| Maxx23 a întrebat:

Bună seară tuturor. Am numai un necaz. Alaltăieri eram pe bancă cu prietenii mei la stradă și a fost vecina de 61 ani cu cana de cafea la mine și îi ziceam sărut mâna, bun. Începuse să aibă crize mari și a sărit cu cana la mine să îmi dea în cap și eu îi luam cana jos ca să evit incidentul și după aia a încercat să dea cu picioare și cu pumni în mine, zicea să mă omoare și mă făcea în tot felul fără motiv, am împins-o un pic să se controleze și eu mă speriam rău și mă apăram, i-am dat o palmă mică pe obraz și am sunat la 112 și să o calmeze, a venit poliția și a luat măsuri și i-a dat amenda și i-a făcut dosar penal că voia să mă atace din cauza bolii ei. Nu știu ce are mai exact, epilepsie sau altceva. Și azi iar m-a terorizat ca m-a amenințat că o să îmi facă ceva și nu știu ce, familia ei nu intervine nimic și discutam cu familia ei ce mi-a făcut atunci și zicea familia să o ignor, să o evit mai mult, să o dau în judecată pe vecina. Vecina zice ca merge la medic legist ca am bătut-o cică, drept a inventat minciuna și medicul zicea că nu e bătută nimic. Ba a dovedit ca ea are nevoie de tratament și să fie ținută sub control în ospiciu dar mi-e frica mai mult ca eu la 25 de ani sa am asa necaz, face asa ceva și cu alții. Ce ziceți? Dar nimeni nu o duce la ospiciu sa ia tratament. Ce vrea de sa atace un băiat de 25 ani? Ba face chestii nebunești în curtea ei. Nu mai dorm liniștit de atunci. Nu știu ce să fac să am pace, liniște. Mama plânge și tot necăjită e, vă dați seama.

Răspuns Apreciat de Editori
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Eu inteleg ca sunt doua situatii:

- are lipsa de discernamant in acte, si are pe cineva responsabil de ea.
- sufera de dementa si este inca nediagnosticata.

In orice caz, eu as merge la politie sau la un avocat pentru a vedea ce se poate face, care sunt pasii legali.

Apoi as vorbi cu familia aratand faptul ca esti afectat in mod direct si ca vei merge mai departe in aceasta directie, si le dai termen cateva zile sa iti dea un raspuns.
Daca nu se intampla nimic, mergi mai departe, pe calea legala.
Ar trebui sa vorbesti cu avocatul sa vezi daca poti cere daune. In felul asta activezi familia ei sa se ocupe de asta.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mergi la centrul psihiatric din oras si spune-le ce vecina ai. Aia vin cu politia o duce la nebuni si dusa ramane. Nimeni no scoate de acolo, guvernu le intretine

| CodrutElian1990 a răspuns:

Pe vecina agresiva nu o poti da in judecata, deoarece este bolnava pshic, din cate am inteles. Dar ea, daca este bolnava psihic, trebuie sa aiba un curator, care trebuie sa aiba grija de ea si care raspunde pentru faptele ei.
Da, e bine sa o eviti, dar daca te agreseaza fa plangere la politie. Bolnavii psihici agresivi nu au ce sa caute in libertate. Daca nici politia nu rezolva nimic, fa plangere prealabila la parchet. O poti trimite si prin posta.

| Maxx23 explică (pentru CodrutElian1990):

Nu știu ce să fac. Mi-e frica tot mai mult.

| asmanKrar a răspuns:

Am citit tot, de 2 ori. Si n-am inteles ce este mai important, tu locuiesti la bloc sau la curte la tara? Care e faza cu vecina asta, cum va ciocniti? Chiar nu poti s-o eviti? Vine ea dupa tine sau te pui tu in calea drumului care il face ea? A iesit ea cu cana de cafea la tine, si tu erai la poarta ei?

| Maxx23 explică (pentru asmanKrar):

Salut
Nu. Noi stam la țară. E alta poveste. Fiecare are casa cu curte. Eu stau lângă vecina dar de obicei vine vecina la stradă și sta la mine pe banca, aia e. A ieșit ea și a fost la mine cu cana de cafea.

| asmanKrar a răspuns (pentru Maxx23):

Incredibil.

| Maxx23 explică (pentru asmanKrar):

Stiu
Am fost șocat.

| misssuccubus a răspuns:

Stiu că nu poate fi internată la spitalul de boli psihice până nu semneaza un membru al familiei...
Dar ar trebui să fie obligați să o interneze decă zici că te amenință şi este agresivă

| Maxx23 explică (pentru misssuccubus):

Este agresiva.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru misssuccubus):

Poate fi internata cu hotarare judecatoreasca.

| YuliaNNN a răspuns:

Medicul psihiatru poate sa o interneze fara semnaturi daca are boli mintale grave si se comporta astfel. Data viitoare poate sari cu un cutit pe un copil care trece prin zona. Tu la 25 de ani o poti culca dintr-o lovitura dar copilul ala nu...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru YuliaNNN):

Da, ai dreptate.

| Maxx23 explică (pentru YuliaNNN):

Dar ce ai vrea? Sa ma omoare?

| YuliaNNN a răspuns (pentru Maxx23):

Nu stie cine i-a copt o internare la spital asa ca da-i inainte. Oricum o sa moara de batranete pe acolo.