|

Bună! Vărul meu m-a rugat să fiu domnișoară de onoare la nunta lui, însă iubitul meu (cu care am o relație de 2 ani) nu acceptă să fiu domnișoară de onoare la nuntă, pentru că va trebui să dansez cu alți băieți, pentru că voi avea un alt partener în afară de el, chiar mi-a spus că se va despărți de mine dacă aleg să fiu domnișoară de onoare la nuntă pentru că nu-mi pasă de el și de sentimentele lui. Ce să fac acum? Ce să aleg? Mi-e greu să-mi refuz vărul deoarece îmi e foarte apropiat, am copilărit împreună, dar în același timp, aș vrea să nu se supere nici iubitul meu. Ce aleg?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sa inteleg ca, in acesti 2 ani, tu nu ai avut voie sa dansezi cu nimeni altcineva si ca stai sub santajul de forma "ne despartim daca faci asa ceva"? Este groaznic. Asta nu este dragoste. Ca sa raspund la intrebarea ta, eu o sa-ti spun ca, pentru mine, cea mai importanta este familia. Daca la nunta varului tau vine strainul asta, pe care tu-l stii de doi ani si-ti spune ca nu ai voie sa dansezi cu altcineva, atunci, problema pe care tu o vei avea in viitor va fi cu mult mai grava.

37 răspunsuri:
| a răspuns:

Este prea gelos. Nu este o relatie de viitor. Eu zic sa iti asculti constiinta. Iubiti mai sunt dar verii sunt aceiasi.

| a răspuns:

Îi spui „iubitului" că este vorba despre familia ta; dacă te iubește cu adevărat, va trebui să priceapă că FAMILIA vine la pachet cu tine. Deci te duci la nuntă. Dacă are o problemă cu asta, e pentru că de fapt nu te iubește, ci ești pur și simplu o anexă a lui. Dacă asta vrei să fii - păstrează-l, dar dacă nu realizează cât e de tembel, e bine să renunți acum la relație, înainte să fie prea târziu.

| a răspuns:

Dacă asta îl supără pe iubitul tău problema gravă este a geloziei lui.
Cum ajunge cineva, un bărbat, gelos, varianta mea, explicația mea.
Se naște, începe să respire, urlă.
Mama îi dă să sugă. De câte ori îi este foame, urlă.
Astfel el învață treptat, că există un obiect, ființă, entitate care îi satisface lui toate dorințele, îi oferă mângăiere ( manganare, adică de mâncare) și dezmierdare ( des-merdere, adică îl ștergere de rahatul de la fund), deci grijă. Apoi învață despre proprietate, ce e al meu și ce e al tău. Apoi decretează că mama e a lui, o ia în proprietate ca pe un obiect. Începe să își urască tatăl, (complexul lui Oedip) când constată că mama e și a tatălui și trebuie să o împartă cu el.
Apoi urmează înțărcarea, sevrajul, când mama nu îi mai dă să sugă iar el este nevoit să treacă prin procesul de individuare, să devină individ independent de mama lui.
Dacă acest sevraj, care are componenta lui psihologică nu s-a făcut corect, in creierul lui rămâne o sechelă de sugar care poate fi sintetizată așa.
Femeia ( orice femeie) este proprietatea mea personală.
Ea îmi oferă mie și doar mie, satisfacții ( sexuale, grijă, mâncare, spălat de vase, servitute de mamă).
Oricine se apropie de ea, să danseze, să discute atentează la proprietatea mea personală.
Aceasta este definiția mea pentru gelozie.
Este cea mai gravă boală de care poate suferi un cuplu.
Nu se vindecă!
Dacă așa l-ai ales, dacă așa îl păstrezi, vei fi bibelou de porțelan la el în cameră.
Sunt unii care nici până la alimentară nu își lasă soția, căci s-ar putea să întâlnească bărbați pe drum, cazuri cunoscute de mine, reale.
Dacă continui cu acest om, vei trăi această viață de sacrificiu.
Soluția o decizi dta.
Așa că problema nu e nunta.
Poți dta să îl schimbi?
Apoi se va naște copilul. În mod natural, va trebui să te ocupi de copil mai mult decât de el. Va înțelege asta, sau va deveni gelos pe copil?
Așa că, nu îți supăra iubitul dar nu îți distruge nici viața ta.

