|

Bună ziua. Am 17 ani, aproape 18. Am o problemă. Cu mama mea mă înteleg super bine, suntem ca doua prietene, o iubesc, însă pe tatal meu nu pot, mereu am avut o retinere fata de el. Nu mi-a fost niciodata dor de el, uneori chiar ma deranjeaza prezenta lui. Uneori o intreb pe mama daca chiar este el tatal meu si evita să-mi raspunda. Incerc mereu sa-l iubesc si sa nu mai fiu asa rece si distanta dar nu pot! Chiar daca e tatal meu, chiar daca nu e, de ce nu pot simti nimic pentru el?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu-ti raspunde atunci cand faci 18 ani mergi cu el sa iti faci probe ADN ca sa demonstreze daca e sau nu, daca refuza a fost doar un tata adoptiv pentru tine si se vede ca ai simtit asta

| a răspuns:

Probabil nu s=a străduit pea mult să fie aproape se tine de când erai mică, poate și el a avut o relație rece cu părinții lui sau cel puțin cu unul și nu a știu să/și construiască o reație apropiată cu tine. Dacă e rece sentimental pentru că n=a avut parte de iubire, poate te ajută să te gândești la acel copil mic și neiubit, care aștepta iubire și nu i=a dăruit/o nimeni.

| a răspuns:

Esti fată? Ce varsta ai

| a răspuns:

Poate ca nu stie cum sa-ti arate dragostea sau sa fie mai propiat de tine. Pentru atata lucru nu trebuie sa-l urasti, fiindca este tatal tau, cel care te-a crescut si te-a intretinut (chiar daca este tatal tau biologic, sau nu).
Ar trebuii sa faci un efort sa-i arati mai multa intelegere si caldura si vei vedea ca se va apropia de tine, mai ales acum, cand il vei anunta ca va deveni bunic.

| a răspuns:

Exista doua tipuri de amintiri: explicite si implicite. Cele implicite sunt din perioada pre-verbala a bebelusului, stocate ca senzatii corporale, sentimente. Poate ca despre asta e vorbasi la tine. Roaga-ti mama sa iti povesteasca despre cum a decurs sarcina ei cu tine, cum a fost dupa ce te-a nascut, cine avea grija de tine, cum era relatia lor de cuplu pe atunci. Insa nu poti uda flori dintr-o stropitoare goala. Poate s-ar merita sa iti intrebi si tatal cum a fost copilaria lui. Daca vrei, citeste despre trauma transgenerationala, s-ar putea sa mai gasesti niste raspunsuri.

| a răspuns:

Ai tai sunt de vina ca te lasa asa in starea asta confuza.
Relatia dintre ei cum e?