| JammyBrooks a întrebat:

E adevarat ca divortul provocat de cearta de fata cu copilul/copiii povoaca schimbarile de comportament la copil? Adica in majoritatea cazurilor cu copii scapati de sub mana lui dumnezeu au doar un parinte sau nici unul.

4 răspunsuri:
| OnlineZ a răspuns:

Nu e adevarat. poti avea ambii parinti, dar daca nu stiu sa te educe, degeaba.Cand ai ambii paRinti si ei nu stiu decat sa se certe, si o fac in fata copilului atunci da provoaca a\numite schimbari de comportament. Stii cel mai bun exemplu pentru copil sunt parintii, ce vede la ei, invata si practica si elwinking

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Nu neapărat divorţul în sine să provoace acele schimbări de comportament la copil - dar certurile dintre părinţi, făcute în faţa copilului, pot influenţa NEGATIV ( de obicei ) acel comportament ( viitor ) al copilului.

Cu afirmaţia din partea a 2-a NU sunt de acord : cunosc numeroase cazuri în care copii au 2 părinţi ( care-l cresc/educă împreună ), DAR copilul are un comportament dezastruos.

Aici intervine şi interesul manifestat de către părinţi, interes care SCADE pe zi ce trece ( la majoritatea părinţilor )...

| Cat a răspuns:

Divortul nu este cauzat de copil, este cauzat de imposibilitatea parintilor de a raspunde intr-o maniera adecvata la problemele pe care le ridica in mod constant cresterea unui copil.
Schimbarile de comportament provin din expunerea copilului la atitudinea parintilor si reprezinta o consecinta a lipsei de explicatii legate de situatie, lipsa de afectiune sau modificarea brusca si intr-un mod negativ a programului.
Adesea copiii inteleg, vad si preiau mai multe decat si-ar dori parintii, iar acestia nu iau in considerare urmarile pe care comportamentul lor le va avea pe termen lung.
Cat despre copiii scapati de sub control, pot fi regasiti la fel de des si in familiile cu doi parinti. Nu conteaza statutul marital cata vreme atmosfera din casa nu este cea potrivita, iar abilitatile de parinte nu sunt bine dezvoltate.

| zekor a răspuns:

Divortul cearta poate fi un exemplu bun pentru copillove struck de ce exemplu bun? copilu cand creste sa aiba grija sa nu ajunga ca acei parintii certarosilove struck