| Aldutssss31 a întrebat:

Cei care aveti copil mic si nu aveti bunici la pensie sau bani de bona cum va descurcati pe timpul perioadei de vara cand sunt închise școlile și grădinițele? Voi avea copil mic iar părinții meu si ai viitorului soț mai au peste 10 ani până ies la pensie. Exista grădinițe de vara?

7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Faci ture inverse cu sotul si va ocupati singuri de copilas.
Ori cautati un camin care functioneaza si vara.

| cHybrid a răspuns:

Nu am fost in asemenea situație pentru că ne-am gândit la toate dinainte sa facem copilul așa că am strâns bani de dădaca (nu lua mult oricum că ne era prietena de familie în vârstă și se plictisea acasă). Cel mai bine e sa stai acasă și soțul sa fie suficient de deștept încat sa poată să te întrețină 2-3 luni.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Personal nu sunt in situatia asta, dar am cunostinte care isi duc copilul la cresa pe toata perioada verii.
Da, exista crese si gradinite de vara.
Va trebui sa gasesti aceste crese si gradinite din localitatea ta.In speranta ca stai intr-un oras mare, vei avea mai multe optiuni.
Daca nu gasesti suficiente date pe Google despre programul gradinitelor din zona ta, intereseaza-te la Inspectoratul Scolar despre unitatile de invatamant prescolar care au un astfel de program sau care il vor avea in anul care te intereseaza pe tine.

Numai bine!

| Emma30555 a răspuns:

Exista grădinițe private, after scool, nu știu dacă exista și la stat, posibil sa existe dae mai degrabă la cele private.

| gabicoo a răspuns:

Doi ani ești în maternitate. Poți prelungi concediul de maternitate - încă un an, cu certificat de la medic. După vârsta de 3 ani poate fi dat la creșă!
Dacă a depășit vârsta de 3 ani îl dai la o grădiniță privată care are program și pe parcursul vacanței de vară!

| Naty1 a răspuns:

Eu nu am încă copii dar din cate stiu pana la 2 ani stai cu el, iar după il dai la cresa.Pe vara probabil este ceva cresa unde sa iti lasi copilul dar la privat, asa ca o sa fie ca si cum ai plati o bona.
Dacă nu iti permiți nici cum sa plătești una va coordonați munca.Sunte-ti 6 oameni ce va puteti ocupa de un copil cu rândul.Cei ca sunt pe dupămasă stau cu copilul de dimineata, cei de dimineata stau cu copilul dupa masa.

E unu singur copil, nu 5, chiar nu poate fi asa greu.

| ania a răspuns:

Eu am renunțat la serviciu ca sa ma ocup de copii.

Întrebări similare