| iloveyoumybby a întrebat:

ofer funda pentru raspuns. Acum 2 saptamani am visat ca mama mea a murit si in momentul de fata eram acolo si totul s-a sfarsit. Visul l-am simtit ca pe o realitate, adica simteam ca nu mai am nici un rost fara ea si in vis asa e, ai aceleasi sentimente ca in realitate si a fost atat de grea noaptea aia pentru mine. Dar acum cateva zile am visat-o din nou ca a murit, si eram langa sicriul ei si simteam ca toata viata mea e distrusa a fost mai rau ca in primul vis si mi-am revenit atat de greu. Ea e plecata din tara si o vad o perioada pe an. Cand vorbesc cu ea e totul ok, povestim. Dar surorii mele ii spune ca nu se simte bine de ceva timp si ea e ingrijorata pentru mama. Insa azi mi-a zis "trebuie sa o sun pe mama"... "am visat ca a murit, si e a2a oara cand visez asta". Va jur, am ramas fara cuvinte, adica, amandoua am visat la fel de 2 ori si mama nu se simte prea bine. Intrebarea mea este: credeti ca e doar un vis si nu trebuie sa-l iau in seama sau se poate intampla ceva ingrozitor? Ce inseamna daca visez asta? sad

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. În primul rând, nu există nicio dovadă că visele a avea vreo semnificaţie pentru noi. Ele nu sunt un fel de "mesaje codificate" care ne-ar putea informa despre unele evenimente viitoare. Visele după toate probabilităţile au la bază informaţia din subconştientul nostru. Iar atunci când apar unele temeri pe care nu vrem să le acceptăm, ele pot ieşi la suprafaţă prin intermediul viselor.

De ce ai ajuns tu şi sora ta să aveţi acele visuri? Probabil că atunci când aţi aflat că mama voastră nu se simte prea bine, conştient sau nu, v-aţi gândit şi la posibilitatea că ar putea deceda. Iar acest lucru este traumatizant pentru orice copil. Poate că la baza acelor vise a fost acea teamă din subconştientul vostru.

Sper ca aceste informaţii să vă ajute să priviţi corect aceste lucruri şi să nu vă lăsaţi tulburate de ele. În încheiere vreau să îţi spun concluzia la care a ajuns un bărbat înaintat în vârstă. El a zis: "Am avut o viaţă plină de îngrijorări. Majoritatea din ele niciodată nu s-au întâmplat".

Cele bune!

| iloveyoumybby explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Iti multumesc din suflet!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru iloveyoumybby):

Cu plăcare.

7 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

Exista doua doctrine mari si late:
1. Materialismul: Totul este materie/energie, visele sunt manifestarile subconstientului, nu exista viata dupa moarte, suflet, dumnezeu, etc. iar toti cei care cred in lucruri paranormale e prosti si e inculti.

2. Dualismul: Exista materie/energie, dar exista si suflete, telepatie, posibil viata dupa moarte, vise prevestitoare, etc. Eu sunt adeptul dualismului, si am primit cel putin odata informatii in vise care s-au confirmat ulterior (nu o sa dau detalii, este ceva personal). Daca ati avut amandoua vise similare in aceeasi perioada, exista posibilitatea sa fie niste mesaje pentru voi, sa va pregateasca pentru un eveniment nu tocmai placut. Exista multe cazuri bine documentate. Pe de alta parte, este posibil sa fie doar o coincidenta, sau ca mesajul sa fie diferit decat ca va muri mama.

Oricum, indiferent de ce crezi despre vis, mai ales daca mama nu se simte bine, faceti tot posibilul sa o vizitati.

| iloveyoumybby explică (pentru Radu284):

Multumesc pentru raspuns. sad... Sper sa fie totul bine si sa nu se intample nimic din ceea ce am visat.

| petre059 a răspuns:

Se spune ca daca visezi pe cineva drag ca moare inseamna ca i-a murit moartea, asa stiu si eu de la cei mai batrani.

| CristianGrigor1986 a răspuns:

Orice as spune, n-as spune-o la fel de bine ca sviri.Da-i funda si linisteste-te - totul va fi bine!