| Anonymous12345678910 a întrebat:

Cum imi pot convinge familia sa ne mutam la sat?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde din ce postură a familiei vrei sa-i convingi.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce varsta ai si ce conditii le poti oferii tu, ca sa-i convingi.

| sierra1 a răspuns:

Felicitări familiei că te ține intr-un mediu citadin, cu toate facilitățile la indemână!

| cristimihailov a răspuns:

Mutatul trebuie sa fie o alegere personala a fiecarui membru din familie. Nu toti iubesc sa simta mirosul de balegar dimineata sau sa dea de mancare la gaini sau alte chestii care se intampla la tara.

Cei mai tineri din familie ar dori sa aiba discoteci si alte pub-uri la care sa mearga si sa se distreze. Cred ca birtul satului o sa fie tare neatragator pentru ei.

Poate cel mai bine ar fi sa incercati sa faceti o vacanta pe AirBNB pentru vreo 2 saptamani. Apoi sa incepi sa le sadesti samanta mutatului.

| psyclepath a răspuns:

Exact asa a procedat si taica-miu acum vreo 30 de ani. Numai ca el nu a convins pe nimeni, asa a vrut el si asa s-a facut. Rezultatul a fost ca a facut praf viata copiilor sai, care inca mai au traume. happy
Desigur exista situatii si situatii, dar asigura-te ca e o decizie luata pentru ca asa isi doresc toti.

| DracuIa a răspuns:

Le bagi povestea aia cu avantajele fata de oras si aerul curat si bla bla blaa...

| TheGentleman a răspuns:

De ce, vrei să tragi vaca de țâțe? laughing

Uite, pentru început, poți juca Farming Simulator 22. Așa aflii dacă ți-ar plăcea să faci asta 90% din timp și dacă ai înclinație spre management.

Apoi, întreabă-te dacă ai suficienți bani să cumperi terenuri arabile sau să le iei în arendă și dacă îți permiți de asemenea să investești în utilaje agricole și în automatizare. Munca fizică este ineficientă.

Ține cont că datorită climei (4 anotimpuri) agricultura la noi este neprofitabilă. Plantele au nevoie de o climă stabilă, temperatură constantă. La noi este imprevizibilă, iar schimbările climatice înrăutățesc situația.

Să presupunem că îți plac animalele. În acest caz nu există timp liber, ele au nevoie de îngrijire și atenție non-stop, indiferent de anotimp sau de starea ta de sănătate. Îți poți lua la revedere de la vacanțe prin străinătate, city break-uri și alte distracții. Te vei învârti mai mult prin jurul casei. Timpul trece extrem de greu și la un moment dat te vei sătura.

Dacă vei avea vreo urgență medicală, ai pus-o! infrastructura medicală rurală este foarte slab dezvoltată.

La final, vine nota de plată: vei îmbătrâni și te vei alege cu dureri de oase, de articulații, puterile te vor părăsi, iar singurătatea, apăsătoare.

Viața la țară nu e idilică precum în filme sau în operele literare. Citește „Moromeții" sau „Ion", ca să-ți faci o idee despre satul românesc.