| Petrutzel a întrebat:

Deci...Am niste bani stransi si vreau sa imi iau un pc de 4500 de Ron, am toti banii, stransi de mine dar parintii nu ma lasa sa il cumpar.Ei spun ca este prea scump pentru un calculator plus ca anul viitor dau examenul national.Deci,de aici vine intrebarea: Cum as putea sa imi conving parintii sa ma lase sa imi cumpar pc-ul? Ma gandeam sa pe spun ca daca as avea un calculator bun, as putea face bani din montaje cu jocuri pe Youtube, dar sunt putin cam multe informatii de procesat pentru ei =).Am nevoie de un motiv mai credibil.Plus ca am medii mari si invat bine, nu o sa am probleme cu examenul dar mno... In incheiere o sa spun replica traditionala a TPU-ului "Dau Funda" =)

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

4500 RON e mult daca nu esti fecior de ban gata, deci gandeste-te ca ei poate au rate la frigider si televizor sau poate se gandesc ca pot ramane fara slujba.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru doctorandus):

4500 RON e o suma oarecare. Poate fi 45, poate fi 450000. Daca a strins-o, bravos lui. Pina la varsta la care a ajuns ar trebui sa stie cam care e valoarea banului. Asta mica a mea nu are nici 7 ani si insist asupra fiecarui leu pe care il cheltuim impreuna ca sa isi dea seama de valoarea relativa a bunurilor raportate unele la altele si cam la ce trebuie' sa renunte ca sa puna deoparte de o tableta. Ca mai mult se va juca pe ea, asta e partea a doua. La fel si la el cu calculatorul. Poate a strins in un an-doi banii aia. Parintii ar trebui sa lase mai usor dictatura si sa il directioneze catre ceva constructiv. Gen ok, ti-ai luat calculator performant, in fiecare simbata la prinz stai o ora cu noi si ne arati ce ai mai invatat interesant in saptamana care a trecut.

| doctorandus a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

He, he, poate parintii lui se tem ca luna urmatoare nu vor avea sa-i dea de mancare, la asta nu te-ai gandit?

| Anonim a răspuns (pentru doctorandus):

Și cum strângea el 4500 lei dacă nu de la părinți?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum am spus: daca nu e fiu de ban gata. Daca parintii lui dau 4500 RON pe o masa cu prietenii la un club de fite, nu va face foamea si poate cumpara linistit calculatorul.

| Petrutzel explică (pentru anonim_4396):

Banii sunt stransi din bursa de merot, alocatii, cadouri si asa mai departe, in mare parte cam 10% sunt procurati de la parinti

| GabiDumitrescu a răspuns:

Una la mina, NU VEI FACE BANI DIN YT. NICIODATA. Sa iti bagi asta bine in cap. Nu am zis ca nu vei face bani pe net, se pot face bani pe net si frumosi chiar, dar nu pe YT. Apuca-te si tu de modelarea fluidelor, ceva. Nu ar trebui sa te opreasca varsta din a invata un soft ingineresc avansat/grafica 3D, chestii de genul. Iar pentru astea ai nevoie de un calculator mai puternic.
P.S. Solutia nesimtita e sa iti pastrezi carcasa pe care o ai acum si sa iti faci upgrade fara sa stie parintii.winking

| Holiday a răspuns:

Eu zic sa le spui asa: daca tot nu pot folosi banii stransi sa-mi cumpar ceea ce-mi doresc, luati-i inapoi, nu am nevoie de ei! Ce sens are sa-mi oferiti niste bani daca oricum nu-i pot folosi cum imi doresc?! Lati-i si cumparati-mi voi ce credeti iar eu imi voi cumpara ceea ce-mi doresc intr-adevar cand o sa-mi permit din surse proprii. Decat sa-mi dati niste bani pe care nu-i pot folosi asa cum doresc, mai bine pastrati-i voi!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Au dreptate.

| GaryOfLivia a răspuns:

Îți iei calculator și după mai vezi tu ce se întâmplă rolling on the floor
De multe ori trebuie să ceri iertare nu permisiune