| Aida010 a întrebat:

Daca esti copil mic si iti vezi parintii mai mereu certandu-se RAU, (aruncand chestii prin casa, mama ta plangand) ce impact are asupra ta mai tarziu? Te afecteaza cu ceva?(stiu e mai ciudata intrebarea) Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Plato a răspuns:

Depinde cum gestionezi situatia: unii, cand au parinti alcoolici, devin si ei la fel. Altii, dimpotriva, nu vor pune alcool in gura, sa nu ajunga la fel.

Copilul ala poate ramane cu traume si sa faca si el la fel cand va avea o familie. Sau, poate invata din greselile lor, astfel in familia lui sa nu se intample asa ceva.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Afecteaza, risti sa procedezi la fel ca ei sau sa te marginalizezi in singuratate. Sau sa iti formezi o idee ca barbatii sau femeile sant la fel pe interes si sa alegi singuratatea.

| Adry05 a răspuns:

Depinde de tine ca om, poate sa te duca in extrema de a vrea familia perfecta care sa nu treaca niciodata prin asa ceva sau extrema cand o sa adopti fara sa-ti dai seama acelasi tip de comportament. Dar poti gestiona astfel de situatii.

| LaraClarice a răspuns:

Da, modul în care vei relaționa cu ceilalți și cum vei privi relația de cuplu.
Un astfel de mediu familial este toxic pentru copil, îl traumatizează.
Încearcă să te concentrezi cat de mult poți pe școală, și retragete-te in alta cameră când încep a se certa.
Sună la telefonul copilului, te vor ajuta.

| Nilsson a răspuns:

Nu e ciudata intrebarea, multi se confrunta din pacate cu astfel de probleme.
E greu sa nu te afecteze dar trebuie sa treci peste greutati si sa privesti cu optimism spre viitor, un copil care a stiut ce e suferinta va fi mai matur si intelept.

| Dandinelle a răspuns:

Ca si copil ramai afectat. De aceea nu este indicat ca parintii care nu se mai inteleg sa raman impreuna, ci sa-si continue viata separat iar legatura care o au sa ramana copilul.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine e evident ca ar putea sa te influenteze la nivel psihic. Certurile din casa duc mereu la o stare tensionata in familie, ceea ce ne poate influenta comportamentul si modul de a gandi.Dar sa nu uitam ca depinde mult si de varsta celui care priveste aceste certuri. Daca e sub 18 atunci il afecteaza neaparat foarte mult si-i pot creea traume psihice sau emotii captive care sa-i inlfuenteze mai apoi viata, dar daca are peste 18 ani, s-ar putea ca sa nu-l mai afecteze deoarece are o gandire rationala si poate trage propriile sale concluzii si sa analizeze totul bine.Astfel de certuri pe care le vizualizam ne pot face sa procedam la fel in viitor daca-i vedem pe parintii nostri ca niste modele unice, dar in cazul in care lucram mult asupra propriei personalitati, dimpotriva am putea evita sa nu repetam greselile lor.Totul depinde de cum percepem noi situatia.