Tocmai de aia! Ca sunt abuzate si traumatizate, nu mai au stima de sine, ele cred ca nu le mai vrea nimeni.
Sunt relatii de codependenta si foarte greu iese cineva din asa ceva, oricat de inteligenta ar fi persoana.
Sunt necesare circa 7 tentative pentru cineva sa iasa dintr-o astfel de relatie.
Si chiar daca parasesc fizic relatia, emotional raman captive.
Dpdv spiritual, sunt relatii karmice, din care ambii au de invatat. Sunt lectii dureroase, insa ele duc la trezirea spirituala a unuia din ei (cel cu Lumina)
Sunt precum magnetii: unul pe +, celalalt pe - iar legatura e foarte foarte stransa. Lumina si Intuneric.
Vrei să spui că aceste femei sunt dependente emoțional de partenerul lor și, din această cauză, aleg să rămână într-o relație toxică?
Cuvantul "aleg" nu are loc in aceasta fraza. E dependenta. Un alcoolic alege sa bea?
E ceva mai tare ca vointa lor, nu este o alegere.
Codependenta este de ambele parti. Si partenerul abuziv (cel pe minus) este dependent, doar ca nu constientizeaza. In cazurile in care partenerul pe + pleaca, cel pe - ramane agatat energetic. Abia atunci isi da seama ca nu poate fara ea. Cauta, urmareste, hartuieste, vrea sa reia relatia.
(nu doar barbatii sunt abuzatori, exista si femei care abuzeaza)
Am auzit despre un caz, la tara, pe vremea bunicilor: Barbatul o batea pe nevasta, o maltrata. Pe atunci nu divortau oamenii, asta era crucea ei.
Cand Femeia a murit, barbatul a stat lipit de sicriu, plangand. In mai putin de o saptamana a murit si el si i-au ingropat impreuna.
O relatie super toxica, si totusi o mare poveste de iubire.
Lasa mai asta cu codependenta, ca daca e unu cuminte, linistit, destept, cu job bun si usor de gasit altul, cu sal mare, casa, fara datorii, masina de 20000 euro dar care nu prea atrage fizic, nu stau cu el nici moarte, sau daca stau de interes, si peste 10 ani l-ar lasa rapid daca dau de altul mai frumos. Nu apare nici o codependenta. Am eu un tip din asta pe care-l stiu.
Si asa prin eliminare care ramane motivul pentru care nu pleaca daca toate cele de mai sus ce le are nu conteaza?
Ele nu pleaca ca mor dupa ei! Sunt frumusei, smecheri, sunt f atrase de ei si fac ce zic ei ca le place de ei, asta e tot.
Nu pleaca nici dupa 3 luni de relatie cand inca nu s-a format mare dependenta (cum zici tu, codependenta), nici dupa 4 ani.
Pe cand de la alalalt ar pleca in urmatoarea secunda si dupa 3 luni si dupa 3 ani si dupa 8 ani.
Netracandu-le atractia inca, sufera, indura ca le place de el mai mult decat le deranjeaza ce le face.
Ca de fapt asta conteaza, diferenta intre raul primit si binele primit. Ele sunt pe plus, deci raman in relatie. Ele de fapt nu sufera asa mult cum se plang! Ca altfel plecau mancand Nutella nu pamantul.
E ca si cum dai 5000 lei si iei 7000 inapoi, fata de sa dai 5000 si sa iei 3000. Dar tu te plangi la altii "aaaa, lunar trebuie sa dau 5000, vai", dar nu spui ca iei 7 inapoi, si ca pentru 2000 aia in plus accepti.
Ca si barbatii aia pres in fata femeii, ca mor dupa frumusetea ei, atat, ca ia sa nu il mai atraga sa vezi cum ii da doua peste gura rapid! Nu conteaza ca e desteapta, buna, harnica, etc, o bate de o rupe si ii da si un sut in dos afara din casa lui. Sau daca nu o bate, o da dracu una doua.
Ca doar nu dau ei masini, bani, haine ca e ea buna si desteapta, ce naiba.
Asa si ele sunt.
Tu ai traumele tale, dar codependenta nu e printre ele.
Bravo tie!
Cazul pe care l-ai descris, în care un abuzator plânge la moartea victimei sale, mi se pare mai mult ca ar fi vorba despre o pierdere legată de persoana de care acesta era dependent, nu o dovadă de iubire reală. Există o diferență între dependența și iubire. Când iubești cu adevărat pe cineva, nu îi cauzezi rău intenționat. Iubirea se bazează pe respect, grijă și dorința de a proteja persoana iubită, nu pe control sau manipulare.
De acord, asta ar fi iubirea normala.
Dar el doar asa putea iubi. Atat putea. Are sens?
Fără a interveni prea mult, trebuie să înțelegi că există diverse situații pentru care o femeie ar alege să rămână într-o relație toxică, iar reducerea întregii situații doar la aspectul fizic poate părea superficială, cel puțin la prima vedere.
În opinia mea, aș fi tentat să cred că atracția emoțională joacă un rol mai important decât atracția fizică în astfel de situații. Nu totul se rezumă la atracția fizică; există și alte tipuri de atracție care fac imposibilă despărțirea de o persoană. Aceasta poate include dependența emoțională, teama de singurătate sau chiar speranța de schimbare a comportamentului partenerului, de multe ori legată de sentimentele de iubire sau de atașament profund.
Da, are sens.
Ai tradus bine, dar cred ca pentru multi ai tradus in chineza, unii stiu si au inteles, altii nu au inteles nici daca le zici de 100 ori.
Si de aia am ajuns unde am ajuns si pe axa relatii, asa cum si pe axa politico-economica.
Ca ce inseamna regulata bine? Cum se traduce asta la nivel inconstient pentru interesul naturii?
"Aha, barbatul asta e potent, e alfa, deci cu asta trebuie sa fac copii, asta e scopul, nu mai conteaza altele, nici cum se poarta cu mine, nici nimic, trebuie sa fiu sacrificata pentru specie".
Dar cine sa ii invete astea pe oameni? Ii invata doar matematica, fizica, chimie de ii zapaceste de cap, dar viata, social, relatii interumane nu ii invata.
Si consecintele sunt grave.
Nu e vb de mine, e vb de la general, am fost obiectiv.
Nici una nu sta cu unu din ala neatractiv, si nu va dezvolta nici o codependenta indiferent cat ar sta cu el din interes.
Aia apare doar tot pentru partenerii atractivi. Codependenta este de fapt de ceva bun care primeste.
Stii cum e, multe faci cu fizica dar mai multe cu fizicul.
Daca taicatu se juca cu maicata fotbal ea fiind mingea, vei crede ca e ceva normal, vorbim si de genetica -poate a fost si bunica ei si tot asa si societatea misogina, religia misogina si spui ca e o normalitate
Dintr-o relatie toxica nu pleci la primele "semne", iar cei slabi nu pleaca deloc.
Barbatii aia nu sunt 100% din timp agresivi, au momente bune in care se comporta ca niste parteneri buni/ideali, iar cand vin momentele aiurea (abuzurile), femeile le cauta scuze, asteapta sa se redreseze... Si foarte putini se redreseaza, din pacate.
Vazut din exterior, pare simplu, dar cum spuneam, dintr-o relatie nu poti pleca brusc, cu atat mai putin dintr-una toxica, in care emotiile ambilor sunt foarte instabile.
De fraiere, ma refer la alea care au unde se duce, dar pana la varsta treaia, in general toate au parinti, deci au unde se duce.
Nu mai incerca sa explici. Unele femei sunt incapabile sa isi asume consecintele propiilor actiuni. Si atunci incepe gimnastica mentala, ca atasamentul, ca sindromul stokolm ca manipulalare etc. Cand de fapt tipa nu vrea sa renunte la un barbat frumos care o reguleaza bine si prefera sa fie umilita pentru asta dar nici nu vrea sa isi asume deciziile propii.
Da, e genetica de fapt, pe natura nu o int ca o bate ala, deci de aia nu ia decizia sa plece, doamne, bine ca nu am avut asta cu indragosteala ca mi-o luam urat de tot apoi cum si-o iau 70 % din cupluri (statistica facuta de marile universitati din SUA, Andrei Vulpescu de pe Facebook a cam spus asta, la inceput a zis ca 95 %, dar apoi a spus ca era de fapt cam 70).
Si e si normal, ca dupa felul cum sunt relatiile si bazele lor, automat duce la nasolie.
Si nici la aia 30 % nu stim real cum e.
E ca si cum 1000 de insi se alimenteaza doar cu dulciuri, din start nu prea are cum sa iasa bine, nu?
Ca din astia 1000, 300 sunt mai rezistenti, este alta, dar majoritar si-o iau in cioc, carii dentare, obezitate, diabet, etc.
Sau ca si cum faci un bloc pe fundatie de plastic, are cum sa tina? Doar dupa inceput iti dai seama ce va fi.
De multe ori zic razand "ba, ala sta cu aia doar sa o ssexeze? De aia ii face aleia atatea si el e de prost?". Sau aia pentru x.
Asa platesc pe una si rezol eu, ce imi trebuie balamuc pe cap?
Tu n-ai vazut pe aia indragostiti ce comportamente total dezechilibrate au?! Si vad ca nu s-a sesizat mai nimeni, daca te uiti la ei se comporta ca aia zombiati de droguri.
Si aia pe heroina sunt mai echilibrati sincer! Au asa o euforie, sunt relaxati, pot face una si alta.
Pe cand ailaltii nene, stau unu in altul ore fara sa zica nimic, am vazut pe afara, se suna de 101 ori pe zi, stau 6 ore pe zi la vb (ce dracu` or vorbi atata nu stiu, ca nu dezbat subiecte interminabile gen analiza istorica, matematici, etc, etc, psihologie), ala e un creier drogat, pai cum sa semnezi un act de vanzare cumparare drogat sau beat? Comparabil cam asa e. Cum sa faci o relatie cica serioasa pe baza drogarii aleia? Sa te bagi la copii, rate, casa, etc, etc, de nu te mai scoate nici Putin din asta.
Si din astea ce sa iasa? Si cum atractia ssexuala nu tine mereu, atunci se rupe si "iubirea".
Fa fundatia ca lumea, pune betoane, pune materiale de calitate, construieste blocul pe alea, si sa vezi cum tine.
Ca daca ma intreaba "dar de unde stii ca nu va fi bine?", pai ma uit la fundatie si iti zic de dinainte daca va tine blocul ala mult timp la cutremur, ca aia deja spune tot, mai putin conteaza ce faci tu pe porcaria aia de fundatie.
Asa si la relatii, vad cum incep si pe ce baze se formeaza.
Ca sa tina stabil si bine trebuie sa se formeze pe calitati care nu dispar niciodata, caracter, inteligenta, comportament, respect, pasiuni comune, bine, si fizic, dar sa nu fie eliminatoriu.
Ca altfel cum se duce motivul pe care s-a format relatia, cum dispare tot.
Asta e adevarul, nu am ce sa spun altceva, asta e realitatea.
Ca si aia cu increderea, eu in afara de mama, tata bunici nu aveam incredere totala in nimeni. Am doar in limita in care la o adica sa nu pot sa mi-o iau urat, adica imi fac garantie de securitate cum s-ar spune.
Iar daca cunosti natura umana, se intelege limpede de ce.
Si un om cu cap nu se supara cand ii zic asta, ca stie si el ca nici el nu poate avea incredere totala in tine.
M-a intrebat unul dintre prieteni daca am incredere in el si am zis "nu, total nu". Nu s-a suparat ca a inteles, bine, eu nu prea am prieteni fara cap.
Ca daca zice/zic ca nu as face aia si aia niciodata, chiar daca pe moment chiar asa gandesc, pot sa-mi schimb atitudinea oricand de nici eu nu ma astept.
Pai eu nu am incredere nici in mine, damite in altii? Daca zic "gata, o sapt nu mai mananc dulciuri", nu ma cred, si da, in momentul ala o zic sincer, mi-o zic mie si mamei.
Nu vor sa ramana singure, teama de a pleca din r elatie, ganduri ce o sa faca dupa, in general pentru ca sunt disperate sa aiba si ele un barbat asa ca accepta orice "taran clocit" care isi bat joc de ele.
Pina una alta isi merita soarta, atiot pot atit fac si ele, mai mult daca nu e, de unde sa le ceri.Nu le tine nimeni cu forta, ele stau ca asa vor.
Pentru ca aia ''e'' smecheri, nu ''sta'' ele cu fraieri care le respecta, doamne fereste.
Din mai multe motive:
Au copii cu bărbații respectivi
De frică
Sunt masochiste.
Sănt șantajate emoțional! manip`late, abuzate verbal, fizic, sentimental! Apoi aplică controlul la ori și ce, Să nu cumva să-l "înșele"
Cea mai gravă boală! Frica de înșelat!, Vai Să nu mă înșele, Vai Să nu se ducă cu ăla, Vai nu știu ce, ...bolnavi mintali! Ospiciu cu ăștia fără nicio trimitere direct cazare săle dea, și uite așa începe săi mănânce zilele, sufletul, inima unei femei, că are el "niște vizuni" de gradul 1 secțiunea de boli mintale Prahova! Când a făcut femeia Praf! ia distrus sănătatea minatală, atunci îți dai seama că, nu mai poate femeia aia să lupte/reziste zi de zi, cu un bolnav mintal, cei mănâncă zilele, orice femei, fată normală și sănătatosă ajunge să fie distrusă de un bolnav care se hrănește cu bătaie de joc, umilința, abuzarea, maltratarea, unei femei, fete! Stai zi de zi c-un un om ce-ți distrugea viața zi de zi cât să reziste? O femeie sănătosă? Ajunge săi distrugă tot sinele, toată încrederea ei de sine săi o distrugă pas cu pas, iar când reușește săi distrugă interiorul lumina din ea, ea începe să se ofilească! Rămâne în viața, în mâinile unui om fără Dumnezeu iar ăștia sănt capabili săte facă pachet! Pentrucă ca pe un om sănătos îl poți distruge! Da pe un nebun, bolnav ce săi faci lui ăla? Că și dacă îi spui Adevărul ca are probleme cu cavitatea craniană, îți mai dă și vreo două, "drept de jmecheri" să-și arate "bărbăția"
Multe femei, fete se aruncă în brațele "Prințului" dar puține au parte de un bărbat ce le iubește cu Adevărat! Multe trăiesc deja într-o familie cu părinți le demontează! complet toată încrederea din ele! toată lumina din ele!, și ele ajung să considere că măritatul lear "putea salva" de mediul în care există în familia aceia, scandale, certuril, bătăile, amenințările cu moartea, cu vorbe care le, distruge toată feminitatea din ele, tot ce însemnă să fie ele feminine, de distruge de părinți lor! Apoi ajungă în mai rău din rău! Dece? Fiindcă nau avut părinți normali, nau avut părinți capabili săle dea mintea, sănătate să înțeleagă să vadă, să aibă ochiul format și să fie treze! Când își alege bărbatul de lângă ele!
Fiindcă sunt mulți ce spune, ca le "iubește" și dupăia? Când vede că au situația cu părinți lor de acasă, rea! Este deja un avantaj pentru el, fiindcă? Nau unde să se ducă! Nau unde să place, atunci ce rămâne să facă femeia aia? Săi mănânce toată sănătatea, toată viața! Și uite așa încâ mai există "oamenii" fără Dumnezeu!
Eu văd o greșeală enormă la unele femei și fete! Au impresia că este ca în filme indiene! turcești! Băiatul rău se poate "dresa"sau "cuminți " fetelor! nu poți nici dresa, nici schimba nici, "cuminți" cei din fabrică! Asa rămâne piesă cu piesă! Ăștia sănt, ce veți regreta toată viața ca ia-ți acceptat și loat de "bine" în viața voastră de "bărbați".
Niciun bărbat, nicio femei nu trebuiesc dresați, și trebuie! Să știți să iubești cu Adevărat! Și să-l aveți pe Dumnezeu cu Adevărat în inima și sufletul vostru! Atunci oricine este egal cu totul!
Mulți profită de situația din România! O știm cu toți! Așa că își iau femei, fete de nota 10, și le fac una cu pământul, în loc să înflorească femeia, căci este o floare, o inimă, un suflet, un om ce Dumnezeu! a creat, îngăduit să fie ca și noi bărbați! Mulți își bat joc de ele! Așa și Dumnezeul să-și bată joc de ei!
Și aia sunt narcisiști, psihopați, sociopați sau au o tulburare de personalitate in care lipsește empatia, e plina societatea de ei.
Pentru ca nu vor sa piarda materialul genetic superior. Astea care sunt abuzate sunt constiente de abuz, nu sunt proaste. Doar ca hormonii si biologia le spun sa accepte orice mizerie din partea barbatului pentru ca este atractiv. Looks= toate calitatile posibile! Femeile respective pot foarte usor sa isi faca relatii cu barbati decenti care sa le trateze cu afectiune si respect. Dar afectiunea si respectul nu poate concura niciodata cu looks ak avantaj genetic superior. Asta-i dragostea! Hormoni si atractie sexuala, nimic mai mult.
Nu cred că vreo femeie cu capul pe umeri ar accepta să fie umilită, batjocorită sau bătută de un bărbat doar pentru că acesta este considerat un Făt-Frumos. Încetează să mai crezi acest lucru! Dacă întrebi oamenii, majoritatea ar spune că liniștea sufletească contează mult mai mult decât cum arată cineva. Chiar dacă ești super frumos și atrăgător, dacă ai un comportament urât, frumusețea ta își pierde din valoare.
În cazul de față, cred că o femeie decide să rămână într-o astfel de relație pentru că fie este atașată emoțional de el, fie suferă de o dependență psihologică, fie există alte motive, precum frici sau interese, care o fac să suporte abuzurile.
Nu. Nu.
Inteligenta emotionala nu e totuna cu IQ-ul. Sunt total diferite si au parghii diferite.
Mental gimnastic!
Eu daca vand heroina nu ar trebui sa ma duc la puscarie. Pai de ce?! Am fost manipulat de anturaj. O femeie care sta cu unul care o abuzeaza nu este proasta, est manipulata are logica.
Pentru că se tem pentru viața lor și sunt terminate psihic, suferă de sindromul Stockholm
Probabil de frica, frica de a fi batute la coltul stazii, frica de singuratate, frica ca nu se vor descurca, frica de "ce va zice lumea", frica de a o lua de la capat. Sunt varii motive.
anonim_4396 întreabă: