|

Buna ziua, locuiesc cu mama si bunica iar salariul meu le dau lor in fiecare luna iar eu ma aleg cu 150-250 lei. Vi se pare normal? Adica inteleg ca trebuie sa ajut familia dar ei prea exagereaza dupa parerea mea. Nici macar pe timp de vara cand cheltuielile la gaze, lumina sunt mult mai ieftine nu primesc mai multi bani. Asa au facut si cu alocatia cand eram la scoala. Ce sa fac? Momentan nu pot pleca cu chirie sau alte lucruri.

21 Raportează Evaluează
21 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai daca cu vorba buna nu se poate, nu iti ramane alt lucru de facut decat sa pleci.
Dar bunica si mama nu au pensie, daca nu au nu e ok sa traiasca din banii tai daca AU nu au niciun drept sa iti ceara tie banii, eventual le platesti cota parte la cheltuieli, mancare etc
Cum socotesc pai sa zicem ca am intretinerea 200 de lei, tu vei achita 200/3 = 66 lei, apoi mancare si altele sa zicem inca 600 de lei pe luna, iar imparti 600/3= 200 de lei, in final partea ta la cheltuieli va fi de 266 de lei!
Am dat doar un exemplu in practica poate fi mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Plateste facturile si in rest sanatate. In ce conditii stati? Ce cheltuieli ai tu / ce au ele? Eele ce venituri au? Ce salariu ai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiDumitrescu):

Mama are salariu 15 milioane iar bunica pensie 14 milioane

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cosmin986522):

Asa, si au ceva cheltuieli iesite din comun? Stati intr-o vila de 300 de metri patrati la care vine incalzirea 1500 RON in lunile de iarna? Care e justificarea lor? Salariul nu ti-l incasezi tu? Le zici ca nu poti sa le dai, simplu. Mai cumperi una-alta cand e nevoie, platesti o factura, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru început, cat ani ai copile?
Deci mama și bunica ta au bani, bănuiesc că ca nu te obliga nimeni cu toprul sa le dai toti bani lor?
E o problema destul de simpla, n-ai decât două solutii
1 :Te muti singur sau împart chiria cu cineva, și o să afli cat de tare doar maturizarea
2 : Vorbești cu mama și bunica ta, sa achitati totul împreună ca o familie în așa fel ca sa ramai și tu cu bani

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar trebui să știi ce fac cu banii dacă nu aveți așa mari cheltuieli.
Poate ai bafta și ti-au făcut un plan bancar de economisire. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mi se pare normal sa profite de tine.
Este un test sa te faca sa iti iei zborul din cuib.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Loll

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Și maică-ta te-a ținut pe tine la școală, au facut sacrificii amândoua ca să crești tu mare. Nu te ma lamenta atât. Și cum mai spune cineva, mulțumește-te cu ce ai. Vine un moment când nici mama, nici bunica nu va mai fi și ți-ai dori sa dai timpul înapoi sa mai petreci timp cu ele, sa le auzi vocile în casa. Și când vei avea copii, când cei avea familia ta cei vei face? Nu vei da bani în casa și vei cheltuii banii pe toate prostiile? Ar trebui sa îți bagi mințile in cap.

Iar partea cu chiria este în total absurdă. În chirie nici pe atât nu îți rămân bani în buzunar, iar acolo dacă nu plătești ești scos în strada. Eu de 10 ani locuiesc numai în chirie și mai rău când expira actele (buletinul) și caută proprietar care sa te ia în spațiu și greu găsești asta. Nu rupe legătura cu mama ta, inca mai ai nevoie de ea. Doar o mamă avem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Ai o mentalitate aiurea scuza-ma.
Nu el ia obligat pe părinți să îl facă asta in prima faza, iar in a doua fază ar trebui să se bucure ca este independent si isi castiga bani ca sunt altii ce stau si la 30 pe bani părinților. Daca tot se descurcă rău i-ar putea cere sa contribuie la taxe si mâncare si restul banilor sa il sfătuiască sa ii investească sau strângă pentru ceva util nu sa i pape.Si nici cu chiria nu sunt de acord cu tine, daca gaseste una la un pret rezonabil se va abitiona sa castige sau sa vrea ceva mai mult decat sa stea cu două lipitori ce considera ca au facut copii sa le întrețină. Macar daca tot da bani pe chirie da pentru el si pentru cat consuma si mănâncă el decat pentru altii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NataliaNatyAr):

"sunt altii ce stau si la 30 pe bani părinților. "
?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NataliaNatyAr):

Nu te scuz. Iar pe tine bine măcar ca te duc picioarele, pentru ca nu prea te duce capul. Cauta tu o chirie rezonabila unde sa ai și mobila și utilitati ( mașina spălat și tot ce ai nevoie) la preț "rezonabil" sa vad, găsești? Dacă nu știi cu ce se mănâncă chiria, atunci nu te mai baga în discuții contradictorii. Si copilul are o obligație fata de părinte. Cum și mama l-a crescut, asa și el are obligație fata de mama sa. Poate mama sa l-a crescut mai în sărăcie și cum nu avea bani, atunci ea trebuia sa îl dea la casa de copii? După ce și-a făcut datoria de părinte, acum el nu acorde nimic înapoi dovada de egoism. Iar tu mai și aplauzi și susții aceste chestii. Și mai vezi pe Facebook citate "sa nu va uitați părinții", iar tu vii aici și zici "mai dai în pnm, ei ne-au crescut noi intoarcem spatele". Părinții mereu numai obligații au fata de copil, copilul mereu nu are nici o obligație fata de părinte.

Asa sper sa ajungi tu la bătrânețe, sa faci 10 copii și nici unul sa nu te bage în seama. De fapt la cât de acră și arțâgoasă ești vor fugi toti de tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Mama lui are un salariu de 1500 de lei iar bunica pensie peste 1400 de lei, in conditia in care au casa lor nu platesc chirie, nu au copii mici cu nevoi. ce fac si cu un salariu de a lui ca in afara de 150 200 de lei nu primeste el? Pentru ce lucreaza copilu asta 8 sau 12 ore pe zi daca nu are hazna la bani? Tie ti se pare normal sa lucrezi ca si ultima sluga pentru bani tai si cineva sa ii ia sa ii bage in buzunar sa ii cheltuiască pentru nevoile lor personale sau sa plateasca taxe si alte alea si pentru ei si pentru tine iar din bani lor sa se distreze,îmbrace etc? Si iubitul meu a fost in situatia asta ani de zile,lucra ca si o slugă primea plicul cu bani ii ridica către soare sa vada daca sunt toti pentru ca nu avea voie să îl deschidă si ii dădea tatălui său ca altfel il rupea in bătaie Ii cumpara niște jupuituri de haine si pe restul isi face el mendrele.
Dacă nu ești capabil sa crești si sa iti ajuți copii de ce ii mai faci? Nu zice nimeni ca copii nu au obligații fata de părinți,dar obligația lor este de ai respecta,iubi,ajuta, plati o factura daca stau la comun si atat nu trebuie să își f...a ei viata si viitorul pentru ca ei nu au fost capabil să facă mai mult pentru ei la timpul potrivit.
Si eu la randul meu imi ajut părinți, plec lunar câte o săptămână două la ei ii ajut cu curățenia si mâncare pentru ca muncesc ambi, ii respect, le dau o pastilă daca le e rau, stau cu ei pe un hol de spital dar nu pot sa iau de la gura familiei mele constant pentru ei.Ne dăm bani uni altora daca avem de unde dar nu suntem obligați nici unu nici altul sa ne întreține cand deja avem o varsta.
Si eu stau in chirie si momentan nu mai lucrez din anumite cauze si iubitul meu e singurul ce aduce bani in casa si nu murim.
Eu stiu ca părinții trebuie sa isi susțină si îndrume copii nu sa ii foloseasca drept slugi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Da multi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NataliaNatyAr):

Cine naiba crezi ca a stat sa îți citească toată baliverna? Am citit doar atât cât a apărut în notificare "ca mama are salariu...". Și mama mea are salariu și totuși o ajut în casă. Are nevoie de pastile, mâncare, orice altceva, i-am cumpărat. Sincer, nu îți mai zic nimic pentru ca oricum ești într-o ureche. Du-te și cauta altceva de făcut și decât să îmi ți mie teoria chibritului, mai bine i-ai tine inițiatorului pentru ca el a pus întrebarea. Nu eu. Tu Apucă-te de scris bloguri dacă îți place să scrii. La ce baliverne ai în program nu cred ca vei aduna cititori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Ba da cred ca ar trebui să citești pentru ca ti-am explicat că si eu stau in chirie.Si ti-am mai explicat si ca nu au copii datoria sa isi tina părinții, ca au si ei viata lor si probabil in curând o viitoare familie pe care trebuie sa o întrețină nu doar pe mămica.
Fiecare isi ajuta părinți daca poate, da nu sunt obligați să își distrugă viata doar pentru ca ei au dorit să aibă un copil.Mai bine ai citi ca sa iti scoti tampeniile alea din cap sa nu ajungi sa iti educi copii la fel ca e jale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Wizard99):

Ai un 10 de la mine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mama si bunica ta au surse de venit ale lor? Daca nu, nu ai ce face, si tu probabil acasa gasesti de toate nu iti bati cu intretinerea, alimentele etc. La un moment dat e bine sa te muti altundeva, poate de chirie nu ai dar o gazda e mai ieftina, eu chiar iti recomand sa faci treaba asta, altfel e perspectiva cand ai total singur grija de tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai putea face un calcul, destul de simplu, de genul: cati suntem in casa? 3 persoane. La cat ajung cheltuielile intr-o luna? La X lei. Ok, impartim X lei la 3 persoane, eu imi platesc partea mea, restul imi ramane mie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E normal, având în vedere că stai în casa lor. Și ele te-au crescut și ți-ai dat bani, când aveai nevoie. De alocație nici nu mai zic...asta înseamnă foarte puțin, adică mama mea plătește din alocația mea decât factura la apă. Deci...E clar că în ziua de azi nu mai faci mare lucru cu o alocație.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Caută-ți de lucru pentru a completa, fii bucuros că ai unde sta și ce mânca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează