anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac sa nu mai pun sufletul la tot ce zic oamenii? Prin sat la mine oamenii îmi spun sa ma duc la cratiță ca sunt femeie și sa las munca ca oricum mai mult îmi încurc familia decât sa o ajut și oricum ei se descurca în străinătate și fără mine! Știu ca nu ar trebui sa pun la suflet dar cu problemele mele cam iau multe vorbe în serios! Sau poate chiar ar trebui sa ma căsătoresc? Mulți spun sa caut pe cineva cu o slujba ca poate ne-ar mai ajuta și pe noi care nu avem o situație atât de buna financiar!

41 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Aia din strainatate nu sunt familia ta, sunt rude si nu te privete pe tine ce fac ei.
Tu fa-ti vaita ta la sat, sau mergi la oras, ia-ti de munca si inchiriaza-ti ceva.
Nu te mai plange pe forum, ca nu-ti cauta nimeni de munca pe aici iar zilele trec si tu tai frunza la caini.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

In primul rand eu de ei am fost crescuta si de bunici, unde sa merg la oras sa stau? Iasiul este extrem de scump si peste tot iti cere studii, menanjera prin hoteluri cand eu praf la limbi straine sau la mall unde tot se cere o limba straina! Nu toata lumea poate pleca de acasa dupa 18 ani in special cei care au crescut la tara si au fost foarte saraci toata copilaria si fara parinti

Spui sa nu imi mai ajut rudele si sa imi vad de treaba mea, pai de acolo ne vin noua banii din strainatate de la acel magazin, matusa nu mai lucreaza, bunicul are pensie mica si bunica nu are, a fost casnica, daca rudele nu ne trimit bani din strainatate nu mai avem cu ce sa platim nimic, nici intretinerea, nici alimentele

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

In Romania ca menajera NU se cere sa stii nici o limba straina, doar sa fii muncitoare si sa cureti/freci ceea ce esti pusa sa faci.
Apoi, la tara gasesti garla de munca, mai ales din primavara devreme pana toamna tarziu, ca toata lumea are nevoie de cineva sa le sape si praseasca gradina, sa le curete ograda, sa le faca curat la animale prin grajd si sa le hraneasca samd.

Mie mi-a cerut pana acum la doua pensiuni o limba străină de preferat engleza! Am încercat din răsputeri sa fac treaba prin sat dar mulți bărbați nu prea accepta femeile sa facă treaba bărbaților! În Moldova si Oltenia încă este mentalitatea asta ca femeia nu poate face nimic din ce face bărbatul! În plus este nașpa sa aud zilnic de la doamnele în vârstă zilnic ca dacă nu ma mărit acum cât sunt tânără ajung bârfa satului și voi avea nu știu ce boli dacă nu fac copii cât mai repede

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci nu-ti ramane decat munca campului si a ogradei. Acolo nu se cere nici o limba straina si toata lumea are nevoie de ajutor.

Eu nu prea vreau sa muncesc în țară, sincer! Salariile sunt mici în aproape toate domeniile! As vrea sa invat sa ma descurc și în străinătate totuși! Se pot descurca atâția romani

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sa pleci! Daca ai luat permisul, esti ok. Scrii foarte corect, ti s-a mai zis doar asta. Ia si apuca-te de ceva. Orice. Si o sa fie bine.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu pot pleca si sa imi abandonez familia care m-a crescut! Si in plus, singura nu prea am bani de masina

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu o abandonezi, ci iti incepi viata ta. Nu ai nevoie de masina, e un mit mizeria asta.

| pufulescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca pleci de acasa NU iti abandonezi familia ci ii ajuti! Daca nu as fi plecat tatal meu nu ar fi avut bani de medicamente! Daca tu nu pleci NIMENI nu iti va ajuta familia cu bani de facturi sau altele, nu veti face altceva decat sa va chinuiti impreuna si asta nu este o optiune viabila cata vreme exista alte posibilitati!

| anonim_4396 explică (pentru pufulescu):

Nu stiu ce sa zic, daca m-as muta singura poate m-as trezi cu mai multe probleme

| minrest a răspuns:

Vorba ta, nu mai pune la suflet ce zice lumea.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Da, satul vorbeste.
Lumea iti spune sa mergi la cratita, pentru ca muncile unde te duci tu sunt fizice (tu spuneai ca te-ai oferit sa cari lemne). Munca necalificata e munca fizica.
Tu ai nevoie sa iti iei BAC-ul si sa obtii o calificare, sa poti face o munca mai putin solicitanta fizic: casiera, munca de birou etc.
Tu avand autism te-ai potrivi mai bine la o slujba cu mai putine interactiuni umane.
Te rog gandeste-te la asta. Ce calificare ai putea obtine?

| anonim_4396 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu pot sa invat! Abia am reușit sa invat pentru a lua permisul cu chiu cu vai! Nu înțeleg și nu rețin nimic din ce citesc

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru anonim_4396):

Am mai auzit placa cu "Nu" de la tine.
Daca diagnosticul tau e Autism, nu ai vreo problema cognitiva. Autistii sunt oameni extrem de inteligenti.
Dovada ca ai terminat scoala, te exprimi corect, te descurci excelent in scris, ai luat permisul de conducere!

Mai gandeste-te ce vei face pe mai departe cu viata ta.

Din nou, faptul ca stiu sa scriu corect este 0, lumea din ziua de azi iti cere sa stii de toate, sa socializezi, sa stii matematica avansata, informatica, fizica, 3-4 limbi straine! Chiar si la magazine iti cere o limba straina acum si nu stiu de ce!

Vad ca stii ce ai de facut, dar tu continui sa te certi cu mine, de parca te-as fi sfatuit de rau.

Stiu ce am de facut, ideea este ca NU POT! Nu am fost buna la nicio materie si nu s-a prins nimic de mine in 12 ani de scoala! Invatam toata si noaptea si tot nu reuseam sa scot maca un 5

Autistii nu sunt inteligenți! Doar câțiva, restul sunt chiar mai slabi decât toată lumea! Eu eram cea mai slaba din toată clasa și eram la scoala la sat! Nu sunt deșteaptă deloc

Inteleg ca nu ai avut un sistem de suport adecvat si probabil ai fost tratata prost la scoala.
Insa etichetele pe care ti le-au pus unii si altii acolo la tine in sat nu sunt adevarate. Cu cat intelegi lucrul asta mai repede, cu atat mai bine pentru tine.
Ti-am mai scris si eu si ti-au mai scirs si altii aici pe site: te descurci excelent in scris, te exprimi foarte bine. Mult mai bine decat altii prezenti aici pe site. Problemele tale nu sunt cognitive.
Ai incercat sa mergi la un psiholog? Exista multe centre pentru copii autisti. Sunt echipe interdisciplinare are lucreaza pentru recuperarea copiilor autisti.
Si tu ai nevoie de sprijin de specialitate. Te rog mergi sa vorbesti cu un psiholog. Te va ajuta enorm.
Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

Dar autismul nu se vindeca

Am scris "recuperare"
Incearca sa ajungi la psiholog, iti poate schimba viata in mai bine

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu ii mai baga in seama si vezi-ti de treaba. Aparent oamenii de pe la sate in continuare vor sa lase femeia casnica si sa nu se dezvolte mai mult de atat. Ceea ce e trist si primitiv. Vrei sa faci ceva direfit cu viata ta? Atunci fi tu insuti. Nu mai pune botul la ce iti dicteaza altii si traieste-ti viata cum ai vrea tu sa o traiesti.

| Kufu95 a răspuns:

Vechea poveste... femeia trebuie să stea doar la cratiță, să se reproducă, să aibă grijă de copii și să nu iasă din casă, evident nu am nimic cu femeile de consideră că așa trebuie să procedeze ci eu mă refer la oamenii care cred că asta trebuie să facă toate femeile ca și cum ar fi o obligație. Pentru cei de cred asta, le zic că au trecut vremurile alea de mulți ani, femeile mai trebuie să își trăiască viața și cum își doresc. Cât despre oamenii din sat, dă-le pace, e chiar bine că tu muncești, vei știi să apreciezi valoarea banului, nu vei mai depinde de părinții tăi. Căsătoria o vei face când te simți pregătită, nu când vrea x sau y și când vei da de un bărbat bun. Într-adevăr, acel om te poate ajuta, dar e destul complicată povestea în acel caz.

| anonim_4396 explică (pentru Kufu95):

Nu am părinți! Au murit

| Kufu95 a răspuns (pentru anonim_4396):

Familia fiind?

| anonim_4396 explică (pentru Kufu95):

Bunicul, bunica, si cele doua matusi, una in tara, cealalta in Spania casatorita dar fara copii

| Kufu95 a răspuns (pentru anonim_4396):

Condolențe, în acest caz. Îți vei lua viața în propriile mâini, nu vei mai depinde rudele tale, gândește-te la asta.

| MountainRiver a răspuns:

Deci nu apucasem să citesc, decât prima parte cu pusul la suflet, că deja eram entuziasmată să scriu, deoarece pe acest subiect sunt AS. happy

Ideea e că, omul care pune la suflet, pune orice-ar fi. Deci orice sfat sau idee ai întreba (că așa fac și eu mereu, vin cu întrebări pe aici pe TPU, apoi toți răspund sigur "NU MAI PUNE LA INIMĂ".) nu merge, pur și simplu sfatul ăsta cu nu mai pune la suflet, nu merge pentru noi, oamenii care punem la suflet.
Doar că ai grijă să nu faci exces de acest pus la suflet, acum dacă spui ceva de căsătorie, probabil ești la vârsta tinereții, dar acumulat în ani acest ritm de suferit și analizat ce o spus x și y, să nu ajungi ca bunica mea, ce a dezvoltat la 70 de ani demență senilă, din fix același motiv, că punea la suflet mereu lucruri și eu crescând cu ea și eu am preluat același tipar. Deci știu ce înseamnă acest PUS LA SUFLET. E ca un ghimpe ce stă mereu în inima ta, dar mai grav decât ghimpele e ca o închisoare din care orice ai încerca să faci, nu o să scapi, căci te ține prizonier acolo, adică părerile oamenilor și gura lumii te ține prizonier în ea.
Deci legat de acest aspect, sunt cea mai în măsură să te ascult, dar cea mai în nemăsură să-ți dau sfaturi de cum să procedezi, căci eu nu știu eu pentru mine cum să procedez ca să nu mă mai afecteze tot ce spun alții la adresa mea.

Însă doar un mic secret, cum spuneam, nu știu cum să-ți spun să-ți gestionezi aceste emoții care ies din tine, nu știu cum să abordezi problema, dar știu sigur un lucru, că dacă ești un om sufletist, sensibil și pui la suflet, secretul e să te ferești de acești stimului, deoarece până la urmă, pentru oamenii sesnsibili, părerile umane sunt niște stimuli, după cum bine vezi destul de puternici, așa că, pentru a nu te activa pe interior, mai bine eviți și încerci pe cât poți să te protejezi. Acum eu nu zic să trăiești într-un bol de cristal și să refuzi să mai stai lângă oameni, însă e bine să o faci mai rar. Adică ce să faci concret?! Păi, dacă te știi emotivă și sensibilă, mai bine, eviți să vorbești prea mult despre tine și viața ta, mai ales cu cine știi tu că au atitudine nașpa cu tine, eviți oamenii ăia și uneori e mai bine să eviți să stai printre ei. Nu zic să-i respingi, ci doar eviți. Adică la modul dacă știi că-i vezi pe drum și pare că ei vorbesc despre tine (mai ales că ai zis că ești la sat și știi cum e lumea la sat de bârfitoare și cârcotașă) deci mai bine când treci pe lângă ei, pui căștile pe cap sau bagi nasul în telefon și mereu să pari indisponibilă sau preocupată de ceva pe drum sau pe unde te vezi cu oamenii ăia, dar cel mai mult eviți prin a nu te intersecta în drumul și viața ta cu ei. Pentru a nu trăi așa. În stres și emoții puternice.

| MountainRiver a răspuns:

Am scris prea mult așa că voi mai scrie în alt paragraf.

Deci, partea aia cu "femeia la cratiță" uimește-mă, nu ți-o spun tot femeile din sat, nu?!
Adică acea expresie mă duce cu gândul la masculin. Bărbații din mediul rural, și și numai, chiar și bărbații de 40, 50 de ani din secolul ăsta, chiar de la oraș, dar din România încă au o gândire patriarhală, unde macho-ul la muncă și dama la cratiță. straight face
Tipic bărbătesc românesc.
Deci nu mă surprinde nimic dacă ceea ce spui, că-ți spun sătenii tăi, ar fi bărbați. Dar dacă sunt femei, încă mă șochează. Încă mă șochează că femeile de la sat încă mai trăiesc astfel.
Acum însă, unele lucruri în povestea ta, nu-mi sunt clare.
Tu vrei să spui că lucrezi, la un job și pe lume (lumea fiind cine? Vecinii, cunoscuții sau familia ta și neamurile tale, că ai zis totuși că ai familie în afară care se descurcă, deci nu pricep) pe cine deranjază, sincer, în secolul 21 că tu muncești?!
Acum depinde și ce vârstă ai și ce job ai. Adică mă gândesc că și astea sunt variabile importante pentru a te ajuta mai mult sau a-ți da un sfat și pe direcția asta, dacă tu chiar cauți și un sfat pe lucrurile astea sau cum ai spus în întrebare doar ai scris ca să te descarci și doar ai vrea niște sfaturi de cum să nu mai pui la suflet. Dar eu am zis să întreb și lucrurile astea ca să te pot ajuta mai mult sau măcar să-ți exprim perspectiva mea legat de cine ar avea până la urmă dreptate sau nu în povestea ta.
Deși clar, în secolul 21, nu e nimic de comentat la un om care dorește să muncească și mai ales are un job decent (prin decent, nu mă refer doar la prostituție și alte joburi obscure și și la joburile astea sezoniere sau part time, care alea dacă sunt la fel cinstite, nu mă înțelege greșit, sunt foarte bune și nobile și alea, dar povestea se schimbă, dacă de exemplu ai părea a fi o elevă totuși de liceu și pare că ai avea și alte oportunități în față sau dacă de exemplu ai tăi te obligă să mergi la o facultă și apoi să muncești.)
Deși și aici mi-e clar, că oricine au fost gurile care ți-au spus ce să faci cu viața ta, am văzut ce sfaturi ți-au dat de fapt, cratița și măritișul. Când orice ai alege cu viața ta, în secolul 21, știu sigur că măritișul ar fi singurul și ultimul lucru pe care să-l mai alegi la opresiunile cuiva.
Aia alegi doar dacă SIMȚI TU CĂ TREBUIE, VREI, E MOMENTUL, și sfat pentru toate fetele din secolul 21, măritișul nu-l alegi că așa trebuie să fii tu ca femeie LA CRATIȚĂ cu pici și un bărbat căruia să-i fii și zână și menajeră ci alegi aia pentru că în secolul 21, ai găsit persoana potrivită, persoana lângă care te simți completă și alături de care împreună sunteți o echipă și construiți ceva (copii frumoși, o afacere frumoasă, o casă frumoasă, un hobby comun sau pur și simplu dacă nu construiești ceva că nu vreți sau nu aveți chiar și împreună multr puteri sau vă e bine așa și fără copii și fără afacere și fără chiar o casă a voastră, măcar stați sub acei 4 pereți împreună chiar dacă e cu chirie, dar stați acolo împreună pentru că doar voi doi vă vedeți a rezista împreună, pentru că vă iubiți și orice ar fi sau veni peste voi, aveți idealuri și păreri comune și sunteți suflete pereche). Eu una așa văd măritișul autentic.
Stai, am omis ceva, că și chiar dacă pe tine și soțul tău vă unesc primele elemente înșiruite de mine, anume țelurile alea comune (o afacere, o casă, un copil) de fapt baza e tot la ce am spus în a doua parte, adică cu sufletul pereche, căci altfel e doar o afacere casa aia, copilul ăla, businessul ăla și de fapt ajungi tot la ce spun babele și moșii ăia prin sat. Că vrei, nu vrei, ești la vârsta măritișului o faci și gata. Ei bine, nu, nu-i așa. Asta încerc să-ți explic, de măritat, te măriți doar pentru că vrei tu. Și nu pica în calea deznădejdii chiar dacă nu ai multe, pentru că am observat că da, tocmai la sat, e încă mentalitatea asta, să te căsătorești cu un bărbat care are măcar casă dacă tu ca fată nu ai casa ta. Nu, nu e ok, pentru că acum sunt multe alte feluri de a obține o casă sau măcar un acoperiș deasupra capului cu chirie și un job cât să poți plăti o chirie și aia e.
Dar mi se pare absurdă mentalitatea asta a oamenilor disperați.
Cât de disperat ai fi, în secolul 21, se găsesc mereu resurse ca să nu trebuiască să ajungi la acel DA doar din obligație.
Pentru că sincer așa, te distrugi și pe tine și distrugi până la urmă și un bărbat, care poate te plăcea, dar tu neplăcându-l să-l rănești și uite așa se perpetuă și ideea că "femeia e materialistă" dar și reversul, să ajungi tu să-l și iubești deși l-ai luat doar de nevoie la început sau să înveți să te obișnuiești cu el și tot ce e al lui, dar el la început văzând cine erai și dacă e totul vădit între voi de la început, să nu te fi luat doar pentru că păreai o unealtă bună în mâinile lui.

Adică ce vreau să spun, e că, cu această mentalitate aveți grijă, dragi fete că vă atrageți de partea voastră doar bărbații ăia maciști care au tendința să considere femeia doar o proprietate și cum am spus și o menajeră în casă, o slugă, ia ce sinonime vrei, dar așa e de multe ori și tiparele se caută mereu la fel. Fete disperate cu bărbați potenți sau bărbați maciști care au nevoie de o nouă proprietate și astfel, în timp, el nici nu vă va vrea să vă dea divorțul dacă să zicem voi nu mai suportați să stați acolo, dar vă va și umili, munci, că de, doar ați fost menajere când v-au luat ei și au dreptul de a vă folosi la discreție în propria lor casă, dar ei vor mai pleca mereu și la altele și la ananghia și durerea lor vă vor și mai bate și deci din această mentalitate ajungeți, dragi fete, menajere, cenușărese, slugile unor bărbați narcisi și perverși, maciști, patriarhali.
Trist. Deja m-am întristat scriind toate astea, dar din păcate e destul de adevărat mai ales la această categorie de femei și bărbați.
Cum spuneam aceste tipare se caută la nivel spiritual chiar. Adică mereu un bărbat din categoria aia pe care am descris-o mai sus, va fi atras la prima vedere de aceste femei umile și care par că sunt la ananghie ca să vină ei să le salveze, dar e doar un pretext pentru s-și satisface sadismul lor, narcisismul lor. E la fel ca și cu psihopatul care mereu se va simți bine doar lângă un codependent, deoarece psihopatul va putea manevra cum dorește și se va simți chiar bine lângă un codependent care îl va asculta orbește pe psihopat.
Deci mare atenție la aceste tipare.

| NinjaLegendMan a răspuns (pentru MountainRiver):

Salut, draga mea mountainriver. Se vede ca ai darul de a scrie si te pricepi oarecum la dat sfaturi, dar am un lucru de obiectat.Din ce ai scris se subintelege ca femeia care sta la crateta, face curat si intretine casa ar fi ceva de domeniul trecutului si un lucru dezonorabil, dar aici gresesti. Ba din contra, pentru ca o familie sa mearga inainte intr-un mod armonios si placut, e nevoie sa fie asa, chiar biblia indeamna ca "femeile sa fie supuse in toata dragostea si sa se ocupe de lucrurile casei si barbatul sa-si iubeasca nevasta ca pe sine insusi ".
Si daca e sa privesti din punct de vedere logic, cineva trebuie sa aduca banii in casa si cineva trebuie sa aiba grija de casa.( desi mai sunt exceptii cand si femeia trebuie sa lucreze).
Daca amandoi ar aduce banii sau amandoi ar sta acasa, atunci nu e bine, e ca si cum ai fii intr-o barca si amandoi ati da la o vasla ceea ce va face ca barca sa se roteasca in loc, de aceea intr-o familie trebuie ca fiecare sa-si aiba sarcina.
Si apoi, in familie vin copii, si cea mai in masura este femeia de a-i creste (asa e dintotdeauna).
Asa ar arata familia ideala, care ar fi mereu in pace si bucurie. Sa nu ma intelegi gresit, barbatul dupa ce vine de la lucru, isi va ajuta femeia, cu toata dragostea.
Nu mai am timp pentru a scrie, dar daca mai ai ceva intrebari, sunt disponibil. Multumesc!

| MountainRiver a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

Ce spui tu așa e și chiar așa a fost dintotdeauna. Și nu e nimic greșit nici aici. Însă eu mă refeream la cu totul altă perspectivă a acestui "femeia la cratiță e greșit".
Anume la ceea ce a pătimit femeie dintotdeauna. Adică femeia fiind privită ca un obiect, ca o proprietate a bărbatului. Ceva ce din ceea ce spunea fata aici, pentru că am impresia că la întrebarea fetei, e discuția, cred (naiba mai știe, la câte întrebări și scrieri am lăsat pe aici) dar dacă e la întrebarea fetei cu faptul că da, pune la suflet și că ce-i zic vecinii ei țărani, tot asta gândesc, sorry.
Cum i-am zis și ei, nu știu toate datele problemei ei deci nu am înțeles concret dacă ea în prezent lucrează sau nu, sau doar ar vrea și lumea din sat îi aruncă vorba asta, dar exact asta mi era ideea.

Că dacă fata ar dori să se angajeze pe undeva, oriunde și asta-i e dorința, de ce să facă, până la urmă exact cum spui tu mai sus, poate chiar așa e normal și da, nimeni nu-i garantează nimic și da, poate dacă alege vorba sătenilor are noroc și dă peste un bărbat bun și ajunge exact cum ai descris tu aici, dar problema e că, în ziua de azi nu prea mai poți avea încredere în nimeni, iar bărbații mai ales, deci dacă din întrebarea fetei am înțeles bine, fata asta pare că nu dorește să facă ce au făcut toți de la origini, adică măritiș la vârsta asta sau cu forța și la cratiță ci poate vrea să se angajeze și să muncească ea pentru ea și să aibă un bănuț al ei doar pentru ea. Iar atunci ceea ce spui tu nu se mai aplică, oricât de nobil ar fi.

Plus că și dacă să zicem ea stă la țară și-și găsește un soț tot în mediul ăla și deci ambii vor locui la țară, ia gândește-te că poate ar trebui ambii să aibă venit ca să poată ține o gospodărie.

Iar la opinia ta, care repet, până la un punct așa e, e bine ce spui și așa a fost de când lumea și pământul, însă ceea ce i-am spus totuși fetei mai sus rămâne valabil, anume că, uneori o femeie fără job care stă în casa bărbatului și el e unicul care are venit creează monștri și oameni slabi acest tipar. De ce zic monștri?! Pentru că de cele mai multe ori monstrul va fi bărbatul potent și cu venit care oricât de bun și iubitor cu nevasta ar fi, faptul că el produce și ea nu, la nivel psihologic se creează niște probleme, adică la nivel psihologic bărbatul va crede că i se cuvin mai multe lucruri, ca spre exemplu o relație extraconjugală pe care femeia va trebui să o accepte, dar pe când dacă femeia ar face același lucru, nu va fi acceptat sau scuzat că uite e chit că și el și ea au făcut, întotdeauna cel scuzat va fi el, nu ea. Pentru simplul motiv că aduce banii în casă. Și invers e la fel, dacă să zicem femeia muncește și el nu. Adică tocmai de aceea pentru psihic normal și pentru a nu crea monștri e mai bine ca ambii parteneri să aibă salariul lor și chiar ca fiecare să se simtă stăpân pe propria-i viață.
Invers, în schimb, că am zis și de oameni slabi, tot psihologic vorbind, o femeie care va sta acasă și va avea grijă de familie și nu va avea și un venit al ei sau chiar o meserie ceva ce să știe, o va forma în timp ca o femeie slabă, la nivel psihologic asta se va transmite în timp, anume că ea e slabă și dacă să zicem se ajunge fix acolo, la ce spuneam la început, ca bărbatul să înșele sau chiar să o lovească și să facă lucruri mai grave prin care să-i pună în pericol viața atât ei, cât și copiilor ei, ea crescând cu mentalitatea asta, că ea fără el e nimic, că dar unde se duce ea, că dar ce va face ea fără venitul soțului, ea va trebui să închidă ochii pe vecie la infidelitățile lui sau mai grav să chiar locuiască într-un mediu toxic pentru copiii ei, doar pentru că ea simte că nu poate. Atenție nu că NU POATE, ci SIMTE că nu poate.
Deci oricât de idealistă ar fi ideea asta, sincer, părerea mea ca și om ce am studiat totuși psihologia și am ascultat toate cazurile de crime conjugale, ca și sfat pentru fete mai ales dar și pentru băieți, eu asta las.
Oricât de greu ar fi, cel mai sănătos în secolul 21 e ca și femeie și bărbatul să aibă un venit al lui și chiar acest timp al lui în care nu e doar închis în casă ci iese la muncă cu colectivul, cu niște străini. E mult mai benefic așa.
Ba chiar de multe ori, unii bărbați de genul care chiar acceptă ca femeia să stea acasă pe motiv că ea are grijă de ei, e doar o prefăcătorie a unor oameni super geloși și posesivi, care nu ar suporta ca femeia să zicem să se aranjeze pentru un job și să iasă zilnic pe ușa sau poarta aia.
Astea mi sunt părerile.

| anonim_4396 explică (pentru NinjaLegendMan):

Eu nu am un soț sau iubit! Nici nu știu dacă s-ar uita cineva la mine dacă provin dintr-o familie saraca

Buna seara, draga mea MountainRiver. Am citit ce ai scris, si vad ca ai multe idei care nu sunt dezvoltate in intregime, ceea ce m-a lasat in confuzie. Totusi vreau sa iti spun doar adevarul, vreau sa aduc lumina la acest subiect. Asa ca am extras cateva paragrafe din ceea ce ai spus pentru a-ti arata greselile. Si anume :
" în ziua de azi nu prea mai poți avea încredere în nimeni, iar bărbații mai ales" -> Vreau sa iti reamintesc ca oameni au fost si cei de acum 100 de ani, si acum. Mereu vor fii oameni in care poti avea incredere si oamenii in care nu poti avea incredere, indiferent de gen. De aici vreau sa inveti ca daca un barbat sau o femeie ti-a fost nepoliticos/oasa sau s-a comportat urat, nu inseamna ca toti barbatii sau femeile se vor comporta asa. Nu generaliza.
"Am ascultat toate cazurile de crime conjugale"-> Aceasta nu iti da prerogativa de a trage linia ca femeia care sta acasa si isi face treaba, si creste copii va sfarsi mereu in divort sau suferinta. Asculta si majoritatea cazurilor unde familia, chiar e fericita, unde femeia isi face treaburile casei si sotul isi face treaba lui. Sunt multe femei fericite, si eu in orasul in care locuiesc, toate femeile sunt asa, si majoritatea din lumea aceasta. Acum ca sunt cazuri in care s-a produs o crima conjugala sau o cearta, sunt pur si simplu din cauza unei neintelegeri, imaturitati si rautati etc.
"femeie fără job care stă în casa bărbatului și el e unicul care are venit creează monștri și oameni slabi acest tipar....la nivel psihologic asta se va transmite în timp, anume că ea e slabă." -> Si aceasta, imi cer scuze ca zic, dar este o EREZIE la cota maxima. Asta chiar este o prostie. Cum am m-ai zis analogia cu barca, pentru ca barca sa mearga inainte, atunci trebuie fiecare sa isi faca sarcina lui. Faptul ca femeia este o mama adevarata o face slaba? creeaza un monstru? Intr-o familie inevitabil daca da Dumnezeu va veni copii, atunci ea trebuie sa isi asculte chemarea de a fi mama, de a-si creste copii. Sotul aduce banii in casa, si o ajuta pentru ca sunt UNA, sunt o FAMILIE. Cum poti sa zici, ca daca ea sta acasa e slaba, creeaza un monstru?
"Cel mai sanatos in secolul 21 e ca femeia si barbatul sa aiba un venit al lui" -> Femeia nemaritata, poate sa aiba, eu nu sunt contra. Dar o data ce te mariti vin copiii si atunci nu mai poate ca ea sa lucreze. Barbatul va avea grija de ea, si de familia lui. Si daca ar fi cum ai zice tu, acea nnu este familie, sunt pur si simplu 2 persoane care locuiesc intr-o casuta si care fac lucrurile separat. Familia adevarata se completeaza, se iubesc, isi face fiecare sarcina lui, cu bucurie, cu sustinere si cu ajutor. Banii, casa, masina si orice altceva, le vor imparte impreuna si vor trai fericiti pana la adanci batraneti.
Imi pare rau sa iti zic, dar te rog intelege ca femeia are un rol mult mai important atunci cand se marita, decat a avea proprii banii, de a trai separat de sotul ei, ea are chemarea de a fi o mama. Ceea ce, oricat de mult lumea, sau psihologia incearca sa o schimbe, nu va putea sa o schimbe niciodata. Femeia trebuie iubita, ajutata, inteleasa si protejata, ea este mai firava si mai sensibila ca un barbat de aceea, trebuie ca noi barbatii sa o respectam.
In concluzie, orice fata poate sa munceasca cand nu este casatorita, sau poate chiar sa se pregateasca de maritat, invatandu-se sa faca bine toate treburile casei, mancare, sa aiba responsabilitati etc. Dar atunci cand se casatoreste, este bine sa aiba grija de casa, de gospodarie si sa creasca copii in ascultare. Barbatul are responsabilitatea de a aduce banii, si de a fii un bun conducator in familia sa, sa o protejeze, sa-si iubeasca sotia, si sa o ajute in nevoie. (Acum sunt si exceptii, in cazul in care, cum am m-ai zis, e nevoie sa lucreze si femeia pentru as putea ridica casa cat mai repede sau ca e nevoie de mai multi bani pentru ceva atunci este bine, dar astea sunt exceptii).
Mai ai punctat cateva exceptii in comentariul tau, care nu le-am luat deoarece acelea sunt exceptii si aceasta nu se datoreaza pentru ca ordinea este gresita (femeia acasa si barbatul la lucru), ci pentru ca Barbatul sau femeia nu sunt maturi, nu isi inteleg chemarea, in inima lor este rautate, infidelitate, gelozie si nu este pocainta (asta e cauza). Sper ca s-a inteles, ce am vrut sa zic. Multa bucurie iti doresc! Daca mai ai vreo intrebare, sunt aici! O seara binecuvantata!

| NinjaLegendMan a răspuns (pentru anonim_4396):

Salut, draga mea RitaHNZ. Vreau sa incep prin a-ti zice ca tu ai valoare si ca nu conteaza din ce tara provii, de unde esti, cum areti, sau cati banii ai. Esti valoroasa in ochii lui Dumnezeu, si El te iubeste!
Sa stii ca pentru un baiat matur si intelept, nu conteaza daca esti saraca sau bogata, ci conteaza cum esti tu, ce fel de persoana esti.
Eu ca barbat pe mine ma atrage o fata matura, curata, care vorbeste frumos, stie cum sa se comporte, respecta, este manierata, politicoasa etc.
Asa ca sfatul meu pentru tine este sa lucrezi la persoana care esti in interior, sa fii harnica, politicoasa, sa respecti, cu alte cuvinte, sa lucrezi la caracterul tau.
Timpul pana cand vei avea un sot sau un iubit, va veni si el negresit atata timp cat lucrezi la caracter.
Pentru baietii imaturi si copilasi, poate ar conta averea, dar pentru barbati adevarati, banii sunt neimportanti. Asa cum spune in proverbe :"Mai bine o salata cu pace decat o casa plina de carnuri si cu cearta " -> Poti avea bani si avere, si totusi sa nu ai fericire si implinire.
O seara frumoasa iti doresc!

| MountainRiver a răspuns (pentru NinjaLegendMan):

E clar. Ești un bărbat crescut cu cea mai veche mentalitate din lume.
Nu vă supărați pe mine, oricine ați fi, dar, mama mea m-a crescut singură, că tata nu a putut face nimic din ce spuneți dv mai sus și deci mama și cu operație de cezariană și cu copil mic și fără casă în copilăria mea, și cu job de la 6 dimineața până la 7, 8 seara m-a crescut cât de cât ok. Și da, deși aici cu treburile casnice au mai lipsit sau ca a mi citi povestea de noapte bună, sau ca a mă pune să-mi fac temele, totuși femeia aia m-o crescut de una singură și uite că nu am ajuns nici drogată, nici nu lucrez la OnlyFans și deși mereu susțin că aș ucide bărbați, în 29 de ani nu am ucis nici măcar o muscă și nici poliția sau copii la ușă în copilărie nu i-am adus. Deci pot crește oameni normali și în condiții în care femeia nu mai trăiește în stilul patriarhal. Și bine, încă la mama a fost de necesitate, dar la alte cupluri pot fi femei și bărbați care lucrează și să mai aibă și timp de copilul lor, mai ales dacă sunt 2.

Așa că, oricât de ok ar suna ce spuneți dv, pentru era asta nu se mai aplică. Și oricum ce spuneți dv e oricum inexistent, deoarece astăzi fenomenul stă invers. Femeie ca mama sunt pe toate drumurile cu bărbați care nu au nici job, mai stau căzuți și-n vicii și dacă tot stau acasă casnici, nici măcar de copiii lor nu știu să aibș grijă. Deci nu știu despre ce nebunii vorbiți dv, dar alea-s SF uri.
Zi bună.

Draga mea MountainRiver. Inteleg ca ai trecut printr-o situatie grea, fara tata si ca ai fost crescuta de o mama. Dar eu am vorbit in general, nu exceptii. Sunt multe cazuri in care tata-l si-a crescut fiul sau fiica, singur, fara nicio mama (pentru ca ori ea l-a parasit, ori a murit), dar astea totusi sunt exceptii care din pacat se intampla.
Viciurile se lipesc si de barbat, dar si de femeie si acestea distrug familia. Nu faptul ca ordinea familiala e gresita.
Inteleg ca ai o mare ura pe barbatii din cauza ca nu ai avut tata, dar te rog ca aceasta sa nu te faca sa-i judeci pe toti la fel. Sunt multi multi multi barbati care au mers in razboi sa-si protejeze familia, care nu aveau de mancare dar gaseau ceva si duceau la familie (fara ca el sa nu manance nimic), care atunci cand au fost atacat de un animal salbatic sau de un hot, si-au sacrificat viata pentru ca sotia si copii sa TRAIASCA!
Intelege ca traim intr-o lume in care sunt oameni BUNI si oameni RAI, indiferent de gen.
Am auzit despre un tata care, plecat la munca, a auzit ca a luat foc apartamentul de la blocul unde era sotia luii, si ea nu s-a coborat jos, si intrarea era blocata. Asa ca el a luat si s-a urcat prin exteriorul blocului pana la al 8-lea etaj, sacrificandu-si viata doar ca sa-si salveze FAMILIA! Sau un caz chiar acum destul de recent... o casa a luat foc si era familia unui om inauntru, el fiind afara. A mers pur si simplu prin foc, i-a scos aproape pe toti, si cand sa mai mearga dupa ultimul copil, a murit...
Te rog, intelege ca nu ii deloc intelept sa urasti barbati doar pentru ca ai dat de cativa robiti de poftele lor.
Eu fac parte dintr-o asemenea familie, tatal lucreaza si mama a avut grija de noi, si a intretinut casa. Amandoi sunt fericiti, si impliniti. Si toti din satul nostru asa-i. De aceea, sfatul meu pentru tinerele fete este sa fie atente cu cine se marita, sa vada ce fel de barbat isi i-au. Daca are patimi si vicii distructive, sa nu se incurce cu el.
Nu e deloc recomandat ca amandoi sa lucreze, pentru ca nu poti fi si la lucru si sa ai grija de propriul tau copil, si de curatenia din casa. Nu inteleg de ce asa o ura pe un stil de viata atat de sanatos, frumos si un camin fericit. Unde sotul cand vine acasa, isi gaseste propria sotie avand grija de copii, fericita si implinita.
O zii buna! Daca mai ai ceva intrebari, sunt disponibil!

| catalin542000 a răspuns:

Dale peste nas frumos și spune-le sa isi vadă de treaba lor, mi-ai zis odată, mi-ai zis a doua oara, mi-ai zis a treia oara, dar voi altceva nu mai știți ce sa ziceți, alt subiect de discuție nu aveți, ti-ai spus părerea, oricum nu ti-am cerut-o dar hai fie și asa treacă meargă și salut, veniți de tainele tale (cam în genul asta sa le reprosezi).
Eventual dacă le știi câte o chichita, dale peste nas cu asta ca să simta. Clar o sa însemne ca o sa te ei la cearta cu dobotocii dar sincer cu genul asta de oameni, nu-ti mai trebuie dușmani și nici nu merita altceva, dar totuși în prima faza trantestelor frumos ca sa își dea seama ca sunt dobitoci.

| Șarmolaforlife a răspuns:

E clar, ai dat peste "Ministerul Treburilor Nejustificat de Bagărețe"! Știi tu, oamenii ăia care știu ei mai bine ce ar trebui să faci cu viața ta, de parcă au primit contract de manageriat existențial pe numele tău.

Dar hai să fim sinceri: dacă ar fi să asculți de toți, ar trebui să fii simultan la cratiță, la muncă, la altar și probabil să inventezi și o mașină de făcut bani din aer. Sună cam complicat, nu?

Adevărul e că nimeni n-are dreptul să-ți spună cum să-ți trăiești viața. Dacă vrei să muncești, muncește! Dacă vrei să te căsătorești, fă-o doar pentru că vrei tu, nu pentru că ai strâns destule comentarii ca să-ți iasă "căsătorie edition". Și dacă vrei să dai ignore la părerile nesolicitate, dă-l cu stil: un zâmbet, un „Mulțumesc pentru sfat, îl pun la colecție" și mergi mai departe.

P.S.: Dacă ai de gând să te măriți doar ca să primești sponsorizare la facturi, măcar cere și un bonus de Netflix!