| a răspuns:

Dar de ce trebuie sa dansezi la nunta? Si eu merg la nunta si nu dansez. La nuntile la care merg eu nici nu ai muzica dupa care sa poti dansa. happy
Sa lasam indigenii, canibalii, triburile salbatice care nu au cunoscut civilizatia sa danseze. ^_^

| a răspuns (pentru anonimg):

Pe bune?
Tu esti pocait?
Unde ai auzit tu ca doar triburile danseaza? Mie nu imi mai permite sanatatea sa dansez dar imi place foarte mult, te ajuta sa te menti, iti da o energie buna plus ca mergi la nunta nu la inmormantare, este un motiv de bucurie cum sa nu dansezi sau sa te bucuri...
La tine la nunti stau toti pe scaun si jelesc mireasa?

| a răspuns (pentru anonimg):

Aha, tu mergi la nunti la care nu se bea alcool si toti stau cuminti pe scaune? Hai breh, sa fim seriosi. Si eu detest nuntile, dar totusi...

| a răspuns (pentru anonimg):

E domnișoară de onoare...

| a răspuns (pentru Nat1):

Chiar pocait este, ai ghicit.

| a răspuns (pentru anonimg):

Dar iisus ce a facut la nunta din galilea?

| a răspuns (pentru RAY):

Eu nu mi-L imaginez dansând. A fost invitat la nuntă și S-a dus; căsătoria a fost instituită de El în Eden.

| a răspuns (pentru anonimg):

Si a facut din apa vin si a spus beti si inveselitiva https://ro.wikipedia.org/wiki/Nunta_din_Cana_Galileii

voi traiti asa vieti triste, voi credeti ca si rasul este pacat,practc mereu trebuie sa suferi,sa plangi, sa iti blestemi viata, sa fi trist, depresiv, unde scrie ca dansul este pacat? la evrei se danseaza la nunta si se bea, nici in alea 600 de porunci ale lui iahve nu se pomeneste ca dansul este pacat

| a răspuns (pentru anonimg):

"Să laude Numele Lui cu jocuri, să-L laude cu toba şi cu harpa!" - Psalmul 149:3 - şi "Lăudaţi-L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi-L cântând cu instrumente cu corzi şi cu cavalul." - Psalmul 150:4 -

| a răspuns (pentru RAY):

Nu spun că dansul ar fi rău; dar nici pe departe nu seamănă cu cel pe care ni-l descrie Biblia.
Ca să ai o mică idee despre diferența dintre creștini și necrestini:
"Între întrunirile urmaşilor lui Hristos pentru recreere creştină şi reuniunile lumeşti pentru plăceri şi distracţii va exista un contrast evident. În locul rugăciunii şi al Numelui lui Hristos, împreună cu lucruri sfinte, de pe buzele celor din adunările lumeşti vor fi auzite râsete fără rost şi conversaţii mărunte. Ideea este să avem în general un timp de calitate. Întrunirile noastre trebuie să fie astfel organizate, iar noi să ne purtăm astfel, încât, atunci când ne întoarcem acasă, să putem avea conştiinţa curată faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni. Să avem conştiinţa că nu am rănit în nici un fel pe nimeni şi nici nu am avut o influenţă dăunătoare asupra cuiva.
Mintea firească înclină spre plăcere şi satisfacerea de sine. Politica lui Satana este aceea de a căuta să umple mintea oamenilor cu dorinţa după distracţii lumeşti, pentru ca ei să nu aibă timp să se întrebe: "Cum stau cu sufletul meu?" Iubirea de plăceri este molipsitoare. Abandonată acestui sentiment, mintea aleargă de colo - colo, într - o căutare de ceva distractiv. Ascultarea de Legea lui Dumnezeu contracarează această înclinaţie şi ridică bariere împotriva lipsei de sfinţenie. - Counsels to Parents, Teachers and Students, 336, 337.SCT 386.1
*****SCT 386
Tinerii trebuie să nu uite că au de dat socoteală de toate privilegiile de care s - au bucurat, de folosirea timpului şi de folosirea capacităţilor ce le - au fost date. Ei se pot întreba: "Dar noi nu ne distrăm şi nu ne recreem? Trebuie numai să muncim şi iar să muncim, fără nici o variaţie?"SCT 386.2
Orice distracţie în care vă puteţi angaja, cerând, în credinţă, binecuvântarea lui Dumnezeu pentru ea, nu va fi periculoasă. Dar orice distracţie care vă ia posibilitatea de a vă ruga în taină, de a vă închina sau de a merge la biserică nu este sigură, ci periculoasă. - "Counsels to Parents, Teachers and Students, 337.

Căsătoria este de la Dumnezeu; chiar și muzica. Dar aceasta de pe urmă este discutabilă.

| a răspuns (pentru anonimg):

Desi ortodoxi sunt necrestini, pagani, diavoli si voi sfinti

| a răspuns (pentru RAY):

"Desi ortodoxi sunt necrestini, pagani, diavoli si voi sfinti."
Nu despre asta vorbesc. Pentru că și în bisericile ortodoxe și altele sunt oameni care trăiesc chiar mai plăcut înaintea lui Dumnezeu.
Tot ceea ce desparte sufletul nostru de Hristos este păcătos. Noi ne-am obișnuit să trăim în felul acesta și fără Duhul Sfânt niciun om nu poate discerne lucrurile spirituale, și nici nu ar putea să iasă de sub puterea firii pământești.
Nimeni deci nu este mai presus sau mai prejos decât altul. Toți avem nevoie de Hristos ca să fim mântuiți, salvați din starea aceasta în care toți ne-am născut.

| a răspuns (pentru anonimg):

Dar voi pocaiti il considerati pe papa diavolul, de ce faceti propaganda intr o tara crestina_

| a răspuns (pentru RAY):

Nu omul este diavolul. Problema este mai grava de atat. Era bine sa fi fost un om; dar nu este. Problema este tot sistemul papal. Toata invatatura lor si sistemul de inchinare. In biserica catolica sunt oameni sinceri, flamanzi si insetati dupa neprihanire, dupa cunostinta de Dumnezeu. Dumnezeu ii va scoate de acolo la vremea stabilita de El.
Cel mai mare reformator al umanitatii, Martin Luther, a fost preot in biserica catolica. El era sincer in cautarea lui dupa cunoasterea adevarului, dupa Dumnezeu, si credea cu tarie ca biserica catolica a fost instituita de Dumnezeu. Numai dupa ce a cercetat Scripturile a cunoscut adevarul si s-a impotrivit invataturilor catolice.

Cat despre tara noasta, numai crestina nu este.
"Caci de la cel mai mic pana la cel mai mare, toti sunt lacomi de castig; de la proroc pana la preot, toti insala." (Ieremia.6:13)
"Toti sunt niste razvratiti, niste barfitori, arama si fier, toti sunt niste stricati." (Ieremia.6:28)
"...Daca au de muscat ceva cu dintii, vestesc pacea, iar daca nu li se pune nimic in gura, vestesc razboiul sfant." (Mica.3:5)
Cum poate ca Romania sa fie o tara crestina cand pe plan internatinal suntem cunoscuti ca o tara corupta? Faptele noastre vorbesc impotriva noastra. Nici pe departe nu suntem crestini. Nici macar invataturile BOR si ale bisericii catolice nu sunt sanatoase. ("Babilon" inseamna amestecatura de invataturi bune cu cele false); invataturi care vorbesc impotriva lui Dumnezeu. Aceste biserici sunt vrajmase lui Dumnezeu; dar nu pe fata. "Daca au de muscat ceva cu dintii, vestesc pacea, iar daca nu li se pune nimic in gura, vestesc razboiul sfant." (Mica.3:5) Preotii ambelor biserici vor trece la amenintari "daca nu li se mai pune nimic in gura".
Interesul lor este cel material; ei nu cauta binele poporului. Daca cineva cauta binele poporului roman, este doar atat cat poporul isi va putea aduce contributia in visteriile lor.

| a răspuns:

Ca si domnisoara de onoare trebuie doar sa iti conduci varul la altar cum se zice, nu esti obigata sa dansezi cu cineva daca nu vrei.Plus de asta poate sa mearga si prietenul tau ca si cavaler, sau macar sa mearga cu tine si e in preajma ta.
Mi se pare absurde cerintele lui, ori are o stima de sine foarte scazuta ori are probleme.
De ce nu merge cu tine?

| a răspuns:

Daca ai fata de iubit sentimente foarte puternice, daca te vezi alaturi de el pe termen foarte lung, daca simti ca si el te iubeste, daca s-a purtat cu tine ireprosabil, atunci iti alegi iubitul. Daca ii nesocotesti dorinta, ii arati ca un lucru minor (pentru ca domnisoara asta de onoare exact asta este, nu sta nunta varului tau in asa ceva) este mai important decat el. Chiar daca nu da curs amenintarii ca va despartiti, relatia voastra este compromisa. Cand el va dori sa faca un lucru cu care tu nu esti de acord, si el iti va nesocoti dorinta si va face dupa capul lui.
Daca vrei sa ai o relatie frumoasa, nu nesocotesti problemele ridicate de celalalt. Daca sunteti un cuplu, tot ce faceti faceti de comun acord. Parerea mea este sa mergi la nunta cu iubitul ca partener si sa nu dai curs propunerii de a fi domnisoara de onoare.

| a răspuns:

Wow,pentru ca o sa ai alt partener decat el,adica? Curios ce aud pe aici. Daca esti ce spui,tu alegi cu cine sa fi la nunta aia, nu alege altcineva, deci de fapt tu vrei sa mergi cu altul la nunta, iar pe asta cu care spui ca esti pe ce post e?laughing Asa ziceam si eu, cauti un motiv sai dai papucii, probabil tiai gasit altul.
Eu nu am auzit povestile astea ce le spui tu ca trebuie sa ai alt partener la o nunta laughing dar ce nunta e aia?

| a răspuns:

Da-l draq de tzacanit gelos! Iti dai seama cum o sa faca mai tirziu daca acum se comporta asa? Nu, gelozia nu devine mai atenuata in timp, ci fix invers. Izbitul tau e irecuperabil, gaseste unul normal la cap.

| a răspuns:

Prietenul tau are niste probleme, mai ales cu increderea in sine.

| a răspuns:

Cum va lasati voi calcate in picioare de niste badarani pe care ii iubiti. Asa ti l-ai ales asa il ai.

| a răspuns:

Alege să-i dai papucii.
Dacă ai fi fost căsătorită cu el, acum îți dădea două palme și te trecea la locul tău.
N-o să ai nici un viitor cu genul ăsta de om.

| a răspuns:

De mers la nunta unei rude apropiate trebuie sa mergi.
Insa de ce nu e si iubitul tau invitat?
Asa s-ar cadea daca sunteti impreuna.
Si desigur, daca ai o relatie, cu el ar trebui sa dansezi, nu cu altcineva.

| a răspuns (pentru NLS):

Sa inteleg ca, daca la dans o invita mirele, ea ar trebui sa refuze?

| a răspuns:

Mi se pare dubios faptul ca nu mergeti impreuna la nunta, ci ai alt "partener". Varul tau ar trebui sa stie ca sunteti aproape la pachet. Relatia nu e decat o simulare a casatoriei, sa vedeti daca puteti sta unul cu altul.
Cum zicea si @anonimg, de ce trebuie sa dansati la nunta aia? Si de ce trebuie sa ti se impuna cu cine sa dansezi?
Nu stiu foarte bine aceste traditii. Dar domnisoara de onoare o ajuta pe mireasa cu diverse lucruri in timpul nuntii. Nu are legatura cu mirele. Nu spune nicaieri ca trebuie sa danseze cu altii (cu ce scop nici nu stiu).

Nuntile, oricum, mi se par foarte urate. Mai ales cele la care se danseaza si se fac tot felul de maimutarii. Nu vad de ce sa-ti pui invitatii sa se dea peste cap pentru nunta ta. Cheama-i pe apropiati, se bucura fiecare cum vrea si aia a fost nunta. Nu tot felul de obiceiuri stanjenitoare de nunti.

| a răspuns:

Strict la problema ta, in calitate de dra de onoare nu ai alt partener nici nu trebuie sa dandezi cu alti baieti. Pe de alta parte felul cum procedeaza prietenul tau, acest santaj ieftin nu este normal, pe viitor poate sa faca asa la orice ca tu sa faci numai ce vrea el. Gelozia e prntru oameni slabi

| a răspuns:

