anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună TPU!

Azi am aflat că prietena mea cea mai bună fumează. Mai multe persoane au văzut-o într-un pub cu țigara în mână și deși inițial am fost tentată să nu le cred, mi-am dat seama că 3 persoane care nu se cunosc între ele nu au cum să inventeze toate aceeași poveste sau să își imagineze același lucru. Faptul că prietena mea cea mai bună, care îmi spunea că nu ar face asta și că nu s-ar apuca și că nu îi place a ajuns să fumeze a fost un șoc pentru mine. Și sunt foarte dezamăgită. Nu știu ce să fac în continuare... Am încercat să vorbesc cu ea, bineînțeles că a negat și a spus că doar o ținea pentru altcineva, să nu se stingă, iar de aici habar nu am ce să fac. Sunt dezamăgită și supărată, sunt nervoasă că stăm în aceeași casă și că până acum am fost extrem de naivă și am înghițit tot ce îmi spunea și îmi dau seama cât de diferite am devenit. Nu știu ce să fac, nu știu cum să mă mai comport normal cu ea, să avem o discuție banală, pentru că chestia cu fumatul mă sâcâie și mă stresează...

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te-au mintit. Nu se fumeaza in spatii publice.

| Iote a răspuns (pentru darrio2007):

Tu vorbesti de Romania sau de Anglia, Cehia, etc?
Din moment ce nu mai au voie sa fumeze in spatii inchise, fumeaza pe terase (multe doar improvizate pe trotuare), fumeaza in statiile de autobuz (chiar daca alaturi este o mama cu un bebelus), fumeaza pur si simplu mergand pe strada (si asta e un spatiu public!), fumeaza in parcuri, fumeaza peste tot. In Romania.

| Bondarel99 a răspuns:

Uite de aia nu ti-a spus si s-a ferit de tine, pentru ca stia ca nu vei agreea asta.

| LaraClarice a răspuns:

Daca fumează e alegerea ei. Nu are sens sa îi explici cat de mult îi dăunează, pentru că orice fumători cunoaște efectele.
Ce cred eu că te macină pe tine, este faptul că vă îndepărtați. In perioada adolescentei e un lucru normal, oamenii se schimba, se maturizează, se... separă. Lasă lucrurile sa meargă de la sine.
Daca ea nu vrea sa vorbească despre fumat sau să ți se confeseze ție cu tot felul de lucruri,, rele" pe care le face, e alegerea ei și ar fi bine sa i-o respecți. Dă-i spatiu, va aprecia mai mult decât să o cicălești pentru ceva ce nu tine de tine.

| Annastassia a răspuns:

In primul rand, nu ar trebui sa te streseze si nici sa te intereseze ce face prietena ta, pentru ca nu ii esti parinte ori stapan.
Este decizia si problema ei, daca vrea sa fumeze sau nu.
Oricum, pe tine nu te poate afecta, daca ea nu fumeaza in preajma ta.
Bineinteles ca fumeaza, pentru ca un nefumator adevarat, nu ar atinge tigara nimanui, dapai sa traga din ea, ca sa pretinda ca o tine aprinsa pentru altcineva. Explicatia feteie este puerila, ca sa nu spun ridicola.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu te streseze. Spune-i că faci economii din timp ca să îi cumperi flori la deces. și cântă-i așa.
Nu mai plănge Jane,
Plânsul e de formă,
Jana nu e moarte,
Jana se transformă.
https://www.youtube.com/watch?v=Yrt5yuvtLZA

| GabiDumitrescu a răspuns:

Uite, luati si cititi impreuna articolul asta: https://cetin.ro/cum-te-imbolnavesti-de-cancer-si-cum-mori/

| Sn4k3 a răspuns:

Imi pari enervanta doar din ce ai scris aici, nu ma mir ca nu ti-a spus. Calmeaza-te ca nu-i asa grav pe cat o faci tu sa fie.

| sofisis a răspuns:

In primul rand in pub-uri nu se mai fumeaza. Trecand peste asta...ce te intereseaza pe tine ca fumeaza ea sau nu? Fereasca Dumnezeu! Am ajuns sa trebuiasca sa cerem voie si de la prieteni ca sa ne traim viata? Tu nu ai o viata proprie de care sa te preocupi? Fumeaza si pentru asta nu mai stii cum sa te comporti cu ea? Inseamna ca esti un/o prieten/a jalnica si deloc de incredere.

| Emma30555 a răspuns:

Faptul ca fumează nu e mare chestie, poți sa încerci sa fii mai toleranta

| Meme10Memu a răspuns:

Stai linistit ca nu moare prea repede de la tigari.

| Iote a răspuns:

Problema ca fumeaza, nu e asa de grava. E sanatatea ei, treaba ei. Problema este ca te minte! Verifica asta prin orice metode. Apoi iei o decizie.

Răspuns utilizator avertizat
| Nătărău a răspuns:

Și eu am aflat că prietena mea își mănîncă unghiile ea nefiind canibală. Sînt dezamăgit. Măcar de și-ar băga degetele în muștar înainte. Unghii.

| qwertpro a răspuns:

Salut,nu incerca sa vezi totul atat de negativist.E posibil ca da, intr-adevar ar fi fumat, dar de cat sa te superi incearca mai bine sa afli de ce a fumat oare? Poate ca cineva a convins-o sa incerce sau poate ca trece acum printr-o perioada mai dificila si vrea sa isi gaseasca linistea interioara prin intermediul tigarilor pentru ca toti fumatorii anume de asta si folosesc tigarile.Cei care fumeaza se linistesc atsfel, se detaseaza de probleme, desi nu realizeaza ca e o decizie incorecta. Poate te-a mintit din cauza ca stia ca era sa te superi mult pe ea, si nu voia sa te dezamageasca astfel sau poate nici ea nu e mandra de sine insasi ca a facut asta.Intr-o prietenie increderea e importanta,dar nu e bine sa-l tinem pe celalat sub control,e treaba ei ce face cu sanatatea sa. Faptul ca te-a mintit nu e bine, dar incearca sa te pui in locul ei, daca ai fi facut ceva cei ai fi promis ca nu ai face, ai recunoaste? Toti oamenii fac greseli si e important sa invete din ele, iar prietenie perfecta nu exista.