|

Cunosc o fata de clasa a 8 a, care nu invata si are foarte multe absente. Părinții ei lucreaza in strainatate iar de ea se ocupa fratii ei mai mari. Din cauza absențelor, dirigintă ei a făcut sesizare la protecția copilului, urmând să se desfășoare o anchetă în acest caz...de aici ce se poate intampla, va fi luata in plasament sau mai întâi cei de la protectia copilului vor analiza cazul si cauzele principale? Va fi luata acea fata in plasament sau părinții vor primi un avertisment? Va rog sa raspunda cineva care stie sigur

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, în primul rând se va lua legătura cu părinții copiilor, apoi o rudă până în gradul 4, care ar putea avea grijă de copii.
Problema este că unul sau ambii părinți vor avea de suferit, dacă nu sunt plecați cu acte acolo, pentru că este posibil să fie obligați să se întoarcă în țară.
Totul depinde de protecția copilului, cât sunt de insistenți.
Oricum, asta este România, diaspora, oameni care doar fac copii, nu îi cresc. Oameni care cred că dacă le oferă satisfacție financiară, materială copiilor, pot suplini lipsa prezenței lor.
E dureros, dar e o normalitate.

| a răspuns:

Samariteanule, după cum spui, "de ea se ocupa fratii ei mai mari"

lasă-i pe cei indreptățiți să ia in calcul variantele cataclismice pe care le enunți

| a răspuns:

Nu are cine să știe sigur. Nu e cazul să ai pretenții aici. La asta te-ai gândit?