| Eliora a întrebat:

Ce sa schimb la mine mai întâi, când ști ca si familia ta, te face proastă când nu ești de fata, si rareori ți-o spun ție dar cu nervozitate.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ca sa schimbi o părere concludenta trebuie automat sa schimbi un om, ca să schimbi un om asta ar însemna să te minți pe tine singura și sa trăiești într-o iluzie continua arata timp cât el nu se gândește nici măcar pentru o clipa sa se schimbe.

Tu trebuie sa înveți sa te apreciezi /iubești /sa ai o stima bună despre tine, asta este tot ce contează în viata, când vei învață acest lucru, și vei ști tu in sinea ta "cât valorezi" atunci nu te va mai interesa părerea și bârfele altora. În viata fiecare persoana pe care o vei întâlni își va face o părere subiectiva despre tine, nu vei putea fi plăcută de toată lumea, cineva; cândva te va desconsidera, asa suntem noi construiți; sa iubim anumite persoane /sa uram de altfel alte persoane, sa simpatizam pe cineva, sa ANTI-SIMPATIZAM., indiferent ca vorbim de persoane cu care conviețuim sau de altele cu care avem tangente /ieșim în lume.

50 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum te face proastă? Toți din familie? Ce motiv ar avea?

| Mosotti a răspuns:

Nu schimbi nimic ca nu ai ce, asta esti tu si gata, cine te place asa bine, cine nu, sa dea cu praf de mers.

Te face proasta ca-s ei prosti, ignora-i. Nu te pune la mintea unori prosti si nu incerca sa le faci pe plac la prosti.
Cauta oameni care te plac asa cum esti, asta e rezolvarea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Schimbă familia. PLEACĂ!

| Frank51 a răspuns:

Dacă tu ești de vină, incerci să repari partea aceea negativă din tine, dacă tu nu ești de vină trebuie să îți bagi *beep* in ea de familie.

| Lukasssz a răspuns:

Ai peste 18 ani?

| Eliora explică (pentru Lukasssz):

Da am mai zis.

| Metisul a răspuns:

Nu știm de ce au părerea asta si dacă este justa sau nejusta părerea lor ostila. Orice ar fi nu au nici un drept sa te considere "proasta" și dacă ai fi, pentru ca, sunt familia ta, ar trebui sa te aprecieze /iubească asa cum ești tu atâta timp cât ești o fata cuminte și îți vezi de ale tale nu ii pui prin propriile acțiuni într-o lumina nefavorabila.

Nu ai ce sa schimbi, cine te place, te place asa cum ești tu cu bune cu rele, cine nu sa fie sănătoși.

Poate ar fi și la ei ceva de schimbat, atitudinea fata de un om, caracterul, educația, nu mi se pare deloc ok sa îți bârfești și denigrezi propriul membru familiar. În primul rand sa se uite la ei ca, din relatarea ta nici ei nu prea par perfecți, sau prea smartless!

Întreabă-i de ce au o astfel de părere despre tine, de ce te descinsidera și te bârfește la spate, nu esfe deloc un comportament ok sa bârfești pe cineva, e total imoral sa îți bârfești un membru din familie și disprețuitor.

Dacă te respectau și te iubeau cu siguranță nu te barfeau în lipsa ta.

Eu cred ca se bârfesc și între ei, asa este caracterul lor nu ii poți schimba, dar dacă au ceva personal cu tine, cred ca ar trebui sa îți iei talpasita de acolo și sa devii independenta de ei.

MINȚILE LUMINATE DISCUTA IDEI.
MINȚILE MEDIOCRE DISCUTA EVENIMENTE. MINTILE MICI DISCUTA OAMENI.

Crede-mă ca, chiar nu este nimic de schimbat la tine; niciodată sa nu te schimbi pentru a schimba părerea cuiva care te desconsidera, dacă o vei face, atunci înseamnă că au avut dreptate.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Îți mulțumesc ție și tuturor pentru răspuns. Pentru mine chiestea asta e un război de o viață și nu reușesc să-l găștig, mi-e teamă să nu găștig niciodată.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Când ști cât valorezi nu te mai uiți după mărunțiș.
Cu placere.

| Eliora explică (pentru Metisul):

Întocmai că nu știu cât valorez. Am impresia că nu valorez nimic.

| Eliora explică (pentru anonim_4396):

Îți mulțumesc!

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Sa fi iubitawinking

| Mosotti a răspuns (pentru Metisul):

Nu poti schimba parerea cuiva care te desconsidera orice ai face, deci nu poate face asta nici daca vrea.

| Metisul a răspuns (pentru Mosotti):

Exact asta spuneam și eu.

| CIaudiu a răspuns:

Pai depinde pentru ce te acuza.

| Twoearth a răspuns:

Te distantezi de aceste persoane. Nu accepta asta doar ca să te lauzi ca ai familie.

| Eliora explică (pentru Twoearth):

Nu intenționez să mă laud cu ăsta, mi se pare un lucru normal că să fiu alaturi de ea în orice condiție, doar cu gândul că totul pornește de la persoana ta, mă gândesc că eu greșesc undeva nu știu unde. Eu acum am bacul, mă gândesc să îi las in pace și să mă convingă pe el dar am frați mici care cresc in timpul ăsta și am impresia că prost. Sora mea de tei ani nu știe să sufle nasul ea își trage mucusul în cap când o pun să facă asta. Azi am incercat să o învăț, îmi făcea total în potrivă. Am ajuns să ridic tonul, însa ea se sperie din orice nu e obișnuită să facă ezact ceea ce u se zice, toată ziua e ținută fără nici o activitate. Fratele de 6 ani nu știe să-și strângă nici jucăriile, mi-e teama de ce o să devină ei. Dacă încerc să îi învăț, familia mi se împotrivește in totalitate, lăsâdu-i neînvățați. Astfel am adunat ură în aia mici și la ceilalți față de mine părând fata dură.

| Eliora explică:

Dar că să înțelegi nu faptul ca mă cred proastă e important ci, dorința de a mă schimba, și nu știu cum să procedez pentru inceput.

| Eliora explică:

Metisul
Că să mă înțelegeți, nu v-am spus până acum că nu îmi place să vă contrazic aveți dreptatea voastră. Însă eu cerut un sfat, în care să mă învățați cum să mă schimb, care ar fi primul pas spre acest traseu când ști că familia te consideră imatură, o fată deloc deșteaptă. Chiar dacă mă rănesc, mă fac să sufăr, sunt conștientă că aceste reproșuri nu vin din aer astfel mă consider a fi fata din ochii mei, chiar dacă încerc să nu cred in vorbele lor, mă izbesc de asta pe parcursul vieții. De ace vrei să afli care e decizia corectă pentru o schimbare. Însă dumneavoastră ați considerat familia mea că pe un dușman, și îmi spuneți să nu mă schimb. Dar gândițiva la vorba asta, cum ai trăit în copilărie in familie ți se va întoarce în familie proprie. De asta mi-e și teama. Nu am cum să renunț a mă face plăcută familiei, să maturizez. Familia mea e mai puțin vinovată de cât mine. Îi mulțumesc lui Metisul pentru sfat, voi încerca să îmi descopăr valorile să mă cunosc, poate reușesc să mă schimb in bine și familiei mea își va schimba părerea măcar unpic. Deci vă rog nu îmi jigniți familia. O femeie își iubește și pe cei mai răi copii ai ei.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Fără dumneavoastra, am 29 de ani happy
Nu ți am jignit deloc familia, ți am dat cel mai bun sfat posibil. Eu știu perfect prin ce treci, la tine este minora problema, la mine este una extrem de grava excluzând faptul ca nu mai am părinți, dar eu nu prea ma plâng, am învățat sa nu mai ma plâng și sa descopăr singur adevărul și soluția. La tine 3 % reprezinta o "gravitate" în comparație cu problemele mele. Trăiesc efectiv iadul de când mi-o murit mama, e prima data când o sa "fac sărbătorile" fără mama, absolut singur și sfâșiat! Dar pe zi ce trece devin tot mai strong, prin ce treci tu acum este o chestie foarte minora, ești copil nu ai cum sa îți dai seama, învață să fi puternica, sa nu mai iei în considerare ce spun alții despre tine, sa nu te mai auto-demoralizezi, sa inveti din greșeli, sa fi mai degajata, sa te dezvolți personal, cultural și sa fi mai puternica, sa înveți sa nu te mai plângi dintr-un lucru minor, alții ignora total astfel de chestii, nu le iau ad literam și decad psihic.
Ce nu te doboară te face mereu mai puternica!
Dacă este vorba de mama tatăl tău îmi cer scuze, nu ți am analizat întrebările anterioare, nu cunosc povestea foarte bine, de regula verificam absolut tot. Eu la 19 ani nu eram ca voi, sunteți foarte sensibili, deja îmi murise tatăl când îmi era lumea mai draga, și nu ma plansesem la nimeni, am învățat ca nu oamenii sunt cel mai mare inamic al nostru, ci ca cea mai mare curv. este viata! Nici nu ai idee cât de tare te poate lovi și pe neașteptate. Tu cred ca faci o confuzie, sau ai citit aiurea, nu ai înțeles nimic din ceeea ce am vrut sa îți spun.
Nici o problema, nu o sa îți mai răspund de acum în colo, nu te mai deranjez.winking

| Eliora explică (pentru Metisul):

Îmi cer mi de scuze dar nu m-am referit la tine te-am pus să scrii atât dintr-o greșeală însă în acelaș timp îți mulțumesc că ai scris. Eu am scris Metisul sus pentru că voiam să-l țin minte, după cum vezi in mesaj te-am dat exemplu ca cel mai bun răspuns. M-am referit la general. Am uitat de al și nu l-am șters înainte să trimit. Îmi cer mii de scuze! Îmi pare rău să aud prin ce ai trecut, mă face să mă simt mai prost pentru greșeala mea. Tatăl meu la pierdut pe bunicul când avea 14 ani, iar acum in 2019 a murit mama lui, adică bunica mea și cea mai dragă persoana pe care o aveam. Mă pregăteam să fac multe pentru ea, dar nu am avut șansa. Îmi cer scuze inca o data!,sad

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Eu ma refeream cu mințile mici discuta oameni în ansamblu nu făceam refereri la familia ta, chiar am specificat ca vei întâmpină în viata multi oameni în care părerile lor vizavi de tine vor fi subiective.
Pai ai menționat numele meu rolling on the floor te am m-ai ajutat odată și te am făcut și sa te simți bine și mai trimis la culcare la 8 seara rolling on the floor mai în gluma mai în serios doar tu ești singura persoana din lume care știe ce valori are, nimeni nu îți poate cunoaste bunătatea și sufletul 100% decât tu însuti. Nu îți mai cere scuze, dar m-am mirat puțin laughing
Nu trebuie sa ma ții minte nu sunt asa de important crede-mă. Te pup și ai grija de tinehee hee

| Eliora explică (pentru Metisul):

Mulțumesc! Dar chiar îmi pare rău! Și nu te-am menționat că să te țin eu minte ci pentru că răspunsul tău merită, de acea am vrut să te menționez ca ex. bun În plus mesajul in care ți-ai spus experiența dovedește că ști despre ce vorbești. Îți mulțumesc, să fi fericit! Sper să-ți găsești pacea sufletească.

| Metisul a răspuns (pentru Eliora):

Mersi. Și eu îți doresc asemenea happy nu trebuie sa îți para rău, vad ca ai un suflet frumos, pur și ești o fata bună și sensibila. Și eu sper sa găsești un băiat care sa te iubească ca ești o fata bună și cuminte, nu ma așteptăm să fi asa de civilizata, și pot sa îți spun de de regula un om bun, foarte bun este luat de prost mereu, trebuie sa fi vigilenta și atenta cu ce fel de oameni te încurci, ești foarte sensibila și vei ieși rău șifonata dacă cineva îți va face mult rău. Îți mulțumesc și eu pentru apreciere laughing take care of you sweety big grin

| Metisul a răspuns (pentru Metisul):

Mulțumesc și pentru fundă, nu trebuia, nu caut funde pe TPU sincer, dar îți mulțumesc love struck

| Eliora explică (pentru Metisul):

Dau pentru cine merită, nu trebuie să fi neapărat ți acela, în plus când am dat fundă parcă am presimțit că o să îmi zici asta, adică faptul că nu răspunzi pentru fundă. Se vede după răspunsurile tele.
Și, da sper și eu să îmi găsesc acel bărbat, însă mi-e cam te-amă să îmi intemeiez o familie după caracteristicile din prezent, dar spre viitor sper să mă dezvolt cum trebuie. Mă bucur pentru răspunsurile tale. Mulțumesc!

| Eliora explică:

Pentru ceilalți nu luați că pe o jignire faptul că v-am spus să nu vorbiți de rău familia, cu doar ca un sfat zis de bine. Dimpotrivă eu vă apreciez răspunsurile foarte mult, se vede că vreți să ajutați. Însă nu încurajez să dați sfatul unei fiice să aibă o imagine proastă despre familia sa. Și așa au ajuns multe fete să nu primească iubire din partea familiei și astfel au căutat-o în altă parte, trezindu-se mai apoi cu un copil în brațe la ani fragezi. Vă mulțumesc oricum. Să aveți zile frumoase în continuare. Baftă în ce este mai bun!

| AlexSicilianul a răspuns:

Ești fată? Ai peste 18 ani? Bravo dă-i drumu de acasă sau abținete, dă-i pace, îți trece, dacă nu iei garsonieră te muți.

| Eliora explică (pentru AlexSicilianul):

Da la ambele întrebări.

| Eliora explică (pentru AlexSicilianul):

Parcă îmi vine să fac asta, îmi dau seama că ei fac asta după ce mă stresez prea tare că să mă ocup de ordinea în casă. Simt că e datoria mea însă ei nu o acceptă, aș fi vrut să o fac după placul lor. Poate voi avea o familie și nu știu să am grijă de ea. Vreau să devin o femeie potrivită pentru asta.

| AlexSicilianul a răspuns (pentru Eliora):

Vei avea Familia ta, dar nu te stresa, și mai ales să schimbi ceva la tine, de ce? Nu schimba nimic, tu faci ca în telenovele care am văzut eu, să se schimbe pentru cineva, nu-i bine.

| Eliora explică (pentru AlexSicilianul):

Dar dacă am un caracter format greșit, trebuie să-l repar, dar problema mea e că nu știu.

| AlexSicilianul a răspuns (pentru Eliora):

Te iau la mine? happy

| Eliora explică (pentru AlexSicilianul):

laughing mulțumesc de intenție, dar nu e necesar.

| AlexSicilianul a răspuns (pentru Eliora):

De ce? laughing am 30 ani să vedem de ce vrei să schimbi la tine, nu mă dau la tine dacă asta crezi happy

| Eliora explică (pentru AlexSicilianul):

Nu m-am referit special la asta, chiar nu intenționez să plec de acas. Nu e in firea mea. Cred că mai întâi trebuie să învăț cum e să fi mamă apoi să caut rostul in viață.

| Mosotti a răspuns (pentru AlexSicilianul):

E nu te dai la ea, daca era baiat mai ii ziceai sa vina la tine?

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Si de ce te face proasta? I-ai intrebat? Sa vedem ce zic.
Cum sa nu sti daca ai caracter format gresit? Nu sti cum te comporti? Iti dai seama clar daca esti ok sau nu dupa ce anume faci si cum te comporti.

Eu tare am impresia ca ai caracterul tatalui tau.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Știu că am defecte de aeriană, uit de foarte multe ori ce trebuie să fac, și nu știu cum să schimb asta. Peștii de obicei sunt visători, însă nu e un motiv să nu mă schimb, însă nu am reușit nici acum. Am tendința să fiu responbila de comportamentul fraților mei, și aproape de fiecare dată când vreau să îi corectez iasă cearta, ezact ca azi. Am peste 18 și totuși surorile mele mai mici de cât mine, își amintesc să îmi spună că le doare in cot de faptul că sunt mai mare de cât ele, și astfel abia ascultă. Acest lucru mă face să mă disprețuiesc. Să îmi dau seama că am ajuns la acești ani de maturitate și nu am realizat nimic, de acea vreau să mă schimb dar nu am reușit încă, tot se repeta aceași poveste.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Nu mă face întotdeauna direct, doar in momente când e in toane proaste, când nu am reușit să fac ce a vrut și asta îl supără. Ce mă deranjează pe mine că le zice fraților mei mai mici asta, astfel.o imagine proastă făță de ei.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Si ce treaba ai tu cu fratii? Da-i naiba, lasa-i sa faca ce vor, ce te implici atata?
De ce sa te dispretuiesti ca niste prosti ca fratii tai zic ce zic? Ca daca erau destepti nu ziceau ca ii doare in cot ca asa si pe dincolo.

Lasa-i dracu in idiotenia lor si vezi de viata ta.

Si daca uiti ce trebuie sa faci aia e, asa esti tu, multi sunt asa.
Normal ca se repeta aceiasi poveste ca asta esti tu, omu nu se prea poate schimba.

Ce nu ai realizat nimic? In ce sens?

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Si ce te int pe tine ce imagine ai tu in fata fratilor tai? Ce sa zic.
Nu esti obligata sa faci ce vor altii.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Pentru că cu ei trăiesc zilnic în aceași camera și sunt responsabilă de îngrijirea lor, cum e să te străduiești pentru cineva care nu prețuiește efortul tău, chiar dacă nu mă pricep la asta, dar vreau să învăț să îi cresc într-un mod cât mai bun.

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Păi nu am realizat un cacter normal de un om matur.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Pai e treaba parintilor sa-i ingrijeasca, nu a ta, si cu asta basta, eu niciodata nu ma straduiesc pentru cineva care se p pe mine.
Din moment ce se poarta asa, oricum nu are sens sa inveti sa ai grija de niste prosti la caracter care nu te apreciaza.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Si daca nu ai realizat un caracter de om matur ce? Asa esti tu, caracterul apare si e asa cum e, nu ti-l faci tu.
Cati oameni nu-s copilarosi si sunt f okey.

Dar in ce sens zici ca nu ai caracter de om matur?

| Eliora explică (pentru Mosotti):

Cum să mă numesc mătură dacă sunt uitucă? Nu am ajuns să mă cunosc și să mă respect încă pe mine că ceilalți să mă respecte și ei.

| Mosotti a răspuns (pentru Eliora):

Pai dar tu crezi ca uituca esti doar tu? Si oameni de 50 ani sunt uituci si-s destul de maturi. Nu are nici o treaba cu maturitatea.
Poti sa consulti si un medic sa vezi ce spune despre uitarea asta, poate e o problema ce se poate rezolva.

Ca altfel nu poti schimba asta.

Tu poti sa te respecti pe tine fara legatura ca te respecta altii sau nu.
Eu ma respect pe mine ca om, atat, nu am treaba cu altele si altii.

| gritt a răspuns (pentru Eliora):

Nu poti sa inveti sa fii mama. Asta vine natural cand ai un copil. Niciun om care te face proasta nu iti vrea binele. Pleaca

| Eliora explică (pentru gritt):

Na poate nu pot învața. Dar macar să știu lucruri de bază precum educația.