| RowseRj a întrebat:

Deci m-am tot gândit. Ce părere aveți despre avortul medical? Dacă copilul vostru s-ar naște handicapat? Sau sarcina v-ar pune în pericol? Ați face avort? Sau ați păstra sarcina cu acest preț?

Răspuns Câştigător
| anilaalenoi a răspuns:

Cand intervin problemele medicale nu e de joaca. Atata timp cat o sarcina ar pune in pericol viata mamei sau a fătului, nu este de glumit si probabil cea mai cumpătată alegere ar fi întreruperea sarcinii. Adica eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu as vedea rostul aducerii la viata a unui copil cu foarte grave probleme de sănătate, malformatii, care l ar împiedica să isi traiasca viata ca un om normal. Nu sunt Dumnezeu ca sa decid daca trebuie sau nu sa renunte la o sarcina, dar mi-ar fi si imi este mila cand vad copii cu probleme mari de sănătate, care nu mai au nici o sansă la viata, sau care sunt dependenti de spitale si de un om cate sa ii supravegheze încontinuu, nu as sti sa raspund de gandesc persoanele care aduc pe lume copii cu probleme, eu nu am fost insarcinată până acum dar probabil altii nu concep sa faca avort si nu pot lua dreptul la viata altui suflet pe care Dumnezeu a decis sa il aduca pe lume. Arata timp cat este o sarcina sanatoasa si mama este si ea nu vad motivul unui avort, asta desigur depinzand de varsta acesteia si situatia in care este pusa, nu stiu. Dar este bine ca totusi sa fii precauta si sa nu te culci pe o ureche ca " lasa, ca daca raman însărcinată ma duc si fac avort nu imi mai bat capul cu prezervativul etc" e bine sa folosesti metodele contraceptive totusi mai ales daca nu iti doresti o sarcina. In consecinta depinde de situatie, fiecare decide pentru el. Dar dupa cum am zis nu merita sa faci avort din motive banale ca lenea si comoditatea de a nu folosi metode contraceptive. Fiecare decide ce vrea oricum.

114 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu aș face avort pentru nici un motiv.

| Salontanul a răspuns:

Daca se naste handicapat nu as cere sotiei sa faca avort. rolling on the floor

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai vazut un doctor psihiatru in ultima vreme? Ar fi cazul...

| Mosotti a răspuns:

Normal ca se face avort. Cum sa pastrezi o sarcina care poate sa-ti faca si tie sau copilului rau sau la ambii? Copii poti sa faci cati vrei, nu costa nimic, nu e cum ti-ai pierde toata averea, deci este okey.

| AliGab a răspuns (pentru Mosotti):

Habar nu ai nici tu pe ce lume traiesti...habar nu ai ca dupa un avort o femeie poate ramane sterila. Nou pentru tine nu? Cunosc cazuri personal

| Mosotti a răspuns (pentru AliGab):

Pai daca ar iesi copilul handicapat sau esti in pericol, nici nu mai conteaza, eviti si aia e, viata merge inainte si fara copii pana la urma, desi rar se intampla, nu e o regula ce zici tu, si da, corect, nou pentru mine, nu stiam asta, nu stiam tocmai ca se intampla f rar, altfel stiam.
Si asa chestia asta cu copiii a devenit cumva o obsesie, mai ales ca se risca si destructia relatiei, un psiholog zicea "aa copilul poate sa insemne 50 % divort". Ai partenerul te simti bine cu el, sunteti unul pentru altul si aia e, liniste si pace, daca e sa ne gandim asa. Chiar mereu m-am intrebat ce ati casunat asa pe copii, la general zic.

| Ineys a răspuns:

Depinde:
- cat de dezvoltat este fetusul
- cat de grava este malformatia/handicapul
- va putea duce o viata decenta?
- va trebui insotit mereu de cineva?

Daca nu poate trai o viata decenta nu vad rostul in a se chinui. Intr-adevar, daca pui sentimentele in ecuatie poate fi o alegere foarte dificila, dar pe hartie logic vorbind, daca afectiunea este grava, cea mai buna varianta e sa nu-l lasi sa se chinuie o viata intreaga, la fel cum a zis si GabiDumitrescu.
Daca alegi sa-l pastrezi in ciuda faptului care o problema grava care-i va ingreuna viata considerabil, aceasta alegere e facuta doar pentru tine, din egosim, nu pentru el.

| Clint a răspuns:

Pai o mama ar trebui sa-si dea si viata pentru copilul ei, aici nu tine de religie. Tine de responsabilitate.
La fel cum o are si un barbat sa-si apere propria familie cu pretul vietii.

Dacã ea ca mama se gandeste macar o clipa sa facã avort, mai bine Îl face nu merita acel copil.
Dar Probabil e destul de puternica si nu-i proastã incat sa se lase influentata de ceilalti.

| Hecate a răspuns:

Depinde de mai mulți factori.
In ce sens handicapat? Probabil as face avort in cazul asta, dar depinde cât de grav e.
Dacă m-ar pune in pericol pe mine...nu știu.Depinde de riscuri.Acum as zice ca as face avort,dar dacă ar fi real, cine știe.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Situația e așa. Verișoara mea e însărcinată și a avut 7 avorturi spontane. Doctorul spune că este din cauza unui accident avut în urmă cu ceva timp. Sarcina are deja 4 luni iar ea se simte din ce în ce mai rău. Doctorița i-a spus că deocamdată copilul pare sănătos dar ea e la pământ cu sănătatea și că sigur pentru viața ei e să întrerupă sarcina chiar dacă copilul e sănătos pentru că viața ei e în pericol. Mam speriat pentru că săptămâna asta a ajuns la spital pentru că a leșinat în magazin.

| CoRoDa08 a răspuns (pentru RowseRj):

Daca intr-o alta viata as fi in situatia verisoarei tale (nici mie nu imi plac copiii), nu mi-as pune eu viata in pericol. Consider ca in cazul asta, avortul e necesar. Si da, in legatura si cu intrebarea pusa, consider ca e ok sa se faca avort daca sarcina este periculoasa pentru mama sau copil, ori sunt sanse sa se nasca copilul cu malformatii sau daca copilul este rezultatul unui contact sexual nedorit.

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

E decizia ei.Nu poți sa ai pretenția sa fie rațională intr-o situație de genul.Decizia fireasca ar fi sa avorteze.Dar intervin mai mulți factori:cel religios (ca e pacat), sentimentele materne, frustrarea de a nu reuși sa aibă copii...
Probabil as avorta intr-o situație de genul.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Religioasă nu este. Nimeni din familie nu prea este. Suntem asiatici. Dar o văd că se încăpățânează să țină ceva în ea care o omoară mă doare oribil. I-am spus : Nu te pot înțelege pentru ca nu sunt mamă și nu pot ști prin ce treci cu adevărat. Dar ai putea adopta. Ești într-un punct mort. Gândeștete la persoanele din jurul tău. Chiar dacă îl păstrezi și tu mori moare și el. Te gândești câte persoane lași în urmă pentru ceva ce nu mai are șansă? Poți adopta. Știu nu e ca și cum îl naști. Dar îi oferi o familie și iubire din partea tuturor.

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

Nu e neapărat sa moara si copilul dacă moare ea.Depinde pana in ce luna reușește sa duca sarcina.
Dacă scoți religia din ecuație, solutia e destul de simpla.As avorta.La mine asta ar putea fi singurul impediment(religia), deși nici asta nu cred ca ar fi in cazul asta.
E decizia ei.E adulta si e copilul ei. Daca vrea sa se sacrifice de dragul unei șanse de 0, 001% e treaba ei.Tu nu poți interveni.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Decizia ei proastă near afecta pe toți. Nu poți tine în tine ceva ce te omoară din orce punct de vedere te-ai uita.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

În cazul ei mor amândoi dacă copilul nu moare.

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

Ah,da,scuza-ma.Sigur pe tine te afectează cel mai mult.E decizia ei si e strict problema ei (si a tatălui copilului).In niciun caz a ta.
Ba da, poți, dintr-un punct de vedere emoțional.Matern.Nu inseamna ca e corect asa sau ca are sens, dar din nou, decizia ei va fi probabil una emotionala.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Știu dar am crescut împreună îmi e ca o soră. Dacă ție țiar muri mama sau sora pentru că a vrut să dea naștere surori sau nepoatei tale și va lăsat pe toți în urmă și copilul ăla nici nu sa născut cum te-ai simți?

| Vikaa a răspuns (pentru RowseRj):

Depinde cat de grava e situatia, daca este una grava rau, da poate face avort, daca nu e cine stie ce, poate sa nu faca.

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

Enervată.
Chestia asta cu "v-a lăsat pe toți in urma"e o dovada maxima de egoism.Tu ești ultima pe lista grijilor ei.Din nou, e decizia ei.Chiar dacă tie nu-ți convine(din motive egoiste).

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Da sunt egoistă. Dacă sorăta sau măta ar muri te-ai gândi la ele sau la persoana pentru care au murit? Nu fi ipocrit că se vede. Dacă nu aș fi egoistă aș dao d***u de soră să moară de proastă dar vreau să facă alegerea corectă pentru nu vreau să mă confrunt cu un rahat emoțional care poate fi evitat

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

Dacă persoana aia pentru care au murit ar fi încă in viața, as fi nervoasa/geloasa pe ea pentru ca mi-a luat ceva ce e "al meu".Si da, știu ca e o chestie egoista. Daca persoana aia ar fi moarta, atunci as plânge pur si simplu moartea mamei sau surorii mele, fără sa ma gândesc la circumstanțe, chiar dacă puteau fi evitate.
Si preferi sa se confrunte vara-ta cu un rahat emoțional? Nu exista "alegerea corecta" in situația asta.Corectitudinea nu e o chestie absoluta, ea necesita mereu criterii, norme etice la care sa te raportezi.Nu e ceva alb sau negru, e gri; totul tine de perspectiva.E decizia corecta din punctul tau de vedere.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Da. Normal că din punctul meu de vedere. Nu-mi pot imagina ce înseamă să pierzi un copil. Dar nu e singură. Are un soț minunat și o familie mare lângă ea care o sprijină și asta contează. Dar nu ar trebui să se aștepte ca famila să fie în al 9 cer și să o sprijine când face ceva greșit

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

E ceva greșit din punctul tau de vedere.
Nu,nu ar trebui sa se astepte la sprijin necondiționat, pentru ca asa ceva nu exista.Dar sunt destul de sigura ca se descurca si singura, fără sprijinul vostru.
Ar putea sa aibă si un copac care face bani, dacă ea are alta ierarhie a priorităților, tu n-ai cum sa intervii sau sa-i explici de ce viața e frumoasa si nu merita sa se sacrifice pentru copilul ei.

| RowseRj explică (pentru Hecate):

Înțeleg ce spui dar atunci n-ar trebui să se plângă când soțul și famila ei nu va fi lângă ea pe parcursul " sinucideri " ăsteia pentru că nu vor să o vadă cum moare.

| Hecate a răspuns (pentru RowseRj):

Dacă vezi ca e hotarata n-are niciun rost sa ingreunezi lucrurile degeaba.Preferi sa fii alături de ea in ultimele ei zile/săptămâni/luni sau sa te distantezi complet si sa regreți după decizia asta(pentru ca oricum ai s-o regreți)?
Dacă ții la ea, ai sa-i fi alături, indiferent dacă ți se pare corecta sau nu decizia ei.
Doamne, ce emoționant suna tot ce am scris.Nu ma recunosc.

| LoveSleep a răspuns (pentru Hecate):

Logic ca exista alegerea corecta, lmao. Sa nu faca copii.

Tipa are dreptate, te sinucizi ca sa dai nastere unui copil? Si dupa ce mori, ce? Cui i-l dai? Sotului tau? Eu as fi plecat deja, nu as sta cu o ratata care se gandeste doar la ea. Eu nu mai contez, sau ce? Suntem impreuna doar sa-i fac ei copil? Sunt mii in centrele de plasament si orfelinate, dar nu-i plac aia, ca s-ar putea sa fie mai destepti decat ea, ca e clar ca nu e cazul in situatia de față.

Si ca sa raspund la intrebare, nu as accepta niciodata ca tipa cu care sunt sa aduca pe lume un copil cu probleme grave de sanatate, malformatii s-a si nici daca ii pune viata in pericol. Si prin "nu as accepta" ma refer ca as pleca. Eu sunt cu ea pentru ca o vreau pe ea, nu sunt cu ea pentru ca vreau un copil.

Daca cand faci avort esti considerat un criminal, din perspectiva mea, cand aduci pe lume un copil cu malformatii sau probleme grave de sanatate, esti mai rau decat criminal. Ce drept ai tu, o persoana perfect sanatoasa sa condamni un om la o viata de rahat? Dupa mine, nu ar trebui sa ai.

Eu as ignora-o complet daca as fi in locul tau. Nu merita sa-ti irosesti timpul cu una care are iq-ul unei mese.

| Jus7t a răspuns (pentru LoveSleep):

"Daca cand faci avort esti considerat un criminal, din perspectiva mea, cand aduci pe lume un copil cu malformatii sau probleme grave de sanatate, esti mai rau decat criminal. Ce drept ai tu, o persoana perfect sanatoasa sa condamni un om la o viata de rahat? Dupa mine, nu ar trebui sa ai."

Foarte bine spus.

| ancaval a răspuns:

Aș păstra copilul.
Și nu sunt de acord cu avortul.

| RowseRj explică (pentru ancaval):

Ai vreo cauză logică nu religioasă? Nu faptul că e o crimă. Ceva concret

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RowseRj):

Nu are nici o cauza logica. Nimeni sanatos la cap nu si-ar distruge viata - si mai ales ar aduce pe lume un copil care se va chinui o viata intreaga - pentru ca... ce? Ce motiv logic ar exista? Rational?

| ancaval a răspuns (pentru RowseRj):

Te referi la avort? Păi dacă NU vreau copil, de ce mai rămân gravidă? Ca să fac avort? Păi m-aș complica aiurea.
+ că nu e vina lui, și el ar vrea să vină pe lume. Cine sunt eu să-i interzic?

| RowseRj explică (pentru GabiDumitrescu):

Ai înțeles greșit. Mă refeream că am mai pus întrebarea asta și mi s-a zis E CRIMĂ SĂ UCIZI UN COPIL. Iar eu am vrut motiv logic. Cum ai spus tu în mesaj

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RowseRj):

Mdah, foarte nasol in cazul de fata fiindca presupun ca isi doresc foarte mult un copil. Cu un doctor foarte bun, poate reuseste sa o scoata la capat. Ia vitamine si maninca cum trebuie verisoara? In timpul sarcinii se ajunge destul de frecvent la carente de minerale si vitamine.

| RowseRj explică (pentru GabiDumitrescu):

Da. Este o persoană foarte atentă când vine vorba de sănătate în general dublu acum ca a rămas însărcinată. I sau dat vitamine și mănâncă foarte bine.

| Crissi99 a răspuns (pentru RowseRj):

Faptul că este o crimă nu e ceva concret?

| RowseRj explică (pentru Crissi99):

Crimă că ce? Că ai omorât ceva ce nici nu exista fizic in afara corpului tău?

| FaraNume2544 a răspuns (pentru Crissi99):

Pai vezi ca ei is reci sufleteste si gandesc cu cap nu cu inima! Eu nu as putea sa fiu asa de rece la inima nici de ma plătești

| Crissi99 a răspuns (pentru RowseRj):

Nu exista fizic în afara corpului, dar exista fizic în corp. Deci tot exista.

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Ști mă eu am venit aici așa să instig oameni. Varămea vrea copii și îi iubește dar trebuie să se gândească mai întâi la ei care sunt acum cu ea nu cel care o să moară oricum

| RowseRj explică (pentru Crissi99):

Și dacă mama moare? Varămea e deja cu sănătatea la pământ și nici pe picioare nu se mai ține. Crezi că e prea egoist să facă avort? Poate să-l facă să adopte un copil sai ofere viață noua. Știu nu e același din sângele tău dar trebuie să te gândești că lași o familie în urmă și nu aș spune asta că sunt eu fericită când femeile fac avort dar acel copil nu mai are șanse.

| AC4S4 a răspuns (pentru RowseRj):

Crima nu e concreta? laughing

| RowseRj explică (pentru Crissi99):

Ști se zice că el face parte din tine sau așa ziceți toți. Dar dacă face parte din tine și din corpul tău asta înseamnă că ai tot dreptul să faci ce vrei cu el. Cum poți să-ți donezi rinichi sau plaminii așa îl poți da și pe el afară din corp?

| AliGab a răspuns:

Am fost in ambele situatii si am ales sa pastrez sarcinile. Am un copil cu o boala genetic si unul sanatos, ambii prematuri datorita preeclampsiei

| Justme1997 a răspuns:

As face avort daca handicapul ar fi grav sau daca mi-ar pune in pericol viata. Nu pentru:handicap locomotor sau de vedere, auz, vorbit (doar daca ar di toate in acelasi timp)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Exista și oameni nereligiosi care sunt opozanți ai avortului, de exemplu https://www.secularprolife.org/

| RowseRj explică (pentru anonim_4396):

Da dar aici trebuie să o convingem să facă avort. Nu să păstreze chestia aia.

| Crissi99 a răspuns (pentru RowseRj):

"Chestia aia"? Și tu și eu am fost cândva o "chestie"...

| RowseRj explică (pentru Crissi99):

Da dar noi suntem în viață pentru că părinți ne-au dorit și pentru că nuam pus viața nimănui în pericol

| AliGab a răspuns (pentru RowseRj):

Chestia aia este o fiinta

| RKBlue a răspuns:

Si baietii pot fi violati.
Singura diferenta e ca nu raman insarcinati.

| RowseRj explică (pentru RKBlue):

Exact

| RKBlue a răspuns (pentru RowseRj):

Unii barbati sufera de masculinitate toxica.(si din ce am vazut si rasism si misoginism)

| RowseRj explică (pentru RKBlue):

Mda

| XKronstadt a răspuns:

Subiectul propus de tine este foarte sensibil. Considr că avortul asistat medical este de preferat, dar numai atunci când viața mamei este pusă în pericol.
Este o decizie extrem de greu de luat. De fapt, cred că este cea mai grea decizie pe care o poate lua o mamă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru XKronstadt):

Presupune ca tu esti mama aia. Nasti un copil cu down sau vreo malformatie nasoala. Sa il nasti nu iti pune direct viata in pericol. In schimb, copilul va fi tot timpul stigmatizat, tratat ca un paria inclusiv in sistemul medical, cel mai probabil in Romania va muri cu mult mai repede decat ar face-o intr-o tara cu mai multa apa calda si deodorant. Ti se pare umana treaba asta?

| RowseRj explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu sunt mama. Nu-mi plac copii. E vorba despre verișoara mea. Am descris situația mai jos

| XKronstadt a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, mi se pare foarte umană treaba asta. Așa cum am spus în prima postare, subiectul este foarte sensibil. Implică multe variabile și constante care trebuie luate în calcul. Sunt bărbat și nici măcar nu-mi pot închipui ce poate fi în sufletul unei mame, atunci când se află în situația de a alege. Aici nu este vorba despre sistemul medical din țară și nici despre modul în care acești copii riscă să fie tratați de către societate. Este vorba strict de alegerea făcută de mamă într-o situație dată. Putem extrapola cât vrei, dar mereu vom veni cu argumente care vor cere alte răspunsuri.
Este o părere pur personală, de părinte, și nu vreau să dezvolt subiectul, fiindcă fiecare are modul lui de a percepe realitatea.

| AliGab a răspuns (pentru XKronstadt):

Nici macar in cazul in care viata mamei este pusa in pericol nu este scuzabil avortul unui fat viu. Daca sarcina este oprita din evolutie, este altceva

| DanielNovice a răspuns:

Eu consider că un copil ar trebui născut orice ar fi atât timp cât se poate naște(atât timp cât ciclul evolutiv nu s-a oprit).

| troleibuz a răspuns (pentru DanielNovice):

Si daca pune viata mamei in pericol?

| DanielNovice a răspuns (pentru troleibuz):

Dacă i-o pune în pericol nu înseamnă că va muri, ci este o probabilitate. Dacă doctorul spune că va muri fără îndoială, atunci atât i-a fost, copilul nu are nici o vină.

| RowseRj explică (pentru DanielNovice):

Da dar oricum nu-mi fac griji pentru că a avortat deja. Dar da probabilitatea ca ia sa moară era de 75% înainte de a naște. Mă bucur că a ales să se salveze pe ea. Că oricum copilul nu avea cum să-l salveze. Nu o lua personal nu am nimic cu copii dar oricum ar fi murit și copilul în luna a 6 sau a 7 după spusele a 4 doctori pe care famila noastră ia consultat.

| AliGab a răspuns (pentru troleibuz):

Si daca viata mamei este pusa in pericol, mama (ca de asta se numeste mama, altfel nu se poate numi asa) are obligatia sa se sacrifice pentru copilul ei. Viata mea a fost pusa in pericol si ca mai fi dacă voi mai ramane insarcinata, dar stiu clar ca voi face tot posibilul ca al meu copil sa traiasca. Viata mea trece oricum.

| AliGab a răspuns (pentru RowseRj):

Dupa luna a 6-a sau a 7-a de sarcina un copil poate fi salvat...asa au fost copiii mei si acum suntem bine cu totii.

| troleibuz a răspuns (pentru AliGab):

MI-e mila de sotia ta.

| AliGab a răspuns (pentru troleibuz):

Eu am sot, nu sotie. Sotia sunt eu :-)

| troleibuz a răspuns (pentru AliGab):

Mai grav ca esti femeie si gandesti asa. Misoginismul barbatilor il mai intelegi.

| AliGab a răspuns (pentru troleibuz):

Ce este atat de grav sa te sacrifici pentru viata copiilor tai? Dar in egocentrismul tau nici nu ai cum sa gandesti altfel

| troleibuz a răspuns (pentru AliGab):

Degeaba il nasti daca nu o sa fii langa el sa-l cresti. Embrionul nu are constiinta, nu sufera. O gramada de persoane ar suferi pentru mama mai mult decat pentru un bucatica de sperma evoluata. Nu e atat de greu sa ramai insarcinata ca sa merite să îți sacrifici viata pentru asta. Realism, nu egocentrism.

| AliGab a răspuns (pentru troleibuz):

Realism pe dracu. Cum iti explici ca un prematur de 25 saptamani il doare cand i se infig toate acele ace in el la terapie intensiva neonatala? Si el tot un embrion este nu? 500 grame nu pare un om...si totusi este! Habar nu ai pe ce lume traiesti

| troleibuz a răspuns (pentru AliGab):

Embrionul nu e greu de format. Te cracesti, intra sperma, asta e tot. Stii si tu, ca ai 2 copii. Nu e ceva extraordinar de rar sa faci copii ca sa merite sa-ti dai viata pentru ei. Daca ai stii ca spermatozoizii sunt vii... Macar esti abstinenta sau doar ipocrita?

| Jus7t a răspuns:

"nu pot lua dreptul la viata altui suflet pe care Dumnezeu a decis sa il aduca pe lume."

Deci Dumnezeu decide ca doi oameni care nu sunt capabili să crească nici măcar un câine să meargă în dormitor și să facă 10 copii ca apoi să îi transforme în niște oameni fără viitor, cu traume și să sufere aproape toată viața că așa a vrut Dumnezeu.
Cu percepția asta nu ai cum să nu îl urăști.
Doar că realitatea e că nu Dumnezeu decide...cel puțin nu în toate cazurile, omul o face.

| RowseRj explică:

Nu-mi plac copii. Și punct. Și da feletele îmi plac și ce? Și ție îți place *** sau **** orce ai fi.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

*jeguri

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Dar tu ca fata nu iti place pl?

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Nu pentru că nu o fac cu băieți și n-am făcut-o încă.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Si toti cu ochii strambi sunteti asa de reci la inima? Si mănânci câini?

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Nu mănânc câini. Și da toți suntem așa raționali și gândim cu cap nu cu inima.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Si ce naționalitate esti?

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Coreancă

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Nord sau Sud?

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Si voi sunteti învățați de mic sa fiti reci?
În Dumnezeu crezi?
Crăciunul sarbatoriti?
Colinde de Crăciun ascultați?
Va bucurați cand sunteti impreuna(adică familia)?

| Vikaa a răspuns (pentru FaraNume2544):

Las-o Bre, ca asa pot zice si eu ca is Rusoaica, dar eu sunt moldoveanca din Chisinau. Cunosc persoane venite din Vietnam la noi la studii la liceu, si sunt de 4 -5 ani in ro si nici acum nu nimeresc diacriticele

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Avem sărbătorile noastre. Da sărbătorim Crăciunul. Și da ne iubim mult ca familie

| RowseRj explică (pentru Vikaa):

Îmi pare rău de scriere dar nu vorbesc româna bine și nici nu mă descurc cu semnele de punctuație sau chestiile gramaticale

| Vikaa a răspuns (pentru FaraNume2544):

Iti dai seama ca in China si Coreea au interzis bisericele si credinta in Dumnezeu, acolo nimeni nu crede in Dumnezeu.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Ba...n-as vrea sa fii asiatic, din Asia doar cu rusii n-am problema dar China, Japonia, Korrea nu suport! Mai ales Korrea de Nord cu grasu ala care se crede dumnezo

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Nimeni nu-l suporta pe Kin Jun nu mai știu cum îl chiamă :')

| FaraNume2544 a răspuns (pentru Vikaa):

Acuma nu stiu daca si in Korrea de Sud au interzis credința în Dumnezeu ca din cate am auzit e o tara asa mai democratică! Adică nu se compara cu Korrea de Nord

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Nu a interzis nimeni crezinta în Dumnezeu. Dar sunt foarte puțin credincioși în religiile europene. Majoritatea ne rugăm la zei

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Dar tu în momentul de față esti in Romania sau in Korrea?

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Japonia.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Ok,deci voi nu sunteti sufletisti!
Dacă vedeți un om al străzii fara mâini sau picioare nu vi se face milă nu?
Na, aia e!
Fiecare regiune al lumii e diferita!
Noi suntem asa, voi sunteti altfel!

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Mă depinde de fiecare cum vede situația.

| RowseRj explică (pentru Vikaa):

Asta cred că e cel mai handicapat lucru pe care l-am auzit în viața mea. Nu deschide gura dacă nu ești informată. Te anunț că sunt biserici ortodoxie și catolice și aici. Chiar dacă sunt foarte puține.

| FaraNume2544 a răspuns (pentru RowseRj):

Acuma normal o mama ar trebui sa isi dea viata pentru copilul ei!
Adică si tu cand erai la mata în burtă ea își dădea viata pentru tine(cel putin asa trebuia dar poate si asa era)

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Fiecare cu părerea lui

| RowseRj explică (pentru FaraNume2544):

Hai că discuțiile cu tine la 5 dimineața sunt cele mai interesante. Și ai privi avort din aceiași perspectivă dacă ai avea 13 - 14 ani și fi violat și bătut și traumatizat? Sunt curioasă cum privești situația din perspectiva asta.

| RowseRj explică:

Ziceam ipotetitc că totuși vorbim despre un subiect femeiesc. Dacă copilul tău ar păți asta sau un copil în general. Avortul nu ar fi o obține pentru traumatizat?

| RowseRj explică (pentru RowseRj):

O obține pentru cineva traumatizat? *

| RowseRj explică:

Păi dacă te gândești un pic ambele subiecte sunt grave.

| RowseRj explică:

La mine e oficial 6 dimineața.

| TimmyTim a răspuns:

Iti dau un exemplu concret si real pentru "tema" propusa de tine.
Exemplul surorii mele:
La cateva luni dupa ce mama me a ramas insarcinata, cand s-a dus la control doctorul i-a spus asa: sarcina s-a oprit din evolutie, copilul a murit, trebuie scos afara (facut avort).
Asta a fost un soc pentru parintii mei, dar aveau de luat o decizie...
Au decis sa mai astepte cateva zile, si spre bucuria tuturor, sunt 21 de ani de cand sora mea s-a nascut! Sanatoasa si plina de VIATA!
Un copil este adus pe lume este cel mai minunat lucru pentru o familie. Si o familie implinita pe deplin este una in care sunt copii fara dar si poate!
Nu trebuie sa iti faci griji precum "daca v-a avea ceva copilul?"; astea sunt lucruri pe care nu putem sa le stim clar si sigur sau chiar deloc.
"Just have a little faith" era o replica dintr-un film..."everithing will be alright!"winking

| RowseRj explică (pentru TimmyTim):

Dar cazul ei este diferit. Copilul este sănătos la ea este problema. Deși mănâncă cum trebuie. Are vitamine 3 tipuri nimic nu dă rezultate. Știam că un copil te face să mai iei în greutate dar ea a slăbit 2 kg în doar 4 luni. Abia se ține pe picioare în ultima vreme și e mereu moleșită în pat. Uneori vomită cu firișoare de sânge și de multe ori îi curge sânge din nas. Să nu mai zic că s-a dus la market și a căzut leșinat și nu e prima dată după asta de când a întrat în luna a 4 totul se înrăutățește cade din picioare foarte des ba chiar am ajuns să o ducem într-un scaun cu rotile. La mama ta a fost altceva. Nu a fost bolnavă sau ceva. Dacă ziceam că doctorița zice și ea așa că la varămea nu iau ieșit niște analize bine iar copilul îi face rău la sănătate mai ziceam. Dar la ea se văd semne clare că moare și nu vrea să scoată chestia aia din ea.

| TimmyTim a răspuns (pentru RowseRj):

Te-ai gandit ca poate nu sarcina/copilul este de vina?
Poate sunt alte probleme de sanatate pe care le are si nu stie de ele...
Eu personal nu cred ca simptomele ei au legatura cu copilul doar in proportie de 10% (care sunt normale: cateva ameteli/varsaturi/stari de greata)...dar restul vin de la alte probleme pe care, repet, poate le are si nu stie.
I hope that everything will be alright!

| RowseRj explică (pentru TimmyTim):

Tocmai mai sus am spus că are ea probleme de sănătate și că de aia trebuie să avorteze. Orcum deja șia programat un avort.

| AlexSiPunct a răspuns:

Ipotetic vorbind as pastra copilul. nu justific avortul decat in cazurile in care sarcina pune in pericol viata mamei sau daca copilul va avea malformatii incompatibile cu viata.

| UniData a răspuns:

Cand isi are rostul, isi are rostul. Copil poti sa infiezi, nevasta nu.

| AndrE124 a răspuns:

Eu sunt de acord cu avortul.

| Kelo a răspuns:

Parere mea este ca avortul este un lucru foarte trist, si nu imi doresc ca eu sau ori altcineva sa ajunga la situatia aia, dar daca trebuie, trebuie. Eu nu imi asi dori o viata cu un betivan sau violator de tata ( sau mama), cu o mama adolescenta, traind intr-un adapost de violenta domestica, in saracie, sau cu un handicap sever.

Din nou, e trist, dar daca chiar nu ai cum sa il cresti cum trebuie, viata mamei e in pericol, sau din viol. Daca ar avea un handicap, mai m-as gandi.

| LoveSleep a răspuns (pentru Kelo):

Pff, pai mai gandeste-te atunci, ca daca seamana cu tine intra deja la handicap.