|

O sa para putin a chestie de copil, dar chiar nu o mai suport pe mama. Imi spune mereu ca nu am "principii de fata" pentru ca ies destul de des cu iubitul meu. Acum sunt la a doua facultate (drept) si tot imi caut un job la un notariat ceva, dar toate joburile cer macar sa ai terminata facultatea de drept si eu sunt anul 3. Am foarte multe cursuri, multe ore suplimentare petrecute la facultate pentru conferinte etc. A inceput sa tipe la mine din cauza faptului ca nu o ajut in casa. Eu ajung de cele mai multe ori dupa ora 19 acasa. Luni, miercuri si vineri ne vedem de pe la ora 20 pana pe la 23 si mai stam impreuna in weekend. Eu nici n-am mai avut alt prieten si ma face in prostie curva si ca "ma duc mereu dupa ****" cand va spun sincer ca din cauza programelor incarcate nu avem cand sa "fim" impreuna. Ea are pretentii ca in weekend sa stau acasa si sa o ajut la treburile casnice. Problema e si ca nici nu stie sa mentina! Asadar ajung sa fac din nou si din nou curat cand era foarte usor sa se mentina pe parcursul saptamanii si in weekend sa dai doar cu un aspirator si sa stergi praful. Plus ca are un obicei foarte prost sa foloseasca 4-5 farfurii cand mananca, nu stiu de ce pentru ca nici nu mananca mult! Tata mu comenteaza si face curat, dar eu m-am saturat sa fiu tratata drept sclava ei si ea sa stea ca vaca sa nu faca nimic. Ma mai si jigneste! Asta e cea mai frumoasa parte! Vreau sa-mi gasesc un job cat mai repede sa plec de acasa.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Ți-ai cuantificat problema în scris. Minunat. Acesta e primul pas: să înțelegi clar ce te deranjează, ce îți provoacă aceste sentimente (furie, supărare, etc).

Următorul pas ar fi să găsești un moment oportun, în care și tu, și mama ta sunteți liniștite și aveți timp să stați de vorbă, preferabil când nu este ocupată cu altceva. Ar trebui să ai o discuție cu ea, fiindcă numai prin comunicare puteți rezolva problema. Începe prin a-i da dreptate, măcar parțial. Spune-i că înțelegi că îi este greu să facă singură treabă prin casă, etc. Apoi începe să îi explici situația din punctul tău de vedere. Explică-i prin ce treci. De multe ori, conflictele se iscă din cauză că nu reușim să îl înțelegem pe celălalt, nu știm partea lui. Dacă nu i-ai explicat niciodată pe larg mamei tale prin ce treci, ea nu are cum să știe situația din punctul tău de vedere. Explică-i mamei tale cât de mult timp și energie îți consumă facultatea din viață și cât de greu îți este. Apoi încearcă să îi transmiți punctul tău de vedere: că ești tânără, că ai nevoie să te relaxezi să îți reîncarci bateriile petrecând timp cu prietenul/prietenii tăi, să creezi conexiuni cu oamenii, să te bucuri de perioada aceasta și de toate oportunitățile ei, fiindcă nu se va mai întoarce, etc. Astea sunt numai exemple. Tu încearcă să îi explici situația în felul tău, să-i împărtășești viziunea ta.

În final, încearcă să ajungi la un acord cu ea. Adică să ajuți și tu prin casă, când îți permite timpul, dar și ea. Nu e rău nici pentru tine să te deprinzi a face treabă, fiindcă o să trebuiască oricum să te descurci singură când vei pleca de acasă.

În niciun caz să nu recurgi la jigniri sau reproșuri de genul „Dacă nu ai folosi atâtea farfurii, n-ar fi atâtea vase de spălat!", chiar dacă tu asta simți. Rămâi la un ton prietenos, calm, nu uita să îi spui că o înțelegi,...2011 - 2284 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Foarte simplu si usor daca te face 'curva'si te duci dupa... 'aia'. spune-i ca 'ce se naste din pisica soareci mananca' laughing in plus? stiu si eu femei de genu chinuite de viata.Eu sunt mai rebel, eu ma cert cu tata,dar tata e cam genu mamei tale, cand ies afara "unde te duci?, te duci cu masina? " "Ma duc afara, in caz ca iau masina iti spun cand vin " asa cu un ranjet, si numai ma intreaba deloc laughing stie ca nu suport interogatoriu, nici tu nu ar trebui.Pana la urma o sa te intrebe cum e cu prietenu tau, daca te iubeste bine noaptea. Pune o limita, chiar daca is parinti tai happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vorbeste cu prietenul tau sa va luati o chirie sau sa te muti la el.Ca banuiesc ca are si el ceva bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fetito, esti la Drept. Mai rezista si putin, sa termini facultatea, ca dupa nu te mai intereseaza nimic, esti realizata. Faci fata unei asemenea facultati, dar nu faci fata unor probleme familiale?
Eu le vad pe multe ca fiind cu*ve, iar pe tine nu, deci sigur nu esti. happy Stiu ca doare sa te jigneasca asa, propria mama... mai ales ca nu esti tocmai un esec, dar nu ne alegem familia, asta este.
Sugestia mea e sa mai taci putin, ca n-ai alta solutie. Indura inca putin "sclavia", ca dupa nu mai ai griji.
Totodata, banuiesc ca prietenul tau nu e un coate-goale, nu? Poate va puteti muta inainte sa te angajezi sau, te angajezi si tu la ceva mai accesibil conditiei actuale. Daca nu poti sa fii inca magistrat (de exemplu), mergi si tu la KFC, ca asta e viata, nu e rusine sa muncesti. Repet, indura situatia, ca nu mai e mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează