| AnaMariaAle2000 a întrebat:

Considerați că organizare nunții(câți invitați să fie, locul unde se petrece, hainele etc.) trebuie alese și de soacră? straight face Ea dorește să preia totul dar pe banii noștri și să aleagă nr de invitați gen 100 pentru că ea a fost la multe nunți și trebuie să i se întoarcă favorul! Noi în schimb, ne dorim o nuntă micuță 20 de persoane maxim și să fie cum vrem noi în totalitate! Ea ne influențează (mai mult pe iubitul meu) să nu mai facem nunta daca nu o ascultăm pe ea! Ce părere aveți? Eu cu iubitul meu ne doream strict cununie civilă (și fiindcă vrem ceva simplu și fiindcă nu avem o posibilitate mare financiar)! Dar ea a intervenit și ne-a influențat de nu mai știm nici noi dacă ne mai face plăcere să se petreacă această casătorie.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nunta voastra, decizia voastra!
Deschideti gura spuneti politicos si respectuos ca voi nu vreti nunta mare si nici sute de persoane. Decizia si organizarea va apratine voua, mirilor, nu soacrei ca nu ea se marita.
Daca-i permiteti inca de acum sa preia fraiele casatoriei voastre, apai este de rau, ca va incaleca si sa conduce dupa cum vrea ea.

Răspuns Apreciat de Editori
| Daz01 a răspuns:

Nunta presupune evenimentul în sine, mersul la biserică și petrecerea de după. De regulă la acest eveniment se obișnuiește să-ți chemi toate rudele și toți prietenii să petreacă alături de voi.
Dacă vă doriți doar să mergeți la starea civilă, acest lucru presupune de regulă un eveniment personal la care participă familiile restrânse (păriți, frați, unchi/mătuși, etc.) și prietenii foarte apropiați pentru că, de regulă, după oficierea căsătoriei se organizează și o mică petrecere.
Așa cum ai relatat tu, vă doriți să mergeți doar la starea civilă, nu să faceți și nunta (probabil că nunta va fi un eveniment viitor) deci poți să-i spui soacreti tale că nu se justifică un număr atât de mare de persoane. Succes.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Voi trebuie sa decideti, nu ea. Se pare ca relatia cu soacra nu a inceput prea bine. Este de analizat.

| Salontanul a răspuns:

Eram tanar si m-am pus cu soacra. Ea vroia sa zugravim cu rolul, eu am vrut fara rol, cu stropi (erau la moda atunci stropii). Rezultatul? M-am certat cu soacra si mi-a purtat sambetele. Dupa 10 ani de casatorie a reusit sa ne desparta desi n-am fost betiv, aduceam bani dublu decat sotia si nu-i cheltuiam aiurea. M-am casatorit a II-a oara si mi-am respectat soacra (oricum era o doamna fata de prima). Astazi am 30 de ani de casatorie. Trage concluzii! Barbatii sunt mai mamosi.

| relian a răspuns:

Voi va doreati sau numai tu? Tot il bagi si pe bagabont vad in discutie,spui NOI care noi,ca vad de la casatorie civila numa,ati ajuns la nunta,ca asa vrea socra,deci mama lui,deci e si el implicat,dar nu de partea ta,de partea lu maicasa,adica a soacrei,ori viitoarei soacre.

Deci NOI e de fapt el cu masa laughing tu esti singura,esti deja in inferioritate,de aia si faceti nunta,nu ca voia doara masa,ca asa au vrut aia,aia noi adica.

Tu doara dai din gura laughing faci zgomot, de facut se face ce stabilesc aia doi din care tu nu faci parte.
Sa ajuns in situatia in care nici nu mai stii, deci doar tu nu mai stii daca mai vrei sau nu sa te casatoresti cu ala laughing

Eu zic sa-i lasi pe ei sa gfaca nunta impreuna, dar fara tine laughingtu sa pleci incet si fara graba, sa-i lasi cu ochii in soare.

Daca ai job, te vei descurca tu.Stii ce este? Eu cred ca ti-ai dat seama ca inca na venit timpul sa te mariti, asa ca treci la urmatorul barbat, asta nu-i de tine, asa cum singura si banui, ori te roade gindu asta.

| Holiday a răspuns:

Daca viitorul tau sot inca mai e dirijat de maica-sa, inseamna ca ai facut o alegere proasta. Asta cu felul in care se face nunta e doar inceputul unui lung sir de probleme.

| AnaMariaAle2000 explică (pentru Holiday):

Ea se bagă indiferent dacă el îi zice să își vadă de ea...
E cam pornită pe scandal la fiecare vizită pe la noi.

| Holiday a răspuns (pentru AnaMariaAle2000):

Datoria lui e s-o potoleasca si s-o convinga sa-si vada de treaba ei. Problema e ca nu i se comunica destul de clar si ferm asta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnaMariaAle2000):

O soacra ca asta daca nu este pusa la punct de la inceput, iti poate distruge casnicia, fiindca isi va baga intotdeauna nasul in viata voastra.
Fii respectuoasa dar dura si nu accepta sa cedezi din cauza ei, ca va distrugeti fericirea si viata voastra.
Stiu ce vorbesc, am trecut prin aceeasi situatie cu soacra si ne-a luat multi ani pana sa am puterea sa o pun la punct si sa-i interzic sa-si mai bage viata in casatoria noastra, noroc ca sotul a fost de partea mea si avem inca o casnicie lunga si frumoasa de peste 3 decenii.

| AliGab a răspuns:

Suntbanii vostri si dirijeaza soacra? Asa de fatalau este iubitul tau?