Poate ca este o ocazie buna sa-ti reevaluezi relatia cu actualul iubit.
Nu te poate impiedica sa mergi la o nunta a unei rude decat daca este un mitocan.
Poate ca meriti ceva mai bun.

| a răspuns:

Mă enervează genul ăsta de,, băieţi,,! Tu nu eşti proprietatea lui!
Nu are el de ce să-ţi interzică! Asta nu înseamnă că dacă eşti într-o relaţie nu mai trebuie să vorbeşti sau să dansezi şi cu alţi băieţi. Adică, wtf, e doar un dans, nu ne apucăm acum de făcut copii. Dacă ţi-a propus să vă despărţiţi din cauza unui moft tâmpit, când tu trebuie să mergi la un aşa eveniment important pentru tine înseamnă că el nu ţine la tine, iar el te pune să alegi între familia ta şi el. Un adevărt mitocan, care se gândeşte doar la el, nu şi la persoana iubită!
Mergi fato la nuntă, nu are el dreptul să-ţi interzică cu cine dansezi sau cu cine comunici pentru că, tu nu eşti proprietatea lui. Nunta verişorului tău nu va fi în fiecare zi, pentru că, bărbaţii vin şi pleacă, dar familia rămâne.

| a răspuns:

Cel mai bun sfat ar putea sa ti-l dea chiar varul tau, mirele.Adica daca tot ati copilarit impreuna, ar putea sa iti spuna ce restrictii i-a dat miresei când a anuntat-o ca o ia de nevasta si la ce fel de amenintari a recurs ca sa-i cucereasca inima.Iar daca iti spune ca mireasa i-a acceptat cererea in casatorie ca sa nu-l supere, atunci si tu v-a trebui sa iti asculti iubitul si sa nu mergi la nunta.E simplu.Casa de piatra!
Si verisorului tau la fel.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Iubitul tau nu te iubeste. Daca te-ar iubi, te-ar intelege si te-ar sustine.

| a răspuns:

Un sfat?
Da-i papucii acelui iubit, afirm in modul cel mai serios..acum cat esti tanara si mai poti..alege!
Mai tarziu vei avea enrom de mult de suferit din cauza acestui comportament tipic dominator,paranoic si obsesiv privind persoana ta,gelozia ai va umbri judecata, si cele mai infioratoare crime si batai, divorturi, chiar uciderea propriilor copii, sa nu fie dati de lege mamei..sunt din cauza acestei gelozii, individul cade intr-o stare maniaco-depresiva asa de mult incat nu se mai controleaza, daca are si darul alcoolului, este un perfect contur al unui criminal in devenire!
Deci, Domnisoara..esti tanara,pamantul este plin de baieti,alege-ti unul care te merita si nu te trateaza in acest fel!

Succes,si poti sa te duci fara grija la nunta varului tau, nu lasa niciodata ocaziile frumoase ale vietii, evenimentele placute din familie sa iti fie dictate de nimeni, mai ales de un ins care te desconsidera, se va supara..paguba in ciuperci, valiza si la gara cu el. happy
Viata merge inainte!

Distractie placuta! happy

| a răspuns:

Sa refuzi o invitatie la o nunta e rusinos, mai ales daca e varul tau. Poti sa-l inviti si pe iubitul tau si daca nu vrea sa vina, acesta nu tine la tine.Ce spune el sunt doar pretexte ca sa nu te distrezi.Trebuie sa-ti asculti inima. Daca iubitul tau ar tine la tine te-ar lasa sa mergi la nunta varului tau.Ai grija sa decurga totul bine, nu sari calul.

| a răspuns:

Il iei pe el ca, cavaler de onoare

| a răspuns:

Buna MinaDeea! Nu trebuie sa alegi ci trebuie sa vorbesti cu prietenul tau. Toti oamenii traiesc in societate, la o nunta tu poti dansa cu mai multi baieti, el cu mai multe fete. Daca tu il iubesti nu ai cum sa te indragostesti de alt baiat doar pentru ca dansezi cu el. Daca prietenul tau iti pune o astfel de conditie nu este o persoana matura, cu incredere in el insusi. Vorbeste cu el. Si mergeti amandoi la nunta! Trebuie sa va traiti viata cat sunteti tineri iar o nunta este un prilej de bucurie!