|

Luni saptamana aceasta am avut o problema persoanala grava care a dus la un atac de panica. Cel putin asa l-au numit la urgente,pentru ca am ajuns si pana acolo.

Problema este ca, dupa acest aspect, mi-am pierdut oarecum interesul pentru sex sau alte lucruri din rutina mea zilnica. Erectii care nu mai sunt cum erau inainte si in plus de asta, m-am izolat in casa si nu mai simt nevoia sa iau legatura cu nimeni.

Dupa intamplarea cu atacul de panica am primit liber de la locul de munca pentru o perioada nelimitata. Nu am fost concediat,oarecum angajatorul imi permite sa stau acasa pana imi revin din soc pentru ca nu a fost o situatie tocmai placuta,fapt pentru care am avut si atacul de panica.
Am mai avut probleme si stari depresive,dar nici chiar asa de grav cat sa ajung la urgente.
Totusi simt ca nu ma indrept catre un drum bun pentru ca de o saptamana imediat m-am izolat in casa,nu fac nimic. Doar mananc,lenevesc,dorm,ma uit la filme si seriale. Si inca am in sinea mea o stare de vinovatie si disconfort. Iar eu care ieseam in fiecare weekend cu prietena mea,acum am ajuns sa stau numai in casa.

Prietena mi-e alaturi,locuim impreuna,dar chestia ca atunci cand vrem sa facem sex ma trezesc ca imi moare brusc sau pur si simplu nu se scoala. Acest motiv face ca intre noi sa fie o stare tensionata,iar mie imi da o stare de frustrare pentru ca eu vreau,simt ca si ea vrea, dar nu pot. Ma simt inutil.
Si mereu devin foarte recalcitrant cu prietena mea,mereu imi sare mustarul din orice. Simt ca devin o povara pentru ea si nu numai. As merge si la psiholog,dar nu vreau sa ajung sa iau pastile pentru ca nu obisnuiesc sa ma indop cu pastile. Momentele grele eu obisnuiesc sa le depasesc in natura. Plimbandu-ma prin padure,munte, aer curat, liniste. Dar nu gasesc puterea sa fac pasul acesta. Ma simt lenes. Parca sunt un trantor.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu sunt femeie dar si eu am aproximativ problema ta.
Eu am suferit un atac de panica grav la spital in fine din alte cauze iar dupa m-am izolat mai tare, am devenit ipohondra, nu puteam sta fara prietenul meu pe care il stresam continu cu atacuri de panica repetitive si si sexul pentru mine era nasol pentru ca vorba ta, chiar daca voiam si imi doream nu puteam sa ajung in punctul ala.Si eu ma relaxam in aceleas conditi ca si tine si iti dau un sfat.Eu mi-am mai revenit in momentul in care am plecat la tara de sarbatori si cand am inceput sa merg la munte si la plimbari in natura.
Petrece mai mult timp cu prietena ta si vorbeste cu ea ce probleme ai si ce gandesti ca te va ajuta mult.Bea ceiuri de sunatoare seara si incearca sa stai cat mai mult cu oameni ca sa iti treaca gandurile negative.
Eu de foarte multe ori stau singura ca asa e situatia si iar apar starile nasole dar iubitul meu isi ia casile la telefon si cand am probleme vorbeste cu mine de la munca, de pe drum cum poate.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te izola ca o dai in depresie. Revino la munca cat mai curand, evita sa stai singur. Stai printre oameni cat mai mult timp si iti vei reveni.

| a răspuns:

E viagra pentru erectie daca nu reusesti prin metoda naturala sau bautura energizanta te poate ajuta pana iti revii

| a răspuns:

Fiecare om vede lucrurile dintr-un anumit punct de vedere. De aceea accepta-le și pe acelea care poate nu îți vor conveni.
Nu trebuie un răspuns, ci trebuie să-ți răspunzi singur: cât de dispus sau ce/cât ai face pentru ca relația cu prietena ta să fie la normal așa cum ai dori? Ai fi dispus ca să vă căsătoriți pentru ca Dumnezeu să poată binecuvânta relația voastră?
Dacă ai privi lucrurile astfel, se vor rezolva mai multe probleme decât ți-ai imagina.

| a răspuns:

O să îți răspund cu o anecdotă istorică ca să te relaxez.
Ceva mai demult în România, pe moșiile boierești erau oameni semi sclavi, semi iobagi, în est și sud. Locuiau în bordeie, case în pământ sau lipite de pământ. Moșierul se plimba la Paris, pe Riviera sau la Karlsbad, Karlovivary. Moșia era condusă de un vechil, poate grec. Acesta trebuia să scoată untul din țărani, să plătească arenda și impozitele și să îi rămână și lui. Din cauza aceasta conducea moșia cu o mână de fier, și cu un gârbaci, cu ținte de oțel împletite în bici.
Uneori un rob din acesta, nu neapărat țigan, dar mai degrabă așa, era bolnav că și ei sunt oameni. Și dimineața devreme trebuia să se prezinte toți la curte și se repartizau sarcinile zilei.
Și unul lipsea. Unde este, la el la bordei. Și de ce nu a venit. E bolnav ( poate avea o depresie ca dta...). Să vină. Dar nu se poate deplasa, nu se poate ține pe picioare. Să meargă doi după el, și să îl sprijine de o parte și de alta să să îl ajute să meargă, să vină aici. Și ei îl aduc la curte. Și omul nu poate sta în picioare de bolnav ( sau depresiv) ce este. Este așezat jos și stă întins. Atunci ca să îi verifice starea de sănătate vechilul pus acolo să scoată untul din oameni și să facă grâu pentru export din el, îi arde una cu gârbaciul făcut din corzi de piele împletită cu ținte de oțel, peste tot corpul. Durerea este așa de groaznică încât, dacă omul este întradevăr bolnav, scoate un urlet și rămâne întins căci nu se poate ridica, sau sare în sus să se iasă din raza biciului, să scape. Asta se întâmplă dacă este numai depresiv.
Morala pentru dta. Ca să fii mai vioi. Dimineața un duș, rece cald, rece. Apoi automasaj cu un prosop uscat. Apoi câteva mișcări de gimnastică energice. Apoi în timpul zilei sunt pe you tube programe de gimnastică de tot felul. Și cu decizie, acum mi-e lene, https://www.youtube.com/watch?v=r4_PRmHcyiU, acum fac ceva ce imi place. Iar pentru sex am altă anecdotă.
Bulă la medic. Help dle doctor, nu mai merge. Cum mă bulă, tu, campion la ștangă sunt și bancuri cu tine, erai brand național. Am o depresie. Păi, uite fă așa, fă așa. Nu mi se scoală. Păi ce să zic, eu zic să ieși în stradă, vezi ce fac câinii, să faci ca ei. Bulă revine vesel la medic peste câteva zile. Ei, cum a fost. Mulțumesc de sfat dle doctor, mai greu a fost până am scos-o în stradă. Așa că scoate și dta prietena în stradă. Dacă nu aveți cățel, ia o cutie de conserve, o legi cu o sfoară și o tragi după tine și explici la vecini că acela este cățelul vostru. ( glumă).
Ai noroc de un patron foarte înțelegător.
Depresia se scoate în primul rând cu mișcare.
La sex puteți face pauză. Doi oameni care se iubesc tare, pot înlocui sexul cu îmbrățișări.
Caută prilej să râzi, cărți umoristice găsești la biblioteca orașului.

| a răspuns:

Consulta un psihiatru! Antidepresivele măresc potenta si nu sunt adictive! Au rol anxiolitic. Nu te feri! Nu exista om care sa nu se inbolnaveasca de ceva si nu e gresit sa iei pastile cand ai nevoie. Vrei sa stai acasa toată viata? Nu observi ca toate terapiile tale, de iesit in natura si toate astea, nu functioneaza? Mergi la doctor si nu te ferii!