| Silviu123 a întrebat:

Care sunt cele mai bune tehnici pe care le puteți recomanda pentru dezvoltarea inteligenței emoționale?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este o definiție a inteligenței emoționale.
Sunt poate tehnici standard.
Despre acestea o să îți răspundă poate TPU sau poți găsi răspunsuri pe prietenul nostru comun, Google.
Eu o să îți răspund un punct de vedere personal pe care nu îl vei găsi în altă parte.
Un om aflat în vacanță pe malul oceanului. Este înotător bun dar nu își cunoaște limitele rezistenței. Se aventurează în larg, și nu mai reușește să înoate, căci și-a consumat rezervele de energie din mușchi. Începe să se înece. Se scufundă uneori, reușește cu greu să rămână la suprafață. Creierul lui emite prin biocâmp semnale S. O. S. Un grup de delfini le recepționează și vin. Îl imping cu corpurile în sus, să ajungă cu capul la aer, să poată respira, și spre țărm, până el ajunge cu picioarele pe fundul apei.
Un copil este lăsat într-un coșuleț pe marginea șoselei.
Un automobil vine spre el. Câinele casei, ia coșulețul de toartă și trage copilul înafara zonei periculoase.
Aceste animale și-au folosit inteligența și emoțiile pentru a salvas viața. Au făcut asta în mod spontan, natural, iar nu ca test IQ emoțional.
Răspunsul la testul IQ, răspunsul la teste la examene, orice altă sarcină pe care o poate rezolva și un papagal dresat, nu sunt dovezi de inteligență. Adevărata înteligență este întotdeauna emoțională.
Astfel, învață cât poți de mult ce înseamnă viața ( acei delfini, acel câine, știau) și pune emoțiile tale în slujba vieții, și îți vei dezvolta astfel inteligența emoțională. Metodă mai bună ca aceasta nu există.

3 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Citind îți poți dezvolta inteligența emoțională.

| Lioana a răspuns:

Sa citesti carti despre acest subiect. Daniel Goleman e parintele Inteligentei Emotionale. El a initiat acest subiect si a scris mult pe tema asta.

| Dandinelle a răspuns:

Citeste filozofie de la Plato la Gurdjieff sau S.J Krishnamurti si altii. Invata cum sa ai grija de emotiile negative si de ce impact au cuvintele altora asupra ta. Practic toatea astea sa te invete sa fii mai stabil in situatii contradictorii si sa actionezi mai objectiv acolo unde solutia pentru tine ar fi 100% subjectiva. Esti observatorul vietii tale din exterior dar esti activ in mintea ta ceea ce inseamna ca ceea ce reproduci verbal si fizic se poate traduce diferit.
Sunt niste cursuri interesante de onestitate radicala sau comunicare non-violenta care te-ar putea ajuta, le gasesti pe net.

Întrebări similare