anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ziua de azi chiar si copiii de 16 ani se casatoresc si vor copii, voi ce parere aveti, este bine sau nu?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pai, daca au facut deja si copii, trebuie sa se si casatoreasca, macar de ochii lumii...

| InVisible99 a răspuns:

Intai trebuie terminata o scoala - "vor copii"
Oricat zic unii ca reusesti in viata si fara scoli e o minciuna, actul face diferenta, iar studiul te schimba, iti ridici nivelul.
Dupa ce termini scoala, incerci sa-ti gasesti pe cineva si sa aveti copii, dar sa ai si ce sa-i oferi, ca e pacat sa-l faci si sa-l chinui.
Bineinteles ca sunt si cei mai saraci sau au un trai mai greu si vad o salvare in casatorie, dar atat timp cat iti permite familia si traiul incerca sa si inveti si sa lucrezi inainte.

| doctorandus a răspuns:

Poate ar trebui sa te intrebi la ce varsta s-a casatorit Fecioara Maria si ce zice acest lucru despre Iosif.

| Clorox a răspuns (pentru doctorandus):

Poti sa lasi 2 minute religia si sa fii serios? straight face

| doctorandus a răspuns (pentru Clorox):

Din punct de vedere biologic, viitorii soti trebuie sa aiba capacitatea fizica de a se casatori, ei trebuind sa ajunga la varsta pubertatii. Numai persoanele pubere au dreptul de a incheia o casatorie legal, considerandu-se ca la aceasta varsta ele pot procrea copii sanatosi si normali, in acelasi timp avandu-se in vedere si sanatatea personala a sotilor [176]. Pentru faptul ca varsta pubertatii difera intre persoane, s-a stabilit o varsta minima pentru casatorie, superioara varstei pubertatii reale [177]. In dreptul roman [178], daca pentru fata s-a stabilit varsta de 12 ani, pentru stabilirea varstei barbatului au existat controverse intre sabinieni si proculieni, primii avand in vedere dezvoltarea fizica a tanarului, iar ultimii stabilind-o la 14 ani, aceasta varsta impunandu-se si in dreptul lui Justinian.

In tara noastra, in vechiul drept romanesc, s-a pastrat aceasta varsta (art. 70, Codul Calimach) [179], impunandu-se ulterior prin Codul civil roman (art. 127) varsta de 15 ani pentru femeie si 18 ani impliniti pentru barbat, fara a se aplica maxima "annus inceptus pro completo habetur".

Citat de pe http://www.crestinortodox.ro/......69973.html

| Clorox a răspuns (pentru doctorandus):

Mult mai bine!

| Lioana a răspuns:

Cu siguranta nu e bine, dar depinde de cultura fiecaruia.

| Deaad a răspuns:

Ma doare jos.
Daca vrei sa te *** la 13 ani, sa te casatoresti la 16 si sa ai copil la 17, da-i drumul!
Nimeni nu poate opri pe nimeni.
Conceptia majoritatii de bine si rau e irelevanta pentru mine.

| christall a răspuns:

Relatiile si casatoriile intre copii tind sa nu dureze fiindca nu sunt maturizati suficient emotional si afectiv. De obicei daca vine si un copil, de obicei bunicile copiilor au grija de ei. De ce crezi? Se simt depasiti de situatie. Poate mai tarziu cand se maturizeaza isi vor dori altceva. Bineinteles ca sunt relatii care dureaza, exista si exceptii.