|

Imi fac griji pentru parintii mei din cauza virusului. Ei nu se protejeaza in niciun fel. Umbla prin magazine, farmacii, stau la coada, se intalnesc cu prietenii, la fel cum faceau si inainte de epidemie.
Statisticile arata ca cei trecuti de 50, 60 de ani, care mai au si alte boli, sunt cei mai afectati. Eu imi iau masuri ca sa nu iau virusul si sa nu-l transmit lor, insa ei nu s-au adaptat la conditiile actuale. Inca mai spera ca la noi nu o sa fie ca in restul Europei.
Cum sa ii conving ca trebuie sa se protejeze? Voi cum ati facut? Ati vorbit cu ei pe tema asta? Care e atitudinea lor?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Poate tin cont daca le zici ca ramai pe drumuri in caz ca se imbolnavesc.

| a răspuns:

Maică-mea a știut din start și s-a protejat singură fără să-i atrag eu atenția. Uneori prin magazine îi mai atrag atenția că mai are tendința să se ducă prea în față la coadă, dar în rest e atentă. Arată-le și povestește-le despre cât de nasol se manifestă virusu ăsta, care e situația în Italia și cât de ușor se poate da de la unu la altul

| a răspuns:

Ai mei nu au atitudinea de "lasa ca stiu eu mai bine" asa ca a fost foarte usor. Nubai decat sa le arati cum mor pe capete in Spania si Italia si trebuie sa ii lamuresti ca e doar o chestiune de timp pana se va intampla si la noi la fel.

| a răspuns:

Si ai mei sunt cam bolnavi si am vorbit cu ei despre lucrurile astea in special cu mama.Imi e frica sa nu se imbolnaveasca pentru ca e mai sensibilă si munceste si se deplasează într-un mediu cu risc.Am reusit sa o conving ca treaba e serioasă si isi ia măsuri de precauție. Poarta mănuși si masca cand merge cu mijloacele de transport sau la un magazin.Merge doar la munca si acasa si o dată la câteva zile până la magazin doar, iar tata doar la munca si acasa.Eu le-am spus pur si simplu sa aiba grija ca sunt bolnavi, le-am povestit despre cazurile aflate si de mine plus ca a mai vorbit si fratele meu cu ei iar treptat văzând că sunt probleme s-au conformat.Eu nu sunt cu ei si data fiind cauza probabil nu voi ajunge curând asa ca am incredere ca macar ma asculta.
Cred ca tu ar trebui să pui problema in felul urmator, ii iei deoparte si spui ca tu ai toata grija sa nu se intample nimic iar ei nu fac altceva decat sa te puna in pericol. Speriei mai tare pe chestia asta, spune-le ca daca nu se gandesc la ei sa se gandeasca la tine ca nu cred ca vor sa te imbolnaveasca.

| a răspuns:

Ai mei sunt in Spania, asa ca ei m-au avertizat primii de probleme, mi-au spus ce sa fac si inca ceva pe deasupra, cum ar fi sa beau multa apa pentru ca nu contactez virusul asa laughing (este o prostie faza cu apa, un fake news, i-am lamurit ca este asa pentru ca ei nu stiau). Ai mei sunt foarte disperati si superstitiosi, mi-a fost usor.
In schimb la tine cred ca ar trebui sa ii lasi pe Antena3 putin, dupa 3 ore de Antena3 vor ramane in casa pana la adanci batraneti laughing. Lasand gluma la o parte, cred ca ar trebui sa exagerezi putin ca sa le intre bine in cap ca nu este de gluma, chiar si o cearta cred ca ar merge cu ei, altfel risti sa fii luat in gluma si sa nu isi ia masuri de precautie. Si sa nu tratezi cu ei problema intr-un spirit de gluma, ca te vor lua in gluma si pe tine si pe coronavirus.

| explică:

Multumesc happy Au inceput sa ia cateva masuri... sunt ceva mai realisti acum