|

Deci e prima data cand pun o intrebare aici, dar chiar era nevoie pentru ca tocmai mi-am pierdut cea mai buna prietena care era mai ceva decat o sora.

A fost vina mea. Am mintit-o cu o chestie, dar nu e grav deloc.

Pe zi ce trece simt o pierd. Acum, sta cu o fata pe care noi doua o barfeam si nu o prea suportam. S-au imprietenit foarte tare si stau mai toata ziua impreuna iar pe mine m-a lasat pentru o micuta minciuna care nu a prea afectat-o din cate mi-a spus.

S-a distantat foarte tare. Parca nici nu o mai cunosc. Nu ma asteptam la asa ceva din partea ei, adica, stiu ca e vina mea, dar nu cred ca ar trebui sa ma evite complet pentru asta.

Deja observ cum fata aia a schimbat-o cu totul cum a facut si cu altele.

Mereu ma gandesc daca am pierdut-o. Problema e ca nu pare deloc afectata.

Intrebarea mea e:

Cum as putea sa trec peste asta? Imi este foarte greu sa stiu ca e suparata pe mine.

*scuze daca am greseli*

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

EI bine stiu cum te simti, am trecut exact si eu prin asta.Vara trecuta prin luna iunie mi-am pierdut si eu cel mai bun si mai apropiat prieten, desi a fost si vina lui in toata asta, dar el a aruncat-o pe mine si mi-a dat block fara vreo explicatie.M-am simtit oribil dupa aceea, foarte oribil, nu am putut nici de cum trece peste.Dar in cele din urma am reusit sa trec peste pentru ca mi-am facut noi prieteni adevarati.Nu iti recomand sa lasi balta aceasta prietenie deoarece e o durere enorma cand pierzi un prieten foarte bun si apropiat. Odata ce minti o persoana, indiferent cat e de mica minciuna, distrugi toata increderea.O minciuna cat o picatura poate distruge un ocean intreg.Prietena ta evident ca e suparata pentru faptul ca ai mintit-o si cel mai probabil are acum dubii ca ai mintit-o si in alte privinte. Faptul ca sta cu o persoana pe care ati barfit-o arata ca ea vrea sa te faca mai mult invidioasa, sa te invete minte, desi nu e frumos nici din partea ei, si sunt sigur ca ea stie asta. Daca o prietenie se distruge doar din cauza la o mica minciuna, inseamna ca ea nici nu a existat.Prieteniile adevarate trec peste orice.Fiecare prietenie a avut momente culminante in care era cat pe ce sa se desfiinteze, dar conteaza sa treaca peste aceste momente grele ca sa invete din ele.Trebuie sa-i arati ca iti pasa de ea si ca regreti ca ai mintit-o, si cel mai important sa-i arati ca poate avea completa incredere in tine.Si sa fii si tu sincera,sa-i spui ca te deranjeaza faptul ca a procedat astfel cu tine. Daca chiar ea refuza complet sa te ierte si se comporta mai departe asa cu tine,trebuie sa o lasi pe ea sa decida daca va mai tine aceasta prietenie sau nu. Daca va hotari sa renunte la ea, trebuie sa treci peste si sa intelegi ca daca aceasta prietenie s-a terminat, ea nu a fost niciodata adevarata, si sa cauti altele, desi speram sa nu se intimple asta.

| explică (pentru qwertpro):

Multumesc mult pentru parere, mi-ai fost de foarte mare ajutor!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Știi că nu e frumos să "bârfești" alte persoane?
Probabil a deranjat-o ce iai făcut și și-a dat seama că nu ați procedat corect când vorbeați urât de acea fată cu care zici că acum sa împrietenit.
În fine, trecutul nu îl poți schimba dar ai putea să nu mai faci aceleași greșeli și să fii o persoană mai bună.
Vorbește cu ea, spune-i că îți pare rău, că e ca o soră pentru tine. Cu siguranță o să fiți din nou prietene.