|

Păreri in legătura cu relația mea

Buna seara, as avea nevoie de niște păreri total obiective asa ca de aceea am ajuns aici, pe comunitatea Reddit din România. DE MENȚIONAT CA AMÂNDOI AVEM 20 DE ANI.
In relația mea am avut doua episoade care inca nu-mi dau pace, indiferent de cât de mult as încerca, deși avem o relație de un an și 3 luni!
Prima data, in luna Martie eu și prietena mea am mers in Brăila pentru majoratul unei prietene de ale ei. Nimic in neregula, dar ea in perioada dinainte a vorbit cu un tip, de menționat ca e tipul cu care ea a făcut-o prima data, ea spunându-mi ca oarecum a fost constrânsă sa o facă, nefiind intr-o starea prea...lucida. Ala ii scrisese ca urma sa vina in tara și dacă va mai trece prin Brăila, ulterior întrebând-o cu cine vine. Ea i-a răspuns ca vine cu mine, iar el continua cu o aluzie de genul "pai il lași pe prietenul tău la majorat și vii cu mine"; ea nu a refuzat la modul categoric, ci doar a spus ceva de genul "nu știu, vedem cum facem". La un moment dat, tot in acele câteva zile de discuții, ea ii scria seara după ce noi ieșeam prin oras și se mai descărca in legătura cu diferite probleme legate de colegele de apartament..bla bla. Au fost acele aluzii și răspunsurile ei..care Lasa uși deschise in opinia mea. Ei bine, noi am fost in Brăila, dar nu s-a întâmplat nimic, nu s-au văzut sau ceva de genul, dar nu înțeleg atitudinea asta, de ce ai cauta tu sa inițiezi in unele momente o discuție cu o persoana despre care susții ca ti-a făcut rau. Știu ca poate pare imatur, dar il avea și la Close friends pe insta. Am întrebat-o de ce tot ii raspundea și ii scria dacă s-a intamplat ce a zis ea ca s-a intamplat, iar prietena mea mi-a răspuns ca era curioasa ce vrea și de ce tocmai ei i-a făcut acea chestie.Ei bine, eu n-am observat vreun moment intenția asta din partea ei.
A doua întâmplare "care nu ma lasa sa dorm" a fost in Decembrie când ea a mers la Iași sa își viziteze sora mai mare. Menționez ca noi ne avem parolele de la conturile de social media, iar ea intr-o seara a fost abordată de un tip cu o reactie legată de un tablou pictat de sora ei( detalii inutile). De acolo, după ce il întreabă ce e in neregula, bla bla, ea susține ca a băgat Conversația de pe Messenger la secret conversations, tocmai pentru ca ea susține ca as fi văzut ca e o persoana cu care n-a mai discutat și ca ii era teama sa nu devin gelos. Au discutat asa, oarecum pe ascuns, iar eu am văzut ca și-au trimis ceva poze pe Instagram, din acelea de dispar exact ca pe snapchat (nu, nu erau cine știe ce poze, ea pur și simplu face poze la asfalt și pune in text acolo) și am întrebat-o cine e ala și asa mai departe. Ea îmi răspunde ca dacă as sti cine e as tăcea, spunându-mi ca e verișorul unei prietene de ale ei.Ok! Ziua următoare am aflat ca nu era verișorul niciunei prietene ci ca m-a mințit in legătura cu acest detaliu. In cele din urma mi-a aratat ce a vorbit cu acel tip, ea având o perioada mai confuza, și-a găsit sa se descarce aluia cu diferite teme, cum ar fi destrămarea unor prietenii. Dar mai pe la finalul conversației ea spune niște chestii "ești un tip drăguț, simpatic, dar problema e la mine, te înțeleg dacă nu vrei sa mai vorbim" sau "ocupi o parte din mintea mea, iar din când in când ma gândesc ce mai faci" astea fiind într-un mesaj lung in care încearcă sa nu lase o impresie proasta legată de ea..deși la sfârșit zice ca se chinuie sa șteargă tot ce e legat de el, ca sa nu vad eu și ca e chinuitor acest fapt. Pana la urma a încetat conversația când am aflat ca de fapt m-a mințit și după ce mi-a arătat ce au vorbit, blocându-l absolut peste tot.
A făcut și gesturi frumoase pentru mine, nu pot spune ca toată relația se învârte în jurul lucrurilor rele. A făcut 4h până la mine doar ca să mă vadă câteva ore și a plecat în aceeași zi… deci alte 4h până la ea acasă. A venit intr-o zi la mine la spital fără să mă anunțe, într-un oraș pe care ea nu-l cunoaște deloc. Mi-a spus doar atunci când a ajuns pentru ca nu putea sa intre, spitalul fiind in carantina. M-a ajutat cu bani de fiecare data când am avut nevoie fără sa ii mai ceara înapoi, deși știu ca nici ea nu o ducea prea bine. Când eram răcit venea pe jos la 3 noaptea (un drum de cam jumătate de ora) doar sa-mi aducă niște pastile și sa îmi facă un ceai. Lucruri frumoase a făcut și ea pentru mine, dar nu pot trece peste cele doua episoade.
Ce credeți, este o persoana rau intenționată sau pare mai mult genul acela de persoana ușor nesigura, care nu știe sa refuze într-un mod direct, care se simte datoare sa răspundă oricui și nu dorește sa lase o impresie proasta nici măcar unui necunoscut? Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Haide să nu fim ipocriți, faza cu portocala a sunat puțin deplasat și urât. Poate fata s-a dus cu mâna undeva, dar faptul că s-a dus a însemnat enorm. Dacă citeai cu atenție a zis că a mers într-un oraș pe care nu-l cunoștea deloc... ceea ce mi se pare mai mult decât frumos. Poate sunt păreri și păreri, dar ar trebui să privești situația obiectiv și nu subiectiv. Te-ai cam legat de problema ta în răspuns.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Am să fiu drăgută, pentru că răspunsurile de aici (două la număr) mi s-au părut puțin cam dure pentru o situație pe care nici eu, nici ei nu o cunoaștem așa cum o cunoașteți voi. Și am să le iau pe rând, fără să mă leg de persoana mea (așa cum a făcut Nat1), fiind cât se poate de obiectivă. E un subiect delicat, în primul rând pentru că este vorba despre sentimente. Nu poți să sugerezi cuiva „desparte-te, că nu merge" având în vedere că e inima ta în joc și nu a lor. Uite, înainte să citești ce am de zis mi-aș dori să te imaginezi într-o cameră goală, fără ușă, fără geamuri, într-un alb orbitor. Tu ești așezat în mijlocul camerei pe un scaun de pe care nu te poți ridica. Nu vrei, nu poți, ideea e că stai lipit de scaun. Apare această fată printr-un portal magic, iar în momentul ăla tu te ridici. Îi spui că îți este foame, îți dă mâncare. Îi spui că îți este sete, îți dă apă. Îi zici că îți este frig, scoate o geacă. Ajungi să observi că ușor, ușor încăperea devine plină. Apare o ușă, o fereastră, iar în cameră ai de toate.
Acum o să iau cele două episoade menționate de tine pe rând. Primul e ceva pueril, în niciun caz nu poate fi vorba despre denigrare. E clar că ea e afectată de ceea ce s-a întâmplat, chit că a vrut sau nu să o facă cu el. Pentru că undeva în sufletul ei regretă că nu s-a păstrat pentru persoana potrivită. Mă rog, e relativă treaba, nu poți băga mâna în foc că va fi bine dacă te păstrezi pentru cineva. Lucrurile nu mai sunt ca pe vremea bunicilor noștri... ei reparau orice problemă, aveau soluții pentru toate. Noi ne-am obișnuit prost cu faptul că populația Terrei crește de la an la an și că sunt șanse să găsim pe