|

Buna TPU. Mama mea are un tic nervos din copilarie, isi smulge par din cap. De mica o vedeam pe ea facand asta si pe la 13 ani din curiozitate am inceput si eu sa dobandesc acest tic. Acum sunt insarcinata si imi e frica oare nu va mosteni si copilul meu ticul asta nervos? Eu sper sa nu...cred ca daca nu ma va vedea niciodata facand asta, nu va avea habar ca parul din cap poate fi smuls...la fel cum si eu daca nu as fi vazut asta la mama mea, probabil nu as fi incercat niciodata. Voi ce parere aveti? Ar putea mosteni si copilul meu asta? :-(

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ticul nu se mosteneste, se invata sau copiaza.
Eu iti sugerez sa vorbesti cu un psiholog deoarece ceva te agita. La randul tau transmiti totul copilului si vor aparea alte neplaceri.
Daca ai intrebari scrie-mi in privat.

| a răspuns:

Așa cum tu ai început să îți zmulgi părul din cap fiindcă ai văzut-o pe mama ta, posibil să facă și copilul tău când te va vedea.
Ar trebui să te abții dacă nu vrei să rămâi fără păr.

| a răspuns:

Eu cred că poți scăpa de tic, mai ales dacă e dobândit. Fratele meu a avut aceeași chestie. Am stat cu ochii pe el și i-am atras atenția de fiecare dată când începea să-și învârtă părul pe degete, iar după o perioadă s-a oprit de tot. Studiază-te, întrebă-te uneori: ce fac în momentul ăsta? și dacă vezi că ai mâna în păr, oprește-te, ocup-o cu ceva.

| a răspuns:

Nu neaparat!
Daca nu te vede facand asta, e foarte putin probabil sa o faca.In general copiem oamenii si gesturile lor, nu neaparat din cauze genetice.
In schimb o sa capete de la tine trasaturi de caracter, si bune si rele.

| a răspuns:

Neh


și încearcă sa scapi de el.
e păcat de parul tău smr.