kongeriket
| kongeriket a întrebat:

Oamenii sunt coruptibili. Familia (părinţii) sunt şi ei oameni. Prin silogism, deducem că părinţii sunt coruptibili.
(Lectură: http://www.tpu.ro/......a-faca-in/ )
Ca acea întrebare sunt multe pe TPU şi în toate văd oameni care sfătuiesc copiii schingiuţi de părinţi (atât fizic cât şi emoţional) să-şi iubească părinţii aceia şi chiar le inoculează prin "sfaturile" lor ideea că ar putea fi tot ei de vină că părinţii lor au devenit între timp nişte veritabile animale.
Când vorbim despre violenţa în familie, deseori majoritatea se gândeşte la "săracele femei" bătute de "nebunii lor de soţi/parteneri de viaţă", chiar dacă ulterior analizat pe caz, se dovedeşte deseori că o şi meritau.
Dar la copii cine se gândeşte?
De ce sunteţi unii dintre voi mai îngăduitori când părinţii comit abuzuri?
De ce continuaţi să le spuneţi unora că familia este cea mai importantă şi că părinţii merită respectaţi oricum, deşi realitatea vă contrazice în mod flagrant şi de netăgăduit?
De ce nu înţelegeţi că sistemul cutumiar este deseori dăunător grav viitorului adult?
De ce sunteţi categorici (şi categorice, mai ales) când se vorbeşte despre o incultă care se hrăneşte cu zilele fripte ale bărbatului care la un moment dat nu a mai suportat şi a pocnit-o; dar, în acelaşi timp, priviţi cu superficialitate relatările unui minor abuzat?
Aceste întrebări vin de la un om care nu a avut probleme chiar atât de mari în familie şi este independent de familie de mai bine de un an.
(Am menţionat asta ca să nu-mi "aud muzică" precum c-aceste întrebări ar veni din frustrarea-mi intrinsecă. Nu. Ele vin ca o constatare a realităţii pe care nu o mai putem nega la nesfârşit.)

Răspuns Câştigător
| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Pentru ca traim intr-o societate cu o mentalitate primitiva de genul "eu te-am facut, eu te omor".

9 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket explică:

Pf... iar n-au anonimii treabă pe-acasă.
Zenithf: Da, e clar. Nu trebuie să fii geniu să observi că lipsa de afecţiune poate duce la cazuri de tipul celui ilustrat de tine dar aici discutăm mai puţin despre progenituri şi mai mult despre părinţii care-şi abuzează urmaşii şi despre cei care sunt îngăduitori tot cu agresorii şi nu pricep în totalitate fenomenul violenţei de orice fel în interiorul familiei.
Tot n-am primit răspunsul la întrebarea "Ce face violenţa din partea părinţilor asupra copiilor mai dezirabilă decât violenţa unui partener de viaţă faţă de celălalt?".

| Zenithf a răspuns:

Este urat, am cunostinta despre un caz, nu stiu in ce masura asemanator, o fata de 21 de ani care nu a avut o familie ca lumea, si-a gasit un prieten cu care spera ca o sa faca o familie, iar ala a parasit-o cand a aflat ca ea era insarcinata (cu copilul lui). Si pot sa continui spunand ca acest caz nu este unul singular.
Se pare ca lipsa de afectiune a parintilor le afecteaza viata atat in copilarie cat si cand devin adulti, din cauza nevoii lor de iubire acestia devin expusi la excrocherii sentimentale.

| YourDailyApple a răspuns:

Felicitari pentru intrebare motanule happy
Eu cred ca din egoism, ne gandim doar la persoana noastra. Pe copii da-i dracu, cui ii pasa de ce simt ei oh go on. Si da, ai dreptate, majoritatea raspunsurilor nu prea ajuta cu nimic fiind foarte seci, sunt de genul : " sunt totusi parintii tai ", sau " e mama ta, ai doar una singura".

| YourDailyApple a răspuns:

@anonimule, nu am de ce sa il pup in fund pe @kongeriket, el a pus o intrebare chiar foarte inteligenta, ce cred ca merita atentia noastra din plin mai ales a celor ce se numesc parinti. Tu altceva ce ai facut in afara sa jignesti? Dar tii mortis sa te dai lup moralist pe aici indoctrinat ingust la minte ce esti, scuteste-ma de filosofiile tale ridicole ca ma enerveaza la culme toti astia care aveti impresia ca numai voi pricepeti viata.
Sa lamurim un lucru, si parintii calca stramb de chiar foarte multe ori si totusi ei sunt de parere in viziunea lor ca tot ce fac ei e 100% corect, dar nu e chiar asa.
Si de ce sa nu judecam si parintii, mai ales daca si ei fac greseli impardonabile, sunt alcoolici, violenti etc.

| baru a răspuns:

Sall. Esti tare. Aceasta intrebare, ar trebui sa o citeasca toti parintii. Ai dreptate. Eu nu am spus acest lucru, dar trebuie sa te gandesti, ca este sangele tau. Sangele apa nu se face. Mergem mai departe: Este problema fiecaruia in parte daca sa-si iubeasca parintii sau nu. Deocamdata nu ai ce face. Odata nu te poti sustine singur material, si doi, daca esti minor prin lege ei raspund de tie. Luat ca un intreg intr-adevar asa este cum spui tu. Trebuie sa recunosc ca esti tare. Pa

| HellGirl4EverInHell a răspuns:

@SturmirCloudKeeper:CORECT~! de nu aud asta de la mama de 3-4 ori pe saptamana, daca nu chiar de 2 ori pe zi:-s.:-

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce de intrebari vin http://minilink.ro/bt

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu am fi ingaduitori nu vom fi la randul nostru intelesi si uite asa doresti sa fim o societate a satanei in care fiecare isi face legea nu trebuie sa. ti judeci parintii.chiar ei te.au facut si trebuie iubiti. daca nu te aduceau acum nu erai ca sa. i judeci. da'te dreaku cu mentalitatea ta de bou
cand ai sa patesti ceva si nu te vei descurca vei ajunge tu boule la ei din nou.deci jet boule! ai mintea scurta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nicotine sau teddy cate conturi ai.sa pupi fundu unui motan nebun