anonim_4396
| Anonim întreabă:

Nu știu dacă tocmai ok să scriu din nou aici despre relația mea, dar simt că răbufnesc și e musai să mă confesez cuiva. O să încerc să scriu cât mai pe scurt.
Mulți dintre noi ne-am confruntat cu gelozia în relații, într-o măsură mai mare sau mai mică. Ei bine, în ceea ce privește relația mea, aceasta este principala problemă. Sunt o fire foarte geloasă, asta pentru că nu am încredere în mine, recunosc, iar iubitul meu mi-a făcut o fază aiurea, care este descrisă mai detaliat într-o altă întrebare adresată aici, dacă are cineva răbdare să citească.
Iubitul meu profită ori de câte ori are ocazia de faptul că sunt geloasă, se uită după alte femei pe stradă (uneori facem asta împreună și ne amuzăm, dar știți vorba aceea ce e mult, strică?), face complimente iubitelor cunoștințelor și prietenilor lui (rar, ce-i drept). După aceea dacă îi spun că exagerează și nu e ok atitudinea lui, îmi zice doar că îmi place să fac drame și că el face și zice ce vrea.
O mai spun și o repet: nu zice nimeni că nu e normal sa admiri femei și bărbați frumoși, dar când o faci în mod constant devine o problemă. Și dacă nu ții cont că pe celălalt îl deranjează acest comportament, e ca și cum te-ar durea fix în p*** de partenerul tău.
Azi a fost o fază care mi-a pus capac, după multe alte faze de la care m-am abținut să reacționez, știind că îi dau satisfacție. Eram în mașină și trecea o fată pe trecerea de pietoni. La care el, cu un glas dulce, spune că e frumoasă. Se uită la mine și dintr-o dată: sper că nu începi iar cu drame doar pentru. că am zis că e frumoasă, etc. M-a enervat maxim ca de obicei.
De asta, mă gândesc de ceva timp la despărțire, însă nu vreau să iau o decizie la nervi. Nu știu ce să fac. Am nevoie probabil aici doar de confirmări ale unor persoane cu experiențe similare, nu neapărat de sfaturi.
Am cam lungit-o cu povestea...

32 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să zicem că te desparți. Așa să fie, studiem un scenariu posibil de viitor. Cum va fi celălalt iubit? La fel. Ce faci, te desparți din nou? Și așa mai departe.
Soluția e la tine. Ai niște ochelari cu care vezi lumea. Astfel, din nevoia de siguranță ai nevoie de u iubit proprietate totală a ta. Fără ochi, atunci caută un nevăzător. Acela nu te va dezamăgi. La unul care vede, nu ai cum să îi scoți ochii. Sau poate asta vrei? Să îi anulezi interpretările vizuale? Nu vrei prea mult de la o relație? Dacă vrei acest prea mult, nu îți dai seama că te afli înafara realității, că acest mod de a concepe lumea, de a avea aceste pretenții este un handicap al tău iar nu al iubitului acesta sau al celorlalți care ar putea urma.
Există pentru asta o soluție. Meditație, autogestie cu mantra.
Iubitul meu nu este un obiect, proprietatea mea personală. De repetat de 25 de ori, dimineața. la prânz și seara.

| Mosotti a răspuns:

Si de ce sa te deranjeze ca, complimenteaza pe altele? Atat timp cat relatia ta cu el merge bine, se poarta bine cu tine, ce te intereseaza ce face in rest?
Are dreptate, incepi cu drame inutile, lasa sa zica alteia ca e frumoasa, ce are? Cu ce afecteaza relatia cu tine? Cu nimic.

| Celcestietot a răspuns:

Face misto ori este serios. Eu de unde sa stiu ce fel de om este, tu trebuie sa iti dai seama!

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu cred că este ceva rău că face complimente altor fete. Dacă făcea unor băieți, ziceai că e homosexual?
Dacă i-ai zis că nu-ți place asta, ar fi trebuit să se oprească.
Dacă nu te mai simți bine în relația asta, despartă-te de el.Cu siguranță o să găsești o persoană mai compatibilă cu tine.
Dacă eram iubitul tău încetam să te mai supăr cu asta și mă uitam la alte fete când nu erai cu mine. happy

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Da, pentru mine faptul că face complimente iubitelor prietenilor lui mi se pare dezgustător. mai ales dacă e cu tentă sexuală, pentru că niciun prieten de-al lui nu am văzut să se comporte așa... sau nici măcar alți bărbați... a zis dacă nu-mi place, să-mi iau un orb. Și că cei care nu se uită după alte femei, nu au coa**. Nu am știut că în asta constă masculinitatea unui bărbatlaughing

anonim_4396
| Anonim explică:

Ar fi o situație amuzantă dacă iubitul tău ar avea cont pe acest site și ți-ar citi întrebarea. laughing

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Nu are, de 2 ani știu cam tot ce mișcă pe computerul luilaughing

anonim_4396
| Anonim explică:

AI făcut chat aici.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Da, mai bine te desparti de idiot.

| Celcestietot a răspuns (pentru NumeUtilizatorMyAss):

De unde stii cum este ca om? Vad ca esti sigura pe tine.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns (pentru Celcestietot):

E clar ca e un nesimtit. Nesimtitii sunt in general idioti.

| Celcestietot a răspuns (pentru NumeUtilizatorMyAss):

Cunosc tipi care sicaneaza dar sunt oameni de nota 100. Fiecare este diferit, dar daca face asta nu inseamna ca ii plac altele si ca nu tine la ea.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns (pentru Celcestietot):

"eu fac ce vreau. Poate să fie și regina Angliei, eu nu mă schimb pentru nimeni!" Asta nu este sicana. Omul este un idiot.

| Celcestietot a răspuns (pentru NumeUtilizatorMyAss):

Eu o pot vedea altfel. Dupa cum este mai orice om care vrea sa fie liber in decizii, asa si el. Din moment ce el stie ca sicaneaza de ce sa nu o faca daca-i doar cu intentia asta (inofensiva as putea spune)? De ce nu ar fi corect ce spun eu?

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns (pentru Celcestietot):

Pentru ca daca vrea sa sicaneze atunci reactia este alta. Am sicanat si eu diverse persoane la viata mea. Dar totul cu limita. Baiatul de care spui nu pare a avea o limita. Dar te rog daca ai nelamuriri sa mergi sa vorbesti cu el sau cu un specialist. Eu aici mi-am dat doar o parere, nu prea ma dau in vant dupa discursuri interminabile.
Eu, doar eu personal, nu am ce discuta cu genul asta de persoane. Tu probabil esti altfel. Fa cum iti este tie mai bine.

| Celcestietot a răspuns (pentru NumeUtilizatorMyAss):

Ok, mi-a facut placere sa vorbim. big grin

| Anonim explică (pentru Celcestietot):

A ține la o persoană și a o iubi e o diferență uriașă. După doi ani petrecuți împreună, te aștepți ca ținutul ăsta de care vorbește toată lumea, să se transforme în iubire. El mi-a arătat prin comportamentul lui că nici măcar nu ține la mine. Și eu, o fraieră care a tot lungit-o la infinit, găsindu-i scuze mereu. Și da, este de nota 100 cu străinii, prietenii. Așa l-am și cunoscut. Un tip cu carismă și cu acel nu știu ce. Profilul narcisistului perfect, dar pe care nu îl depistezi cu ușurință de la bun început. La varsta lui m-am așteptat la mai mult de la el. E cu 10 ani mai mare decât mine. Nu-și arată vârsta nici la propriu, nici la figurat...

| HelpingHands a răspuns:

Bună,

După ce citesc epopeea ta spui că nu ai nevoie de sfaturi eh? Ei bine, o să zic și eu ce am pe suflet, cum ai făcut și tu! Te-ai întrebat pana acum de ce putem afirma despre persoanele de același sex cu noi că sunt atractive? Oare nu simțim atracția lor? Bineînțeles că eu dacă văd un băiat cool, frumos, n-o să-mi doresc să am relații intime cu el, că nu sunt gay, dar e normal să simți că cineva este atractiv! Aceeași atitudine trebuie s-o avem și față de sexul opus! Da, e atractiv, e frumos, dar nu mi-l doresc! Dacă apare dorința, atunci e o problemă!

Pa pa!

| MariaEElena0505 a răspuns:

Am avut o relație de genul acesta. Eram foarte geloasa. Dar din cauza lui. Îmi dadea motive. Și la dracu, noi fetele simțim când ceva nu e ok. Când relația devine toxica, plină de gelozii și supărări, exista o singura scăpare. Despărțirea. Nu este unicul băiat din lumea asta. Dacă te vei uita in dreapta ta, vei vedea un băiat frumos, inteligent, care știe sa te respecte.și care frate, îți face doar tie complimente pentru ca te iubește. Lasă-l. Uneori singurătatea este mai buna decât sa fii intr-o astfel de relație.

| Anonim explică (pentru MariaEElena0505):

Cred că asta este o soluție bună. dar având în vedere că este prima mea relație, simt că e atât de greu să fac pasul. Și poate pentru am creat o dependență nesănătoasă față de el. Ce ciudat creier avem. Conștientizez că această relație nu-mi mai aduce nicio stare de bine și totuși simt că e capătul lumii dacă nu am să mai fiu cu el și nu am curaj să fac acest pas.

| MariaEElena0505 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu ce spui. Asa eram și eu. Însă odată ce vei scăpa de aceasta relație, te vei simți eliberată.

Prima relație. Știi cum se spune, prima relație nu se uita niciodată. Însă încearcă sa-ți dai seama ca acel băiat pe care-l vei găsi in viitor, o sa fie diferit de el. Sa-ți dai seama ca nu meriți sa fii tratată astfel. Stiu. Este greu. Dar vorbește cu prietenii, cu părinții despre acest lucru. Stiu. Este nasol sa vorbesti cu părinții despre prietenul tau. Dar cine crezi ca-ți vrea binele și este 100% sincer…dacă nu ai tai? Comunicarea este totul. Și fii puternica. Sigur va fi totul ok.

| Anonim explică (pentru MariaEElena0505):

Îți mulțumesc pentru încurajare!

| MariaEElena0505 a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai pentru ce. Chiar sper sa fii ok și sa reusesti. N-are rost sa-ți bati capul cu baietii de la vârsta asta. Fii fericita, distreaza-te, învață cât de mult poți. Eu asta as face dacă m-as întoarce in liceu. Acum sunt la facultate, am 22 de ani, nu zic ca sunt asa de mare.dar na ‘)) Cumva am câteva responsabilități, fata de atunci.

| Anonim explică (pentru MariaEElena0505):

Mulți ani înainte! Pot să spun că ești înțeleaptă pentru 22 de ani. Eu am 24, relația de 2 ani și puțin... nu sunt așa experimentată la capitolul bărbați, dar măcar acum știu ce vreau și ce nu vreau de la un bărbat, o s-o privesc ca pe o lecție de viață.

| MariaEElena0505 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, exact. Prin tot ce trecem trebuie sa o luam ca pe o lecție de viața. Orice om intrat și ieșit, a venit la noi cu un scop. Eu asa o iau.

Ai tot timpul sa fii experimentata. Oricum, mai bine asa, decât prea experimentata, sincer.

Da. Ești de ceva timp cu el. Îmi pare rau ca s-a ajuns la situația aceasta, dar cumva cred ca…este inevitabil pentru unele relatii. Unele relatii sunt menite eșecului, însă altele…acel băiat o sa-l găsești in acea categorie. In "altele". Și mulți ani inainte și tie. ‘)

| salieri84 a răspuns:

Tipul nu e de tine. Sunt sigur ca esti o fata finuta, care merita mai mult. Legat de despartire, putem face o analogie cu renuntarea la fumat. Prima saptamana e mai grea. Dupa, constati ca ai facut cea mai buna alegere, eliminand atatea toxine, care nu ti-au adus absolut niciun avantaj.

| BoboBobo6717 a răspuns:

Fă și tu așa si vezi ce reacție are. Dacă nu ii place, continuă, să vadà cum te simți tu. Dacà nu îi pasă, nu il interesează de tine

| Anonim explică (pentru BoboBobo6717):

Păi am încercat de 2-3 ori și s-a arătat gelos, dar nu în modul în care o fac eulaughing mă uitam insistent la unul și a zis ca exagerezlaughing)

| Oricine15 a răspuns:

Buna, analizând situația cu partea rațională a creierului, nicidecum cea emoțională(nervi, pe baza de sentimente) as pune ca nu este ok ceea ce face din mai multe puncte de vedere.
După părerea mea as pune ca odata de două ori nu este o problemă fiindca si eu sunt băiat si ce este frumos ii place si lui Dumnezeu vorba aceea, însă atunci când vede ca te deranjează doar ca sa te "testeze" sau habar n-am de ce e deja nesimțire
Sfatul meu este să-l întrebi direct (si totodata sa te uiti in ochii lui cand il întrebi) de ce face chestia asta in conditiile in care stie ca te deranjează
Eu personal n-as suporta un asemenea comportament mai ales in conditiile in care si eu sunt destul de gelos si pot spune ca pun destul de mult suflet intr-o persoana
In functie de raspunsul pe care îl primesti de la el si bineinteles expresiile faciale și nu numai vei trage o concluzie bine calculată în sinea ta
Toate cele bune si bucurați va de viata ♡.

| Anonim explică (pentru Oricine15):

Am făcut asta o dată, l-am întrebat și mi-a zis aceeași chestie: eu fac ce vreau. Poate să fie și regina Angliei, eu nu mă schimb pentru nimeni! Cuvintele lui...

| damariArt a răspuns:

Poate te ajută articolul ăsta…
https://damariart.blogspot.com/......ma-in.html
Dacă ai nevoie să discuți, mă poți găsi aici: https://www.facebook.com/damariArt

| Nimicwow a răspuns:

O sa iti dau o parere cat de sincera se poate care sper ca te va ajuta.incearca sa vorbesti intr-o zi calma cu el despre situatia actuala. Spune-i ce te deranjeaza si incearca sa rezolvi problema.Nu lua decizii la nervi care mai tarziu te vor afecta.Gelozia e groaznica, stiu.Dar sunteti un cuplu, ar trebui sa vorbiti deschis si sa pui si limite. Sper ca te-am ajutat!