|

Bună! Sunt într-o relație de 1 an, ea 21, eu 22. O relație bazată pe maturitate, liniște, stabilitate, fără control, fără gelozie. Toate au mers bine și frumos, chiar minunat, ne înțelegeam ambii, ambii cu capul pe pământ, realiști. Însă de 3 luni, e totul diferit. S-a început de la simplă monotonie, timp în care am încercat să diversific, să schimb, dar nu prea rezultate. Problema însă e alta, fostul, de când a fost ziua sa, ea la felicitat, de atunci s-a schimbat. A scris un banal La mulți ani, atât. S-a îndepărtat de mine, a dispărut pasiunea, care era una senzuală, nebună, pentru că ne potriveam și ei îi plăcea, știu exact asta. Ea a venit dintr-o relație de 3 ani și eu la fel. Cât eu, cât și ea, ambii am părăsit, nu ne-au părăsit. Astfel, ea s-a apropiat de mine, ea avea aceea atracție. Am încercat să o înțeleg pe parcursul acestor 3 luni. Am avut discuții de nenumărate ori, dacă acum 2 luni era o problemă mai lejeră, acum s-a acutizat. A spus сă vrea să clarifice unele lucruri, căci a avut o despărție spontană, am înțeleso, am înțeles că ea ia scris. Însă, fostul are alte scopuri, cât să distrugă tot, și a influențat asupra ei, s-a schimbat, uneori nu o recunosc. I-am spus să facă alegerea ori eu, ori el, și a spus că nu are ce alege, eu sunt, cu mine este. Însă, atitudinea a rămas aceeași. Am încercat să o las în pace, dar oricum scrie, nu e aceeși. Ea a recunoscut că s-a schimbat și ar dori să-și revină. Țin mult la ea, a fost cu mine în unele momente, de asta nu vreau să renunț, dar însă ține o distanță. Am găsit like-uri fostului, conversații. În general, s-a izolat, a devenit mai mult o copilă, nu aceea persoană pe care o știam. Nu mă înșeală știu precis. A avut parte mereu de atenția mea, însă nu tot depinde de mine. M-am încurcat, căci mă caută, chiar dacă o ignor, dar se comportă ca сând nu ar fi ea. Uneori parcă își revine, e tot super, iar a 2 zi, iarăși apare problema. Mulțumesc de ajutor!

22 Raportează Evaluează
22 răspunsuri:
| a răspuns:

Mai discuta cu ea si vezi ce vrea primul sau pe tine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Femeilor, "PRIMUL" le ramane PRIMUL, toata viata.
Raman foarte atasate de cel cu care au avut prima relatie intima si - mai ales daca ele "au rupt" relatia (din cauza unui banal moft femeiesc), atunci se pot razgandi oricand, daca gasesc suport, sprijin moral, empatie din partea LUI. Daca EL este liber, exista oricand pericolul ca ea sa se reintoarca la PRIMUL, visand ca va fi oricand atat de "frumos" ca prima data.

Din acest moment, mai ales daca tu esti al 2-lea, trebuie sa iei si acest aspect in calcul: femeile nu prea gandesc logic, ele asculta pe sentimente si intuitii.

Ca urmare, trebuie sa ai tot timpul un "atu" puternic, nou, in fata ei, pentru a o pastra langa tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

"Femeilor, "PRIMUL" le ramane PRIMUL, toata viata."

Wtf. Ce prostie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie mi se pare că tu baţi prea mult moneda pe fi matura, fi acolo, fi punctuală, fă aşa şi ea probabil cumva se simte intru-n conţinu disconfort. Nu dau vina pe tine ne apar pentru situaţia dată pentru că e clar că e posibil că discuţiile cu fostul să o fi schimbat, dar dacă şti sigur că au avut doar o simplă discuţie şi nu te-a înşelat, că nu vrea să se întoarcă înapoi la el încearcă să o laşi să fie copilă, să se simtă bine, să aibă spaţiu şi să nu îi fie toate planificate de la a la z pentru că asta o va îndepărta de tine.
Încearcă o ultimă şansă să o laşi să se simtă în largul ei, să discuţi cu ea ce ai de discutat şi chiar să îi acorzi o anumită distanţă şi libertate şi dacă te iubeşte şi vrea să fie cu tine se va apropia ea iar, dacă nu va începe să se apropie de fostul.
Eu îţi spun asta pentru că şi eu sunt genul de om autoritar, fixist, perfecţionist şi am avut probleme în relaţiile mele din cauza asta pentru că oamenii au început să se plictisească şi atunci am destrans latul şi nu au mai avut de ce să se îndepărteze de mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NataliaNatyAr):

Și ea e o perfecționistă. Mereu a avut spațiul ei, am lăsato în largul ei, am încercat să o înțeleg, faptul că s-a schimbat în atâta, acum s-a liniștit, dar înainte, o iritam, se enerva pe mine, eu nefăcând nimic. El o făce împotriva mea, de asta am început așa discuțiile și s-a înmuiat puțin, și-a dat seama că greșește, însă oricum, nu s-a schimbat tare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Salu134):

Tu trebuia să o faci să se oprească din a vorbi cu el după acea discuţii de lămurire, nu să stai lângă ea până ei leagă din nou o relaţie de iubire.
Poate că da, el chiar vroia să o întoarcă în potriva ta dacă el încă o mai vrea dar nu este cusut cu aţă albă. Te-ai gândit că poate cu el se simte în largul ei şi de aceia a devenit rece cu tine? Sau că poate nu are sentimente aşa de puternice faţă de tine dacă fostul într-o perioadă scurtă de timp a făcut-o să îşi schimbe atitudinea faţă de tine?
Eu din câte ştiu dacă un om te iubeşte nu îţi schimba nici dumnezeu sentimentele şi comportamentul faţă de tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ei bine, in opinia mea, situatia e clara.
A inceput sa vorbeasca cu fostul, sau oricine altcineva, i-a cam sucit mintile, si uite asa, s-a distantat de tine, in loc sa stea doar cu gandul la tine, cum facea pana acum, ei bine, a reaparut fostul, si sta cu gandul si la el, si uite asa, in mintea ei fiind vraiste, nici sa vrea, nu mai poate fi cum era inainte.


"A spus сă vrea să clarifice unele lucruri, căci a avut o despărție spontană, am înțeleso, am înțeles că ea ia scris."

Ei bine, tu ce concluzii tragi de aici?
Eu ma gandesc ca ea deja are regrete, regreta ca s-a despartit asa spontan de el, regreta ca nu i-a mai dat o sansa.
Iar acum, intervenita monotonia, se gandeste ca, cu el a stat 3 ani, fara sa se plictiseasca, dar cu tine, dupa un an, deja e plictisita.

"Însă, fostul are alte scopuri, cât să distrugă tot"

Nu conteaza scopurile lui, ci cum se comporta ea, iar din ce ai spus tu, ea inca mai sta cu gandul la el, si crede-ma, in scurt timp, va reveni la el, e evident.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Și cu ce vrei să te ajutăm?
E cu tine acum, sau nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Salu134):

Dacă e cu tine, asta este esențial.
O să îți dau un exemplu oarecum colateral.
Asta se întâmpla când fiica mea avea 6 ani, acum are 45.
Soția poartă ochelari. În magazine se găseau paltoane de acelaș tip produse de o fabrică locală. Multe persoane au fața asemănătoare.
Sunt la joacă la nisip lângă bloc cu fiica mea. Trece o doamnă cu fața, ochelarii și paltonul ca soția mea. Fiica o vede și sare la ea, strigând, mama, mama. Cu greu se lămurește că seamănă doar cu mama ei.
Urcăm în bloc la etajul 3. În bucătăria apartamentului e mama.
Fiica sare la ea, strigând mama, o îmbrățișează, fericită că și-a regăsit mama, cea reală. Explic mamei coincidența de la spațiul de joacă. Treci câteva minute, și fiica se repede la geam, pe care se vede spațiul de joacă. Se uită acolo, și începe să strige, mama, mama. De ce? În capul ei, acea identitate incidentală rămăsese ca o traumă. Se întâlnise cu mama ei reală, era lângă ea, la 1 metru, dar sosia de la joacă, ii perturba încă existența.
Acum să revenim la cazul dtale. Tot așa iubita ta de acum are o confuzie în capul ei, ca un copil, ai remarcat dta.
Prietena ta, iubita ta, a fost cu acel domn și a ținut la el.
Ce înseamnă asta, că a ținut la el, la ce folosește asta.
Ea a preconizat, și poate el la fel, că ei vor fi împreună un timp îndelungat să facă copii, da să facă copii și să crească copii. Asta e esențialul care trebuia să se întâmple între ei. Pentru aceasta, viața, natura, divinitatea, a aranjat ca să avem noi oamenii moderni, și cultural dar nu numai atașamentul psihologic.
Așa că pe vremea când era cu el, era normal să fie atașată psihic de el, tot așa cum acum este normal să fie atașată psihic de dta.
Acel atașament față de el, sunt conexiuni neuro din creierul ei. care nu s-au șters complet și acel la mulți ani le-a reactivat. De aceea de spune, ai îngropat mortul, lasă-l îngropat.
...2007 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Da înțeleg, dar ascunde conversații, o întreb direct și ea imi spune nu, după care îi spun că deja știu și deja imi spune da. Uneori parcă e împotriva mea. Chestia e că m-am obosit de situațiile date, pe lângă faptul că înloc să dezvoltăm relația curentă, am stopat tot. Au dispărut unele chestii, aceea intimidate, atingeri de cuplu, care ar fi firești. Nu sunt genul să gelozez excesiv, să o controlez, însă am pierdut puțină încredere în ea. Dacă până mai ieri existau planuri, ceva calătorii, acum întrebi, auzi răspunsul că nu vreau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Salu134):

