalce intimitatea, normal ar fi sa iti spuna. A, pe langa asta, de ce vorbește cu șefu ei dupa program? Dacă am terminat cu munca in ziua respectiva nu ar trebui să mă caute dupa. Dar nu intru în detalii. Dacă abia v ati împăcat, încearcă să îți cauți motive să nu mai fii gelos pe ea, sau asa pretind eu.

| Ionut933636 explică (pentru AlaSwek):

E mai mult team leader nu seful companiei

| Ionut933636 explică (pentru AlaSwek):

Din ce am vorbit cu ea, nu vorbesc chestii personale, vorbesc doar pe Facebook atât încerc sa gândesc pozitiv si țin sa cred ca ea nu face nimic ci e doar vorba, daca era sa fie mai mult si sa facă ceva mai mult decât atât la locul de munca, ma gândesc ca se afla ( lucrează in warehouse ) lumea vorbește ma cunoaște etc, si sunt doar tineri la locul de munca

| Ionut933636 explică:

Ideea e ca am vorbit cu ea despre asta, i am explicat ca ma deranja etc si când mai vorbește cu el ( nu vorbește toată ziua ) nu se mai ascunde, daca era ceva de ascuns ma gândesc ca ținea telefonul ascuns, dar ea tine tot timpul telefonul la vedere si pot sa vad daca ii scrie cineva etc, ea are 24 ani el are 32 ( e englez nu roman)

| ceceo1o a răspuns:

I-ai interzis vreoedata sa vorbeasca cu baieti? ca eu de exemplu am mai facut ca iubita ta cand stiam ca nu am voie sa fac ceva chiar daca eu eram constienta ca nu gresesc. Cum sa zic eu, gen stiam ca nu insel deci nu intelegeam dc sa nu am voie sa vb cu cineva insa iubitul meu nu avea aceeasi logica. ii poti spune ca poate vb cu cine vrea ptc tu ai incredere in ea si ca daca nu te inseala, sa nu se ascunda atata