|

Cum pot afla arborele genealogic al familiei mele prin numele de familie, ma refer de la stra stra bunicii in sus?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este munca grea si de durata.
Intai aduni informatiile posibile de la membrii familiei (parinti, bunici, strabunici), care sunt in viata.
Le intrebi de predecesorii din familie: unde s-au nascut, la ce data, ce religie au avut, ce nume au preluat la casatorii (si dupa eventualele divorturi), unde- si cand au murit.

Pornind de la informatiile culese, mergi la locurile lor de nastere /botez.
Trebuie sa stii ca, evidenta populatiei se face la primarii doar de dupa al doilea razboi mondial (?), iar inainte evidentele au fost tinute la bisericile cultelor unde au fost botezati copii. Majoritatea bisericilor pastreaza in arhiva evidentele de la infiintarea bisericii, chiar cu cateva secole in urma.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Aduni informatie de la parinti, bunici, veri, rude samd!

| a răspuns:

Fata de raspunsurile de mai sus, bazate pe poze de familie si informatii care se pot FOARTE USOR sa se piarda in timp, eu de exemplu nu stiu decat ceva foarte vag despre o stra-bunica, iar restul, D-zeu cu mila, nu mai exista nici o informatie, nicaieri in familia mea (si sunt 8 stra-bunici)

incearca la evidenta populatiei, in teorie ei pot gasi asa ceva, in practica, nu stiu daca exista un serviciu OFICIAL care sa iti permita nu numai sa accesezi asa o informatie, dar mai mult, practic trebuie sa pui un angajat de la evidenta populatiei sa munceasca pentru tine, asa ca daca nu ai nici o forma legala sa il platesti, in afara de spaga, atunci, nu stiu daca o sa reusesti, iar arhivele sunt abia acum computerizate, insa nici astea nu includ persoane care au murit cu destula vreme in urma

eventual vorbeste cu un avocat, poate el stie mai multe (eu stiu doar din auzite)

| a răspuns:

Calatoresti in trecut, sau ii cauti pe Facebook sau Instagram

| a răspuns:

Poti incerca sa aflii detalii de la bunici, sau familie. Ar mai fi si varianta de a merge la primarie sau la arhiva judeteana, dar nu cred ca rezolvi nimic. Bafta