Da, când un om este bolnav sufletește, nu are chef de planuri, călătorii. Întreb din nou, e cu tine? Până când e cu tine, e cu tine, asta este baza pe care poți să decizi ce faci cu ea. Relația nu se dezvoltă, stagnează, dar nu este despărțire. Dacă ai obosit, odihnește-te și luptă în continuare, dacă asta vrei, până mai vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă după un an de relație ea încă se mai gândește la relația cu fostul atunci e nașpa.
Ar trebui să iei o hotărâre cu privire la relația voastră, nu o mai lungiți așa încă vreun an.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Lasa-i spatiu si incearca sa nu iti faci planuri cu ea, pentru moment. Daca tine la tine cu adevarat o sa ramana cu tine, si daca nu, atunci macar scapi de o povara. Oricum va face ce vrea, femeile tot timpul isi vor schimba gandurile, sentimentele, etc, asa ca mai bine take it easy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"I-am spus să facă alegerea ori eu, ori el, și a spus că nu are ce alege, eu sunt, cu mine este."
Ai facut o mare greseala sa ii dai alegerea in "puterea" ei. Dacã nu iti convine ca mai vorbeste cu fostul ar fi trebuit sa-i spui clar ca nu te mai stai intr-o relatie de genul. Nu conteazã daca te inseala sau nu. Ea vrea sa vada de la tine ca ai niste principii si ca te desparti de ea. Ai lasat-o prea libera. Asta e problema.Nu inseamna ca esti gelos, nici ca n-ai incredere in ea. Pur si simplu trebuie sa te intelegeala si sa te respecte. Adica sa rupa legatura de TOT cu orice prieteni/fosti, Degeaba tii tu la ea, are niste sentimente mixate in legatura cu tine, deoarece ii faci pe plac char daca nu-ti convine. Asa ca las-o TU, inainte sa te lase ea.
Si ce te mirã ca-i copilã? Asa sunt femeile *emotionale*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Morbid):

De acord cu tine. Culmea, nu? laughing))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E clar, ai spus ca a avut o despartire spontana, cel mai probabil acum regreta despartirea ei de primul dupa ce a aparut iarasi in viata ei, poate ca pe tine te gaseste ca pe o consolare a ceea ce a trait ea, cel mai bine este sa inchei relatia cu ea si sa ii explici situatia, intreab-o ce crede ea despre tine cu adevarat, fara ascunzisuri, fara minciuni, da cartile pe fata, de asemenea nu conteaza daca fostul ei are intentii rele sau nu, daca ea doreste sa fie cu el, pe tine nu te intereseaza acest lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aia e. A fost frumos s-a terminat.
Nu sunteti facuti unul pentru celalalt.
In 9 luni si-a dat seama ca celalalt avea ceva in plus.
2 cm

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut copile!

NU vei reusi sa rupi legaturile dintre ea & fostul! Unde a existat foc, ramane cenusa.Te tine pe locul 2(fara dar si poate!)
Esti doar o consolare/alinare pentru ea!
La fel cum inveti sa mergi, sa vorbesti, sa scrii si sa citesti, nu ar fi rau sa inveti sa te desparti si sa accepti ca esti parasit(locul 2).

Asa ca "e" timpul sa gandesti cu mintea! Desparte-te de ea, rupe orice legatura o ai cu ea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stiu că nu o să-ți placă dar...
Dă-i timp și spațiu..nu forța lucrurile.
las-o să aleagă singură plus că va aprecia asta sigur
Atu-ul tău este că intre ei deja a fost o ruptură.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil că încă mai simte ceva pentru fostul dacă din ziua în care a vorbit cu el s-a schimbat.
Nu e treaba ta să o faci pe ea să te aleagă pe tine și nu pe ăla - nu fă din asta un scop.
Dacă ești natural și te alege pe tine fără să depui efort tu e bine iar dacă pleacă cu el e tot bine.
Normal, ca să ajungi să te comporți natural și în același timp să te găsească sexul opus atractiv sunt unele lucruri la tine ce le ai putea lăsa în urmă ( cum e gelozia, posesivitatea ) și altele pe care le-ai putea adăuga(cum e încrederea în sine ) iar toate asta făcute în felul tău, cum îți place ție, cum te reprezintă, pentru că tu te simți mai bine așa.
Ce am spus mai sus sunt doar niște exemple ca să înțelegi ce vreau să spun -> nu știu ce defecte ai.
E posibil să fie mai potrivită pentru ăla decât pentru tine -> caz în care trebuie să o lași să se ducă cu ăla și tu să îți găsești ceva mai potrivit pentru tine.
Nu ai spus de ce s-a despărțit de ăla, era important.
Ea stă cu tine iar asta pare o alegere rațională, nu cu inima, iar când vine vorba de ea clar e împărțită.
Ești tânăr, ai viitorul înainte, dacă nu mai merge îți găsești alta și gata.
A cam ajuns la filtru relația ta, îmi pare rău omule, nu cred că te așteaptă ceva plăcut cu ea, e vorba de trei luni nu de o zi două de rătăcire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează