| Anamaria13m73829j a întrebat:

Buna TPU, deci efetiv nu mai pot. Mama și-a găsit alt om când avem eu 5 ani. Peste ceva timp a început să bea și să nu facă nimic, din chestiile astea ieșea certuri. Într-o zi când eram la orele online am ieșit din camera mea că voiam să merg la baie. Jegul ăla că pe el nu îl poți numi om stătea dezbrăcat pe canapea, de atunci a început să-mi fie frică de el, când rămân cu el îmi este foarte frică să mai ies din camera mea că cine știe ce mai face... nu i-am spus mamei chestia asta până când s-a ivit o certă între ei, i-am spus apoi a zis că îl dă afară că gata s-a terminat cu el și alte minciuni. Efetiv am început să plâng când am văzut că s-au împăcat, eu vreau să plece odată de aici, credeți-mă pentru mine este foarte greu să vezi că a început să-ți fie frică să mai ieși din camera ta. Într-o zi a venit mort de beat acasă. A doua zi din nou s-au certat în legătură cu subiectul ăsta că de ce a venit beat acasă. Mama i-a dat 3 milioane să plătească banca iar el a dat 2 milioane pe băutură. Mi-a promis că o să-l dea afară de data asta și o să-mi promită că nu o să mai stea aici vreodată. De unde alte minciuni, m-am certat cu mama azi când am aflat că s-au împăcat și că ar trebui să îl iert. Nu-mi îmi vine să cred ce mama pot să am, nu se gândește că mie îmi este foarte frică de el și că nu-l pot să-l iert după ce a făcut. Nu am unde să mă duc gen la alte rude că nu vorbesc cu ele iar bunicul meu este de partea mamei. Dacă am scris ceva greșit îmi cer iertare dar plâng și nu văd(am 13 ani)

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce situatie grea ai acasa, daca ai bunici mergi si stai cu ei ca este clar ca mama ta nu il va da afara pe omul ăsta cu care stă, tatal tau natural ce zice de toata aceasta situatie prin care treci zilnic? Lu i ai spus? Mai ai frati?

| Anamaria13m73829j explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cum am zis mai sus bunicul meu e de partea mamei nu îi pasă, nu am frați iar în legătură cu tatăl meu biologic ma părăsit la naștere

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Suna la protectia copilului si spune le lor ce om este acesta care stă cu mama ta un bețiv nenorocit asta este el.

| Frank51 a răspuns:

Ce a făcut? Te-a atins vreodată? Nu ai de ce să stai cu frică, totul este doar în capul tău. Tot ce poți face ca să fi mai liniștită este să îți închizi camera noaptea.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Situatia ta este destul de neplacuta, mai ales ca spui ca nu ai unde in alta parte sa te duci.
Voi incerca sa ma abtin de la prea multe comentarii despre ce fel de persoana este mama ta, dar chiar daca esti mica, cred ca si tu iti dai seama destul de bine de anumite lucruri.Pentru ea, tu ar trebui sa fii prioritatea numarul unu.
Singura varianta pe care o ai este sa inveti cat mai bine.Stiu, toata lumea spune asta, dar invata.Invata cat poti si chiar mai mult pentru ca educatia va fi singura care te va ajuta. Daca inveti bine, vei merge la un liceu bun si apoi la o facultate intr-un alt oras si asta va fi primul pas catre libertatea ta. Dupa aceea, poti munci, iti poti modela singura un drum si un viitor si vei avea intelepciunea de a nu repeta greselile pe care le face mama ta.
Daca vreodata te simti in pericol real in ceea ce il priveste pe acea scursura de barbat si mama ta nu va lua atitudine, te poti adresa Protectiei Copilului sau scolii.Ii spui unui profesor, dirigintelui sau directorului, orcui simti tu ca ii poti spune si ar trebui sa te ajute.Nu trebuie sa iti fie teama sau rusine sa o faci.Din contra! Fii o fata puternica si fa asta pentru tine, pentru a nu se ajunge la mai rau, daca mama ta nu este capabila sa te protejeze.

| Mirel4412 a răspuns:

Eu daca as fi in locul tau as vorbi cu diriginta, sau cu politia. Daca nu poti, suna la protectia copilului, ori indura tot pana la 18 ani cand vei pleca de acasa. Incuie usa sau blocheaza numarul barbatului pe telefonul mamei. Ori incearca sa te comporti ca un "psihopat" prin casa poate o sa-i fie frica sa mai stea

| dragosss127 a răspuns:

Pai,nu te pot îndruma sa suni la protecția copilului, poliție etc fiindcă sunt proceduri complicate, și dacă află el că vrei sa faci asta atunci o să îți facă sigur ceva.Cum a spus cineva sa stai pur și simplu fiindcă e doar in capul tau este total greșit.Si ceea ce a spus altcineva, sa faci pe "psihopata" este iar total greșit.Deocamdata nu te pot îndruma sa faci o alegere definitivă. Totusi daca vrei cândva sa te eliberezi la cineva sau sa te consoleze, te pot ajuta eu, instagramul meu este dragosradoi. 1234. In cazul in care nu vrei, cu altceva nu te pot ajuta