altcineva. Fumul țigării de pe Instagram cam urlă în voi și nu e bine (iar aici mă refer strict la cei care au această părere). Motivele pentru care ea l-a căutat pe el pot fi diverse. Adevărul îl știe ea și poate e suficient atât. Dacă nu s-au văzut n-ai avea de ce să îți faci griji. Poate simte ură față de el, una pe care o ascunde, poate se simte vinovată, poate voia doar să-și răspundă ei la niște întrebări sau chiar să afle de ce s-a întâmplat așa, mai ales că nu ai menționat să fie vorba despre vreun fost prieten, dacă știi ce zic... Asta nu e treaba nimănui, dacă ei doi nu mai vorbesc e deja caz încheiat. Să înțeleg totuși că asta s-a petrecut în urmă cu un an, pentru că apoi ai sărit la decembrie. Cu atât mai mult, afptul că a trecut un an pentru tine ar trebui să fie clar și precis că e subiect închis. Nu încerca să mai vorbești cu ea despre asta, nu te mai consuma nici tu. Timpul le va șterge treptat pe toate, important este să știi să te controlezi psihic, să faci pace cu tine că este vorba despre un timp trecut care acum nu mai coincide cu prezentul.
Al doilea caz... Îmi e greu să vorbesc, pentru că am trăit asta. Dar am spus că nu moi fi deloc subiectivă, așadar nu o să intru in detalii inutile. Faptul că tu ai menționat că ea a ascuns conversația de teamă să nu devii gelos este un motiv clar pentru faptul că vă aveți parolele. Nu, n-am să-ți zic că este ceva deplasat, că e o greșeală. Ar trebui să fiți indiferenți la asta, să aveți parolele pentru situații de urgență, nu că „vai m-am trezit prea bine, ia să văd cu cine a discutat iubitul/iubita". Pentru că de acolo pornește un întreg lanț în care o să fiți captivi. Toate conversațiile voastre, toate vacanțele, toate plimbările se vor lega de acel lanț. „Aaaa, că a menționat în conversația cu x-ulescu acum 5 de un crush, iar ăla nu eram eu", și dai buzna într-o altă conversație de acum 5 ani, acolo dai de alta și tot așa până ajungi să crezi că trăiești în minciună, că de ce nu ți-a zis partenerul/partenera. Opriți-vă din controlat! E toxic pentru creierul vostru, pentru suflet, nu pentru relație. Voi deveniți toxici făcând asta. Nu vreau să iau apărarea cuiva, dar și asta e la fel de pueril ca prima. Da, a fost greșit că i-a scris. Poate hai, voia să știe ce era cu reacția, dar trebuia să se oprească acolo. Tu acum nu poți să o condamni că de ce nu s-a oprit, că o să pari psiho-pupu. Faza cu minciuna cred că e în strânsă legătură cu parolele, cu gelozia, cu faptul că a pus conversația pe secret. Nu știe niciunul din noi ce au vorbit ei, dar dacă a pus capăt atunci când ai aflat tu e evident de clar că ai deschis acea ușa din camera de care îți ziceam mai devreme. Poate chiar se simțea vinovată să plece, să nu lase o impresie proastă. Ar trebui să afli mai multe despre ea, să știi de ce este așa, dar fără să te legi de „cireada de boi" cu care a vorbit ea înainte de tine. Alea nu sunt cazuri care te privesc. Sigur este un motiv bine întemeiat la mijloc. Dacă vă deschideți sincer și discutați despre voi - NU DESPRE ALȚII - în acea cameră de care am zis mai sus ai două opțiuni: o accepți așa cum este știind că nu e rău intenționată sau deschizi ușa aia și dispari din viața ei pentru că nu crezi că o poți înțelege. Ai o ușă, tu decizi pentru ce o folosești.
Și nu, nu e de uitat faptul că a făcut gesturi frumoase pentru tine, pentru că ele au umplut camera.
Sfat final: repară, nu arunca!

| a răspuns:

Faza cu fostul care i-a facut ceva mai nasol am pățit și eu (bine eu nu m-am culcat cu el dar a facut chestii aiurea prin care ma denigra groaznic dar de care am aflat tarziu) faza e ca a fost prima mea dragoste si desi nu aveam neapărat in cap ca o sa imi fac o relatie pe viitor cu el imi plăcea cand se interesa de mine,nu stiu sa iti explic foarte exact ce se intampla dar cred ca ai cumva o satisfacție cand cel care si-a batut joc de tine a ajuns la mila ta cum ar veni si sa umble după tine in disperare,sau pur si simplu te-ai maturizat și crezi ca si el a facut acelaș lucru si iti zgandareste cumva sentimentul de "cum ar fi daca". Poti sa iti doresti doar sa il mai revezi, sa te culci cu el sau poate chiar sa iti faci o relație dar asta doar tu poti sa stii si nu poate ghici nimeni.
Mai poate fi o chestie, poate ea il denigreaza in ochii tai pentru ca si ea conștientizează că ce i-a facut respectivul este de condamnat in ochii altora, dar ea in schimb in sufletul sau nu simt a asta.E foarte greu de explicat lucrurile asta si acum depinde de la om la om cum simte, eu iti spun din perspectiva mea.
Faza cu cel de-al doilea tip imi da putin cu virgula, adică si verisor de al unei prietene sa fie nu intri in discuții de genul cu el, iar tu văzând conversația asta nu stiu cum poti sta asa calm.Adica aici deja pare ca incepe sa caute pe altcineva pe lângă tine si nu e doar o scăpare din cauza vremurilor trecute, aici deja e vorba de un strain cu care își face complimente și declarații si nu prea mai e de acceptat.
Spui ca a facut si lucuri frumoase pentru tine, ok frumos, dar trebuie sa constientizezi că nu poti sa stai sa te ia cineva la ranga si dupa sa il ierți ca iti amintești ca, cândva ti-a adus o portocală la spital.Trebuie să fi mai realist si cu capul pe umeri pentru ca altfel a ai de suferit.Si prietenul meu a facut multe pentru mine, de la mers cu mine la spital, la facut sute de km până la mine pentru o zi, la ajutor financiar dar asta nu inseamna ca o sa ii permit sa vorbeasca cu toate patachinele pe internet ca nici eu nu am fost in viata lui un rahat in ploaie, poate si eu am facut la rândul meu sacrificii.

| a răspuns (pentru aalexandradumitru):

Si asta insemna ca trebuie sa il înșele?
Păi intr-o relatie e normal sa iti vizitezi partenerul la spital sau sa faci km pentru el. Poate si el la rândul lui a facut lucuri grele pentru ea pentru ca asa e cand esti intr-o relatie.
Tu esti de părere că e ok sa ii spuna fostului ca vedem cum facem sa ne întâlnim? Sau esti ok cu faptul că ea vorbește cu un băiat la care ii spune ca e ok, e drăguț, e simpatic si l-ar vrea? Chestiile astea nu le faci cand ai o relație, si nu trebuie să iti fie permise doar pentru ca la vizitat la el acasă sau la spital.

| a răspuns (pentru Nat1):

Zicea fata care spunea că se simte bine când întreabă fostul de ea... Nu a menționat că tipul cu care a făcut-o e fostul ei și îmi mențin părerea că sunt detașată complet de situație și destul de obiectivă. Nu a înșelat pe nimeni dacă a vorbit, aveți concepții destul de proaste despre acest termen. Replica aia nu a fost o ușă deschisă pentru respectivul tip, ci mai mult un răspuns lăsat în coadă de pește, din moment ce nu a menționat că s-ar fi văzut. Adică un fel de „ieși tu, că eu nu vin". Așa deduc eu, poate vouă vă place să credeți altceva.
Iar legat de complimente, probabil am uitat să menționez că nu mi se pare ceva relevant să complimentezi pe cineva. O faci, nu o faci, situația este aceeași: atâta timp cât oamenii nu s-au întâlnit, din ce a lăsat chazzychaz99 să înțelegem, fata probabil nu avea niciun interes. Da, mai zici și tu cuiva că e drăguț, dar nu e capăt de lume. Gata, la voi trebuie să existe în fiecare gest motiv de despărțire? A mai menționat și că i s-a descărcat cu anumite probleme citez „destrămarea unor prietenii" am încheiat citatul. Dacă te cerți cu o prietenă acum și te duci la prietenul tău și îi spui ce s-a întâmplat el s-ar putea să îți zică: „niciodată n-am suportat-o, mai bine că v-ați certat". E prea multă subiectivitate, ai nevoie de o gură de aer proaspăt sau să dai un fund de pământ ca să te trezești la realitate. Nu zic acum că așa s-ar fi întâmplat, dar nu e ok nici să-ți dai cu presupusul că „vai cine știe ce au discutat, poate au făcut se*ting și alte chestii". Gândiți prea mult și luați partea celui care spune povestea, știi? Subiectivitatea înseamnă mai mult decât să îți spui părerea și să fie în strânsă legătură cu experiența ta. Înseamnă să privești într-o singură parte. Povestea fetei nu o știm, nu știm de ce este așa, ce a vrut, ce nu a vrut. Dar omul voia să îi răspundem la ultimul paragraf: „Ce credeți... unui necunoscut?". Iar eu am spus clar că discuția nu începe aici, ci începe abia atunci când el se detașează de cazuri și o ascultă pe ea. Discuția începe la ei, noi nu putem sugera „las-o că e c***ă", ci să-și facă curaj să se deschidă. El poate nu este suficient de curajos să facă asta, dar dacă se detașează de cazuri au șanse să ajungă la un consens.
Poate vei înțelege când te faci mai mare ce înseamnă „repară, nu arunca". Dacă la finalul discuției el va realiza că nu o poate înțelege, abia atunci va putea „arunca" relația.

| a răspuns (pentru aalexandradumitru):

Hai sa dezvoltăm niște lucuri.
Vrei sa mergi cu iubita ta la o petrecere undeva si cand te uiti pe telefon vezi o conversație de a ei pe care poti sa o descri astfel "Ea i-a răspuns ca vine cu mine, iar el continua cu o aluzie de genul "pai il lași pe prietenul tău la majorat și vii cu mine"; ea nu a refuzat la modul categoric, ci doar a spus ceva de genul "nu știu, vedem cum facem".Ce inseamna asta? Ca ea vorbea de ceva timp cu el doar ca el fiind plecat nu s-au putut vedea nu? Ca nu cred ca se trezea ala din senin asa sa ii scrie si sa ii spuna ei astea sau ea lui astea.Ii specifica in mesaj ca vine cu prietenul ei, ca sa stie ala ca "Ba as veni da nah sunt cu asta" iar el ii spune lasă-l pe fraier si hai la mine iar ea zice "nu stiu, vedem cum facem" ceia ce inseamna ca dorinta de a se vedea cu el exista.Pai daca nu iti mai place de el, sau nu ii mai vrei atenția de ce mai vorbesti cu el sau mai mult vrei sa te vezi cu el daca ti-a facut atata rău pe cat spui?
Spui ca eu sunt paranoică si ca vorbesc despre mine.Dar spune-mi tu mie câteva exemple pentru care ai vrea sa te vezi cu un fost care te-a constrâns să te culci cu el, pe care nu il mai suporți cand tu iti iubesti iubitul si nu ai nevoie de altcineva?
Pe urma pleca la Iași si cand se intoarce vorbeste cu un necunoscut ceva, conversație pe care o baga la secret tocmai pentru ca stie ca iubitul ei are parola si "ea susține ca a băgat Conversația de pe Messenger la secret conversations, tocmai pentru ca ea susține ca as fi văzut ca e o persoana cu care n-a mai discutat și ca ii era teama sa nu devin gelos. ".Păi dacă tu ai o discuție normală cu o persoana despre niște tablouri sau ce mai spune pe acolo de ce ascunzi conversația? Răspunsul e mai in jos : "
Au discutat asa, oarecum pe ascuns, iar eu am văzut ca și-au trimis ceva poze pe Instagram"
Ii spune ca e verisorul prietenei ei cu care habar nu am de ce ai avea conversații si si in secret cand tu ai iubit acasa.Dar ce sa vezi?"Ziua următoare am aflat ca nu era verișorul niciunei prietene ci ca m-a mințit in legătura cu acest detaliu."De ce? daca tu iti respecti iubitul si nu ai nimic de ascuns? Pentru ca..."Dar mai pe la finalul conversației ea spune niște chestii "ești un tip drăguț, simpatic, dar problema e la mine, te înțeleg dacă nu vrei sa mai vorbim" sau "ocupi o parte din mintea mea, iar din când in când ma gândesc ce mai faci" astea fiind într-un mesaj lung in care încearcă sa nu lase o impresie proasta legată de ea..deși la sfârșit zice ca se chinuie sa șteargă tot ce e legat de el, ca sa nu vad eu și ca e chinuitor acest fapt."Adica ii pare rau ca nu pot sa mai vorbeasca ca ar mai fi vrut dar afla prostu de acasa si i se duce siguranta de sub nas ca pe ala nu poate sa isi puna baza ca abia la cunoscut.
Nu spune nimeni sa se desparta, din partea mea 1000 de ani sa fie impreuna.Nu am spus că el nu a gresit cu nimic si asta era ideea "deschide ochii ca la voi in relație e ceva putred".Ori el nu ii ofera ei ce are nevoie, Ori ea nu il mai iubeste sau vrea altceva ca altfel nu cauti in alta parte. Daca nu sa întins cu ala prin toate șanțurile nu insemna ca nu a avut tentativa de a înșela, ba mai mult cum poti sa zici ca nu a facut o poti sa spui si ca a facut-o pentru ca nu are certitudinea.El nu trebuie să treacă peste sau sa se despartă, el trebuie sa conștientizeze daca încrederea si iubirea lui s-a dus o dată cu întâmplările astea sa stie ce ii e rentabil sa faca pe viitor.
Spui ca e gresit sa vorbesc din perspectiva mea.Dar si eu la randul meu am avut o relație de 8 ani si acum una de 3 si tin sa te anunt ca pe aia de 8 de pe la 8 luni am incercat până la 3 sa o repar si de la 3 până la 8 si nu a mers din cauza concepției diferite de viata si multe altele.
Ce trebuie sa constientizat multi e ca in momentul in care cel de langa voi simte nevoia asta de atenție sau de conversații ceva nu da bine, Ori greșești tu, Ori greșește ea dar e ceva putred.La fel si cu prieteniile de sex opus. Daca aveti un grup de prieteni ok, dar daca tu ai o prietena fata, ea un prieten băiat si nu aveti legătură impreuna cu persoanele respective mai ales la un timp de N relație nu iese bine clar.Mai bine sa se trezească tineretul ca mănâncă ani din viata chinuinduse si poate mai fac si copii ce cresc fara mama, fără tata sau stiu eu cum.

| a răspuns:

Nu prea conteaza intamplarile, contraza ca ea e cam nesigura pe relatia cu tine.

Stii cum este, ca si caria... odata ce a inceput, in timp se duce dintele si trebuie sa il scoti.

Fa-o acum mai bine...