| AlexDorinel a întrebat:

De ce unii părinți refuza sa le dea copiilor alocația (vorbesc de adolescenți de 14-16 ani) nu papa-lapte de 8 ani?

In era asta in care aproape toți copiii fumează, beau, fac ce vor cu banii, chiar mai exista părinți care controlează asa mult banii destinați copiilor? Hai sa fim serioși când treci printr-un magazin la standul de caiete și lucruri pentru școală vezi doar părinți și când treci pe la standul de sucuri, băutură e plin de puștani.

Ce-i drept situatia s-a imbunatatit fata de acum multi ani când unii de 15 ani nici nu știau cat e alocația.

32 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Alocatia este data parintilor, pentru a avea un surplus cu care sa-i cumpere copilului ce are nevoie. Ramane la latitudinea parintelui daca vrea sa-i dea copilului alocatia, dar multi considera ca nu-i normal ca copilasul sa umble cu bani pe mana, la o varsta atat de mica, pentru ca nu-s capabili sa-i starnga, sau sa faca ceva util cu ei, marea majoritate cheltuindu-i inutil pe porcarii sau cumaprand alcool, tigari si droguri.
Un copil de 14-16 ani nu are nici el minte ca un adult, marea majoritate nu sunt inca capabili sa inteleaga ce se inatmpla in lumea asta si taman asta este varsta cand incep sa minta, sa se ascunda de parinti si chiar sa consume alcool sau droguri.
Uita-te aici pe forum cati de 15-16 ani isi cumpara tigari, droguri, vaping si fumeaza si beau pe ascuns!

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu prea faci tu diferenta intre notiunile "incercat sa fumeze" si actiune completa "fumat si devenit fumator".
Stiu ca toti copii incearca sa fumeze, este de altfel o curiozitate pe care toti parintii o stiu, dar mai stiu ca copii ajung sa fumeze, numai un sfert din ei in viata adulta, iar ca adolescent chiar mai putini.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si in Europa este la fel. Am prieteni in Franta si Belgia care au mai multi copii si-mi povestesc cum planifica sa ia alocatiile copiilor ca sa le cumpere cele trebuincioase, sau sa le cumpere ce-si doresc, fara ca ei sa stie, sau chiar in depoziteaza la banca, sa le fie de folos la un moment dat, pentru vreo tabara sau cumparatura mai scumpa.
Parintele decide cine primeste banii!

In Australia este la fel, parintele alege ca banii sa-i fie pusi in cont copilului numai daca vrea, daca nu, intra in contul bancar al parintilor.

Pe vremea comunismului nu era optiune ca copii sa primeasca ceva, banii de alocatie erau dati in mana la salariu, tatalui.
Doar daca nu era tatal in peisaj, banii ajungeau in mana mamei.

| Wr3nch a răspuns:

Tocmai ca sa nu fumeze si bea.

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns:

Tu unde te-ai pozitiona : sarac, trai de nivel mediu, bogat, ori intre 2 categorii?

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cum ai putea tu intelege pe unul din alta categorie sociala? La fel cum milionarii nu inteleg de ce lenevesti si nu lucrezi 12 ore pe zi pentru a ajunge ca ei. Te-ai prins?

| Lioana a răspuns:

Pentru ca parintii sunt cei care le cumpara copiilor cele necesare unui trai decent. Daca banii ajung pe mana copiilor sunt foarte mici sansele ca ei sa-i foloseasca cu intelepciune. Vor deveni risipitori cumparand tot felul de prostii, daca se invata sa aiba bani gratis care vin lunar. Si obiceiul asta prost le va ramane si dupa ce vor avea propriul lor venit. Daca il vor avea.
Sau si mai rau, ajung sa dea banii pe tigari, alcool sau droguri.

| halogen001 a răspuns:

Probabil ca acei părinți nu stau asa de bine cu banii și nu au de unde sa mai dea și copiilor bani de buzunar sau în alte cazuri doresc sa limiteze accesul copiilor la țigări, băutură și altele de genul asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns:

Pentru ca sunt minori, nu degeaba cand faci 18 ani si inca esti la liceu completezi o fisa sa mai primesti alocatia si atunci iti vine tie!

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns (pentru AlexDorinel):

In mediul rural e imposibil sa se intample asta

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns (pentru AlexDorinel):

In mediul rural parintii le folosesc banii la copii, nu sunt asa "norocosi" ca tine

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns (pentru AlexDorinel):

Alcool,tigari

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ba da, vad la parinti si le urmeaza exemplul!

Răspuns utilizator avertizat
| PsihologDanielBotezan a răspuns:

happy Refuză, deoarece "strică" banii doar pe prostii.winking "Țigări", "droguri", "alcool". etc. Mă bucur că fac asta părinții. Funda? big grin

Răspuns utilizator avertizat
| Byb2001 a răspuns:

Așa e și la mine la fel

Răspuns utilizator avertizat
| Byb2001 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu îmi dau am 17 ani aproape fac 18 dar mai îmi dă 5 6 lei la școală

| BeingSelfless a răspuns:

Părinții trebuie să-și învețe copii câte ceva despre valoarea banilor, beneficii și riscuri. Nu ar trebui ținuți la ciorap, iar odraslele să se descurce singure!
Vorba aia, cum îi crești, așa îi ai... și da, mai sunt părinți foarte stricți pe tema asta, iar alții vor să ascundă niște probleme (ascund banii sau mint despre valoarea pe care o au, inclusic alocația), pentru că aproape sigur îi va irosi pe nimicuri.

Răspuns utilizator avertizat
| BeingSelfless a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu au, dar aparent, cu ei poți vedea limitele unei persoane... și una, alta, facem schimb de lucruri pentru bani, și bani pentru lucruri.

| Fashionista10 a răspuns:

Ca sa nu isi cumpere toată ziua robuxi