anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce poți face să nu depinzi emoțional de omul de lângă tine?
După trei înmormântări în familie, planificarea unei nunți eşuate şi pierderea locului de muncă de ziua mea, am rămas fără nimic.Motivația de a merge mai departe greu se mai găseşte.
Cum să nu-ți pui sufletul pe tavă pentru un singur om? Pare cumva a fi un semn de slăbiciune şi oamenii tind să trateze cu indiferență când le oferi prea multă afecțiune.
După atâtea lucruri greu de suportat, se simte o nevoie acută de a oferi afecțiune.
Cum se diminuează lucrul ăsta?

10 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu se diminueaza, we have to deal with it. Universului nu-i pasa de noi, dupa o perioada grea nu urgeaza una usoara iar treaba nu e valabila nici invers.

Trebuie sa mergi inainte stiind ca oricand se poate intampla ceva incercand sa te bucuri cat de mult poti de momentele linistite.

Asta e realitatea, oricat de crunta ar fi.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

Niciodata nu depinzi de nimeni emotional.Tu iubesti si te daruiesti, sufleteste, emotional si fizic unei persoane, dar asta nu inseamna ca esti ca o priza fara stecher altfel.Sunteti 2 persoane mature si indepepdente dar care se iuesc si ACUM FORMEAZA UN TOT UNITAR.

Cand nu mai poti forma acel tot unitar cu cineva, te desparti si cauti alta persoana cu care sa poti forma.
Evident, treaba e cu totul alta cand esti casatorita.
Multi idioti spun ca nu mai cred in casatorie si nu se casatoresc, pentru ca si asa 50% divorteaza.

E ca si cum ai spune, nu-mi iau permisul, n-are rost, si asa multi fac accidente.Asa si? Aia sunt ei,tu esti capabila sa ai o casatorie reusita.
Ideea e sa te daruiesti si sa iubesti asa ca adolescentii,din moment ce acea daruire si apropiere aproape ca a gemenilor, unde cand acea persoana e suparata sau suferinda, iar pe tine nu te deranjeaza, nu împarţi acea iubire si suferinta cu el si cand asculti de tarfele marxist zise si feministe, desi ar trebui sa se numeasca femitoxice, si transformi frumoasa relatie si casatorie, in care 2 oameni care se iubesc sunt mai buni cu celalat si trec cu vederea unele lucruri pe care de la alti i-ar face sa urle de nervi,si o transformi intr-un contract,unde dragostea nu mai exista,daruirea si pasiunea nu mai exista, atunci ramane doar traiul mecanic, mult mai steril chiar si decat cel cu parintii, iar tu accepti traiul cu o persoana doar pentru ca el aduce bani in casa,bate covoare si spala vase,iar tu maturi,decorezi si grijesti copii,atunci totul se duce de rapa.Lumea trebuie sa pricepaa,ca dragostea si în special "statutul" de îndrăgostit e ceva foarte frumos,puternic,spiritual si magic, iar daca ar invata asta de la adolescenti,tote relatiile ar merge mult mai bine.
Toti intreaba cuplurile batrane,cum de merge.E simplu,si raspunsul e tot timpul acelasi : "Pentru ca am pus pasiune, dragoste, am discutat neintelegerile, nu ne-am culcat suparati si ne-am straduit sa avem o relatie si flacara intre noi" nu o lasa pur si simplu sa moara, ca si infatuarea cu un joc nou, noua masina, rochie sau mai stiu eu ce.


Acusi ai priceput "fata cu chitara muntilor"?winking :* :* :* :* :*...

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Eu de priceput am priceput, GeorGEBlaCKRidER.Dar nu am ajuns la căsătorie.A fost doar o nuntă care s-a anulat cu o despărțire.Era doar arvuna dată la restaurant, dar nu am ajuns să facem nuntă, pentru că buna şi frumoasa lui mămică i-a spus...că îl dezmoşteneşte, dacă nu se departe de mine.Şi el a ascultat de mămica lui, s-a despărțit de mine şi a rămas cu moştenirea.Pe de o parte, mă simt oarecum flatată că s-a pus în balanță un preț atât de mare pe capul meu (are logică ce spun?) Şi da, chiar înțeleg ce spui. Vorba cântecului..."Dar unde dragoste nu e, nimic nu e". În momentul în care vrei să îți formezi o familie, trebuie să îți alegi bine partenerul.Nu neapărat pentru că stai cu el o viață întreagă (omul poate divorța oricând).Dar şi pentru copil,pentru că un copil merită să aibă un tată exemplar şi merită să aibă doi părinți,pentru că e destul de greu să creşti cu un singur părinte. Dacă îți iei un bărbat pe post de bibelou,care are haine de spălat şi de călcat, şosete de găsit, mâncare de făcut şi copii de crescut, atunci căsnicia clar nu o să meargă. Haine de călcat are orice bărbat, dar trebuie un bărbat adevărat, să fie mai mult decât atât.Pentru că
într-o relație trebuie să oferi sprijin moral reciproc, trebuie să iubeşti şi să respecți persoana de lângă tine, trebuie să îți dedici din timpul tău şi multe alte lucruri.Eu am avut ceva de învățat din toate experiențele urâte de până acum.Şi cred că fiecare lucru urât te ajută să îți construieşti încrederea în propria persoană şi să cunoşti mai bine valorile vieții.

| Annastassia a răspuns:

Imi pare sincer rau, ca ai avut atatea probleme si treci printr-o situatie disperata.
Mare pacat de pierderea celor dragi, ca restul se poate repara.
Cat prievste barbatul iubit, daca te-a parasit taman cand aveai cea mai mare nevoie de el, inseamna ca nu i-ai cunsocut niciodata adevarata fata si caracter si ca, oricum nu merita sa ai un viitor, alaturi de un om cu o miicime sufleteasca josnica.
Pentru inceput, te sfatuiesc sa mergi la biserica, sa-ti alegi un colt undeva si sa plangi, sa-ti descarci sufletul.
Du-te in orice zi doresti, nu doar la slujbele mari, ca-ti ajuta!
Apoi, iesi din casa si viziteaza-ti prietenii si rudele, fa ceva ce iti place, ce ai vrea sa faci din totdeauna.
Elibereaza-te de stres, ca te imbolnavesti.
Acorda-ti 1 luna si apoi incepi sa-ti cauti de munca. asta te va tine in priza si te va face sa te focusezi pe ceva util.
Impune-ti sa iesi cat poti de mult in aer liber.
Propun sa-ti iei bicicleta si sa iesi prin parc la plimbare, aerul proaspat si oxigenarea creierului, ajuta enorm.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Se diminueaza dupa ce o patesti de cateva ori, si evaluezi persoanele din ce in ce mai bine, pana cand reusesti sa ajungi la persoana potrivita, careia poti sa-i ceri sprijinul de care ai nevoie.
Cand ai experienta in esecurile dragostei, renunti mult mai usor la atasamente, cand vezi ca totul se duce pe 'luna', din nou.

| sofisis a răspuns:

Eu in locul tau as merge la un psiholog. Sincer. E de mare ajutor si te invata cum sa fii tu un intreg si sa nu depinzi emotional de nimeni

| RacPac a răspuns:

Trebuie sa te iubesti pe tine prima.
Viata in doi, nu inseamna ca amandoi faceti un intreg ci sunteti separati reuniti totusi prin dragoste.
Trebuie sa fii dragastoasa dar totusi distanta si sa nu tragi tare. Este greu dar trebuie sa ai grija de tine

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru RacPac):

Ba da,amandoi formeaza un tot unitar,de aia se numeste cuplu, pentru ca sunt cuplati, uniti, si incetezi sa mai fi un singular.
In plus, momentul in care incepi sa tratezi relatia, dupa coceptul marxist de "un contract intre 2 oameni", in momentul ala ea moare.


Asa ca termina cu propaganda asta marxista/feminista (da, stiu, e pleonasm).

| RacPac a răspuns (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Nu fac propaganda happy. Si sa fiu sincer am dat sfat pentru a nu depinde de nimeni.
Nu sunt de acord cam cu nimic ce este in ziua de azi de la feministe pana la adoptia de catre gay