anonim_4396
| Anonim întreabă:

În casa în care locuiesc cu părinții mei mereu simt o energie negativă, ceea ce sigur este adevărat. Mereu apar certuri nasoale din lucruri mărunte gen de ce ai uitat becul aprins etc care apoi se încheie cu zâmbete de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, cel puțin până data viitoare. Se strică diferite lucruri prin casă, apar insecte și tot felul de lucruri care te pun pe gânduri. Eu unul când plec de aici parcă simt o mare ușurare.Ai mei sunt oameni buni care nu fac și nu au făcut rele, mai puțin tatăl meu care este uneori conflictual doar verbal cu alți membri ai familiei în general. Ei sunt destul de credincioși chiar daca nu merg cam niciodată la Biserică, iar eu sunt indiferent, prefer sa gândesc logic și să nu țin cont că în ziua X nu se spală etc. Ai mei au dat cu tămâie prin casă încercând să elimine energia negativă, iar eu am dat cu salvie uscată. (Aparent nu a funcționat chestia asta) Chestia e că eu sunt cel mai protejat de energia asta din ce observ, de exemplu daca stau in camera mea mă simt bine, dar dacă ies de aici și merg în bucătărie sau in alte camere s-a terminat. Aveți ceva idei privind problema pe care o am?

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, am. Oamenii pun amprenta pe lucruri. Să te uiți pe You Tube, să cauți poltergeist.

| anonimg a răspuns:

"Ai mei sunt oameni buni care nu fac și nu au făcut rele, mai puțin tatăl meu care este uneori conflictual doar verbal cu alți membri ai familiei în general."

După ce o să moară tatăl tău, o să dispară și energia negativă.
Nu căuta răspunsuri în misticism. Sursa de energie o face omul în viață. Nu dau doi bani pe oamenii care sunt dușmani ai păcii și a bunei înțelegeri. Asta nu are de-a face cu biserica sau religia; asta are de-a face cu educația. Religioși sau atei, toți oamenii sunt datori, obligați, să trăiască în pace cu toți oamenii. Altfel, să trăiască singuri în pădure. Pentru că dușmanii păcii n-au ce căuta în mijlocul societății, al familiei, chiar și dacă ar fi dat naștere la familie.
Fiecare om este dator să-și stăpânească pornirile, cuvintele și temperamentul aspru, colțuros, dacă vrea să trăiască în societate. Dacă un om nu vrea să depună eforturi la îndreptarea caracterului sau, acesta nu trebuie să trăiască în mijlocul societății de pe acest pământ, și cu siguranță nu se va putea bucura de societatea îngerilor. Un astfel de om cu niciun chip nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu; ci plânsul și scrâșnirea dinților va fi partea unui asemenea om certat cu pacea.
Și diavolul poate să dea cu tămâie, că nu îl deranjează. El își găsește locul în familii prin agenții lui umani care se lasă conduși de caracterul defectuos al acestei lumi; prin toți acei oameni mândri, egoiști sau lacomi. Ei sunt energiile negative. Ei, toți acei oameni needucați. Or avea ei și lucruri bune; dar aceștia își dărâmă singuri casa care și-au construit-o. Măcar dacă ar locui singuri, ar face mai puțin rău. De aceea ei trebuie să locuiască în pădure, nu în societate. Așa cum locuiau demonizații din vremurile biblice. Pentru că astfel de oameni sunt demonizați, conduși de spiritele rele atunci când își ies din fire, când nu se controlează. Prin comportamentul lor ei atrag alte spirite rele care își găsesc locul în acei oameni care le răspund la fel, și care nu urmează exemplul biblic care spune: "Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni şi tu cu el."(Proverbe.26:4)
Spiritele rele pot lua în stăpânire omul, într-o măsură mai mare sau mai mică, depinde de cum le permitem noi, depinde de cât de mult ne controlăm (adică de cât de mult îi lăsăm să ne controleze). Avem puterea să ne opunem acestor îngeri răi. Dacă nu o facem, ei vor pune stăpânire și mai mult pe firea noastră.
Aceste ființe rele îngerești își găsesc plăcerea în haos, în certuri. Prin oamenii care se lasă posedați mai mult sau mai puțin de ele se emană o atmosfera neplăcută. Tămâia nu ajută la nimic; ci efortul în schimbarea caracterului, efortul în stăpânirea de sine atunci când apare ocazia -acestea sunt lucruri care vor fi de folos. Putem să cerem ajutorul lui Dumnezeu ca să ne descopere în mod individual cum să facem acest lucru.
Este adevărat că slujbele preoților și tămâia sunt lucruri mai ușoare; dar acestea nu sunt de niciun folos nici măcar la o măsea stricată; cu cât mai mult când vorbim de lucruri mai importante! Fără efort personal, fără schimbarea caracterului, niciun om nu va vedea pe Dumnezeu -nu va vedea cerul...

| Naty1 a răspuns:

Si la mine acasă e mereu o stare nașpa si ma simt incomod, dar nu cred ca are treaba cu blestemele.Si ai mei s-au îmbolnăvit amândoi,dar asta cred ca mai tine si de varsta.
Încercați să faceți niște modificări prin casa, sa luati solutie pentru insecte si sa fiti mai calmi.
Nu stiu ce varsta ai dar de la o vreme, o dată cu maturizarea exista posibilitatea sa te simti si sufocat. Daca, casa e mica, sau daca tu deja esti in pragul adolescentei e cumva normal sa începi să te simți inconfortabil la ei pentru ca ti se dezvolta simțul independenței.

anonim_4396
| Anonim explică:

Certurile depind și de nervii, însă toată lumea se mai ceartă din prostii mici. Daca tatăl tău este un tip irascibil nu stiu, poate are ceva probleme pe sistem nervos sau depresie este posibil să fie și asta de vină. Nu se întâmplă, numai la tine, probleme pe sistem nervos afectează mulți oameni. Insectele apar, pentru că trag la umbră, depinde unde locuiești la Țară, la bloc la parter. Depinde și cum lași usile deschise, sau dacă ai zone pe unde se strecoară. Dacă stai la bloc poate veni de pe ghenă, sau tevii de instalatie învechite.

Nu știu dacă voi obișnuiți să faceți rugăciunea noaptea ca familie și tatăl nostru. Poate că ar trebui să țineți cont și nu faceți curat prin casă vinerea. Pentru că este Sfânta Vineri, și este o zi foarte aparte. Nu știu cât de des, pronuntați numele Dumnezeu in casă gen" Doamne ajută" sau "lasă că ne ajută Dumnezeu" or " Îi multumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos"


https://www.google.com/amp/s/ziarullumina.ro/amp/sfanta-vineri-76030.html

| Dintrebare a răspuns:

Eu cred ca este important sa faci lucruri in care crezi. Asa ca tu stii cel mai bine ce cale este potrivita pentru voi. Daca tu si familia ta credeti in rituarile bisericesti, atunci ai putea face ce zic colegii care au scris inaintea mea si sa cauti o rezolvare pe calea credintei si a rugaciunii. Puteti chema un preot sa faca o sfintire a casei de exemplu. Iar daca esti o fire realista si pragmatica, atunci eu as zice sa nu iti creezi fantezii inutile despre spirite malefice si blesteme. Din punctul meu de vedere astea sunt bazaconii. Nu stiu ce relatie ai cu ai tai, dar eu as zice sa incercati sa comunicati mai eficient. Neintelegerile de aici pornesc. Fiecare are nervii si reactiile lui si se creeaza o atmosfera negativa. Eventual as recomanda chiar sa vorbesti cu un psiholog sa vezi ce zice. Energia noi o dam spatiului in care locuim, deci probabil ca parintii tai sau tu aveti niste blocaje care creeaza valul asta de energie negativa.

| Anuket a răspuns:

De la persoane este. Ele cauzează tot.

| Saiko10 a răspuns:

Nu are treaba cu energii negative si misticisme de genul. Este psihologic, normal ca atunci cand este o cearta simti niste sentimente negative, faptul ca mereu se intampla aceste certuri in acelasi loc a lasat o memorie negativa legata de acel loc. de aia te simti naspa chiar daca nu este o cearta in momentul ala.

| Monst a răspuns:

Si eu simteam la fel in casa la mine aproape la fel mi s-a intamplat si mie.Eu sunt sigura ca v-a blestemat cineva care va vrea raul si v-a facut farmece.Trebuie sa va citeasca preotul moliftele lui Sfantul Vasile si sa va faca o slujba de dezlegare de farmece si vraji in casa.Sa mergeti toti sa va citeasca preotul si se va rezolva.Sigur este un demon sau poate chiar diavolul trimis de cineva care va vrea raul si poate fi invins cu credinta si inima curata.

| VasilicaPuscas a răspuns (pentru Monst):

Are dreptate Monst. La noi in familie a fost la fel si au fost foarte mari probleme. De aceea mie mi-au dat numele sfantului Vasile, pentru ca a fost de mare ajutor pentru familie, si eu m-am nascut imediat dupa. Cu spiritele nu e de gluma.

| Selena123456789 a răspuns:

Cered in energii negative, am citit un cocumentar legat de puscarii si spitale unde s au creat energii negative din cauza oamenilor cinuiti acolo. parerea mea ar fi sa iti cauti un loc linistit in care sa iti gasesti linistea ( binenteles cand vei avea puterea financiara cat sa iti platesti o chirie.)
Am stat cu fostul meu iubit, aceeasi situatie in acea casa, am sfarsit cu traume.