anonim_4396
| Anonim întreabă:

M-am tot întrebat: de ce vor aproape toți relații, chiar și adolescenții care nici măcar nu au împlinit 16 ani?
Am tot intâlnit persoane, chiar și aici pe TPU, care căutau cu disperare o relație; ce-i drept, majoritatea erau bărbați. Erau triști că nu au găsit o iubită până la o anumită vârstă.
De ce tânjescc unii, dacă nu majoritatea, după o relație și cred ei că astfel își vor găsi fericirea?
Eu am 27 de ani și NU am avut niciodată o relație și nici NU o caut, deoarece țin foarte mult la libertatea mea.
Eu mă simt fericită și împlinită dacă sunt sănătoasă tun, am un cămin asigurat, venit stabil, familia aproape și câțiva prieteni de calitate.

Răspuns Câştigător
| Unknownzgw a răspuns:

Unii vor un partener sexual. Unii vor să fie dependenți de cineva. Unii vor să își întemeieze o familie. Unii vor copii. Unii vor un confident alături, numai pentru ei. Unii vor să ofere/primească dragoste. Unii vor să aibă pe cineva cu care pot comunica la orice oră și pe orice subiect. Unii vor să împartă sarcinile la doi. Unii vor să știe că există o persoană care să îi cunoască în profunzime (psihic, fizic, emotional, spiritual). Unii vor pur și simplu un partener de călătorie în viață. Unii vor pe cineva care să îi susțină în orice circumstanță.
Unii nu au nevoile de mai sus, sau le au dar sunt satisfăcute de altcineva (familie, prieteni, animale de companie, jucării sexuale etc.), sau vor pe cineva alături doar pentru a respecta o construcție socială.

Pentru fiecare om "Fericit și împlinit" înseamnă altceva, nu e o rețetă universală. Fericirea și împlinirea, pentru mulți, sunt adevărate doar când sunt împărțite.

De ce tânjesc unii după un "partener de viață"? Unii nu (mai) au familie. Sau poate că au dar nu se înțeleg/cunosc bine. Unii nu au prieteni "de calitate" sau chiar deloc. Unii vor și se simt confortabili să împartă fericirea și împlinirea doar cu o singură persoană. Și de obicei se creează o conexiune și devin "parteneri", formează o relație, sau cum vrei să îi spui.

Întradevăr, fericirea și împlinirea vin de la noi, nu de la alții. Dar câteodată, pentru unii, e suficientă încurajarea din partea unei singure persoane pentru a reuși să trăiască "fericirea și împlinirea".

| Sophieka a răspuns (pentru Unknownzgw):

Asa este. Foarte bine si frumos scris!

| TFL a răspuns (pentru Unknownzgw):

Esti total pe langa, unii vor doar sa aiba pe cineva alaturi de care sa se simta iubit si la randul lor sa iubeasca, nu doar sa aiba o relatie bazata pe sex si e frustrant sa nu poti obtine asta ORICAT AI INCERCA, NU?

| Unknownzgw a răspuns (pentru TFL):

"unii vor doar sa aiba pe cineva alaturi de care sa se simta iubit si la randul lor sa iubeasca" - Nu neg asta.
"nu doar sa aiba o relatie bazata pe sex" - Nu neg nici asta.

Nu e nici o contrazicere între tine și mine, ba chiar tu îmi susții punctele de vedere. Prin intermediul cărui raționament ai ajuns la concluzia că aș fi "total pe lângă"? Pe lângă ce?
Fii mai atent, recitește ce am scris și încearcă să nu mai comiți accidente logice.

| EntertainYou a răspuns (pentru Unknownzgw):

Inainte de asta trebuie sa se poata iubi pe el, altfel nu o va face nimeni. Foarte greu de procesat asta de pentru o persoana tulburată psihic ca el.

52 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Tu esti exceptia care confirma regula. ☺
Sunt oameni ca tine, chiar si baieti sau barbati, care se simt bine singuri, dar sunt rari. Regula e ca se tinjeste, de la o anumita varsta, dupa a avea pe cineva alaturi. Poate si de aceea, de frica singuratatii, unii nu gindesc si se arunca in relatii inadecvate si mai apoi au probleme si sufera. Deci nu te pune pe tine ca un etalon de comparatie. Nu esti pe o postura gresita, poate e mai sigur asa, insa de ar fi toti ca tine, nu ar mai aparea copiii, deci am fi destinati disparitiei. Dar nici cu ei nu e nimic gresit, e ceva ce e in natura umana care cauta sa aiba un partener, o pereche. Si cei mai multi sunt asa

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

O sa incep cu o observatie legata de ultima parte. Libertatea nu are nicio legatura cu relatia, sau nu ar trebui sa aiba (iar aici nu vorbim de iesitul cu orice alta fata sau baiat, asta tine de alta poveste, nu neaparat de libertate). Poti fi liber intr-o relatie si sa faci tot ce vrei [exceptand chestia cu intalnitul (daca asta o consider nonlibertate)].

De ce vor o relatie acele persoane? Presupun ca fiecare din mai multe motive, pe care noi doar am putea sa le speculam, cu atat mai putin sa le stim, si iar. irelevante pentru ceilalti.
Acele persoane sunt singure, nu au avut o relatie cu alte fete si impinsi de la spate de societate (parinti, prieteni cu prietene, anturaj; la care se adauga si ideea de "normalitate" cum ca pana la acea varsta ceilalti stau altfel pe acest plan, oarecum sexual).

Ma astept ca nu toti sa creada ca isi gasesc fericirea altfel. Fericirea nu tine de asta, fericirea tine SI de asta.

| Nemessys a răspuns (pentru DoarBogdan):

GENIAL ÎNCEPUT. Fix același lucru l am zis și eu.

Eu nu vad nimic greșit dacă ieși cu alte persoane de sex opus chiar dacă ești într o relație. Atenție, DOAR SA IEȘI happy Dar mulți au nesiguranțe ca dacă ies, asta înseamnă că se si *** laughing

| DoarBogdan a răspuns (pentru Nemessys):

Dar ce ne comentam aici reciproc in acelasi timp laughing

| Mosotti a răspuns (pentru DoarBogdan):

Cum nu are nici o legatura cu libertatea? Are una chiar f mare, e una sa faci ce vrei, cand vrei, daca vrei, e alta sa zica parteneru "iar te uiti la TV si eu ce fac?" si multe altele, exista o dependenta fara sa vrem de partener, poate eu nu vreau 2 zile sa fiu cu cineva, vreau sa stau in camera mea sa fac de ale mele, nu merge cand ai un partener. Si multe asa.

| Nemessys a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ceea ce am scris este valabil și pentru persoane de 18+, deci. happy

| DoarBogdan a răspuns (pentru Mosotti):

Pai cum sa nu mearga? Stai in camera ta si faci de ale tale. Acum ca tu vrei sa stai cu ea si sa faceti lucruri impreuna, asta, chiar asta nu are nicio legatura cu libertatea. Ca practic asta vrei. Daca nu vrei, atunci are. Dar daca nu vrei, si esti in opozitie cu ea, te obliga sa faci un lucru pe care nu il vrei (zic in general, nu legat de dvs), atunci si asta se poate, doar ca este un alt tip de relatie. Eu am zis ca intr-o relatie poti sa faci toate acele lucruri si poti. In alta nu poti happy Depinde de fiecare ce fel de relatie isi face.

Ai dreptate la chestia cu dependenta, ca daca cineva ar fi intr-o relatie, atunci el (barbatul), dupa capul lui, daca isi iubeste partenera si vrea sa stea cu ea, atunci nu simte nevoia sa iasa sa faca alte lucruri cu alte persoane, deci iar, nu se leaga de libertate. Cumva si-o anuleaza singur laughing

| Mosotti a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai ma, nu poti sta in tampenie doar cu persoana aia ca pana la urma i se ia, trebuie sa aiba si prieteni, si alte activitati necomune, iar cele comune sa le faca impreuna, asa si ea.
Ca daca el vrea sa stea cu ea, atunci e ok, nu e privare de libertate, ca se simte f bine asa, nu de aia e vb.
E vb cand nu vrei mereu sa casuni asa in prostie pe partener, dar ala vrea cu tine.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Mosotti):

Nu am facut nici macar o referire la faptul ca nu trebuie sa aiba prieteni, activitati nocturne sau lucrurile de genul. Poate evident sa le faca happy Sunt doar prieteni si activitati nocturne.
Dar cum am zis, depinde de fiecare relatie in parte. Zic sa reluam de la capat mai bine big grin

| Mosotti a răspuns (pentru DoarBogdan):

Da, eu ma refer la rel ce nu merg, nu la alea care merg, ca aia aplica ce trebuie.

| Naty1 a răspuns:

Sti cum e chestia.Fiecare se bucură cand e sănătos si are o stabilitate, doar ca uneori moda, sau faptul că uni oameni nu pot trăi singuri ii face cumva sa dispare sau sa tanjasca după o relatie.
Tu spre exemplu poate ai o familie ok, esti împlinită din punct de vedere a carierei si te simti in largul tau cu tine asa.Dar poate alti nu sunt la fel de norocoși in a supraviețui singuri. Poate sunt uni ce au avut probleme in familie si de cand se stiu si-au dorit sa creeze acea relație sau familie perfecta.Alti poate nu se descurcă suficient de bine material vorbind si au nevoie de un sprijin sau îndrumător (nu ma refer acum la materialiste, ma refer la faptul că sunt oameni ce au bani, sau au o anumită sumă de bani si nu se descurcă sa o dramuiasca si considera ca ar fi mai ok sa ii investească intr-o casnicie cum sunt cei bogati de altfel care au tot ce le trebuie dar nu au un suflet pereche).Sau sunt pur si simplu oameni "meniți" sa aiba pe cineva langa ei sau sa dăruiască si primească iubire in permanenta pentru ca asa se simt sănătoși și împliniți.
Bine acum mai e si moda asta la copii ca trebuie sa ai gagici cat de multe pentru ca asa le cântă abi da pe aia nu trebuie să îi iei in considerare.
Eu spre exemplu fac parte din categoria aia de oameni ce nu stau singuri.Eu simt nevoia de afectiune, de atenție, de dragoste (sa si ofer binenteles) pentru ca altfel sunt depresivă, nu stiu de ce, dar asa sunt construită. Daca stau închisă intre 4 pereti si nu am sufletul meu pereche nu ma simt completa chiar daca am zeci de mi de prieteni in jurul meu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ehem... o viata sexuala regulata? big grin

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Si merita o relatie doar pentru atata?! O relatie care prin definitie e f complicata si unde e f greu sa tii un echilibru.

Iti dau doar doua exemple clasice:
Daca stai cu parteneru mai mult "aoleeeu ma plictiseste asta". Daca stai prea putin "aoleeeu ma neglijeaza".

Cand sunt si alte posibilitati de rezolvare la sex. Aaa, daca e si pentru afectivi si intelegere si altele, da, poate fi o optiune unde sa intre si sexul, dar nu doar ala.
Nu i-am inteles ce atata disperare pentru un orgassm de 10-15 secunde, ca atata dureaza de la 0 la maxim, adica cand incepe excitatia sa urce repede.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

E vorba pana la urma si de predictibilitate si stabilitate emotionala combinata cu sexul ala regulat. Comoditate, de ce sa nu ii zicem cum e. Comoditate.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eee, sunt prea disperati lasa naiba. Ce emotional, la inceput e ok, apoi cucul. Stii f bine asta. De aia e vorba aia din mos stramosi (ceea ce arata ca nu-s cazuri izolate), ca, casatoria e un butoi cu rahat doar cu un strat subtire de miere. Daca asta vor, sa fie sanatosi.

Repet, sunt si destule cupluri reusite, dar si mai multe nereusite! Zicea Vulpescu de pe Facebook ca doar 5 % din relatii nu-s toxice, bine, aici nu-s de acord, procentul e mai mare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Oricum, peste jumatate din relatiile pe termen lung - fie ele casatorie, fie concubinaj - sunt un amalgam de compromisuri si de frustrari de ambele parti. Dezavantajul casatoriei e ca iesi mai greu din ea...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mare dreptate ai! Nu iesi deloc greu, divortezi si adios.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Vezi ce zice legea pe la romani cu divorturile. In 99% din cazuri ramii fara copil(ii) si eventual fara juma' de casa. Sau fara toata casa, a patit un fost coleg.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Lasa-i naiba de copii ca pe aia ii vezi cand e, nu e problema, casa e mai problema, insa daca eu am casa inainte de casatorie, n-are ce face, se imparte ce am facut impreuna.

Insa un om destept lasa tot pe numele parintilor, si atunci 1-0. Eu asa as face.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Pai nu e vorba de cand vezi copiii - daca nefasta e cu capu' tu ti-ai lasa copilul cu ea?

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, de multe ori e cu capu pentru mine, nu si pentru copii! Deci depinde. Daca e problema la cap si cu copiii, e altceva.

Colegu tau a fost prost, nu a trecut casa pe numele parintilor inainte, asta e, prostia se plateste. Mie mi s-a zis asta inca de cand aveam 20 de ani. Ca parintii sunt tineri si f mult vor trai in mod normal.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Ei, din ce am inteles a fost si el capos si aia. Adica au divortat si le parea rau la amindoi, dar a fost mai mult faza de orgoliu. La casa efectiv nu l-a durut pe el capul sa se lupte pentru ea. Muncisera amindoi la o treaba, si-a bagat picioarele si i-a lasat ei tot...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Aaa, daca a vrut, e okey. Dar trebuia sa se lupte ca principiu, ca nu conteaza, conteaza principiu ca nu te lasi furat.

| Nemessys a răspuns (pentru Mosotti):

Stai putin, adica eu daca am o mica avere de exemplu (cateva sute de mii de euro) si ma casatoresc cu o femeie iar dupa ai divortez (chiar daca nu avem copii), eu sunt obligat sa-i dau ei o mica parte din acea suma de bani?
Dar cand vine vorba de lucruri materiale gen apartament sau masina? (care ambele sunt pe numele meu de exemplu).

| Mosotti a răspuns:

Barbatii aia care cauta relatii de fapt cauta relatie ca sa faca ssex de cate ori vor si cand vor, asta au in cap! Probabil ca nu au maini si na, trebuie cumva sa faca si ei, ce sa zic. Sunt disperati ca inca n-au facut ssex pana acum, nu arata destul de atractiv incat sa nu mai ajunga aici sa caute o relatie. Ca de caracter, ala mai putin conteaza, stiu destui derbedei cu gagici misto, stiu aici la mine in cartier de inca cu 20 ani in urma, din contra, aia erau mai placuti. Cel putin in faza de distractie si prietenie, nu stiu mai tarziu ce o mai fi fost.
Unii au ramas cu alea si acum, si alea le indura magariile ca inca ii plac pe aia.

Si prietenu meu e programator, casa, masa, nu datorii, masina de 20 de mii euro si e singur, dar nu arata deloc cum aratau aia sau un barbat atragator, aia e.

In rest e si indoctrinarea sociala cum ca asa trebuie. Cand vad atatea femei "VAAAI sunt fericita ca ma marit (pardon, ca mi-am f norocu)", raman uimit.
Ce fericire e sa fi sluga unuia? Ca femeia e cu toate dupa munca, el poate maxim cu cumparaturi.
Pleaca de la parinti unde o duce f bine si se duce sa-i suporte unuia toanele, tampeniile, si sa se bage sluga, ca asta inseamna maritat in majoritatea cazurilor, femeile in varsta f multe zic asta, nu eu. Nu am zis ca toate relatiile-s asa, insa foarte multe.

Nici eu nu vreau relatie, cel putin acum si pe viitor, poate voiam pe la 20 si ceva de ani crezand ca e mare fericire, dar cand am aflat ce e, nici vorba.

| Nemessys a răspuns:

1. Condiționare sociala. Grupul din care fac parte au avut deja primul sărut, prima relație, primul contact sexual și se simt inferiori sau simt ca ceva nu este ok cu ei.
2. Nu suporta singurătatea.
3. Vor sa își satisfacă nevoile sufletești.
4. Vor sa primească de la parter ce normal trebuiau sa primească de la părinți. Atenție, afecțiune, sprijin, înțelegere, ajutor.
5. Atracția sexuala are și ea un impact mare aici.
6. Se produc atașamente fără sa dorească acel lucru. Adică se îndragostesc repede și fără sa aibă control asupra asta.
7. Vor sa iasă din rutina și sa experimenteze lucruri noi.
8. Vor sa aibă pe cineva cu care sa vorbească mereu. Și când mănâncă, si când sunt la școală dar și la 3 noaptea.
9. Vor sa aibă pe cineva în care sa își pună increderea și sa-si descarce nervii, grijile, temerile, nesiguranțele, insuccesele și cu care sa vorbească despre tâmpita aia de profa de mate de la școală care tocmai i-a pus 2.

Dacă ai fost atenta nu am menționat în niciun punct,, pentru ca iubesc acea persoana". Amuzant este ca dacă ii întrebi ce este iubirea, nici nu știu cu ce sa îți răspundă.

,, Nu caut deoarece țin foarte mult la libertatea mea ". Pai fix de aia nu ai. Ca din cauza multor crize de gelozie, tu vezi relația ca pe o cușcă in care odată ce intri, viata ta se sfârșește.

Sa știi ca și dacă intri într o relație poți sa ai parte de libertate.
Eu accept o relație dar nu accept sa fiu ținut ca în cățeluș într-o cușcă. Este o diferențăwinking

| DoarBogdan a răspuns (pentru Nemessys):

Asa asa, zi-le tu lor laughing

| Ineys a răspuns:

Vad si ei ca e la moda.

| Emma30555 a răspuns:

Se simt singuri și au impresia ca o relație e de ajuns și le rezolva toate problemele. Ei nu înțeleg ca de fapt trebuie sa si rezolve problemele de natura interioara și abia apoi vine si relația

| StrongHeart a răspuns:

Din cauza presiunii sociale, asta face toata lumea, deci si tu trebuie sa faci la fel ca sa fii acceptat in viziunea celorlalti(adica majoritatea).De asemenea filmele iti modifica subconstientul profund, iar daca tu de la 10-12 ani vezi peste tot in filme cum se iubeste un barbat cu o femeie,va avea un impact asupra ta.
Adevarul este ca nici singur toata viata nu este bine,ai nevoie de ceilalti,la inceputul vietii parintii iti asigura tot ce iti trebuie ca sa cresti normal(nu ai grija cheltuielilor casei de exemplu,esti ocupat sa faci teme si sa fii un elev decent),apoi cresti si greutatile vietii,daca esti puternic le duci singur,pana la un punct. Apoi eu cred ca trebuie sa iti intemeiezi o familie si sa te procreezi,asta e cursul vietii,dar daca o persoana alege sa nu faca asta nu inseamna ca a trait degeaba.
La urma urmei e o decizie personala pe care fiecare trebuie sa o ia,dar nici mie nu mi se pare ok sa ai nu stiu cate relatii din adolescenta,se pune prea mult accent pe asta si e gresit.
Daca tu te simti fericita si implinita,foarte bine.Dar eu zic sa nu excluzi ideea de relatie,trebuie doar sa gasesti persoana potrivita(ceea ce e foarte greu pentru. ca fiecare om are pretentii si criterii proprii de selectie).
Eu cred ca atunci cand vine, vine, nu trebuie sa fortezi lucrurile, daca te simti rau cand esti singur e bine sa cauti pe cineva, daca te simti mai bine singur, e mai bine sa stai singur pana esti pregatit sa ai o relatie daca asta e ce iti doresti.
Eu am aproape 24 si am stat singur ceva timp si am ajuns la concluzia ca nu e bine nici asa,toti avem nevoie de un partener de viata mai devreme sau mai tarziu, dar mult mai important e ce fel de partener iti alegi, cum va intelegeti, ce aveti in comun si daca sunteti facuti unul pentru celalalt, nu la ce varsta ai sarutat prima data sau cu cati parteneri te lauzi, pentru unii este o mandrie sa spuna ca a avut 100 de parteneri, pentru mine e un semn ca persoana respectiva nu e stabila, nu poti sa te bazezi pe ea, acum esti cu ea in doua minute te arunca, deci nu este de incredere.
Eu merg pe ideea ca toate lucrurile au timpul lor, dar nu e tarziu niciodata pentru o schimbare.

| Endoryus a răspuns:

Vulpea care nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri. Asa si aia care "NU" vor o relatie.

anonim_4396
| Anonim explică:

Este in ADN-ul nostru sa vrem o relatie, sa avem pe cineva langa noi! Dar si singur e destul de fain!

| troleibuz a răspuns:

''Nu caut'' este cu siguranta o minciuna.

| EntertainYou a răspuns (pentru troleibuz):

Nu este. Eu chiar nu caut.

Răspuns utilizator avertizat
| nicu991 a răspuns:

Eu am 28 si nu-mi bat capul cu asa ceva si nici nu ma plang.
Astia au crescut cu totul de-a gata si de-aia au figuri de relatii la varste fragede, mananca toate cacaturile care le dau hormonii peste cap. Eu la varsta lor mancam paine cu margarina si gem de prune si nu visam la relatii, haine de firma gadgeturi scumpe etc.

Asta e raspunsul, au de toate si in afara de acele lucruri, ce le mai ramane sa-si doreasca... fix relatii.

| EntertainYou a răspuns:

Ce ai zis? Nuuuu! MINTI.
Sigur e ceva in neregula cu tine.
laughing
Pai scopul suprem in viata e fix ce nu te intereseaza pe tine.
Treci la atelier! Esti defecta, piesa inutila pentru societate!
rolling on the floor

Astia care n-au avut relatii de dragul de a avea relatii in functie de varsta si nu stiu ce sunt doar oi presate de societate, validarea lor fiind externa, deloc interna (ca la tine). Plus ca sunt si imaturi emotional.

| EntertainYou a răspuns:

Asta cu vulpea care nu ajunge la struguri vine culmea fix din partea alora care au niste relatii de tot rasul. Si am gustat deja strugurii otraviti ai multora dintre acestia. Saracii prefera sa se minta singuri in continuare doar pentru ca nu se suporta singuri.
Tristul adevar. Lucru pe care-l proiecteaza de-a-ndoaselea altora.
Unele vulpi invata din greselile proprii, dar vulpile mai intelepte din greselile altora.

| TigrulAlb27 a răspuns:

Nici eu nu inteleg.

| Sophieka a răspuns:

Buna!

Uau, frumoasa ultima parte. E o gandire sanatoasa, de la o persoana care doreste in primul rand (asa cum e sau ar trebui sa fie firesc) preocuparea de sine, cunoasterea de sine, dezvoltarea vietii personale si mai apoi, daca se doreste, cautarea unui partener cu mentalitate si stil de viata similar.

Majoritatea din nefericire merg in turma, pe conceptii false /eronate / invechite. Nu doresc sa lucreze la ei insine, nu doresc sa scape de impunerile si mentalitatea pusa asupra ei de catre altii. Vor sa demonstreze lucruri nesemnificative care acum au devenit "valori reale" si / sau daca nu reusesc sa fie "cineva in societate" sau considera ei ca "nu reusesc sau nu sunt indeajunsi ", isi cauta starea de bine in exterior. Cauta un fel de mamica sau un tatic care sa le ofere stare de bine, sa le faca pe plac, si pentru ca au multe goluri interioare neconstientizate, eventual mai fac si un copil, considerand ca asta e scopul vietii, un loc de munca stabil, sa fi un consumator si sa aiba planeta urmasi, ceea ce le ofera o umplere interioara falsa, cu ce nu ar trebui, si, evident ca la un moment dat vor fi macinati si mai mult, de nevoile copiilor, de lipsa libertatii etc.

Astept sa vad si raspunsurile celorlalti happy

| Sophieka a răspuns:

Legat de copii care doresc o relatie, este pentru ca, vazand atat la tv cat si in societate ca este normal si fain sa ai un partener, incepe starea de nesiguranta, nevoia de a te simtii cineva, nevoia de a te simtii vazut, auzit, inteles, iubit.

Eu nu pot tine nici radio-ul masinii pornit cand sunt in mers, de atatea rahaturi de melodii care au aparut despre iubiri pierdute, parteneri nepotriviti, tradari, si sa nu mai spunem ca daca ne uitam si la videoclipuri, majoritatea sunt destul de sexualizate, femeile foarte machiate, barbatii din punctul meu de vedere cu o personalitate slaba si feminini si uite asa.

Doar parintii, daca ar fi atat de constiinciosi, sa isi schimbe vietile si implicit sa le schimbe si pe a copiilor, fiindca e evident in marea majoritate a cazurilor ca atunci cand o familie nu e echilibrata, nici copilul nu va fi si o ia pe aratura.

| Uleiul a răspuns:

Nu inteleg ce legatura are libertatea aici decat daca vrei sa faci sex cu 100 de indivizi atunci e de inteles de ce nu vrei responsabilitati
O relatie in care nu ai libertatea sa fii cine esti si sa faci ce vrei in limita bunului simt nu e o relatie e ceva toxic

| AlexValentinn a răspuns:

Pentru ca ei vor sa aiba parte de sex, o chestie primara a omului. Bineinteles, nu iti trebuie neaparat o relatie, dar unii cauta sex in cadrul unei relatii. Omul trebuie sa isi satisfaca nevoile primare, pentru ca sunt nevoile de baza, la fel cum e odihna, mancarea, bautul de apa etc. Bine o sa zici ca fara sex nu mori, intr-adevar, nu mori, dar abstinenta sexuala are efecte daunatoare la nivelul psihicului.

| Ancalagon a răspuns:

Suntem fiinte sociale. Oricat nu ne-ar placea sa recunoastem, avem nevoie unii de altii. Sa simti nevoia de afectiune, nu este un lucru rau, indiferent de varsta. Oricat ne-am simti de bine singuri, la un moment dat vom simti nevoia de a interactiona cu cineva. Faptul ca te simti bine singura, cu tine insuti este, de asemena, un lucru foarte bun, doar ca, perceptia, nevoile si dorintele ni se schimba in timp. Prietenii si familia primara nu ne pot oferi ce ne pot oferi un partener de viata deoarece, exista mai multe tipuri de intimitate. Fiecare atingere, fiecare vorba placuta spusa, fiecare atentie primita, au un impact emotional mult mai puternic decat suntem noi constienti. Este posibl ca peste un timp sa tanjesti dupa o atingere, de un compliment, de o conversatie cu un partener, etc. Dorinta de un partener de viata este adanc inradacinata in noi, inca de dinainte sa ne nastem. Ca sa rezum, oamenii, in general, indiferent de varsta si de oricare alt factor intern sau extern, simt nevoia de compasiune, de atasare emotionala, de iubire iar aceste lucruri sunt perfect normale si sanatoase.

| Sophieka a răspuns (pentru Ancalagon):

Superb scris!

| TFL a răspuns:

Pentru ca nu e normal la 28 sa fii singur sau singura, eu am 28 de ani si nu am avut in viata mea o prietena, ma suna rudele vin-o la un botez sau o nunta, cu ce sa ma duc cu poola-n mana?

| TFL a răspuns:

Apropo de asta e normal sa te simti fericita si implinita singura pentru ca te-ai obisnuit asa si nu mai simti nevoia de a avea pe cineva alaturi, dar asta nu e un lucru bun o sa iti dauneze in timp si eu am inceput sa nu imi mai pese efectiv mereu imi zic in minte, cel putin am sa scap de stresul casatoriei si toate cacaturile, dar pe termen lung se stie foarte bine ca SINGURATATEA UCIDE

| Jokers666 a răspuns:

Pai toti au relati nici nu am 16 ani deoarece poate sufara uni de axientate ori isi doresc un partener de viata ca nu le place sa stea singuri si asta este din mai multe motive concrete cum ar fi: lipsa de atentie, irastibilitatea, si obsedarea sexuala ca uni umbla si dupa aia ca cum se zice: Am femeie, si trebuie sa o f## ce dracu ca asta este viata mea ca nu o sa fiu prostu nimanui. Tocmai de asta se cauta asa de multe relatii la varste asa de fragede. Asta este Romania ce sa ii faci cu bune si cu rele asta este tara noastra.Bye