|

Buna TPU urgent! cine imi spune si mie caracterizarea lui stefan cel mare fizica si morala! please dau funda

!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Stefan cel mare a fost domnitorul Moldovei. Acesta nu era un om mare mare de statura. Era manios si omora fara judecata. Acest lucru dovedeste impulsivitatea acestuia. Era un om care stia sa-si conduca tara, era harnic si il gaseai acolo unde nici nu te gandeai. Acest lucru dovedeste preocuparea sa pentru tara.LA RAZBOAIE ERA MESTER, BIRUITOR, IAR CAND EA INVINS NU SE DADEA BATUT CI SE RIDICA SI II INCURAJA SI PE CEILALTI SA LUPTE IN CONTINUARE. ACEST LUCRU DOVEDESTE AMBITIA LUI SI OPTIMISMUL PENTRU TARA. MUSTATA LUI ESTE USOR CARUNTITA IAR OCHII II ERAU VERZI. PRIVIREA TAIOASA DOVEDESTE MODUL PRIN CARE ISI INFRICOSEAZA DUSMANII, MODUL PRIN CARE II FACE SA INTELEAGA CA EL ESTE MAI BUN. STEFAN CEL MARE NU ESTE PREA INALT INSA AI IMPRESIA CA CEILALTI SE UITA LA EL DE SUS IN JOS DEOARECE EL ESTE CEL MAI PUTERNIC. Exemplu prin faptele sale, prin caracterul sau, Stefan cel Mare este un simbol al patriotismului, al dragostei de tara si de popor, al dreptatii, al demintatii si al cinstei.
Cu toate că era de statură mică, el impune respect, pentru că avea o lume interioară puternică şi era un "patriot" în adevăratul sens al acestui cuvînt.

Sper că te-am ajutat. Funda?!

| explică (pentru AwawawMPN):

Mersi mult ti-am dat funda!big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AwawawMPN):

Stai asa daca spui ca era cu statura mare de la inceput de ce spui ca e cu statura mica la sfarsit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Mic la stat, mare la sfat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Letopisetul lui Grigore Ureche, autorul deschide portretul voievodului cu un detaliu de ordin fizic, "om nu mare de statu" pentru a pune in opozitie fizicul sau putin impunator cu caracterul sau moral deosebit. Evidentiaza apoi o trasatura morala " degraba varsatoriu de sange nevinovat" (impulaivitatea). Alte trasaturi care reies din descriere lui Ureche sunt harnicia si iscutinta in tainele razboiului. Un alt element semnificativ pentru evidentierea personalitatii domnitorului il constitiue descrierea sentimentelor poporului la moartea acestiua "Iară pre Ştefan vodă l-au îngropat ţara cu multă jale şi plângere în mănăstire în Putna".

Sper sa-ti fie de folos. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează