| Anonymus123123 a întrebat:

Hey TPU, eu nu am prieteni deloc, de exemplu mai mereu stau singur in pauza in clasa pe telefon... Mi-as dori sa stiu cum sa imi fac mai prieteni. De prin clasele mai mici nu prea aveam, dar acum as vrea sa stiu cum sa imi fac, cum sa intru in randul prietenilor. Va rog ajutati-ma.

Răspuns Câştigător
| qwertpro a răspuns:

Salut,singuratatea este un sentiment des intilnit in adolescenta, si este absolut normal sa il mai simtim.Presupun ca cand erai mai mic nu vedeai sensul ca sa ai prieteni, dar acum iesind din acea perioada, ai vrea sa socializezi cu cineva.Nici-o problema, ai nevoie doar de un mic impuls.Sa cunosti oameni in ziua de azi nu e atat de greu, ai colegi in clasa, de ce in loc sa stai in telefon nu ai comunica cu ei? Un simplu "Salut!" si astfel incepi o conversatie. Exista cercuri sportive sau intelectuale unde poti cunoaste multi oameni, exista terenuri de joaca sau de sport sau locuri in care se intilnesc tinerii, si acolo vei gasi foarte multi oameni ca tine care vor sa isi faca prieteni noi.Ai internet, poti lua legatura cu prietenii tai prin intermediul lui, dar eu recomand ca conversatiile sa aiba loc in lumea reala. Vreau totusi sa iti dau un sfat, eu fiind o persoana care a trecut exact prin ceea ce treci si tu.Nu incerca sa legi prietenii peste noapte.Da, am spus ca vei cunoaste multe persoane foarte usor, dar prieteni iti vei face mai greu.Nu toate persoanele pe care le vei cunoaste vor fi potrivite pentru tine.Prieteniile se stabilesc mai greu, au nevoie de timp pentru a se forma.Sa nu te atasezi de cineva pentru ca risti sa formezi astfel o relatie toxica,lasa totul sa decurga de la sine incet.Da,s-ar putea sa esuezi,s-ar putea sa comiti greseli, s-ar putea sa intilnesti persoane care sa te dezamageasca, dar sa nu suferi prea mult din cauza lor, deoarece aceste greseli sunt necesare pentru viata noastra, si anume ele ne dau lectii importante.Capul sus si incepe sa actionezi.Sa iti faci prieteni este un proces lung, dar foarte placut.

| Anonymus123123 explică (pentru qwertpro):

Multumesc mult chiar cred ca raspunsul tau ma va ajuta!?

10 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Acuma cand s-a terminat scoala iti pui problema asta? :_

Nu mai sta cu nasul in telefon si fii atent la ce fac ei si cam despre ce discuta.
Oricum nu trebuie sa fii prieten cu toti, un coleg si bun e destul, daca sunt mai multi te strica dupa aia anturajul.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie ca a ta... Incearca sa te integrezi in grupuri. Daca te resping nu insista.
In scoala aceea e un coleg/colega la fel ca tine 100%...succes in noul an scoalar... Acum profita de vacanta si nu iti face griji. Totul va fi bine happy

| LitlleStar a răspuns:

Și mie mi s-a intâmplat. Am avut o prietenă din clasa a 2-a care m-a părăsit la finalul clasei a 4-a. De atunci n-am mai avut pe nimeni. Am început clasa a 5-a și eram într-o continuă singurătate. Lumea nu stătea cu mine decât din amabilitate și strict ca între colegi, nimic mai mult. Asta chiar m-a demoralizat. Mă simțeam la pământ. La o ședință cu părinții am plâns și am vrut să mă mut la altă școală. Însă pe urmă am conștientizat că schimbarea vine din mine și dacă vreau să am prieteni, în primul rând să văd ce pot înbunătăți la mine. Și eu stăteam pe telefon. Dar l-am lăsat din mână și am început să mă bag în seamă cu toți cei pe care îi consideram compatibili. Vechea mea prietenă (cea care ți-am povestit că m-a părăsit) și-a făcut o alta. Eu am încercat să mă împrietenesc cu amândouă. Știu, m-a dezamăgit, dar mi-am dat seama că trebuie să las orgoliul la o parte, și să iert persoanele care-mi-au greșit. Un timp nu m-au considerat ca fiind prietena lor, dar pe urmă am început să facem proiecte școlare toate 3, să mergem una la casa alteia, am fost și la DivertyLand acum două săptămâni. Ca să-ți faci prieteni trebuie să fii tu însuți, cine te place, o face așa cum ești. Trrbuie să te bagi în seamă și să fii carismatic. Umorul și carisma te fac foarte plăcut. Și să ai încredere în tine. E foarte important. Dar să nu-i forțezi dacă nu vor, prietenie cu forța nu se poate. Sper că te-am ajutat. Fundă?

| AndaAlexandra a răspuns:

In primul rand lasă telefonul. A-ti face prieteni înseamnă a socializa. Ieși din clasa, stai pe hol, in curte, plimba-te, baga-te in seamănă cu oricine, chiar daca nu este din clasa ta. Daca ignori, și tu vei fi ignorat. Ignoranța te face îngâmfat și neprietenos. Lasă orgoliul la o parte, fii prietenos, amabil, zâmbește?

| Volsvagan70 a răspuns:

Incearca sa socializezi si sa fii sigur pe ceea ce spui. Daca te balbai sau vorbesti prea incet, o sa te ia de fraier, pentru ca asa este romanul.
Incearca sa ai un tupeu in limitele bunului simt, sa fii expresiv si sa nu accepti orice fel de "glume". Cam asta este.

| Elynca13 a răspuns:

Nici eu. la școală nimeni nu mă bagă în seamă, nu vin la mine, iar eu nu-i bag pe ei în seamă niciodată, asta fac de la clasa întâi și de atunci sunt singura mereu. În pauze nu fac nimic decât mă uit pe geam sau stau în bancă.
Și eu mi-aș dori sa îmi fac prieteni dar m-am obișnuit să nu vorbesc deloc cu ei chiar daca îmi zică muta.

| AnaMaria32 a răspuns:

Eu zic că cel mai bine ar fi să lași telefonul și să începi să vorbești cu colegii tai despre orice lucruri doar să intrii cu ei in vorba

| Anonim a răspuns (pentru AnaMaria32):

"să intrii cu ei in vorba"
* intri