|

Buna TPU, am o problema enorma in familie, am 17 ani si in vara s-ar fi auzit ca ma droghez, iarba e suspectul, eu unul nu am fumat asa ceva.Fratele meu m-a banuit si i-a spus mamei, doar pentru ca am dus o sticla de apa afara, reamintesc, vara.Au inceput sa ma urmareasca, blablabla, 17 ani, repet.Am avut niste probleme la scoala, au auzit ca fumez doar ca ies cu niste colegi, iar, minciuni.Nu am fost vazut fumand tigari sau alte substante, prins sau gasite.A aflat toata familia de ce "am facut" incerc sa le spun tuturor adevarul dar singurul care intelege e tata, mama iar, crede ca ies afara si ma droghez, ma uraste, vrea sa ma mut la tata (sunt divortati) ea e singura care crede ca fumez sau cine stie ce crede ea. Am 17 ani si trebuie sa suport certuri zilnice cu ea, nu am voie afara, in casa daca stau striga, daca ma pun o ora la calculator striga, nu are incredere in mine, tot mai mult aud chestii, ca fac unele chestii dar eu de fapt nici nu le-am facut si nu ii pot explica, crede ca mint, incep sa-mi pierd cumpatul, am probleme foarte mari si nu le pot rezolva, se enerveaza singura.Ce pot sa fac? Devine insuportabil si mutarea la tata e putin grea si nu vreau momentan, pareri? Sugestii? Cat mai multe, va rog sad

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Zii asa:
"Daca nu incetezi cu acuzatiile astea, o sa ma apuc de facut tot ce spui tu acolo, macar sa fie adevarat ce spui."
Si apoi ii mai spui asa pe un ton scazut si linistit:
"Oricum ma gandesc ca de la vara sa ma mut de aici, sa stam amandoi linistiti."
Nu trebuie sa ai de gand intr-adevar asta, dar nu strica sa-i bagi un ghimpe. Maraie ea si caraie, dar iti dai seama ce esec ar fi pentru ea ca mama sa o lase fi-su balta. Daca te ia la intrebari ca unde, cum, etc, ii spui ca o sa ii spui toate la timpul lor. Si o lasi asa.

| explică (pentru Holiday):

Daca ii voi spune, toate la timpul lor, sunt extrem de sigur ca va spune ca, comentez happy o cunosc, mersi

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

O iei frumos de mânuță și mergi și îți faci un test antidrog. Substanța din „iarbă" (THC) rămâne săptămâni în șir în organism, așa că ar fi imposibil să iasă testul negativ dacă tu chiar ai fuma „chestii".
După care îi spui frumos că altădată e problema ei dacă nu te crede, ate dovezi nu o să-i mai dai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai69):

Nu va vrea sa mearga la test maica-sa, ca daca merge o sa fie clar ca a gresit si a abuzat, iar pentru ea asta a fost doar un motiv sa-si manifeste rautatea.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este necăjită din alte motive și se descarcă pe tine. Chiar dacă se poartă urât, o atitudine înțelegătoare din partea ta, poate schimba totul. Să inversezi rolurile, să fii tu cel matur, să îți dai seama că comportamentul ei este al unui copil care plânge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă să te muți la tatăl tău.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Holiday ți-a dat un răspuns bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mama ta are mintea putin contractata din pacate, te uraste degeaba, poate se uraste pe ea, ca poate dorea si ea vreodata sa incerce si nu se suporta pentru asta. Du-te la taica-tu si las-o naiba, de fapt ea te uraste oricum doar ca nu stiai, de aia nu vrea sa inteleaga ce spui.
Tatal tau te doreste si te iubeste, de aia te intelege. Deci deja e mai grava treaba decat pare, asta e doar un motiv sa-si manifeste rautatea fata de tine care oricum o avea de dinainte.

Muta-te la tata si aia este, daca nu vrei, vei suporta asta mai departe, nu exista a treia posibilitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mama ta nu are încredere în tine, asta e problema, tu oricât de mult i-ai explica ea oricum nu te crede.
Iar să demonstrezi asta...ai putea să mergi la un medic și să îți faci analize și să îi arăți că nu e așa cum crede ea.
Deci, spune-i că mergi cu ea și faci analize de câte ori vrea ea, apoi nu o să te mai frece la cap.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează