| Louisa28 a întrebat:

Buna tuturor! Am o problema cu niste rude foarte enervante, sau poate mi se par asa doar mie. Vreau niste sfaturi ca sa pot sa nu innebunesc in saptamana pe care o mai am de petrecut cu ele. Azi, cand eram la cumparaturi, o verisoara mi-a luat 3 perechi de pantaloni fara sa ma anunte. Apoi, i-am gasit murdari pe toti, iar unii erau gauriti, deoarece a iesit in parc alaturi de niste copii de aici. Are 15 ani, eu 17, insa nu inteleg cum de se poate comporta astfel. Este unul dintre cei mai rasfatati membri ai familiei, considera ca totul i se cuvine, umbla prin toate dulapurile si ia ce îi convine fara sa intrebe. Cel mai grav e ca mama ei nu îi spune nimic, ca o sustine. Cum sa fac sa nu ma mai deranjeze asta? Nu mai pot. Vin la mine de vreo 3 ori pe ani si de fiecare data imi fura din haine, le poarta, apoi le lasa murdare, pe cand eu nu pot lua ceva de la ea, intrucat tot ce aud este :" tu esti mai mare, taci, ea e un copil. Tu mai ai un an pana la majorat". Am incercat sa vorbesc, cu matusa mea, dar ea a spus ca mai bine tac, desi nu vad cum sa imi iau inapoi lucrurile, deoarece le-a pus la ea in valiza. Am incercat sa le spun in fata, imi spun ca trebuie sa imi fie doar de ele, suntem rude. Ce sa mai fac?

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O iei de gat pe varata si ii zici daca se mai atinge de pertenentele tale o bati cu cureaua sau o arunci pe geam. Trebe sa fi dura cu ea sa stie de frica cu binele nu ai rezolvat nimic

| Naty1 a răspuns:

Cum naiba sa iti zică mai bine sa taci pe lucrurile tale?
În primul rând te inteleg.Si eu am fost nevoit ani la rând sa stau cu anumite neamuri poate si cu lunile si nu a fost plăcut.De la mistouri din partea unchilor si a matusilor pana la razgaielile verisoarelor le-am îndurat pe toate.Una se plângea si făcea pe amărâte sa i se de-a bani si lucuri iar prin spate te barfea si alta se credea buricul pământului la care trebuie sa ii faci pe plac fiind si susținută de alte neamuri ca ea e mare inteligenta si mare printesa iar eu proasta satului(acum mari am rupt legătură sa nu o dam in urate ca nu mai am nervi).
Asa ca eu cred ca ar trebui să îi spui in fata verisoarei tale ca nu mai vrei sa iti umble prin lucruri si sa se comporte asa ca nu e ok.Pur si simplu vorbesti serios si pui problema serios si crede-mă că dacă va avea ceva de comentat ii vei da răspunsuri pe masura ca vor veni de la sine.

| Louisa28 explică (pentru Naty1):

Stiu cum e! Si eu am rude de ascet gen, si suntem o familie mare, cu foarte multe personalitati care se considera superioare, desi au trecut clasa pe bani. Multumesc, ca mi-ai impartasit experientele tale neplacute, credeam ca sunt putine familii care nu sunt omogene din multe puncte de vedere, sper sa o pot face sa ma respecte, deoarece cand bunica îi spune sa isi faca temele si sa mai lase internetul si iubitii, îi intoarce spatele, nu o baga in seama, o lasa sa se cercte cu peretii; daca nu asculta si nu respecta o persona in varsta, cum m-ar asculta si respecta pe mine? Am incercat sa discutam, sa îi spun ca nu e ok si ca daca eu m-as comporta asa, m-ar considera ultimul om, insa nu intlege, nu ia nimic in serios. O sa incerc sa îi acaparez cumva atentia, sa o fac odata sa inteleaga ca, desi suntem din familie, comportamentul ei arata egoism, ca nu mai e singurul copil.

| meinteil a răspuns:

Data viitoare trage-i un pumn si incuie dulapul.

| Eisenheim a răspuns:

Simplu,mergi la un second-hand și ia-ți haine, sânt ieftine. Apoi te lauzi cu ele și o lași să ti-le i-a, restul înțelegi ce va ieși, o să se facă de râs laughing

| Louisa28 explică (pentru Eisenheim):

? Da, asta da incercare de razbunare!

| Dintrebare a răspuns:

Mama ce oameni enervanti. Copilul primeste o educatie oribila de la maica-sa care este singura vinovata pentru omul antipatic pe care il creeaza. Deci ai doua posibilitati. Ori esti radicala, la modul ca le spui foarte clar sa nu se mai atinga de lucrurile tale personale pentru ca altfel iei lucrurile lor si le dai foc. Si ii ameninti ca faci un scandal sa auda tot blocul (eu asa as face). Camera ta, regulile tale. Daca nu le convine, sa nu intre. Ori, daca vrei sa fii mai pasnica, cand stii ca vin nebunele in vizita, iei hainele si le ascunzi sub pat sau undeva unde nu ar cauta. Sau iti lasi cateva, cat sa ai cu ce te imbraca si pe restul le duci la o prietena.

| OldSoul1997onur a răspuns:

Spune-i ca îi dai cu sawurma in cap dacă mai face așa -_-

| Maestro003 a răspuns:

Ar trebui să o pui la punct, dacă nu vei întreprinde nimic o să te calce în picioare mai departe, gândește-te la o metodă în care și-o faci să regrete de ce a făcut sau să se ferească de tine.

| Louisa28 explică (pentru Maestro003):

Am incercat sa discuta. Eu stau in Craiova, iar ea a venit de la Bucuresti, prin urmare, spune ca este buricul pamantului, desi nu e asa. I-am spus ca trebuie sa imi respecte intimitatea, am incercat sa îi explic, insa i-a spus tatalui ei ca am facut-o sa se simta prost, si m-am trezit ca m-a sunat sa imi spuna ca fiica lui e mai buna decat noi. O sa incerc sa o pun la punct, ca altfel, nu mai pot! Multumesc pentru raspuns!